26 °C Athens, GR
06/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της Ελπιδοφόρος : «Το να έχουμε μαζί μας τους δύο πρώην Αρχιεπισκόπους Αμερικής είναι τεράστια τιμή» – Adologala.gr Σέριφος : Εγκαίνια του Μουσείου «Περσεύς» στο κτήριο του ιστορικού Ξενία από την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη 52 δασικές πυρκαγιές σήμερα σε όλη την Ελλάδα – Επέμβαση της Πυροσβεστικής σε πολλαπλά μέτωπα ΗΠΑ: Έξι νεκροί και 31 σοβαρά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ – Ασύλληπτος ο δράστης Η ελληνικής καταγωγής Σιλβίνα Μπατάκις νέα υπουργός Οικονομίας στην Αργεντινή Απονομή τίτλων των αποφοίτων της Κοινότητας Ρέμλης – Adologala.gr Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Καθηγητή Δικανικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Liverpool Δανία: Τρεις νεκροί, 4 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο – Συνελήφθη ύποπτος

Εγκώμια Ο.Ο.Σ.Α. για την πρόοδο της Ελλάδας στη Δημόσια Διοίκηση: Μπορούμε όλοι να μάθουμε από τους Έλληνες

Εγκώμια Ο.Ο.Σ.Α. για την πρόοδο της Ελλάδας στη Δημόσια Διοίκηση Μπορούμε όλοι να μάθουμε από τους Έλληνες

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 20 / 6 / 2022 , 18:33 από news_room

Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης εγκαινίασαν τις εργασίες της Ετήσιας Συνάντησης των υψηλόβαθμων εκπροσώπων των χωρών – μελών του Παγκόσμιου Δικτύου των Σχολών Διακυβέρνησης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α. – OECD – NSG) με θέμα τις «Νέες μαθησιακές κουλτούρες στον Δημόσιο τομέα μετά την πανδημία» που πραγματοποιείται το διήμερο 20 – 21 Ιουνίου στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.).

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ετήσια Συνάντηση πραγματοποιείται στη χώρα μας.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και υπογράμμισε την απόλυτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης να ενισχύσει την ποιότητα των υπηρεσιών του Δημόσιου τομέα μέσω της αξιοποίησης των σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων. Παράλληλα, ο Υπουργός Επικρατείας  απαρίθμησε τα βήματα που έχει κάνει η χώρα μας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, μέσω της θέσπισης, από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, του Εθνικού Σχεδίου για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, της εφαρμογής του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και της νέας διαδικασίας προσλήψεων μέσω Α.Σ.Ε.Π. που εστιάζει στη διαφάνεια και την ανταποδοτικότητα. «Προχωράμε ταχύτατα στην εκσυγχρονισμό του Δημόσιου τομέα» κατέληξε.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε από την πλευρά του ότι ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα χαρακτηρίστηκε από μία σειρά έντονων διεργασιών για την αναμόρφωση και τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου αυτή να είναι σε θέση να επιτελέσει τον ρυθμιστικό της ρόλο και να αντιμετωπίσει τις πρόσθετες προκλήσεις που θέτει η ανάπτυξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Τόνισε δε ότι, σε αυτή την κατεύθυνση τέθηκε σε προτεραιότητα η επανεκπαίδευση και η συνεχής εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημόσιου Τομέα μέσα από την αναβάθμιση όλων των δημόσιων σχολών αλλά κυρίως της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης η οποία μετετράπη σε μία Σχολή αριστείας με αυστηρότερα κριτήρια εισόδου και φοίτησης σε αυτή. Τέλος, επεσήμανε ότι η Ελλάδα, εξαιτίας της δυσχερούς κατάστασης στην οποία περιήλθε την τελευταία δεκαετία, έδωσε έμφαση στην αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης αποκομίζοντας μία σημαντική τεχνογνωσία σε αυτό το πεδίο.

«Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, ωστόσο αυτό το πράττουμε από μία σημαντικά βελτιωμένη θέση»  δήλωσε.

Κατά την προσφώνησή της, η Πρόεδρος του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, τόνισε ότι προβλήματα όπως οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, η αδράνεια, ή, η αντίσταση στην αλλαγή μπορεί να εμφανίζονται συχνά, παρόλα αυτά οφείλουμε να σκεφτούμε και να δράσουμε διαφορετικά. Υπογράμμισε δε,  ότι τον τελευταίο χρόνο στο Ε.Κ.Δ.Δ.Α., με την αμέριστή υποστήριξη και καθοδήγηση του Υπουργού Εσωτερικών, έγινε μια πολύ σπουδαία προσπάθεια με στόχο την οικοδόμηση ενός νέου, φιλόδοξου και καινοτόμου συστήματος συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών του δημόσιου τομέα, με σεβασμό σε διαχρονικές αρχές και αξίες του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η Πρόεδρος του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. στις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε το Κέντρο τον τελευταίο χρόνο. Ειδικότερα, η κ. Δραμαλιώτη έκανε αναφορά στην ουσιαστική μεταρρύθμιση του διαγωνισμού εισαγωγής της Ε.Σ.Δ.Δ.Α., σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, την Expertise France και τη γαλλική ENA, στην εφαρμογή του 28ου διαγωνισμού εισαγωγής για την επιλογή 160 σπουδαστών, καθώς και στην έναρξη του 29ου διαγωνισμού εισαγωγής τον Ιούλιο του 2022 για την επιλογή 135 σπουδαστών, εκ των οποίων οι 35 θέσεις προορίζονται για τον επιτελικό κλάδο. Υπογράμμισε ακόμα την ενεργοποίηση του κλάδου επιτελικών στελεχών με την υλοποίηση ειδικών προγραμμάτων. Η κα Δραμαλιώτη δεν παρέλειψε να τονίσει τις εμβληματικές δράσεις εξωστρέφειας του φορέα καθώς και τη συνεργασία σε θέματα ηγεσίας, ψηφιακής διακυβέρνησης, ανάλυσης δημόσιας πολιτικής, με εκπαιδευτικά ιδρύματα στο εξωτερικό και διεθνούς κύρους πανεπιστήμια και σχολές, όπως είναι το Harvard Kennedy School, το Insead Business School, το London School of Economics, το University CityLondon (UCL).

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Δικτύου των Σχολών Διακυβέρνησης του Ο.Ο.Σ.Α., καθηγητής Geert Bouckaert δήλωσε ιδιαιτέρως εντυπωσιασμένος από τα βήματα προόδου που έχει επιτελέσει η χώρα μας στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης και υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο του Δημόσιου Τομέα στην παροχή υπηρεσιών, στην αντιμετώπιση κρίσεων και στην ανάδειξη της καινοτομίας, υπογραμμίζοντας τη συνδρομή των σχολών Δημόσιας Διοίκησης σε αυτή την κατεύθυνση, ως μέρος μίας συνολικής λύσης υπέρ της κοινωνίας.

Ο επικεφαλής του τομέα Δημόσιας Διαχείρισης και Προϋπολογισμού της Διεύθυνσης Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ο.Ο.Σ.Α. Jón Blöndal επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει θεσμοθετήσει και εφαρμόσει μία σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων και τόνισε ότι η χώρα μας θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες χώρες σε αυτό τον τομέα. «Μπορούμε όλοι να μάθουμε από τους Έλληνες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι κύριες θεματικές ενότητες που απασχόλησαν τους συνέδρους είναι η «Ανάπτυξη της ανθεκτικής δημόσιας υπηρεσίας του μέλλοντος», οι «Σχολές διακυβέρνησης επόμενης γενιάς», η «Επίλυση προβλημάτων και ο νέος επιτελικός κλάδος της ελληνικής δημόσιας διοίκησης», η «Προώθηση κουλτούρας μάθησης έως το τέλος της καριέρας και ο ρόλος που διαδραματίζουν οι Σχολές Διακυβέρνησης» και η «Διακυβέρνηση του Δικτύου των Σχολών Διακυβέρνησης του Ο.Ο.Σ.Α. και η πιθανή αξιοποίηση των συμπερασμάτων». Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Γ.Γ. Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα, Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Πηγή: Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η ΠΥΡ-ΚΑΛ μια φορά κι έναν καιρό…

Νέο Κυβερνητικό Πάρκο : Η ΠΥΡ-ΚΑΛ μια φορά κι έναν καιρό…

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 18 / 4 / 2021 , 15:52 από news_room Της Τόνιας Α. Μανιατέα «Ένιωσε» τις ανάσες χιλιάδων εργατών, «άκουσε» τα βήματά τους, «πόνεσε» τις αγωνίες τους, «έζησε» κατακτητές και αγριότητες, «είδε» γιορτές και στερνούς αποχαιρετισμούς. Κι ύστερα, εγκαταλείφθηκε να γερνάει, να ξεθωριάζει. Τώρα ήρθε η στιγμή να βγει […]

Ν. Χαρδαλιάς: Αυξημένη επιτήρηση σε έξι επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της χώρας – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 7 / 2021 , 1:05 από news_room Σε υποχρεωτικό self test και rapid test θα υποβάλλονται από το Σάββατο 17 Ιουλίου μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις που απασχολούνται στις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου καθώς και στους δήμους Ιητών, Θήρας και […]

Pin It on Pinterest