16 °C Athens, GR
20/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο στα Ασπρόγεια της Ι.Μ. Καστορίας Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η χειροθεσία του Νικόλαου Πατέρα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Πάφος: Ημερίδα Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου Ο Ακάθιστος Ύμνος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Παναγίας “Ρόδον το Αμάραντο” στο Χατζηκυριάκειο Πειραιά (Εικόνες) ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Παναγίας Φανερωμένης από το Χιλιομόδι στον Πειραιά Αρχαίο θέατρο Σικυώνας: Η καρδιά μιας πόλης ξαναχτυπά Κύπρου Γεώργιος: Ούτε μίαν λέξη ελληνική δεν μπορεί να συναντήσει κάποιος που επισκέπτεται σήμερα τα κατεχόμενα εδάφη μας» Ευφραίνου εν Κυρίω, η εν Αυστραλία Ορθόδοξος Εκκλησία! Επίσκεψη με νόημα και ουσία

Επίτιμος διδάκτορας της Θεολογικής Ακαδημίας της Βαρσοβίας αναγορεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας

Επίτιμος διδάκτορας της Θεολογικής Ακαδημίας της Βαρσοβίας αναγορεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 12 / 2022 , 22:22 από news_room

Με το μήνυμα ότι «Αποστολή και ευθύνη της Εκκλησίας είναι η σύνδεση της ανθρωπότητας με τον Αληθινό Θεό της Αγάπης», ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος, Επίτιμος Καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ακαδημίας Αθηνών, ολοκλήρωσε την ομιλία του με θέμα “Ζώντας με τον Χριστό στην παγκόσμια πολύπλευρη κοινωνία. «Η ομιλία αυτή πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής που διοργανώθηκε με αφορμή την ανακήρυξη του επίτιμου διδάκτορα της Χριστιανικής Θεολογικής Ακαδημίας της Βαρσοβίας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου 2022, στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων της Χριστιανικής Θεολογικής Ακαδημίας της Βαρσοβίας, παρουσία θρησκευτικών, πολιτικών και διπλωματικών ηγετών, της Γερουσίας, καθηγητών και φοιτητών της Ακαδημίας, Αρχιεπισκόπου Τ Ιράν, Δυρράχιο και πάσης Αλβανίας τιμήθηκε με τον τίτλο ο Αναστάς του Ιατρού.

Η τιμή αυτού του Χριστιανικού Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης. Την πρόταση για την βράβευση αυτή έκανε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας Σάββας, με ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Η Χριστιανική Θεολογική Ακαδημία της Βαρσοβίας ιδρύθηκε από το κράτος το 1954, ως αποτέλεσμα της διάλυσης μεμονωμένων Λουθηρανικών, Ορθόδοξων και Παλαιών Καθολικών θεολογικών τμημάτων.

Μετά την ομιλία του Πρύτανη της Ακαδημίας, Αρχιεπισκόπου Βρότσλαβας και Τσετσίν, καθ. Jerzy Pankowski, διαβάστηκε το κείμενο τιμής, που συντάχθηκε από τον Μητροπολίτη Κίτρω, καθ. Γεώργιος, συνεργάτης της Ακαδημίας. Η απονομή του τίτλου και του συμβόλου τιμής συνεχίστηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιος, ο οποίος είναι πλέον Επίτιμος Διδάκτωρ πολλών τμημάτων Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών από 27 πανεπιστήμια διαφορετικών χωρών της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και των ΗΠΑ -πάμε. Σε συνέχεια, η Ευτυχία Του κράτησε τον λόγο με θέμα: «Ζώντας με τον Χριστό σε μια πολύπλευρη κοινωνία».

Μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ανέφερε ότι οι απόψεις των Χριστιανών για διάφορες θρησκευτικές πεποιθήσεις δείχνουν σοβαρές ασυνέπειες και διάφορες θεωρίες που διατυπώθηκαν ανά τους αιώνες παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα, ξεκινώντας εξ ολοκλήρου διαψεύδεται μέχρι την επιβεβαιώνοντας πλήρως αυτά. Έχοντας κατά νου ότι με συστηματικές σπουδές στον τομέα της θρησκείας, διάφορες θρησκείες έχουν δώσει έμφαση σε αρκετές καθολικές ηθικές αρχές, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι: «Η θρησκευτική εμπειρία δεν περιορίζεται σε ηθικές αξίες. Υποστηρίζεται ιδιαίτερα στο προσωπικό ταξίδι προς το Υπερβατικό. Η θρησκεία αποτελείται από ένα σύνθετο και καθολικό σύνολο λατρείων, πεποιθήσεων, μονοπατιών και αρχών, που συνδέονται με το Φιλότιμο, το Άγιο, και επηρεάζουν την ευημερία και την κοινωνία. ”

Επίσης, όσον αφορά τους Χριστιανούς που στέκονται στη σύγχρονη κοινωνία, είπε, “το να υποχωρείς στον Θεό” “το να ζεις εν Χριστώ” είναι αυτό που καθορίζει την εκπλήρωση της χριστιανικής εμπειρίας. Είναι μια σχέση με την Αλήθεια, μια προσωπική σχέση αγάπης με Εκείνον που είναι η ίδια η Αγάπη. Καθώς ζούμε μέσα στην παγκόσμια πολύπλευρη κοινωνία, παράλληλα με τον σεβασμό και την ελευθερία κάθε ανθρώπου και την επιδίωξη της ειρηνικής συνύπαρξης, ας μην ξεχνάμε ότι οι μαθητές του Χριστού πρέπει να είναι «το φως του κόσμου» (Μτ. 5:14).

«Αποστολή και ευθύνη της Εκκλησίας, κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, είναι η σύνδεση της ανθρωπότητας με τον Αληθινό Θεό της Αγάπης. ”

Επίτιμος διδάκτορας της Θεολογικής Ακαδημίας της Βαρσοβίας αναγορεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Επίτιμος διδάκτορας της Θεολογικής Ακαδημίας της Βαρσοβίας αναγορεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Επίτιμος διδάκτορας της Θεολογικής Ακαδημίας της Βαρσοβίας αναγορεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Επίτιμος διδάκτορας της Θεολογικής Ακαδημίας της Βαρσοβίας αναγορεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Επίτιμος διδάκτορας της Θεολογικής Ακαδημίας της Βαρσοβίας αναγορεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας
Φωτογραφία από τον Alexander Vasyluk

Σχετικά Άρθρα

Ευχαριστίες Μητροπολίτη Πατρών για την βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Ευχαριστίες Μητροπολίτη Πατρών για την βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 25 / 2 / 2023 , 18:16 από news_room Μεγάλη καί συγκινητική εἶναι ἡ ἀνταπόκριση τοῦ Πατραϊκοῦ Λαοῦ στό κάλεσμα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πατρῶν γιά τήν συγκέντρωση ἀνθρωπιστικῆς βοηθείας, γιά τούς πληγέντες ἀπό τό φοβερό καί καταστρεπτικό σεισμό συνανθρώπους μας, στήν Τουρκία καί Συρία. Τό ἀνθρωπιστικό ὑλικό συγκεντρώθηκε διά τῶν Ἱερῶν Ναῶν στό […]

Η χειροτονία του Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Πλάτωνα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 9 / 10 / 2021 , 15:41 από news_room Η χειροτονία του Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Πλάτωνα Να μεταλαμπαδεύσει την πίστη και την αγάπη στους ανθρώπους της Μακεδονίας κάλεσε τον νέο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λαγκαδά τελέσθηκε σήμερα […]