19 °C Athens, GR
30/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Εγκαινιάστηκε στη Νέα Μάκρη το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Π. Τσαπανίδου: Στις 21 Μαΐου έρχεται η ώρα της πολιτικής αλλαγής Αμαλιάδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα – 5 συλλήψεις Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Ναός του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Λαμία για το 1ο πολυθεματικό Συνέδριο «Star Forum» Επετειακή εκδήλωση της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821 Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ Επιστρέφει στη χώρα ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στον Λευκό Οίκο η επέτειος της 25ης Μαρτίου Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αλεξάνδρεια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε αεροσκάφος που αποτελεί δωρεά της Ελληνικής Δημοκρατίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε αεροσκάφος που αποτελεί δωρεά της Ελληνικής Δημοκρατίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 3 / 9 / 2022 , 5:05 από news_room

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αεροσκάφος της Ελληνικής Δημοκρατίας που αποτελεί δωρεά προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Παραλαμβάνοντας το αεροσκάφος, μετά την επιθεώρηση στο εσωτερικό του στο οποίο προέβησαν ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «πρόκειται για γενναιόδωρη συνεισφορά στις ανάγκες της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Κύπρος είναι απομονωμένη νήσος, δεν έχουμε τη συνδεσιμότητα που έχει η Ελλάδας, ήταν ένα πρόβλημα για τον εκάστοτε Πρόεδρο και γενικότερα την Κυβέρνηση και αυτή η σημαντική δωρεά της Ελληνικής Κυβέρνησης δίνει άλλες διαστάσεις και στον χρόνο του Προέδρου και των Υπουργών ή και σε έκτακτες ανάγκες για ανθρωπιστικούς λόγους.

Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω θερμότατες ευχαριστίες για την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης μέσα στο κλίμα αλληλεγγύης και αλληλοσυμπαράστασης που διακρίνει τις σχέσεις μας. Αυτή η σημαντική δωρεά θα συμβάλει τα μέγιστα στην καλύτερη λειτουργία του κράτους».

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε ότι «χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαστε σε θέση να προβούμε σε αυτή την κίνηση αλληλεγγύης προς την Κύπρο που στάθηκε πάντα στο πλευρό της πατρίδας μας όταν δοκιμαστήκαμε πρόσφατα σε μεγάλες φυσικές καταστροφές.

Να ευχαριστήσω, ακόμα μια φορά, για την πολύ γενναιόδωρη δωρεά σας που αφορά την περιοχή του Ματιού, μια φυσική καταστροφή που τόσο μας πόνεσε και συγκλόνισε τον Ελληνισμό. Θα τα πούμε σύντομα στη θεμελίωση των νέων κατοικιών που θα καλύψουν τις ανάγκες συμπολιτών μας που έχασαν το σπίτι τους εκείνη τη φρικτή βραδιά.

Είμαστε σε θέση σήμερα να προσφέρουμε στην Κυπριακή Δημοκρατία αυτό το αεροσκάφος και πέραν της προφανούς εξυπηρέτησης του Προέδρου, των κυβερνητικών στελεχών. Θα μπορεί ο Πρόεδρος της Κύπρου να ταξιδεύει με ένα αεροπλάνο που έχει πάνω το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την κυπριακή και την ευρωπαϊκή σημαία, είναι και αυτό μια ένδειξη κύρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και χαιρόμαστε που είμαστε σε θέση, στα πλαίσια και του δικού μας εκσυγχρονισμού του στόλου των κυβερνητικών αεροσκαφών, να προχωρήσουμε σε αυτή την ενέργεια. Καλοτάξιδο. Υπάρχει βαρύ πρόγραμμα του Προέδρου τους επόμενους μήνες πριν τη λήξη της θητείας του οπότε είμαι σίγουρος ότι θα πιάσει τόπο».

Ευχαρίστησε, επίσης, τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας που θα παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη μέχρι την εκπαίδευση των πληρωμάτων, την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την κίνηση, προσθέτοντας ότι το αεροσκάφος διαθέτει νέες δεξαμενές για μεγαλύτερη χωρητικότητα καυσίμων.

Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν «στο να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία της Ελληνικής Κυβέρνησης» για τη δωρεά του αεροσκάφους προς την Κύπρο.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος για επιστροφή στην Κύπρο.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Πέτρος Δημητρίου, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς κ. Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου κ. Παντελής Παντελίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το αεροσκάφος είναι τύπου EMBRAER EMB-135BJ LEGACY, με ικανότητα μεταφοράς μέχρι 14 επιβατών, πληρώματος πέντε ατόμων (κυβερνήτης – συγκυβερνήτης – safety pilot – φροντιστής αέρος – τεχνικός), και κινητήρες 2 turbofan ROLLS ROYCE, τύπου BR700-710A1-10, ώση 2×14700 lb, εκπέτασμα πτερύγων: 21,17 μ, μήκος: 26,33 μ, οροφή: 39000 ft και μέγιστη Ταχύτητα: 0,8 Mach.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε αεροσκάφος που αποτελεί δωρεά της Ελληνικής Δημοκρατίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε αεροσκάφος που αποτελεί δωρεά της Ελληνικής Δημοκρατίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε αεροσκάφος που αποτελεί δωρεά της Ελληνικής Δημοκρατίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε αεροσκάφος που αποτελεί δωρεά της Ελληνικής Δημοκρατίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε αεροσκάφος που αποτελεί δωρεά της Ελληνικής Δημοκρατίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε αεροσκάφος που αποτελεί δωρεά της Ελληνικής Δημοκρατίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε αεροσκάφος που αποτελεί δωρεά της Ελληνικής Δημοκρατίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε αεροσκάφος που αποτελεί δωρεά της Ελληνικής Δημοκρατίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Απόψεις: Με δύο μηνύματα του 112 τι να γλιτώσεις; Αυτά που δεν μπορείς, στην χώρα, να προσφέρεις;

Απόψεις: Με δύο μηνύματα του 112 τι να γλιτώσεις;

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 7 / 2 / 2023 , 11:54 από news_room Απόψεις: Με δύο μηνύματα του 112 τι να γλιτώσεις;  Με το άκουσμα της κακοκαιρίας «Barbara» στην χώρα ξεκίνησαν τα έκτακτα μέτρα, οι συνεδριάσεις της Π.Υ. σε κάθε νομό και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ακολούθως αφού είδαμε στη χώρα […]

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος προεξήρχε της Κυριακάτικης ακολουθίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Ν. Ιωνίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 4 / 2021 , 19:58 από news_room    Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας λειτούργησε την, Κυριακή Δ΄ Νηστειών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Στο κήρυγμά του […]

Pin It on Pinterest