9 °C Athens, GR
28/01/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Για υποκλοπές ακούσαμε, για εκλογές ακούσαμε, «Go Back mr Erdogan» δεν ακούσαμε Στη Σάμο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος : «Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση» Εγκαινιάστηκε στην “καρδιά” των Βρυξελλών το κτήριο που προσέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β’ Πλούσιο το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για του μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο & Μάρτιο 378 τα αξιόποινα περιστατικά που τελέστηκαν σε χώρους Θρησκευτικού χαρακτήρα το 2021 – Στα 2913 από το 2015 Στο Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος Απάντηση Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στην αμφισβήτηση προλογισμού στην ημερίδα της Εστίας Πατερικών Μελετών Έφυγε από την ζωή ο τέως Βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ – Πως σχολίασαν την είδηση τα ξένα Μέσα ενημέρωσης Τρείς Επισκόπους ανύψωσε σε Μητροπολίτες το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην συνεδρία της 10ης Ιανουαρίου 2023 Στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ιερεμίας ο Α’ και ο Μοναχός Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης ο Υμνωδός Ανακοίνωση για την πρώτη συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής Εκοιμήθη ο πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Βόλο Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Ελπίζουμε το Νοσοκομείο του Βαλουκλή να αποκατασταθεί και να συνεχίσει να λειτουργεί για όσους έχουν ανάγκη» Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου Το μετρό «ανεβαίνει» δυτικά προάστια Κηδεύτηκε ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος στο Βατικανό Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Μπραχαμίου Στο 10% ο πληθωρισμός, στο 40% όμως οι αυξήσεις στα τρόφιμα σε Super Market και Εστίαση Πατριάρχης Σερβίας από τη Νέα Υόρκη: «Όποιος βαπτίστηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδας, μπήκε στο μυστήριο της αιωνιότητας» Η Νορβηγία εντόπισε μεγάλο κοίτασμα μετάλλων Επίσκεψη του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου σε Αεροπορία & Αστυνομία Στις 4 Μαρτίου ο νέος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τις τηλεοπτικές άδειες Πρεμιέρα προεκλογικής πόλωσης «Ιερός πόλεμος» για το Κοράνι Το μεταναστευτικό επιστρέφει ψηλά στην ατζέντα της Ε.Ε. Γάζα: Ανησυχία προκαλεί η κλιμάκωση της έντασης Την Βασιλόπιτα του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου & του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου ευλόγησε ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός

Τελετή Αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου – Adologala.gr

Τελετή Αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 23 / 6 / 2022 , 15:05 από news_room

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου – Adologala.gr

 Τελετή Αποφοίτησης για τα ακαδημαϊκά έτη 2020-21 και 2021-22

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022, η Τελετή Αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου για το Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της, κατά την οποία απονεμήθηκαν συνολικά 20 Προπτυχιακοί και 8 Μεταπτυχιακοί Τίτλοι σε φοιτήτριες και φοιτητές της Σχολής. Η φετινή Τελετή Αποφοίτησης ήταν ξεχωριστή και γιορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα για δύο κυρίως λόγους. Αφενός ήταν διπλή, καθώς λόγω των περιοριστικών μέτρων που βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα σε ισχύ, η περσινή Τελετή Αποφοίτησης, η οποία είχε οριστεί αρχικά για τις 7 Oκτωβρίου 2021 έπρεπε εξ ανάγκης να αναβληθεί. Αφετέρου, η Θ.Σ.Ε.Κ. απένειμε για πρώτη φορά φέτος μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών για το Αξιολογημένο και Πιστοποιημένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Eφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα», το οποίο προσφέρθηκε για πρώτη φορά κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-20.

Την Τελετή Αποφοίτησης τίμησαν με την παρουσία τους πέραν των 220 προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων αρχιερείς, αξιωματούχοι της Πολιτείας, συνεργάτες και φίλοι της Σχολής, συγγενείς των αποφοίτων και άλλοι φοιτητές της Θ.Σ.Ε.Κ. Η τελετή άνοιξε με την είσοδο, εν πομπή, των αποφοίτων και του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής. Στη συνέχεια, μέλη του Βυζαντινού Χορού της Θ.Σ.Ε.Κ., υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη Δημήτρη Ιεροδιακόνου, έψαλαν το Στιχηρό Ιδιόμελο του Εσπερινού της Πεντηκοστής «Πάντα χορηγεῖ τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον…» και τα Απολυτίκια της Πεντηκοστής και του Αποστόλου Βαρνάβα.

Ακολούθησε ομιλία από τον Διευθυντή της Θ.Σ.Ε.Κ., Πρωτοπρεσβύτερο Δρα Κυπριανό Κουντούρη, ο οποίος έκανε έναν ευσύνοπτο απολογισμό του πολυσχιδούς έργου και των επιτευγμάτων της Σχολής, με ιδιαίτερη μνεία στη δωρεά της προσωπικής βιβλιοθήκης του αείμνηστου Θεοδώρου Παπαδοπούλλου στη Σχολή. Μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής υπογράμμισε, επίσης, την κοινωνική διάσταση των δράσεων και εκδηλώσεών της Θ.Σ.Ε.Κ., τα Ερευνητικά Έργα τα οποία η Σχολή συντονίζει ή συμμετέχει ως εταίρος, όπως και τις πρωτότυπες διπλωματικές εργασίες των φοιτητών του Μ.Π.Σ., πολλές εκ των οποίων είτε έγιναν αποδεκτές και θα παρουσιαστούν σε επιστημονικά συνέδρια είτε θα δημοσιευτούν σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Απευθυνόμενος στους 28 αποφοίτους ο Διευθυντής της Θ.Σ.Ε.Κ. υπογράμμισε τον ουσιαστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στο πλαίσιο της αποστολής της Εκκλησίας και τους προέτρεψε να διατηρήσουν άρρηκτους τους δεσμούς τους με τη μητέρα τροφό Σχολή τους.

Η κύρια ομιλία της τελετής έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β´, ιδρυτή και πρόεδρο του Συμβουλίου της Θ.Σ.Ε.Κ., ο οποίος επεσήμανε ότι χρόνο με τον χρόνο η Θ.Σ.Ε.Κ. αναδεικνύεται στη συνείδηση όλων ως θεολογική κυψέλη για τους σπουδαστές και πνευματική τροφός για τον λαό της Κύπρου. Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευαρέσκεια του τόσο για το θεάρεστο έργο που επιτελείται στη Σχολή από τον Διευθυντή και το λοιπό διδακτικό προσωπικό όσο και για τη στάση των φοιτητών της Σχολής, οι οποίοι μη παρασυρόμενοι από τα υλιστικά ρεύματα του κόσμου και της εποχής μας, ακολουθούν με ζήλο την εκκλησιαστική ζωή, οραματιζόμενοι ένα πιο συνειδητό εκκλησιαστικό μέλλον για την Κύπρο.

Kατά τη διάρκεια της τελετής χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Ανδρέας Παπούλας (ΠΛΕ) εκ μέρους του Έντιμου Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου, και οι πρωτεύσαντες απόφοιτοι των Π.Σ. (Διάκ. Χριστοφής Σαμαράς – Π.Π.Σ. 2021, Μάριος Ασσιώτης & Γεώργιος Μυλωνάς – Π.Π.Σ. 2022, Λουίζα Μιχαήλ – Μ.Π.Σ. 2022).

Στο πλαίσιο της τελετής έγινε απονομή Βραβείων Ακαδημαϊκής Αριστείας καθώς και Ειδικών Βραβείων, συνολικού ύψους 13250 ευρώ, που αθλοτεθήκαν είτε από εξωτερικούς φορείς (ΚΕΟ, «Ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου στο Παραλιακό Μέτωπο Πάφου», «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ηρωομάρτυρα Σάββα Χατζηπαντελή και Ανδρούλλας Χατζηπαντελή»), είτε από τη Θ.Σ.Ε.Κ. (Βραβείο Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄, Ιφιγενείας και Χαραλάμπου Μαραθεύτου, Νίκου Παλλαρή, Χριστοδούλου Παπαδοπούλου, Ρολάνδας και Θεοδώρου Παπαδοπούλλου, Ιερών Ναών Παναγίας Φανερωμένης, Χρυσελεούσης Στροβόλου, Παλλουριωτίσσης και Τράχωνα).

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή των πτυχίων από τον Μακαριώτατο.

Ακολούθησε δεξίωση στον προαύλιο χώρο της Σχολής.

Για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος το Κουαρτέτο Εγχόρδων Concordia (με τους Κωνσταντίνο Δεμιρτζόγλου και Βίκη Χατζηανδρέου στο βιολί, τον Νικόλα Ευθυμίου στη βιόλα και τον Δώρο Ζήσιμο στο τσέλο) προσέδωσε μια ιδιαίτερη νότα στην όλη εκδήλωση, εκτελώντας τόσο τα μουσικά κομμάτια από τον Handel και τον Vivaldi που συνόδευσαν τις πομπές των φοιτητών και των καθηγητών όσο και τέσσερα κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια («Ψιντρή βασιλιτζιά μου», «Το γιασεμίν» «Αχερόμπασμαν», «Αίγια Κότσιηνη») κατά τη διάρκεια της τελετής.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου
στην τελετή αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022, 19:00
Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου

Με χαρά και ιδιαίτερη τιμή παρευρίσκομαι σήμερα στην τελετή αποφοίτησης, για τα ακαδημαϊκά έτη 2020/21 και 2021/22,  της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου.   Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή, τόσο για τη Σχολή και για τους αποφοίτους της, όσο και για την Εκκλησία και για την ευρύτερη κοινωνία της Κύπρου, αφού από σήμερα εμπλουτίζεται το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας με νέους, καταρτισμένους και εξειδικευμένους επιστήμονες. Οι απόφοιτοι του Προγράμματος Σπουδών Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής και του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα» είναι από σήμερα έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου και στην Παιδεία του τόπου μας.

Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου καθιερώθηκε στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του τόπου μας, παρά τα επτά μόνο χρόνια λειτουργίας της, ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες και στις επιδιώξεις της πολιτείας και της Εκκλησίας.  Κατάφερε να καταστεί ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με υψηλές προδιαγραφές, που προσφέρει ξεχωριστά προγράμματα σπουδών και προσελκύει το ενδιαφέρον φοιτητών και ακαδημαϊκών τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.  Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Θεολογίας» και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα» είναι προγράμματα που αξιολογήθηκαν και πιστοποιήθηκαν από τον Φορέα ΔΙΠΑΕ με πολύ θετικά σχόλια και ψηλές βαθμολογίες. Τυγχάνουν πλήρους αναγνώρισης από την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς. Ήδη, απόφοιτοι του Προγράμματος Σπουδών Θεολογίας έχουν ενταχθεί στους Πίνακες Διοριστέων και Διορισίμων της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου είναι ένας δυναμικός οργανισμός με συνεχή διάδραση με την τοπική κοινωνία, αφουγκράζεται τις ανάγκες της και συμβάλλει, μέσα από τις δράσεις που αναλαμβάνει, στην ανάπτυξη της. Είναι ένα ίδρυμα που εμπνέει σεβασμό για το ήθος και την προσφορά του.

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, επιθεωρεί τακτικά και παρακολουθεί την πορεία ανάπτυξης της Θεολογικής Σχολής,  από την ίδρυσή της το 2015. Διαπιστώνεται, λοιπόν,  με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου υπηρετεί με ιδιαίτερη συνέπεια τους στόχους του στρατηγικού σχεδιασμού της Κυπριακής πολιτείας για την καθιέρωση της Κύπρου ως περιφερειακού και διεθνούς κέντρου ανώτερης εκπαίδευσης και έρευνας.  Από το δεύτερο κιόλας χρόνο λειτουργίας της, η Σχολή  προσελκύσε διεθνείς φοιτητές, σε ποσοστό 20%, ενώ οι συνεργασίες της με Πανεπιστήμια του εξωτερικού αυξάνονται και οι ερευνητικές προτάσεις της Σχολής αγκαλιάζουν ένα διευρυμένο δίκτυο διεθνών συνεργατών.

Η διεθνοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν είναι σήμερα απλά ένα σύνθημα αλλά μια πολιτική που παίρνει σάρκα και οστά. Η πανεπιστημιακή ανάπτυξη της Κύπρου αποτελεί για την κυβέρνηση αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής της, με στόχο την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας. Η αναβάθμιση της Ανώτερης Εκπαίδευσης, τροφοδοτεί τις παραγωγικές δυνάμεις με προσοντούχο ανθρώπινο δυναμικό και περιορίζει τις διαρροές αξιόλογων Κυπρίων επιστημόνων προς το εξωτερικό. Ταυτόχρονα, η πανεπιστημιακή ανάπτυξη προσελκύει ευρωπαϊκές και άλλες χρηματοδοτήσεις για σκοπούς έρευνας και καινοτομίας, ενισχύει το πολιτιστικό υπόβαθρο του λαού μας και καθιστά την Κύπρο ενεργό μέλος και ισάξιο εταίρο στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.

Αγαπητοί απόφοιτοι,

Με τη αποψινή τελετή ολοκληρώνεται με επιτυχία ο κύκλος των σπουδών σας. Ως απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου είστε πλέον οι καλύτεροι πρεσβευτές της Σχολής σας και το γεγονός αυτό σάς προσδίδει κύρος αλλά και αυξημένες ευθύνες. Η μελλοντική επαγγελματική και προσωπική σας επιτυχία αλλά και η συμβολή σας στη διαμόρφωση μιας καλύτερης κοινωνίας, απαιτεί, πέραν των γνώσεων που έχετε αποκτήσει, σκληρή προσπάθεια, εργατικότητα, αξιοποίηση των εμπειριών, των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων σας, συνεχή αναβάθμιση των γνώσεων σας, κατάρτιση σε καινούργιους τομείς και προπαντός ήθος. Με τη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα που έχει ο κάθε ένας από εσάς, την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση, την υπευθυνότητα και την ευσυνειδησία, θα καταφέρετε να επιτύχετε τους στόχους σας. Οι γονείς και οι καθηγητές σας, που απόψε σας παρακολουθούν με πολλή περηφάνια, σας στήριξαν και σας καθοδήγησαν, ώστε να μπορείτε πλέον να χαράξετε τη δική σας πορεία, διεκδικώντας τα όνειρά σας.

Σας εύχομαι από καρδιάς να αξιοποιείτε και να απολαμβάνετε τον πολύτιμο χρόνο της ζωής δημιουργικά με υγεία, χαρές και πολλές επιτυχίες.

Μακαριώτατε,

Εκφράζω τις προσωπικές μου ευχαριστίες και εκτίμηση  για τον ευγενή και ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει διαχρονικά η Εκκλησία της Κύπρου και εσείς προσωπικά στην Κυπριακή Εκπαίδευση. Ως ο ιδρυτής της Θεολογικής Σχολής θα πρέπει σήμερα να νιώθετε ιδιαίτερη καταξίωση. Η Σχολή αυτή αποτελεί ένα κόσμημα στο σώμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κύπρου.

Με την ευκαιρία αυτή συγχαίρω θερμά το διοικητικό και ακαδημαϊκό προσωπικό του Θεολογικής Σχολής για το επιστημονικό και πνευματικό τους έργο. Η Σχολή σας μπορεί να υπερηφανεύεται,  ότι πέτυχε αρκετούς από τους στόχους που έθεσε από την ίδρυσή της και ότι κατάφερε να καταξιωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας, αλλά και της επιστημονικής κοινότητας.

Εύχομαι καλή συνέχεια και καλή πρόοδο, τόσο στους αποφοίτους όσο και στη Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου.

Τελετή Αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου - Adologala.gr

Τελετή Αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου - Adologala.gr Τελετή Αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου - Adologala.gr Τελετή Αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου - Adologala.gr Τελετή Αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου - Adologala.gr Τελετή Αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου - Adologala.gr Τελετή Αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου - Adologala.gr Τελετή Αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου - Adologala.gr Τελετή Αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου - Adologala.gr Τελετή Αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου - Adologala.gr Τελετή Αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου - Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 4 / 12 / 2022 , 15:53 από news_room Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος επισκέπτεται επικεφαλής ομάδας προσκυνητών και Αρχόντων του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα από τις ΗΠΑ την έδρα της Σιωνίτιδος Εκκλησίας και τους Αγίους Τόπους. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, […]

Μπάιντεν: Οι πετρελαϊκές εταιρίες περιορίζουν την παραγωγή για να διατηρούν ψηλά τις τιμές και το κέρδος

Μπάιντεν: Οι πετρελαϊκές εταιρίες περιορίζουν την παραγωγή για να διατηρούν ψηλά τις τιμές και το κέρδος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 11 / 6 / 2022 , 3:08 από news_room Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι πετρελαϊκές εταιρίες περιορίζουν την παραγωγή τους για να διατηρούν ψηλά τις τιμές και το κέρδος. Πετρελαϊκές εταιρίες όπως η Exxon Mobil σκόπιμα δεν αυξάνουν την παραγωγή για να διατηρούν ψηλά […]

Pin It on Pinterest