Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 23 / 7 / 2022 , 0:40 από news_room
Aύξηση της διάρκειας ισχύος των Ελληνικών Διαβατηρίων από τα 5 στα 10 έτη μετά από δημοσίευμα του adologala.gr
Και προσωπική επιτυχία του Adologala.gr η αύξηση της διάρκειας ισχύος των Ελληνικών Διαβατηρίων από τα 5 στα 10 έτη
Στις 14 Ιουλίου 2022, δημοσιεύσαμε άρθρο του Ε.Κ. στο adologala.gr το οποίο αφορά στην ισχύ των Ελληνικών Διαβατηρίων έναντι σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και πολλές του κόσμου εκτός ΕΕ. Στο άρθρο του ο Ε.Κ. στο adologala.gr με τίτλο Ελληνικό Διαβατήριο : Το ακριβότερο Διαβατήριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την μικρότερη ισχύ, αυτή των 5 χρόνων έκανε σαφές το μοναδικό αυτό φαινόμενο ήτοι της διάρκειας ισχύος των Ελληνικών Διαβατηρίων η οποία ήταν στα πέντε χρόνια και θεωρούμε ότι η απόφαση να κατατεθεί ρύθμιση η οποία πλέον ορίζει την ισχύ των Ελληνικών Διαβατηρίων στα 10 χρόνια είναι και προσωπική επιτυχία αφού έρχεται λίγες μόνο ημέρες από την δημοσίευση του άρθρου μας αν και πολλά μέσα είχαν κατά καιρούς κάνει λόγο για το πρόβλημα αυτό.
Δεν γνωρίζουμε από πού ήταν η αφορμή αυτή αλλά θεωρούμε πως μπορούμε να καρπωθούμε την επιτυχία αυτή την δημοσιογραφική εφόσον αναδείξαμε το γεγονός πρίν την απόφαση της κατάθεσης του σχεδίου στην Ελληνική Βουλή η οποία και πραγματοποιήθηκε εντός πολύ μικρού χρονικού ορίου από την δημοσίευση του άρθρου.
Πρέπει να γίνει σαφές ότι το σημαντικότερο όλων είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με τον έναν η τον άλλον τρόπο, συνεχώς, δείχνει την πραγματική και πολυεπίπεδη διακυβέρνηση την οποία ασκεί υπέρ του πολίτη και η οποία πολιτική της προάγει το κράτος δικαίου υπέρ όλων διορθώνοντας θεσμικά καταστάσεις οι οποίες επικρατούσαν.
Δείτε το άρθρο στο adologala.gr πατώντας εδώ.
Ακολουθεί η είδηση της αλλαγής της ισχύος του Ελληνικού Διαβατηρίου:
Η διάρκεια των ελληνικών διαβατηρίων αυξάνεται, από τα πέντε, στα δέκα χρόνια, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “ΣΚΑΪ”. Όσον αφορά τις πυρκαγιές, ο υπουργός τόνισε ότι υπήρξε ουσιαστικός συντονισμός και δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, ενώ σημαντικό ρόλο είχαν και οι δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες φρόντισαν για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, την απομάκρυνση με ασφάλεια των πολιτών από τις επικίνδυνες περιοχές και την προστασία της περιουσίας τους.
Ειδικότερα, όσον αφορά την αύξηση της διάρκειας των ελληνικών διαβατηρίων, σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος: «Η Ελλάδα ήταν μία από τις ελάχιστες χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχαν ως διάρκεια ισχύος των διαβατηρίων τα πέντε χρόνια. Με τη ρύθμιση που καταθέσαμε στη Βουλή την αυξάνουμε στα δέκα χρόνια. Με αυτό τον τρόπο εναρμονιζόμαστε με αυτό που συμβαίνει σχεδόν στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αναπτυγμένων κρατών σε ολόκληρη την Γη. Γλιτώνουμε από σημαντικά οικονομικά και διοικητικά κόστη. Μειώνεται η γραφειοκρατία για την εξυπηρέτηση του πολίτη και ιδιαίτερα των Ελλήνων του εξωτερικού. Απελευθερώνονται αστυνομικές δυνάμεις. Είναι μία κατάσταση από την οποία βγαίνει ωφελημένο τόσο το κράτος όσο και το σύνολο των Ελλήνων πολιτών με όρους ασφαλείας και καλύτερης αξιοποίησης των δυνάμεών μας. Μεγάλη η διευκόλυνση για τους πολίτες και την ΕΛΑΣ».
Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι αναβαθμίζεται καθοριστικά η εκπαίδευση των Ελλήνων αστυνομικών, διευκρινίζοντας: «Η Ακαδημία των αξιωματικών της ΕΛΑΣ γίνεται πανεπιστημιακή σχολή με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. Γίνεται αντίστοιχη των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, με πολύ υψηλό επίπεδο γνώσεων και σπουδών. Με δικά της μέλη, δηλαδή με δικούς της καθηγητές που θα εκλέγονται και θα αποτελούν το προσωπικό που θα διδάσκει. Με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Πρόκειται για μία σπουδαία αναβάθμιση με μεταπτυχιακές σπουδές επίσης, με τη δυνατότητα αξιολόγησης και πιστοποίησης αυτού του επιπέδου των σπουδών. Ο στόχος για μια άρτια εκπαιδευμένη, αποτελεσματική Ελληνική Αστυνομία μέρα με την μέρα γίνεται πραγματικότητα. Και εδώ έχουμε ένα πολύ μεγάλο βήμα, που αφορά την εκπαίδευση των αστυνομικών μας, καθώς η αντίστοιχη αναβάθμιση αφορά και την σχολή των αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας και τις Σχολές μετεκπαίδευσης που ακολουθούν και αυτές πλέον τα πολύ υψηλά στάνταρ που υπάρχουν στην υπόλοιπη Ευρώπη».
Με επαγγελματισμό και αυτοθυσία 900 αστυνομικοί έσωσαν ζωές
Σχετικά με την πολύτιμη συμβολή και της ΕΛΑΣ όσον αφορά τις πυρκαγιές, υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος: «Η ΕΛΑΣ έχει ξεκάθαρο επιχειρησιακό σχεδιασμό, τον οποίο φυσικά εφαρμόζει κατά γράμμα με αυτοθυσία, αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα. Η δουλειά της, όταν εκδηλώνονται πυρκαγιές, είναι με την παρουσία της να ρυθμίζει την κυκλοφορία, να συμβάλλει καθοριστικά στην εκκένωση των πόλεων, των γειτονιών, των οικισμών, οι οποίες βρίσκονται υπό κίνδυνο και στη συνέχεια, να προστατεύει μαζί με την ανθρώπινη ζωή και τις περιουσίες των ανθρώπων. Αυτό έγινε και στην Πεντέλη, στην πολύ δύσκολη πυρκαγιά, πολύ δύσκολη λόγω των διαρκώς ισχυρών ανέμων. Πάνω από 900 αστυνομικοί απεγκλώβισαν περί τους 680 ανθρώπους και συνέδραμαν να εκκενωθεί μία περιοχή με πάνω από 40.000 – 50.000 κατοίκους».
Ο συντονισμός του κρατικού μηχανισμού ήταν αποτελεσματικός
Αποτελεσματικό, πλήρη και αποφασιστικό χαρακτήρισε παράλληλα ο υπουργός τον συντονισμό του κρατικού μηχανισμού στις πυρκαγιές. «Η πυροσβεστική, η αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η αυτοδιοίκηση και οι εθελοντές συνέδραμαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Πεντέλη. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι από το γεγονός ότι δεν έχει χαθεί ανθρώπινη ζωή, αυτό είναι σπουδαίο. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά στο πλαίσιο των δυνατοτήτων».
Η αντιπολίτευση να σέβεται τη δουλειά και των αστυνομικών και των πυροσβεστών
Όσον αφορά τη στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα των πυρκαγιών, ο υπουργός σημείωσε: «Καλό είναι και η αντιπολίτευση και τα διάφορα μέσα της αντιπολίτευσης να σέβονται τη δουλειά των αστυνομικών και των πυροσβεστών και όλων όσων ενεπλάκησαν με επαγγελματισμό και αυτοθυσία. Πιστεύω ότι όλοι μαζί οφείλουμε να εργαζόμαστε για το καλό της κοινωνίας, για την ασφάλεια των πολιτών, για τη ζωή των πολιτών, για την ασφάλεια της περιουσίας τους και όταν ο κρατικός μηχανισμός εργάζεται με καλό συντονισμό και με αποτελεσματικότητα όλοι οφείλουν να το αναγνωρίζουν αυτό. Όχι για πολιτικούς λόγους ή κομματικούς λόγους, αλλά επιτέλους εάν θέλουμε να πάμε μπροστά σε αυτό τον τόπο, όταν γίνεται κάτι καλό θα πρέπει να το καταγράφουμε και να το αναδεικνύουμε για να γίνεται ένα θετικό παράδειγμα ώστε αυτό να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο και για την επόμενη φορά. Αυτή θα πρέπει να είναι η στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων και ασφαλώς και της αντιπολίτευσης και όχι να μεμψιμοιρούν. Καθημερινά η ΕΛΑΣ με πάνω από 80, 90 άνδρες και γυναίκες, περιπολεί σε δάση και σε περιοχές, ειδικά εδώ στο λεκανοπέδιο της Αττικής, οι οποίες μπορεί να είναι ευάλωτες για εκδήλωση πυρκαγιών».
Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο θέμα της ασφάλειας και στους τουριστικούς προορισμούς, τονίζοντας: «Αξιοποιούμε ειδικές δυνάμεις και υπηρεσίες, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι ο αστυνομικός να είναι δίπλα σου αποτελεσματικά όταν χρειάζεται. Για παράδειγμα το να έχει κανένας μόνιμες δυνάμεις σε ένα νησί που να εκπληρώνουν μία υπηρεσία δεν είναι πάντοτε ο πιο χρήσιμος τρόπος. Η Οικονομική Αστυνομία, τα τελευταία Σαββατοκύριακα, έχει κάνει πολύ σοβαρούς ελέγχους σε τουριστικούς προορισμούς και έχει στείλει στη Δικαιοσύνη εταιρείες, καταστήματα και μαγαζιά που αισχροκερδούν με τον πλέον άγριο τρόπο ή προβαίνουν σε άλλου είδους παρανομίες. Αντίστοιχα υπάρχουν παρεμβάσεις της Δίωξης Ναρκωτικών σε αυτές τις περιοχές με σημαντικά αποτελέσματα. Συνολικά αυτό το καλοκαίρι έχουμε στείλει 50% περισσότερους αστυνομικούς στους βασικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας για να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ με επιμέλεια-πληροφορίες του Adologala.gr
Ακολουθήστε μας :