27 °C Athens, GR
07/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Πέθανε ο σπουδαίος ζωγράφος Γιώργος Λαζόγκας Γιατί δεν πρέπει να αναρτάτε φωτογραφίες παιδιών στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την ESET Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δέχθηκε τον επίσκοπο Margveti & Ubisa Μελχισεδέκ του Πατριαρχείου Γεωργίας – Adologala.gr Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος : «Ο τόπος, οι πολιτικοί & ο λαός έχουν δυνατότητες, η Εκκλησία δίνει την ελπίδα, τον αγώνα & την υπομονή – Adologala.gr Ιερά Μητρόπολη Κώου : Ανακοίνωση Εγκαινίων Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού Κώ – Adologala.gr Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για τις πλημμύρες στη Νέα Νότια Ουαλία Ικανοποίηση ΙΣΚΕ για την τακτοποίηση των θέσεων των Κληρικών που εκκρεμούσε από το 1945 – Adologala.gr Αμερικής Ελπιδοφόρος : Η ανοικοδόμησή του Αγίου Νικολάου συνιστά πράξη πίστης: Πίστης στον Θεό, αλλά & πίστης στο αμερικανικό όραμα της θρησκευτικής ελευθερίας Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της

Παρέμβαση της Κύπρου στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την Ετήσια Έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Παρέμβαση της Κύπρου στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την Ετήσια Έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 6 / 2022 , 18:41 από news_room

Παρέμβαση της Κύπρου στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την Ετήσια Έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Πρέσβης Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου, εκπροσώπησε στις 9 Ιουνίου 2022 την Κυπριακή Δημοκρατία, στη συζήτηση της Ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με θέμα την ετήσια έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το 2021.

Στην παρέμβαση του, ο κ. Χατζηχρυσάνθου, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας για την παρουσίαση της Έκθεσης, υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας και συνέργειας μεταξύ του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης για την επίτευξη των πρωταρχικών στόχων του ΟΗΕ.

Εμμένουμε στην πεποίθηση μας, είπε, ότι η Έκθεση δεν πρέπει να είναι μια συλλογή αρχείων αναφορικά με συνεδριάσεις και έγγραφα του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά μια ουσιαστική απεικόνιση της θέσης του Συμβουλίου για κάθε θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Παράλληλα, επεσήμανε ο κ. Χατζηχρυσάνθου, θα πρέπει για κάθε σύγκρουση που εξετάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας να γίνεται μια ανάλυση, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων που είχε. Επίσης να υπάρχει μια αξιολόγηση σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη συμμόρφωση των εμπλεκομένων. Αναγκαίο επίσης είναι να περιλαμβάνεται μια αξιολόγηση της απόδοσης του Συμβουλίου Ασφαλείας όσον αφορά στην εκπλήρωση των βασικών πτυχών της εντολής του, και εκτιμήσεις για τους τρόπους με τους οποίους το Συμβούλιο Ασφαλείας θα διασφαλίσει την ειρηνική επίλυση κάθε διένεξης που έχει ενώπιον του.

Επιπλέον, πρόσθεσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος, η έκθεση θα πρέπει να περιλαμβάνει στρατηγική ανάλυση αναφορικά με τις βαθύτερες αιτίες των συγκρούσεων και τους πιθανούς τρόπους που θα επιτρέψουν να γίνει πιο ολοκληρωμένη η προσέγγιση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Επίσης να καταγράφει λύσεις για τις συνέπειες των συγκρούσεων, όπως η μετακίνηση πληθυσμών και οι επακόλουθες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τέλος, αναγκαίο είναι η Έκθεση να συμπεριλαμβάνει ένα ειδικό κεφάλαιο αναφορικά με την ειρήνη και δικαιοσύνη, με στόχο τη σαφήνεια όσον αφορά στο επίπεδο ατιμωρησίας για σοβαρά εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας και τις στρατηγικές εξάλειψης της.

Αναφερόμενος ειδικά στο Κυπριακό, χαιρέτισε τα δύο ψηφίσματα που υιοθέτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας το 2021 για την ανανέωση της εντολής της Ειρηνευτικής Αποστολής του ΟΗΕ στην Κύπρο, στη βάση του ψηφίσματος 186. Τόνισε ότι ο λόγος που το Κυπριακό παραμένει για τόσα χρόνια στην ατζέντα του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι πρωτίστως η, χωρίς συνέπειες, μη εφαρμογή των πολυάριθμων σχετικών ψηφισμάτων που υιοθετήθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Για τον λόγο αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη το Συμβούλιο Ασφαλείας να επιδείξει ηγετικό ρόλο στο να καταδειχθεί ότι τα ψηφίσματα του δεν μπορούν να αγνοούνται αλλά πρέπει να εφαρμόζονται. Το να επιτραπεί η παγιοποίηση των επιπτώσεων της παράνομης χρήσης βίας κατά της Κύπρου, θα δημιουργούσε επικίνδυνο προηγούμενο για την αξιοπιστία του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η περίπτωση των Βαρωσίων, πρόσθεσε, αποτελεί απτό παράδειγμα για να αποδεχθεί η ικανότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας να εφαρμόσει τα σχετικά ψηφίσματα του. Είναι ευθύνη του Συμβουλίου Ασφαλείας να προστατεύει τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, ιδιαίτερα τα μικρά κράτη, ώστε να μη επιτυγχάνεται η επιβολή της βούλησης των ισχυρών αντιπάλων.

Τέλος, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος επανέλαβε την ανάγκη βελτίωσης στον τρόπο που το Συμβούλιο Ασφαλείας προσεγγίζει τα κράτη μέλη που εμπλέκονται άμεσα στα θέματα της ατζέντας του, καθώς και αυτά που φιλοξενούν ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 2 / 2021 , 2:24 από news_room Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε συνάντηση με τον Υπουργός Εθνικής Άμυνας Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχτηκε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος την ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του. Ακολουθήστε μας :

δικαστήριο

Ισόβια για διακίνηση ναρκωτικών σε πρόσωπο κοντά στον πρώην Πρόεδρο της Ονδούρας επέβαλε δικαστήριο των ΗΠΑ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 2 / 2022 , 8:17 από news_room Πρόσωπο που διατηρούσε στενές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες καταδικάστηκε χθες Τρίτη από την αμερικανική δικαιοσύνη να εκτίσει ισόβια για διακίνηση ναρκωτικών. Πέρα από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον Γιοβάνι Φουέντες Ραμίρες, που […]

Pin It on Pinterest