22 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης δέχθηκε τον Σεΐχη Αλ-Ακλ

Ο Πατριάρχης Ιωάννης δέχθηκε τον Σεΐχη Αλ-Ακλ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 1 / 12 / 2022 , 21:13 από news_room

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης ο Ι, δέχθηκε τον Σεΐχη Αλ-Ακλ της Ενωτικής Δρούζικης κοινότητας, Δρ Sami Abi Al-Muna, επικεφαλής αντιπροσωπείας της κοινότητας, στην πατριαρχική κατοικία στο Μπαλαμάντ. Η αντιπροσωπεία περιελάμβανε: Τον δικαστή της κοινότητας Sheikh Gandhi Makarim,Τον  Γραμματέα του κοινοτικού συμβουλίου Nizar Al-Baradei,Τον  Επικεφαλής της Επιτροπής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων,Τον Συνταξιούχο Στρατηγό Shawqi Al-Masry, Τον Διευθυντή του Sheikhdom του al-Akl, καθηγητής Rayan Hassan,Τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Μπαλαμάντ, Souk al-Gharb, Dr. Suhail Matar, Sheikh Zain Al-Din Ghannam και τον σύμβουλο μέσων ενημέρωσης του Sheikh Al-Aql, Sheikh Amer Zain Al-Din. Θρησκευτικές προσωπικότητες από το Μπαλαμάντ συμμετείχαν επίσης στη συνάντηση, μεταξύ των οποίων ο Μακαριώτατος Γρηγόριος (Khoury), Επίσκοπος των Εμιράτων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μωυσής (Al-Khosi), και ο Ηγούμενος της πατριαρχικής μονής Παναγίας Μπαλαμάντ, και τον Σεβασμιώτατο Αρχιμανδρίτη Ρωμανό Αλ-Χαννάτ, νεοεκλεγείς Επίσκοπος Σελευκίας.

Στην αρχή, ο Πατριάρχης Ιωάννης καλωσόρισε τον Σεΐχη Αλ- Ακλ και τη συνοδευτική αντιπροσωπεία, ευχαριστώντας τον για την παρουσία του στο Μπαλαμάντ και τόνισε ότι «ο λόφος του Μπαλαμάντ έχει ευδοκιμήσει: το μοναστήρι της Παναγίας του Μπαλαμάντ, το λύκειο, το πανεπιστήμιο και ο Αγ. John of Damascus Institute of Theology», προσδιορίζοντας τον καθένα από αυτούς με «την ιστορία και την ανάπτυξή τους στο χρόνο». Ομοίως, ο Μακαριώτατος συζήτησε για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο, δηλαδή το ιατρικό συγκρότημα του πανεπιστημίου, του οποίου τα εγκαίνια αναμένονται σύντομα, ελπίζοντας να «ενδυναμώσει τις σχέσεις, τους ιστορικούς δεσμούς και τις κοινές αξίες και να επισκεφθεί την περιοχή Τζαμπάλ την κατάλληλη στιγμή».

Μετά τη συνάντηση, ο Σεΐχης Σάμι Άμπι Αλ-Μούνα είπε: «Μας τιμήσαν σήμερα επισκεπτόμενοι τον Μακαριώτατο στο Μπαλαμάντ, καθώς μας συνόδευαν οι αδελφοί μας από το Σεΐχη του Αλ-Ακλ και το Κοινοτικό Συμβούλιο. Ήταν μια εγκάρδια συνάντηση στην οποία Συζητήσαμε θέματα σχετικά με την εκπαίδευση, την κοινωνία, τους πνευματικούς τίτλους και τον ηθικό ρόλο, δίνοντας έμφαση στον ρόλο της πνευματικής ηγεσίας, στην αγκαλιά των παιδιών μας και της κοινωνίας μας, καθώς και στον εθνικό ρόλο λόγω των αρνητικών εντάσεων.Έχουμε επίσης κοινή κατεύθυνση για οι υπάλληλοι να σέβονται τα συνταγματικά δικαιώματα και να σέβονται την κοινωνική κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Η εθνική κατάσταση έχει επιδεινωθεί», πρόσθεσε, «αλλά θα τονίσουμε ότι κάθε λάμψη ελπίδας στην πατρίδα είναι ωφέλιμη για την κοινωνία του Λιβάνου. πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κατάσταση και το μέλλον του Λιβάνου, αντί να γίνουμε θέμα αρνητικών εντάσεων, τονίζοντας «τη σημασία της επικοινωνίας στο μέλλον και τη σύγκληση μιας πνευματικής συνόδου κορυφής που μας φέρνει κοντά στο μήνυμα της αδελφοσύνη και αγάπη».

Κατέληξε λέγοντας: «Συναντάμε τον Μακαριώτατο για αυτές τις ευθύνες και αυτές τις κατευθύνσεις, ευχαριστώντας τον για αυτή την καλή υποδοχή στο Μπαλαμάντ, ελπίζοντας ότι θα επαναληφθεί στο Μπαλαμάντ και στο Αλ Τζαμπάλ».

Σχετικά Άρθρα

Εν πληθούση Εκκλησία ευχήθηκε για το νέο έτος στους Ανδριώτες ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος

Εν πληθούση Εκκλησία ευχήθηκε για το νέο έτος στους Ανδριώτες ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 1 / 2023 , 13:04 από news_room Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χώρας Άνδρου τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού, του Δημάρχου Άνδρου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αντιδημάρχων Χώρας […]

Σοβαρά προβλήματα σε Εύβοια και Λάρισα από τις πλημμύρες - Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο

Σοβαρά προβλήματα σε Εύβοια και Λάρισα από τις πλημμύρες – Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 28 / 9 / 2023 , 9:46 από news_room Πολύ δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες στη Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, καθώς το κύμα της κακοκαιρίας έχει παραμείνει πάνω από την περιοχή για περισσότερο από 6 ώρες, «αδειάζοντας» χιλιάδες τόνους νερού από το Μαντούδι μέχρι την Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό πως […]