18 °C Athens, GR
26/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής 25η Μαρτίου στη Μητρόπολη Πατρών Λαμπρά τα Ονομαστήρια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: «Μην χάνουμε το θάρρος και την υπομονή μας» SuperFoods Festival: Το πιο “υγιεινό φεστιβάλ” της πόλης ανοίγει τις πύλες του στο Ζάππειο Νεαρές γυναίκες αφηγούνται και στέλνουν μηνύματα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης Το μνημείο-σύμβολο του Τορίνο φωτίστηκε με τη γαλανόλευκη Η 25η Μαρτίου στη Μητρόπολη Θηβών & Λεβαδείας Εθνική ανάταση και υπερηφάνεια στην κορύφωση των εορτασμών για την Ελληνική Παλιγγενεσία στο Σύδνεϋ Θεσσαλονίκη: Στις Ιερές Ακολουθίες για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ο Σταύρος Καλαφάτης Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος δέχθηκε τον αρχηγό του PP GERB Μπόικο Μπορίσοφ

Δωρεάν εντατικά μαθήματα Ελληνικής γλώσσας σε Ουκρανούς πρόσφυγες από το ΚΙΕ

Δωρεάν εντατικά μαθήματα Ελληνικής γλώσσας σε Ουκρανούς πρόσφυγες από το ΚΙΕ

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 4 / 6 / 2022 , 12:09 από news_room

Δωρεάν εντατικά μαθήματα Ελληνικής γλώσσας σε Ουκρανούς πρόσφυγες από το ΚΙΕ

H Υπηρεσία των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο/η, ότι έχει προγραμματίσει τη λειτουργία δωρεάν εντατικού προγράμματος εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας για Ουκρανούς πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στην Κύπρο από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 και βρίσκονται υπό καθεστώς προσωρινής προστασίας, για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι Ουκρανοί πρόσφυγες, ανήλικοι και ενήλικοι, απαλλάσσονται από το σύνολο των διδάκτρων, συμπεριλαμβανομένου και του τέλους εγγραφής των 10ευρώ. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν σε ένα ΚΙΕ ανά επαρχία, όπως φαίνεται πιο κάτω:

(α)  Επαρχία Λευκωσίας: ΚΙΕ Αγλαντζιάς  (Γυμνάσιο Αγλαντζιάς, τηλ.: 22305215)

(β)  Επαρχία Λεμεσού: ΚΙΕ Λεμεσού (Λανίτειο Λύκειο, τηλ.: 25305245)

(γ)  Επαρχία Λάρνακας: ΚΙΕ Λάρνακας (Παγκύπριο Λύκειο, τηλ.: 24304164)

(δ)  Επαρχία Πάφου: ΚΙΕ Πάφου (Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄, τηλ.: 26306284)

(ε)  Επαρχία Αμμοχώστου: ΚΙΕ Παραλιμνίου (Λύκειο Παραλιμνίου, τηλ.: 23820978)

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του προγράμματος θα δημιουργηθούν ξεχωριστά τμήματα για ανήλικους/ες και για ενήλικους/ες Ουκρανούς/ες, πρόσφυγες.

Ως εκ τούτου, καλούνται όλοι/ες οι ενδιαφερόμενοι/ες όπως πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους σε ένα από τα ΚΙΕ που αναφέρονται πιο πάνω από τις 6/6/2022 – 9/6/2022 από τις 2:30 μ.μ. – 7:30 μ.μ.. Κατά την εγγραφή τους, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να προσκομίσουν στο ΚΙΕ επίσημο έγγραφο από την Κυπριακή Δημοκρατία που να αποδεικνύει ότι είναι Ουκρανοί πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στην Κύπρο από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 και βρίσκονται υπό καθεστώς προσωρινής προστασίας, καθώς και αποδεικτικό της ταυτότητάς τους. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία σχετικά με την εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικώς στα ΚΙΕ, τα οποία θα λειτουργήσουν σε κάθε επαρχία.

Για κάθε τμήμα θα διεξάγονται 5 μαθήματα/συναντήσεις την εβδομάδα (Δευτέρα μέχρι Παρασκευή) σε απογευματινό χρόνο. Η κάθε συνάντηση θα διαρκεί τρεις (3) διδακτικές περιόδους των 45 λεπτών.

Για σκοπούς ενδεχόμενης μελλοντικής συνέχισης των μαθημάτων στα ΚΙΕ, θα χρησιμοποιηθούν τα υφιστάμενα βιβλία για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας στα ΚΙΕ. Τα εν λόγω βιβλία θα διατεθούν δωρεάν στους Ουκρανούς πρόσφυγες, ως κοινωνική προσφορά του ΥΠΠΑΝ.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης: Βαθιά επικίνδυνη η προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του αυτοδιοίκητου Δήμων και Περιφερειών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 1 / 2021 , 23:03 από news_room Την επικινδυνότητα της ιδεολογικής προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το ζήτημα του αυτοδιοίκητου των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας, ανέδειξε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη με θέμα […]

O Αποχαιρετισμός του Δημήτρη Κουτσούμπα στον Μίκη Θεοδωράκη – Ολόκληρη η ομιλία του ΓΓ του ΚΚΕ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 8 / 9 / 2021 , 23:53 από news_room Αθάνατος! Κι όταν «θα πάρουν τα όνειρα εκδίκηση» θα είσαι κι εσύ, όπως πάντα στις μεγάλες στιγμές, παρών! Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Κουμμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδα κου Κουτσούμπα Δημήτριου τον οποίο ανέγνωσε κατά την εξόδιο […]

Pin It on Pinterest