27 °C Athens, GR
23/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δέχθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής ο Αμερικής Ελπιδοφόρος Ο Ελληνορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας γιορτάζει τα 100 χρόνια στην κοινότητα Charlotte Άφιξη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας Αγιασμός για την έναρξη της νέας Δικαστικής Χρονιάς στη Καστοριά Πειραιώς Σεραφείμ: Ο ΛΟΑΤΚΙ-σμός είναι μια σύγχρονη λυδία λίθος για την υποταγή στην «προοδευτική» παγκόσμια τάξη Η εορτή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Αγίους Τόπους Ο επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Αρχιεπισκοπικός Αγιασμός στον Άρειο Πάγο για την έναρξη της νέας Δικαστικής χρονιάς Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη – Γενικού Γραμματέα των ΗΕ στη Νέα Υόρκη – Οι δηλώσεις του Προέδρου Κρεμλίνο: Αναπόφευκτη η αύξηση των εντάσεων ανάμεσα στο Κίεβο και τους Ευρωπαίους συμμάχους του

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ αποτρέπει τον κίνδυνο παράλυσης του κράτους

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 12 / 2022 , 14:40 από news_room

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε με τη σειρά της χθες Πέμπτη το σχέδιο νόμου που εγγυάται τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ ως την 23η Δεκεμβρίου, αναβάλλοντας έτσι για μια εβδομάδα το φάσμα της παράλυσης του ομοσπονδιακού κράτους, του περίφημου «shutdown».

Οι γερουσιαστές ενέκριναν το κείμενο αυτό για τα δημοσιονομικά, που είχε ήδη εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων (224-201) προχθές Τετάρτη, με 71 ψήφους υπέρ έναντι 19 κατά. Μένει πλέον απλά να υπογραφτεί από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για να γίνει νόμος.

Το Κογκρέσο έχει έτσι στη διάθεσή του μια εβδομάδα επιπλέον για να καταλήξει σε συμβιβασμό, να εγκρίνει πιο μακροπρόθεσμη συμφωνία, που θα καλύψει την περίοδο μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2023.

Τα μέλη του κοινοβουλίου των ΗΠΑ είχαν προθεσμία ως σήμερα τα μεσάνυχτα για να καταλήξουν σε συμφωνία: εάν δεν το κατάφερναν, οι χρηματοδοτήσεις των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα διακόπτονταν μονομιάς.

Υπουργεία, εθνικά πάρκα, μουσεία και μια πλειάδα δημόσιων οργανισμών θα υφίσταντο χτύπημα κι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοί τους θα ρίχνονταν, από τεχνική άποψη, στην ανεργία.

Το «shutdown» του χειμώνα του 2018, το πιο μακρόχρονο που ενέσκηψε ποτέ, είχε παραλύσει ιδίως τον έλεγχο των αποσκευών στα αεροδρόμια.

Παρά τις αέναες κομματικές αντιπαραθέσεις, στην πλειονότητά τους οι εκλεγμένοι πολιτικοί των δύο μεγάλων παρατάξεων επ’ ουδενί θα ήθελαν να δουν να επαναλαμβάνεται αυτή η κατάσταση, να προκληθεί χάος στις μετακινήσεις ενόψει των εορτών του τέλους του έτους.

Σχετικά Άρθρα

Αφρική: Η πανδημία κοστίζει θέσεις εργασίας, έσοδα στον ταξιδιωτικό τομέα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 13 / 7 / 2020 , 13:55 από Η ταξιδιωτική βιομηχανία στην Αφρική, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, έχει πλήξει σοβαρά την πανδημία του κοροναϊού με την πλειονότητα των ανθρώπων που εξαρτώνται από αυτήν να υποφέρουν τεράστιες απώλειες και περικοπές θέσεων εργασίας. Ο Agnes Mucuha, διευθύνων σύμβουλος του […]

Γαλλία: Την χρήση του Άρθρου 49 ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ελίζαμπεθ Μπορν για να περάσει ο Προϋπολογισμός της χώρας

Γαλλία: Την χρήση του Άρθρου 49 ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ελίζαμπεθ Μπορν για να περάσει ο Προϋπολογισμός της χώρας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 10 / 2022 , 21:38 από news_room Adrien Fillon – Γαλλία – Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, η Πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα καταφύγει στο άρθρο 49, παράγραφος 3 του Γαλλικού Συντάγματος  για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός, χωρίς να περάσει από ψηφοφορία στην […]

Pin It on Pinterest