23 °C Athens, GR
01/10/2022

Τελευταια Νέα
Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν «κάθε εκατοστό» εδάφους του ΝΑΤΟ Φθιώτιδος Συμεών: «Η μουσική παράδοση είναι πρώτιστα ασκητική παράδοση» Την Τρίτη ξεκινά εργασίες η Ιερά Σύνοδος – Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι Εκλογές νέων Μητροπολιτών O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Σεμινάριο του Ι.Π.Ε. για την Κυβερνοασφάλεια στους εκκλησιαστικούς οργανισμούς Πρόσκληση για συμμετοχή σε εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ Την πρώτη του επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πραγματοποιήσει ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Κοινή Δήλωση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Μουσείου της Βίβλου Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Πέρθη Τον αγιασμό έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υφυπουργού Έρευνας στη Ρουμανία

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υφυπουργού Έρευνας στη Ρουμανία

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 9 / 2022 , 23:44 από news_room

Ψηφιοποίηση και κυβερνοασφάλεια στο επίκεντρο των συζητήσεων καθώς και η προώθηση σχέσεων μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών.

Στη Ρουμανία για επίσημη επίσκεψη μετέβη μεταξύ 13 – 15 Σεπτεμβρίου 2022 ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, Υπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιοποίησης της Ρουμανίας κ. Sebastian Burduja.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Κόκκινος, συνοδευόμενος από τον Επίτιμο Πρόξενο της Ρουμανίας στην Κύπρο και Πρόεδρο του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ρουμανίας κ. Μάριο Κλείτου, καθώς και τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Κύπρο κ. Dan Mihalache, έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας κ.Nicolae Ciucă, με τον οποίο συζητήθηκαν τρόποι εμβάθυνσης και διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολούθως, ο κ. Υφυπουργός παρακάθισε σε διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιοποίησης της Ρουμανίας, Sebastian Burduja, και την Αρχή Ψηφιοποίησης της Ρουμανίας, όπου καθορίστηκαν οι τομείς συνεργασίας που θα αποτελέσουν και το αντικείμενο σχετικού Μνημονίου μεταξύ των δύο χωρών. Το προσεχές Μνημόνιο θα προνοεί, μεταξύ άλλων, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης αναφορικά με σύγχρονα μοντέλα ανάπτυξης ψηφιακών υπηρεσιών, τη μετάβαση σε υπολογιστικό νέφος (cloud) και την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ έμφαση θα δοθεί και στην προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και στη διαμόρφωση συνεργασιών μεταξύ της ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας των δύο χωρών.

Στο επίκεντρο των επαφών του κ. Κόκκινου τέθηκε και το καίριο θέμα της κυβερνοασφάλειας, ο οποίος τόνισε πως σε μία εποχή συνεχώς αυξανόμενων απειλών, κάθε κράτος και κάθε οργανισμός οφείλει να αποδίδει την κατάλληλη σημασία στον τομέα αυτό, στοιχείο απαραίτητο για την οικοδόμηση μίας ανθεκτικής και ανταγωνιστικής ψηφιακής οικονομίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον Επίτροπο Επικοινωνιών κ. Γιώργο Μιχαηλίδη, συναντήθηκε με την Εθνική Διεύθυνση και το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας της Ρουμανίας, με σκοπό τη διεύρυνση της υφιστάμενης συνεργασίας μεταξύ Κύπρου-Ρουμανίας, με τομείς προτεραιότητας την εκπαίδευση και κατάρτιση για ανάπτυξη των ικανοτήτων, τη διαμόρφωση δομών και μηχανισμών για καλύτερη προστασία, πρόληψη και ανταπόκριση σε κυβερνοεπιθέσεις, αλλά και τη διαμόρφωση κουλτούρας ασφάλειας σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής δομής.

Πρόσθετα, ο κ. Υφυπουργός συναντήθηκε με τον κ. Ioan-Sabin Sărmaş, Πρόεδρο της Επιτροπής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Κάτω Βουλής και Πρόεδρο της Διάσκεψης των Πληρεξουσίων της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (Plenipotentiary Conference of the International Telecommunications Union-ITU), η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και στην οποία θα συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία με διευρυμένη αποστολή, υπό τον Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου Δρα Στέλιο Χειμώνα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Κόκκινος συμμετείχε σε επιχειρηματικό φόρουμ που διοργάνωσε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και ο Κυπρο-Ρουμανικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος, με σκοπό την προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού επιχειρηματικού κέντρου στους τομείς της τεχνολογίας και των υπηρεσιών, ενώ παρακάθισε σε επίσημο γεύμα που διοργάνωσε προς τιμήν του το Ρουμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Παράλληλα, ο κ. Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον κ. Κλείτου, συναντήθηκε με επιχειρηματικά στελέχη και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πληροφορικής, και που επέδειξαν ενδιαφέρον για δραστηριοποίηση στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον κ. Υφυπουργό: «Η επίσκεψη αυτή εγκαινιάζει μία νέα εποχή για τους ήδη ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των κυβερνήσεων, των επιχειρηματικών κοινοτήτων αλλά και των λαών Κύπρου και Ρουμανίας. Στη βάση κοινών στόχων, όπως αυτοί έχουν διαμορφωθεί στο πλαίσιο των Εθνικών Σχεδίων Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας των δύο χωρών, ενώνουμε δυνάμεις και θέτουμε τις βάσεις για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος, βασισμένου στη γνώση και την ψηφιακή τεχνολογία, και για τις δύο χώρες».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Επιτέλους ήρθαν: Τα εμβόλια ενάντια στον θανατηφόρο Ιό της νόσου Covid-19 έφτασαν στην Ελλάδα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 12 / 2020 , 20:45 από news_room Έφτασε σήμερα στην Ελλάδα μέσω του Προμαχώνα η πρώτη παρτίδα των 9.750 δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech και αναμένεται πλέον να ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί. Τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε ειδικούς, εξειδικευμένους χώρους οι οποίοι […]

H Β’ Κυριακή των Νηστειών στο Φανάρι

H Β’ Κυριακή των Νηστειών στο Φανάρι

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε, το απόγευμα της Β’ Κυριακής των Νηστειών, 28 Μαρτίου 2021, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό. Κατά τη Θ. Λειτουργία, που τελέστηκε το πρωί της ίδιας ημέρας, εορτής του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, καθώς και στον Μ. Εσπερινό της […]

Pin It on Pinterest