10 °C Athens, GR
09/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Αίγυπτος ετοιμάζεται για μια προεδρική εκλογή χωρίς εκπλήξεις Στο 3% «έπεσε» ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο, από 3,4% τον Οκτώβριο Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην ομώνυμη κοινότητα της Αρχιεπισκοπής Καναδά Ολοκληρώθηκε η Δεύτερη Ημέρα του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2023 Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου Η εορτή του Αγίου Γερασίμου του Μικραγιαννανίτου του υμνογράφου στους Αγίους Τόπους Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη: «Επιτακτική η ανάγκη για μια νέα φαρμακευτική πολιτική» Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Αμαθούντος Νικόλαου στη Λεμεσό Έφθασε στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Σήμερα η συνεδρίαση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

Ξεκινά τις εργασίες της η νέα Ελληνική Ομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ξεκινά τις εργασίες της η νέα Ελληνική Ομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 2 / 2023 , 21:34 από news_room

Την έναρξη των εργασιών της νέας Ελληνικής Ομάδας στη Βουλή των Αντιπροσώπων (Hellenic Caucus) κήρυξαν τα ηγετικά στελέχη της ομάδας κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον. Οι Αμερικανοί βουλευτές εξέφρασαν την επιθυμία να οικοδομήσουν πάνω στο μομέντουμ που δημιουργήσαν τα προηγούμενα νομοθετικά επιτεύγματα ώστε να προωθήσουν ακόμα περισσότερο την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ, της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο. Μετά τη νέα σύνθεση του Κογκρέσου που προέκυψε από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, τα ηνία της ομάδας θα κρατούν οι συμπρόεδροι Κρις Πάπας και Γκας Μπιλιράκης, καθώς και οι αντιπρόεδροι Νικόλ Μαλλιωτάκη και Ντίνα Τάιτους.

Κρις Πάπας

«Ως περήφανος Ελληνοαμερικανός, έχω την τιμή να κηρύξω την έναρξη των εργασιών της Ελληνικής Ομάδας στη Βουλή των Αντιπροσώπων στο στο 118ο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Έχω δεσμευτεί να εργαστώ μαζί με τους διακομματικούς ηγέτες της ομάδας μας για να προωθήσουμε μια υγιή πολιτική που θα προάγει τις αξίες του ελληνισμού και θα ενισχύει τη σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ελλάδας και της Κύπρου. Πρέπει να εργαστούμε για να ενισχύσουμε τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, να ενισχύσουμε τους οικονομικούς δεσμούς και να εμβαθύνουμε την ενεργειακή συνεργασία με τους δημοκρατικούς συμμάχους μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ανυπομονώ να αξιοποιήσω τις επιτυχίες από το προηγούμενο Κογκρέσο και να συνεχίσω αυτό το έργο με μια διακομματικά ενισχυμένη Ελληνική Ομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Γκας Μπιλιράκης

«Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν αποδειχθεί ισχυροί και ακλόνητοι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών. Η στρατηγική τους θέση, οι φυσικοί πόροι και το πνευματικό τους κεφάλαιο δημιουργούν μια φυσική εταιρική σχέση για την αντιμετώπιση οικονομικών, ενεργειακών και αντιτρομοκρατικών ζητημάτων στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη. Με την αστάθεια που έχει δημιουργήσει η Ρωσία στην περιοχή, είναι περισσότερο σημαντικό από ποτέ να έχουμε αξιόπιστους συμμάχους που συνεργάζονται για να προωθήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα. Καθώς ξεκινάμε τις εργασίες στο 118ο Κογκρέσο, η Ελληνική Ομάδα θέλει να χτίσει πάνω στην προηγούμενες επιτυχίες για να ενισχύσει τις ευκαιρίες για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ αυτών των χωρών. Κάτι τέτοιο είναι κρίσιμο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς επιδιώκουμε να προωθήσουμε την οικονομική σταθερότητα και την εθνική ασφάλεια».

Νικόλ Μαλλιωτάκη

«Ως κόρη Έλληνα μετανάστη, είμαι περήφανη που είμαι για άλλη μια φορά μέλος της Ελληνικής Ομάδας στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Στο προηγούμενο Κογκρέσο η Ελληνική Ομάδα μας είχε μεγάλη διακομματική επιτυχία στη ψήφιση πολιτικών για την υποστήριξη των συμμάχων μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ανυπομονώ να χτίσω πάνω σε αυτές τις επιτυχίες και να ενισχύσω περαιτέρω την τριμερή σχέση μεταξύ των ΗΠΑ, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ντίνα Τάιτους

«Ως περήφανη εγγονή ενός Έλληνα μετανάστη που ήρθε στις ΗΠΑ μέσω της νήσου Έλις, η ελληνική μου κληρονομιά ήταν πάντα κοντά στην καρδιά μου. Όταν ορκίστηκα ως βουλευτής για πρώτη φορά στο Κογκρέσο, έβαλα το χέρι μου στην ελληνική Βίβλο του παππού μου. Παρόλο που δεν ζούσα σε μια κοινότητα μεταναστών, ο πατέρας μου μου δίδαξε το ελληνικό αλφάβητο, μου έδειξε την κουζίνα του πολιτισμού μας και μου ενστάλαξε αξίες όπως το φιλότιμο που έχω εργαστεί για να τιμήσω στην ιδιωτική μου ζωή και τη δημόσια υπηρεσία. Είμαι ευγνώμων για την ηγεσία και τη φιλία του συμπροέδρου (της Ελληνικής Ομάδας) Μπιλιράκη και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους συναδέλφους μας, για την επανένωση της Κύπρου, την ενίσχυση της συμμαχίας των ΗΠΑ με την Ελλάδα και την Κύπρο για τη εμπέδωση της διαρκούς σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Η Ελληνική Ομάδα στην Βουλή των Αντιπροσώπων

Η Ελληνική Ομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ιδρύθηκε το 2006, επιδιώκει να ενημερώσει και να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον του Κογκρέσου για μια σειρά από διπλωματικά και στρατιωτικά θέματα, καθώς και ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εκτυλίσσονται σε μια στρατηγικά κρίσιμη γειτονιά του κόσμου. Τα θέματα στα οποία εστιάζει η Ελληνική Ομάδα περιλαμβάνουν:

· την αυξημένη τουρκική επιθετικότητα,

· την ανάπτυξη ευκαιριών στον τομέα της οικονομικής και αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα και την Κύπρο,

· την ειρηνική, δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού,

· το καθεστώς και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου,

· την παραγωγή ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο,

· τις εξελίξεις στο Αιγαίο και

· την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των πιο σταθερών και αξιόπιστων συμμάχων τους, όπως της Ελλάδας και της Κύπρου.

Δύο από τα πιο εντυπωσιακά νομοθετικά επιτεύγματα της Ελληνικής Ομάδας περιλαμβάνουν την ψήφιση του Νόμου για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Εταιρική Σχέση της Ανατολικής Μεσογείου (East Med Act) του 2019 και του Νόμου για την άμυνα και τη Διακοινοβουλευτική Εταιρική Σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας του 2021. Αυτά τα νομοσχέδια επιδιώκουν να ενισχύσουν τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός επίσημου οργανισμού στον οποίο ομοϊδεάτες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, θα μπορούν να συνεργαστούν για να προωθήσουν την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Σχετικά Άρθρα

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Παναγιές της Κύπρου» ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Παναγιές της Κύπρου» ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 3 / 2023 , 9:16 από news_room Στα εγκαίνια της έκθεσης «Παναγιές της Κύπρου» παρέστη ο μακ. Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος ο οποίος μίλησε σχετικώς. Ο κ. Γεώργιος σημείωσε στην ομιλία του: Με πολλή χαρά και βαθύτατο σεβασμό προς το πρόσωπο της Θεοτόκου εγκαινιάζουμε σήμερα την Έκθεση, με τίτλο «Παναγίες της […]

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με αντιπροσωπεία της Θεολογικής Ακαδημίας της Βολινίας

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με αντιπροσωπεία της Θεολογικής Ακαδημίας της Βολινίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 10 / 2023 , 22:38 από news_room Με την αντιπροσωπεία εκ της Θεολογικής Ακαδημίας της Βολινίας συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τα μέλη και συζήτησαν διάφορα ζητήματα για συνεργασία σε εκπαιδευτικά θέματα και στην ανάγκη ποιμαντικής στη μεταπολεμική περίοδο και την […]