22 °C Athens, GR
26/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μνημόσυνο για τα θύματα της τραγικής εισβολής στην Κύπρο τέλεσε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Καθεδρικό των Αθηνών Έναρξη εργασιών Μικτής επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου στην Αίγυπτο Το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την επίκληση του ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε πανεπιστημιακές διαδικασίες Γ΄ Πανελλήνιο συνέδριο στελεχών κατασκηνώσεων Συναντήσεις 23ης Μαϊου 2024, Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Ιράν: Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας στη συντριβή του ελικοπτέρου του Ραϊσί Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ταξιδεύει στην Αίγυπτο Ο ποδηλάτης δρόμου Αλέξανδρος Αγρότης, επίτιμος πρεσβευτής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου Ο Β. Πούτιν θέλει κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία στις σημερινές γραμμές του μετώπου, δηλώνουν πηγές στο Reuters Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2023

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΛΙΤΟΥΡ & Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για την προώθηση του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΛΙΤΟΥΡ & Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για την προώθηση του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 6 / 2022 , 11:18 από news_room

Μνημόνιο Συνεργασίας για την προώθηση του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδος υπεγράφη μεταξύ του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ, και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, με σκοπό την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων των δύο πλευρών για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αθήνας στον Τουρισμό Υγείας και στην αναπτυξιακή πορεία του κλάδου.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κ. Γιάννης Παράσχης, παρουσία στελεχών του ΔΑΑ και του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας.

Ο στόχοι της στρατηγικής αυτής συνεργασίας, όπως αναφέρονται και στο κείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας, είναι, από πλευράς του ΔΑΑ, η συμβολή στην ανάπτυξη της οικονομίας επισκεπτών στην Αθήνα και στη δημιουργία οικονομικής δραστηριότητας και θέσεων εργασίας, μέσω της επισκεψιμότητας στην πόλη, και, από πλευράς της ΕΛΙΤΟΥΡ, η ενεργή συμβολή στη χάραξη της πολιτικής και στην υλοποίηση των δράσεων που θα διασφαλίσουν την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, χαρακτήρισε την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας «χρυσή συνέργεια», πολλά υποσχόμενη να διασφαλίσει την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας αναδεικνύοντας την ελληνική αριστεία, και ικανή να καταστήσει την Ελλάδα σοβαρό ανταγωνιστή στον παγκόσμιο Χάρτη του Τουρισμού Υγείας.

Ο κύριος Πατούλης τόνισε ότι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει δυναμικά συμβάλει στο σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει σήμερα η χώρα μας και η πόλη μας και αφορά στο γεγονός ότι παρά και την υγειονομική κρίση, η χώρα μας και η πόλη μας παραμένουν κορυφαίοι δημοφιλείς και κοσμαγάπητοι προορισμοί. Και ευχαρίστησε γι’ αυτό τον CEO και τα στελέχη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

«Δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο εφαλτήριο ανάδειξης ο Ελληνικός Τουρισμός Υγείας, από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Ούτε μάλιστα, καλύτερο timing», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ. Και πρόσθεσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι σε σχέση με πέρυσι, στην σύγκριση 2022 με 2021,η κίνηση του εξωτερικού υπερ-τετραπλασιάστηκε (+436,9%), ενώ σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019 που ήταν η χρονιά ρεκόρ του Τουρισμού, η κίνηση του εξωτερικού στον ΔΑΑ υπολείπεται μέχρι τα τέλη Μαΐου μόνον κατά 27,8%. Φέτος είναι μια στιγμή αναγέννησης ολόκληρου του Τουρισμού Υγείας σε παγκόσμια κλίμακα. Μετά από δυόμισι χρόνια της κοσμοϊστορικής πανδημίας, που έπληξε με μοναδικό τρόπο την υγεία του παγκόσμιου κοινού, ο παγκόσμιος Τουρισμός Υγείας, ο Ιατρικός Τουρισμός και ο Τουρισμός Ευεξίας επανέρχονται δυναμικά. Επιδιώκοντας να ανατάξουν την υγεία και την ευεξία των ταξιδιωτών, στοχευμένα και αποφασιστικά. Σε αυτή την σκακιέρα, η Ελλάδα δικαιούται και θα έχει, με βάση την συνεργασία μας, κυρίαρχο ρόλο.»

Ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννης Παράσχης, δήλωσε: «Σήμερα υπογράψαμε μια σημαντική συμφωνία για την περαιτέρω ανάπτυξη και την προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού και του Τουρισμού Ευεξίας στην Αθήνα. Οι ιατρικές υπηρεσίες είναι ένα κρίσιμο προϊόν, μαζί με τον πολιτισμό και τους πόλους έλξης της Αθήνας συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων αστικής κουλτούρας που προσελκύουν ιδιαίτερα τους νέους επισκέπτες, καθώς και την ανάδειξη του θαλάσσιου μετώπου της Αθήνας και της Αττικής. Η δομημένη συνεργασία μας με όλους τους φορείς και η αξιοποίηση όλων των εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, αποδεικνύει την έμφαση που ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αποδίδει διαχρονικά στην έννοια της συνέργειας σε ολόκληρη την αλυσίδα του τουρισμού, η οποία οδηγεί σε συντονισμένες προσπάθειες ανάδειξης της πόλης μας.»

Με βάση το Μνημόνιο Συνεργασίας, η εκπόνηση σχεδίου ενεργειών και δράσεων περιλαμβάνει τη δημιουργία συγκεκριμένων πακέτων και προνομίων προς τους ταξιδιώτες και την προβολή των πακέτων αυτών σε ξένες αεροπορικές εταιρείες, καθώς και σε κύκλους της Ομογένειας με τη δημιουργία Κάρτας Οικογένειας.
Προβλέπεται επίσης η παραχώρηση welcome desk ιατρικού τουρισμού στους χώρους του αεροδρομίου, η προβολή των προοπτικών του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας σε κλαδικά συνέδρια, καθώς και η ανάδειξη των επιλογών Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα για τους διεθνείς ταξιδιώτες, στο περιοδικό του Αερολιμένα “ready2board”.

Στην εκδήλωση για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, από πλευράς Ελιτούρ συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του cluster, Πέτρος Μαμαλάκης, και τα Μέλη, Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Γιώργος Σώρας, Βάκυ Πάκα, Χριστόφορος Τζερμιάς, Γρηγόρης Κυριάκου, Ηλέκτρα Παπαζάχου, Παντελεήμων Κατσιφαράκης και η Έλλη Πολίτου.

Πηγή: Adologala.gr – Φωτογραφία: Από αριστερά: ο κ. Γιάννης Παράσχης, CEO Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και ο κ. Γιώργος Πατούλης, Προέδρος Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας ( ΕΛΙΤΟΥΡ) και Περιφερειάρχης Αττικής.

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρακτορείο Reuters

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρακτορείο Reuters

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 4 / 6 / 2022 , 17:41 από news_room Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αστυπάλαια, παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters. Ερωτηθείς για το έργο «Astypalea: smart & sustainable island», το οποίο βρίσκεται πλέον στο δεύτερο έτος υλοποίησής του, και τη θέση που κατέχει στις δράσεις της κυβέρνησης για […]

O Ακάθιστος Ύμνος στη Λάρισα

O Ακάθιστος Ύμνος στη Λάρισα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 1 / 4 / 2023 , 23:36 από news_room Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ως της μητέρας του σύμπαντος κόσμου. Στην […]