23 °C Athens, GR
17/04/2024

Τελευταια Νέα
Το adologala.gr συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και δεν θα δημοσιεύει ειδήσεις Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Παρέλαση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού στη Δυτική Νέα Ιερουσαλήμ Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024 Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Ι.Μ. Πειραιώς: «Περί του Πασχάλιου Κανόνος. Δύναται να αλλαγή;» Επετειακή Εκδήλωση Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Ξάνθης στην Ι.Μ. Ρεθύμνης Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Νέα Ιωνία Αττικής

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης δέχθηκε τον Σεΐχη Αλ-Ακλ

Ο Πατριάρχης Ιωάννης δέχθηκε τον Σεΐχη Αλ-Ακλ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 1 / 12 / 2022 , 21:13 από news_room

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης ο Ι, δέχθηκε τον Σεΐχη Αλ-Ακλ της Ενωτικής Δρούζικης κοινότητας, Δρ Sami Abi Al-Muna, επικεφαλής αντιπροσωπείας της κοινότητας, στην πατριαρχική κατοικία στο Μπαλαμάντ. Η αντιπροσωπεία περιελάμβανε: Τον δικαστή της κοινότητας Sheikh Gandhi Makarim,Τον  Γραμματέα του κοινοτικού συμβουλίου Nizar Al-Baradei,Τον  Επικεφαλής της Επιτροπής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων,Τον Συνταξιούχο Στρατηγό Shawqi Al-Masry, Τον Διευθυντή του Sheikhdom του al-Akl, καθηγητής Rayan Hassan,Τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Μπαλαμάντ, Souk al-Gharb, Dr. Suhail Matar, Sheikh Zain Al-Din Ghannam και τον σύμβουλο μέσων ενημέρωσης του Sheikh Al-Aql, Sheikh Amer Zain Al-Din. Θρησκευτικές προσωπικότητες από το Μπαλαμάντ συμμετείχαν επίσης στη συνάντηση, μεταξύ των οποίων ο Μακαριώτατος Γρηγόριος (Khoury), Επίσκοπος των Εμιράτων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μωυσής (Al-Khosi), και ο Ηγούμενος της πατριαρχικής μονής Παναγίας Μπαλαμάντ, και τον Σεβασμιώτατο Αρχιμανδρίτη Ρωμανό Αλ-Χαννάτ, νεοεκλεγείς Επίσκοπος Σελευκίας.

Στην αρχή, ο Πατριάρχης Ιωάννης καλωσόρισε τον Σεΐχη Αλ- Ακλ και τη συνοδευτική αντιπροσωπεία, ευχαριστώντας τον για την παρουσία του στο Μπαλαμάντ και τόνισε ότι «ο λόφος του Μπαλαμάντ έχει ευδοκιμήσει: το μοναστήρι της Παναγίας του Μπαλαμάντ, το λύκειο, το πανεπιστήμιο και ο Αγ. John of Damascus Institute of Theology», προσδιορίζοντας τον καθένα από αυτούς με «την ιστορία και την ανάπτυξή τους στο χρόνο». Ομοίως, ο Μακαριώτατος συζήτησε για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο, δηλαδή το ιατρικό συγκρότημα του πανεπιστημίου, του οποίου τα εγκαίνια αναμένονται σύντομα, ελπίζοντας να «ενδυναμώσει τις σχέσεις, τους ιστορικούς δεσμούς και τις κοινές αξίες και να επισκεφθεί την περιοχή Τζαμπάλ την κατάλληλη στιγμή».

Μετά τη συνάντηση, ο Σεΐχης Σάμι Άμπι Αλ-Μούνα είπε: «Μας τιμήσαν σήμερα επισκεπτόμενοι τον Μακαριώτατο στο Μπαλαμάντ, καθώς μας συνόδευαν οι αδελφοί μας από το Σεΐχη του Αλ-Ακλ και το Κοινοτικό Συμβούλιο. Ήταν μια εγκάρδια συνάντηση στην οποία Συζητήσαμε θέματα σχετικά με την εκπαίδευση, την κοινωνία, τους πνευματικούς τίτλους και τον ηθικό ρόλο, δίνοντας έμφαση στον ρόλο της πνευματικής ηγεσίας, στην αγκαλιά των παιδιών μας και της κοινωνίας μας, καθώς και στον εθνικό ρόλο λόγω των αρνητικών εντάσεων.Έχουμε επίσης κοινή κατεύθυνση για οι υπάλληλοι να σέβονται τα συνταγματικά δικαιώματα και να σέβονται την κοινωνική κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Η εθνική κατάσταση έχει επιδεινωθεί», πρόσθεσε, «αλλά θα τονίσουμε ότι κάθε λάμψη ελπίδας στην πατρίδα είναι ωφέλιμη για την κοινωνία του Λιβάνου. πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κατάσταση και το μέλλον του Λιβάνου, αντί να γίνουμε θέμα αρνητικών εντάσεων, τονίζοντας «τη σημασία της επικοινωνίας στο μέλλον και τη σύγκληση μιας πνευματικής συνόδου κορυφής που μας φέρνει κοντά στο μήνυμα της αδελφοσύνη και αγάπη».

Κατέληξε λέγοντας: «Συναντάμε τον Μακαριώτατο για αυτές τις ευθύνες και αυτές τις κατευθύνσεις, ευχαριστώντας τον για αυτή την καλή υποδοχή στο Μπαλαμάντ, ελπίζοντας ότι θα επαναληφθεί στο Μπαλαμάντ και στο Αλ Τζαμπάλ».

Σχετικά Άρθρα

Εορτασμός Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 7 / 5 / 2021 , 14:08 από news_room Εορτασμός Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Στρατόπεδο «ΜΑΚΗ ΓΕΩΡΓΑΛΛΑ» στον Μαθιάτη, ο επίσημος εορτασμός του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς. Στον εορτασμό παρευρέθηκαν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου, ο Υπαρχηγός […]

Κοινή δήλωση μετά την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ

Κοινή δήλωση μετά την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 9 / 2023 , 9:42 από news_room Πραγματοποιήθηκε, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, η 9η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου. Σε κοινές δηλώσεις τους μετά την […]