12 °C Athens, GR
29/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Θεμελιώθηκε το εξωκλήσιο των Αγίων Βασιλείου και Αγάπης στην Αγία Νάπα Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Στρόβολο Προηγιασμένη Θεία από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κολουέζι Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Δεν είναι δυνατόν να ζούμε ως κοινωνία σε περιβάλλον ένοπλης βίας Ξάνθη: Βρέθηκε ο ιερέας που είχε εξαφανιστεί από τη Δευτέρα Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Σύμης Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι του νονού» με παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, λαμπάδες H Άνδρος στην κορυφή της λίστας με τα 7 καλύτερα νησιά του κόσμου για φυσιολατρικές και πολιτιστικές εμπειρίες Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι για την καταστροφή αποχωρητήριων στην Τάλα Φωτιά σε δύο οχήματα τα ξημερώματα στην Πάφο

Πατριάρχης Σερβίας από τη Νέα Υόρκη: «Όποιος βαπτίστηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδας, μπήκε στο μυστήριο της αιωνιότητας»

Πατριάρχης Σερβίας από την Νέα Υόρκη Όποιος βαπτίστηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδας, μπήκε στο μυστήριο της αιωνιότητας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 28 / 1 / 2023 , 8:25 από news_room

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στις 27 Ιανουαρίου 2023, ανήμερα της εορτής του Αγίου Σάββα, του πρώτου Σέρβου Αρχιεπισκόπου –  τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στη Σερβική Λέσχη στη Νέα Υόρκη.

Με την προσευχητική συμμετοχή των πιστών, ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Καναδά κ.κ. Μητροφάνης, οι αρχιερείς-σταυροφόροι Velibor Džomić και Živojin Jakovljević, ο πρωτοκάτοχος Milan Dragović, καθώς και ο πρωτοδιάκονος Dragan Radić. Με την ευκαιρία αυτή, ο Μακαριώτατος κ.κ. Πορφύριος κήρυξε τον Θείο Λόγο λέγοντας: « Χαιρόμαστε σήμερα, γιατί όλη η σερβική φυλή μας χαίρεται όπου κι αν ζει. Ναοί προς τιμήν του Αγίου Σάββα έχουν ανεγερθεί από το Βανκούβερ στη Νέα Ζηλανδία. Ο Άγιος Σάββας γιορτάζεται σήμερα σε κάθε ήπειρο, πρώτα από όλα οι πνευματικοί του απόγονοι, τα παιδιά του που γεννήθηκαν στο λίκνο του Αγίου Σάββα, αλλά τον γιορτάζουν και όλοι οι Ορθόδοξοι, γιατί ο Άγιος Σάββας είναι άγιος του Θεού.

Εμείς, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, δοξάζουμε τους αγίους γιατί δοξάζοντας τους δοξάζουμε τον ζωντανό Θεό και δοξάζοντας τον Θεό ομολογούμε τον αληθινό και πραγματικό μας προσδιορισμό. Δείχνουμε στον κόσμο ποιοι είμαστε και τι είμαστε, ποιες είναι οι πηγές μας, ποιος είναι ο στόχος μας. Όλοι οι Ορθόδοξοι Σέρβοι χαίρονται σήμερα, αλλά χαίρεται και ο παράδεισος μαζί με την Εκκλησία που πολεμά στη γη, γιατί η Εκκλησία είναι ένας ουράνιος οργανισμός, δεν υπάρχουν νεκροί μέσα της, ούτε αυτοί που έχουν εξαφανιστεί. Όποιος βαπτίστηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδας και μπήκε στο μυστήριο της Εκκλησίας, μπήκε στο μυστήριο της αιωνιότητας, στο μυστήριο της αιωνιότητας που έχει την αρχή του εδώ και τώρα, και το τέλος του είναι ατελείωτο. Το τέλος του είναι η Βασιλεία των Ουρανών. Γι’ αυτό σήμερα γιορτάζει ο ουρανός μαζί μας, γιατί γιορτάζεται ένας από αυτούς που είναι οι κάτοικοι του ουρανού, αλλά και ένας από αυτούς που είναι κομμάτι μας, που είναι δικός μας, επιπλέον, που γέννησε όλους εμάς τους Ορθοδόξους. Σέρβοι.

Όλοι γνωρίζουμε καλά τον Άγιο Σάββα, γνωρίζουμε τα πάντα για αυτόν: ότι ήταν μεγάλος διπλωμάτης, ότι ήταν αυτοκρατορικής καταγωγής και ότι ήταν οικοδόμος. Γνωρίζουμε ότι φρόντιζε για την εξωτερική διάταξη των ανθρώπων του, αλλά φρόντιζε και για την πνευματική κατάσταση και την πνευματική υγεία του λαού του. Ό,τι είναι καλό στο έθνος μας είναι καλό από τον Άγιο Σάββα. Γι’ αυτό ο λαός μας, σε ό,τι βρίσκεται και που είναι, είδε τη σφραγίδα του Αγίου Σάββα. Όπου περπάτησε, έβλεπε τις κορφές του Σάββα, τις πηγές του Σάββα… Ο λαός μας έβλεπε τον Άγιο Σάββα σε όλα. Ως εκ τούτου, όπου κι αν βρισκόμαστε, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το όνομα του Αγίου Σάββα περιέχει το όνομα και το επίθετό μας. Τι είναι ο Άγιος Σάββας – εμείς είμαστε. Θέλουμε και θέλουμε να ακολουθήσουμε τα χνάρια του, τους δρόμους του, γιατί πάνω από όλα και πάνω από όλα ήταν άνθρωπος του Χριστού. Συμφιλίωσε ανθρώπους που μάλωναν, συμφιλίωσε και τα αδέρφια του. Τους δίδαξε τη συγχώρεση και την αγάπη. Τους έμαθε να καταπολεμούν την κακή μνήμη. Είναι σημαντικό, αδέρφια και αδελφές, να το γνωρίζουμε κι εμείς εδώ στην Αμερική, στη Νέα Υόρκη. Δεν υπάρχει τίποτα από πείσμα! Από ματαιοδοξία και περηφάνια, από αγάπη για τον εαυτό και επιμονή στο γεγονός ότι είμαστε οι μόνοι σωστοί – δεν υπάρχει τίποτα!

Ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σήμερα, 28 Ιανουαρίου 2023, επίσης,  θα λειτουργήσει στη Σερβική Λέσχη στη Νέα Υόρκη (7254 65th Place, Glendale, Νέα Υόρκη). Η Θεία Λειτουργία  αρχίζει στις 9:00 π.μ. Μετά τη θεία λειτουργία θα ακολουθήσει η Ακαδημία Svetosava, με ώρα έναρξης στις 11:30 π.μ., όπου ο Πατριάρχης θα μοιράσει πακέτα Savinda στα παιδιά της Σερβίας.

Πατριάρχης Σερβίας από την Νέα Υόρκη Όποιος βαπτίστηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδας, μπήκε στο μυστήριο της αιωνιότητας Πατριάρχης Σερβίας από την Νέα Υόρκη Όποιος βαπτίστηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδας, μπήκε στο μυστήριο της αιωνιότητας Πατριάρχης Σερβίας από την Νέα Υόρκη Όποιος βαπτίστηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδας, μπήκε στο μυστήριο της αιωνιότητας Πατριάρχης Σερβίας από την Νέα Υόρκη Όποιος βαπτίστηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδας, μπήκε στο μυστήριο της αιωνιότητας

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μοναδικές Εικόνες – Αφιέρωμα από την Ορθοδοξία στη Κένυα – Adologala

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 27 / 11 / 2020 , 0:46 από NewsRoom 23:49 – 26/11/2020 Την περίοδο αυτή ο πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος επισκέπτεται περιοχές της Κένυας όπου χτυπά η Ορθοδοξία και το Φώς του Χριστού. Δείτε σε αυτή τη συλλογή του Adologala.gr συγκεντρωτικά φωτογραφικό υλικό […]

Παράκληση για τήρηση των οδηγιών για την πανδημία από την Ι.Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 29 / 12 / 2020 , 16:21 από news_room Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ενημερώθηκε από τις κρατικές αρχές της Νέας Νοτίου Ουαλίας ότι οι Ιεροί Ναοί του Αγίου Νεκταρίου και του Τιμίου Σταυρού στο Wollongong περιλαμβάνονται σε λίστα με τοποθεσίες, τις οποίες επισκέφθηκε άτομο που επιβεβαιώθηκε θετικό στον […]

Pin It on Pinterest