31 °C Athens, GR
15/08/2022

Τελευταια Νέα
Βέρμιο-Καστανιά : Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Κυρά του Πόντου, Παναγία Σουμελά – Adologala.gr Tα Προεόρτια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ναύπακτο – Adologala.gr Τα προεόρτια της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ηράκλειο Αττικής – Adologala.gr Μήνυμα για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο – Adologala.gr Αίγυπτος: 40 νεκροί και 45 τραυματίες από φωτιά σε εκκλησία στην Γκίζα Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η εορτή της Παναγίας αφορμή να θυμηθούμε τις μητέρες μας και να τους πούμε «ευχαριστώ» – Adologala.gr Τι αλλάζει από τις 20 Αυγούστου για την ελληνική οικονομία Μήνυμα του Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου Ιερωνύμου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 2022 – Adologala.gr Ιερές Παρακλήσεις του Μητροπολίτη Καστοριάς Καλλίνικου πρίν την εορτή της Παναγίας 2022 – Adologala.gr Αφιέρωμα στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς – Adologala.gr

Έκθεση «Travel through Time in Βlue with the Benaki Museum»

Έκθεση «Travel through Time in Βlue with the Benaki Museum»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 13 / 7 / 2022 , 20:55 από news_room

Ύστερα από πέντε χρόνια συνεχούς συνεργασίας και βραβευμένων εκθέσεων, το Μουσείο Μπενάκη και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συνεχίζουν να επενδύουν στον πολιτισμό μέσα στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, όπου καθημερινά διαβαίνουν χιλιάδες ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο εκθεσιακό εγχείρημα που προσκαλεί τον επισκέπτη να «ταξιδέψει» στον χρόνο μέσα από τα χρώματα. Άξονα ανάπτυξης του αφηγήματος αποτελούν χρώματα από αντικείμενα που περιλαμβάνονται στις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη.

Η συγκεκριμένη συνεργασία ξεκινάει με την παρουσίαση της πρώτης έκθεσης με τίτλο «Travel through Time in Blue with the Benaki Museum». Η έκθεση παρουσιάζει έργα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Μπενάκη στα οποία κυριαρχεί το χρώμα μπλε. Από τον καθαρό ουρανό έως τη βαθιά θάλασσα, όλες οι αποχρώσεις του μπλε παρουσιάζονται μέσα από ένα ταξίδι από τον 1ο έως τον 21ο αιώνα. Πρωταγωνιστούν έργα δημιουργών και καλλιτεχνών τα οποία εκτίθενται στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, στο Μουσείο Μπενάκη / Πινακοθήκη Γκίκα και στο Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης.

Το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού είναι το μοναδικό στον κόσμο που παρουσιάζει τον πολιτισμό του ελληνικού χώρου από την προϊστορική εποχή έως τη δεκαετία του 1940 μέσα από περίπου 6.000 αντικείμενα σε τέσσερις ορόφους.

Στο Μουσείο Μπενάκη / Πινακοθήκη Γκίκα διαγράφεται η πολιτιστική ζωή της Ελλάδας από το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τη Μικρασιατική Καταστροφή έως τις παραμονές της δικτατορίας του 1967 μέσα από τις προσωπικότητες που σφράγισαν την περίοδο αυτή, με κυρίαρχο ανάμεσά τους τον ζωγράφο Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα.

Το Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης φιλοξενεί μια από τις σημαντικότερες συλλογές στον κόσμο με κεραμικά και μεταλλικά αντικείμενα, υφάσματα, κοσμήματα και άλλα έργα τέχνης από όλον τον ισλαμικό κόσμο.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι σημείο συνάντησης ανθρώπων, λαών και πολιτισμών, η πρώτη και τελευταία εντύπωση της Ελλάδας και του πολιτισμού της για εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Εκτός από τις μόνιμες εκθέσεις που βρίσκει πάντοτε ο επισκέπτης στο αεροδρόμιο  -«Έκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων», «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μουσείο της Ακρόπολης»- ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει παρουσιάσει στους χώρους του περισσότερες από 95 εκθέσεις και πολλαπλές πολιτιστικές δραστηριότητες. Μέσα από το πλήθος των πολιτιστικών συνεργασιών και εικαστικών ενεργειών, αναδεικνύεται ο ρόλος του αεροδρομίου ως βασικού κυττάρου τη πόλης μας και ως αναπόσπαστου μέρους της ελληνικής κοινωνίας.

 

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
Ιούλιος – Δεκέμβριος 2022 – Χώρος Παραλαβής Αποσκευών
Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2022 Διάδρομοι Αφικνούμενων Επιβατών Schengen και εκτός Schengen

ekthesi Travel through Time in Βlue with the Benaki Museum eidiseis ellada politismos adologala

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Yπ. Τουρισμού: Το σχέδιο στήριξης για τις πυρόπληκτες τουριστικές επιχειρήσεις

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Τις προτάσεις του υπουργείου Τουρισμού για την άμεση στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων οι οποίες επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο του σχεδίου τίθεται κυρίως η Βόρεια Εύβοια, […]

εις Επίσκοπον Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού

Η χειροτονία του Επισκόπου Σωζοπόλεως Κυριακού στο Σύδνεϋ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 13 / 11 / 2021 , 23:39 από news_room Η χειροτονία του Επισκόπου Σωζοπόλεως Κυριακού στο Σύδνεϋ Γεννηθείς στη μαρτυρική Κύπρο, σε παιδική ηλικία ακολουθεί τους γονείς του οι οποίοι μεταναστεύουν στην Αυστραλία και εγκαθίστανται στη Μελβούρνη. Μόλις ενηλικιώνεται, στρέφει τα βήματά του προς την Εκκλησία και εγγράφεται […]

Pin It on Pinterest