3 °C Athens, GR
06/02/2023

Τελευταια Νέα
Νάουσα: Θυρανοίξια πρώτου Παρεκκλησίου Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου Αθηνών Ιερώνυμος: «Η προσπάθεια του Κέντρου Έρευνας & Μελέτης Βοιωτίας είναι ακόμα στην αρχή» Κορίνθου Διονύσιος: Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε ώστε με την χάρη του Θεού να κατορθώσουμε να «θεοποιηθούμε» Οικουμενικός Πατριάρχης: Μόνο μέσω του διαλόγου θα τερματιστούν οι πράξεις βίας και τρόμου Προς νέο πακέτο στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά τον Φεβρουάριο Έρευνα: Πιθανότητα αύξησης των καταστροφικών πλημμυρών στην Ελλάδα Η Μόνικα Μπελούτσι επισκέφθηκε το προξενείο μας στη Νέα Υόρκη Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία & Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών Επίσκεψη του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου σε Αεροπορία & Αστυνομία «Ιερός πόλεμος» για το Κοράνι Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής γονέων & Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών Τον Μητροπολίτη Ζάχλε Αντώνιο δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ιερά Λείψανα των Αγίων νεομαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης υποδέχθηκε ο Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Θησείου Απόψεις: Για υποκλοπές ακούσαμε, για εκλογές ακούσαμε, «Go Back mr Erdogan» δεν ακούσαμε Σύναξη Ιεροψαλτών στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: Να έχουμε έγνοια για την κατεχόμενη και την ελεύθερη Κύπρο Στη Σάμο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος : «Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση» Έφυγε από την ζωή ο τέως Βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ – Πως σχολίασαν την είδηση τα ξένα Μέσα ενημέρωσης Εκοιμήθη ο πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος Κανονικά έκλεισαν οι κάλπες στις 18.00, αρχίζει η καταμέτρηση Επιμνημόσυνη δέηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τον μακαριστό Ιεράρχη Περγάμου Ιωάννη Η πρώτη Κυριακή του Τριωδίου στην Ιερά Μητρόπολη Σύμης Ψήφισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Όποιος και να βγεί, να εγκύψει στα προβλήματα του τόπου» Yπ. Δικαιοσύνης : Η εκλογική διαδικασία προχωρεί ομαλά – Δύο χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός Αναπροσαρμογή λειτουργίας του Δημοσίου λόγω κακοκαιρίας – Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών Θεία Λειτουργία στο Σικάγο των ΗΠΑ προεξάρχοντος του Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριου Εισαγωγή στο Άγιο Τριώδιο Προεδρικές Εκλογές: Κούρσα για 1+2 Κίνα κατά ΗΠΑ: «Σοβαρή παραβίαση των διεθνών πρακτικών» η κατάρριψη του μπαλονιού

14.341 τα στελέχη της Πυροσβεστικής που εκπαιδεύτηκαν ως το 2022 για επέμβαση σε αεροπορικά ατυχήματα

14.341 τα στελέχη που εκπαιδεύτηκαν για επέμβαση σε αεροπορικά ατυχήματα, στις εγκαταστάσεις της Π.Υ.

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 1 / 1 / 2023 , 4:43 από news_room

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (Π.Υ.Δ.Α.Α. Ελευθέριος Βενιζέλος), ιδρύθηκε μετά από Σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου (Πυροσβεστικό Σώμα) με την «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.», που υπογράφηκε την 21η Μαρτίου 2001 και βρίσκεται εντός του Αερολιμένα.

Το ανθρώπινο δυναμικό της υπηρεσίας ανέρχεται σε 153 Πυροσβέστες. Όλοι τους πιστοποιημένοι για την επέμβαση σε ΧΒΡΠ περιστατικά και σε αεροπορικά ατυχήματα, από το Σχολείο Πυρασφάλειας Αεροδρομίων της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας αλλά και από σχολεία που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό, υπό την αιγίδα της Εταιρίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Τα οχήματα και ο λοιπός μηχανολογικός εξοπλισμός στεγάζεται σε δύο κτίρια, λόγω της ανάγκης κάλυψης δύο διαδρόμων προσγείωσης – απογείωσης, σύμφωνα με τις οδηγίες του I.C.A.O. & E.A.S.A.

Για τις βασικές εκπαιδευτικές της ανάγκες, χρησιμοποιείται ένα αεροσκάφος Boeing 737 – 200, προσφορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας στον αερολιμένα. Η Υπηρεσία διαθέτει Πεδίο Ασκήσεων με προσομοιωτή πυρκαγιών υγρών καυσίμων με χρήση προπανίου, για την εκπαίδευση αφενός του προσωπικού της Π.Υ.Δ.Α.Α. και αφετέρου των Πυροσβεστικών υπαλλήλων που στελεχώνουν τα λοιπά Αεροδρόμια της χώρας, ιδιωτών εκπαιδευομένων, πληρωμάτων θαλάμου διακυβέρνησης, πληρωμάτων καμπίνας επιβατών, εργαζόμενων εταιρειών στην επίγεια εξυπηρέτηση κ.τ.λ.

Ο τομέας ευθύνης της υπηρεσίας, όσο αφορά την επέμβαση πυρόσβεση και διάσωση σε αεροπορικό ατύχημα, εκτείνεται έως και 8 χλμ από την οριοθέτηση του αερολιμένα. Στην εποπτεία της Π.Υ.Δ.Α.Α. εντάσσεται επίσης, εμπορικό πάρκο που στεγάζει πολυκαταστήματα, εκθεσιακό κέντρο, εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης Αεροπορικού Καυσίμου, πρατήρια βενζίνης, τμήμα της Αττικής οδού, τμήμα του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, πλήθος κτιριακών εγκαταστάσεων, υπόστεγων αεροσκαφών, κτιρίων υποστήριξης, κτιρίων γραφείων – μηχανολογικού εξοπλισμού και Φωτοβολταϊκό Πάρκο έκτασης 160 στρεμμάτων.

Η Π.Υ.Δ.Α.Α, αποτελώντας εκπαιδευτικό παράρτημα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους – Υ.Π.Α. – Στρατό Ξηράς – Πολεμικό Ναυτικό – Πολεμική Αεροπορία – Υπηρεσίες άλλων χωρών – Ιδιώτες (Προσωπικό Εδάφους, Ιπτάμενα Πληρώματα), από εκπαιδευτές της Υπηρεσίας μας και από συνεργαζόμενους εξωτερικούς εκπαιδευτές (Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας Ε.Ε.Α.Ε. – Γ.Ε.Α. – Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Ε.Δ.Α.Α.Π. – Εταιρία Αεροπορικού Καυσίμου O.F.C. – Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ι.Α.), που πληρούν τα ειδικά απαιτούμενα κριτήρια.

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αερολιμένα, τόσο στο θεωρητικό, όσο και στο πρακτικό σκέλος τους. Από το 2002 έως και την 20/12/2022 έχουν εκπαιδευτεί στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας συνολικά 14.341 άτομα.

Πιο αναλυτικά:

• 7.397 προσωπικό εδάφους – επίγειας εξυπηρέτησης

• 2.884 πυροσβεστικοί υπάλληλοι ( Π.Υ.Δ.Α.Α. – FRAPORT και λοιπά αεροδρόμια)

• 3.975 ιπτάμενα πληρώματα αεροπορικών εταιριών

• 7 υπάλληλοι της Υ.Π.Α.

• 24 υπάλληλοι της Π.Υ.Δ.Α.Α. σε ΧΒΡΠ

• 12 άτομα από Βαλκανικές Υπηρεσίες Αεροδρομίων και

• 42 στελέχη από Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία

Η Π.Υ.Δ.Α.Α. σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αερολιμένα του Βερολίνου ολοκληρώνει φέτος τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό έργο BRIDGES hyBRID (physical-diGital) multi-user Extended reality platform as a stimulus for industry uptake of interactive technologies, συνολικής διάρκειας δύο ετών 2020 – 2022 που αποσκοπεί στην ανάπτυξη πλατφόρμας εικονικής πραγματικότητας, υπερυψηλής αληθοφάνειας (extended reality – XR), με χαρακτηριστικά ανώτερα από τις σημερινές διαθέσιμες τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας (virtual reality – VR) και θα δύναται να χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση των στελεχών και του προσωπικού των υπηρεσιών Πυρόσβεσης / Διάσωσης Αεροδρομίων. Αναμένονται σημαντικά οφέλη από αυτό το έργο, που σχετίζονται με την εξοικονόμηση χρόνου και πόρων, τη διεύρυνση του φακέλου εκπαίδευσης, με επιπρόσθετα αντικείμενα, που σημερινοί φυσικοί περιορισμοί δεν επιτρέπουν την ενσωμάτωσή τους κ.ο.κ. Σε εθνικό επίπεδο, την ευθύνη συντονισμού έχει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

Ταυτόχρονα, από το 2016 συμμετέχει ανελλιπώς στην εκδήλωση που πραγματοποιείται με την επωνυμία «PLANE PULL ATHENS», η οποία έχει σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς που πραγματοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ πλήθος σχολείων και άλλων εκπαιδευτικών οργανισμών επισκέπτονται την Π.Υ.Δ.Α.Α. κάθε χρόνο, για ξενάγηση στους χώρους, παρουσίαση οχημάτων και εξοπλισμού αλλά και ενημέρωση, σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρει ο αερολιμένας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, το επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας των Πυροσβεστών της Π.Υ.Δ.Α.Α. είναι υψηλού επιπέδου και εναρμονισμένο απόλυτα στις διεθνείς απαιτήσεις.

14.341 τα στελέχη που εκπαιδεύτηκαν για επέμβαση σε αεροπορικά ατυχήματα, στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. 14.341 τα στελέχη που εκπαιδεύτηκαν για επέμβαση σε αεροπορικά ατυχήματα, στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. 14.341 τα στελέχη που εκπαιδεύτηκαν για επέμβαση σε αεροπορικά ατυχήματα, στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. 14.341 τα στελέχη που εκπαιδεύτηκαν για επέμβαση σε αεροπορικά ατυχήματα, στις εγκαταστάσεις της Π.Υ.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κοντά στους τροφίμους του Γηροκομείου Βαλουκλή

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κοντά στους τροφίμους του Γηροκομείου Βαλουκλή – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 8 / 2022 , 2:09 από news_room Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κοντά στους τροφίμους του Γηροκομείου Βαλουκλή – Adologala.gr Η. Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2022, το Γηροκομείο του Βαλουκλή, που υπέστη […]

Η εορτή τω Εγκαινίων του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως στους Αγίους Τόπους

Η εορτή των Εγκαινίων του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως στους Αγίους Τόπους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 9 / 2022 , 21:13 από news_room Τήν Δευτέραν, 13ην / 26ην Σεπτεμβρίου 2022, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τῶν Ἐγκαινίων του Πανιέρου Ναοῦ τῆς Ἀναστάσεως. Κατά τήν ἡμέραν αὐτήν ἡ Ἐκκλησία ὅλη, ἰδίᾳ ἡ τῶν Ἱεροσολύμων, ἀναμιμνῄσκεται ὅτι μετά τήν ἀνοικοδόμησιν τοῦ Ναοῦ τῆς […]

Pin It on Pinterest