Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 8 / 2022 , 1:57 από news_room
Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στη Φιλιππούπολη – Adologala.gr
Στις 6 Αυγούστου ο Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη Μεταμόρφωση του Κυρίου. Την ημέρα αυτού του μεγάλου ευαγγελικού γεγονότος από την επίγεια ζωή του Κυρίου Ιησού Χριστού, ο ναός της Φιλιππούπολης, αφιερωμένος στη Μεταμόρφωση του Χριστού, γιορτάζει την αργία του ναού. Είναι ο μόνος Ορθόδοξος οίκος του Θεού στην κατοικημένη περιοχή «Τρακιά».
Την παραμονή της εορτής, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππούπολης Νικολάου, τελέστηκε αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του Επισκόπου Ζνεπόλεως Αρσένιου.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππούπολης κ. Νικόλαος προεξήρχε της Ιεράς Λειτουργίας.
Στην Θεία Λειτουργία παρέστη και ο δήμαρχος της περιφέρειας Τρακιάς κ. Kostadin Dimitrov.
Ο ναός γέμισε από ευλαβείς χριστιανούς που βίωσαν την πνευματική χαρά της γιορτής. Όλοι συμμετείχαν στις προσευχές και τις ψαλμωδίες της θείας λειτουργίας και με μία καρδιά και ένα στόμα ομολόγησαν το Σύμβολο της Πίστεως μας και είπαν την Κυριακή Προσευχή «Πάτερ ημών…».
Πολλοί από τους ενορίτες του ναού προχώρησαν στα Ιερά Μυστήρια και κοινώνησαν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, αφού είχαν προετοιμαστεί με νηστεία και προσευχή.
Ο αρχιεφημέριος της Μητρόπολης Φιλιππούπολης Μητροπολίτης Νικολάος εκφώνησε εμπνευσμένο λόγο και κάλεσε όλους σε πνευματική μεταμόρφωση-μετάνοια.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Νικόλαος ανέγνωσε δέηση για την ευλογία και τον αγιασμό των σταφυλιών, που κατά παράδοση τελείται στην εορτή της Μεταμορφώσεως.