30 °C Athens, GR
23/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας Το FBI λέει πως ένας Άνδρας και μία γυναίκα πρέπει να συνδέονται με έξι πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Νέο Μεξικό Αστυνομικός σωματοφύλακας κατηγορείται για απάτη, ψευδείς δηλώσεις και σχέση με τη δήμαρχο της Νέας Ορλεάνης Οι εκτοπισμένοι του Έξω Μετοχίου τίμησαν τους ήρωες της 20ης Ιουλίου 1974 Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου & Ακολουθία του Μ. Μηνύματος των νέων Χωρεπισκόπων Καϊρο: Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση ηρωϊκώς αγωνισαμένων και πεσόντων Κυπρίων Συγχαρητήριες ευχές του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου προς τον Νεοεκλεγέντα Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Δανιήλ Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στο Άγιον Όρος Oι Θαυματουργές Εικόνες της Παναγίας Πορταϊτίσσης και του Οσίου Ανθίμου επιστρέφουν στην Αστυπάλαια Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο συμπλήρωσης πενήντα ετών Αρχιερατικής διακονίας Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Ανθίμου

Το Άγιον Πάσχα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη μεγάλη πόλη της Αλεξάνδρειας

Το Άγιον Πάσχα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη μεγάλη πόλη της Αλεξάνδρειας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 4 / 2022 , 20:52 από news_room

Με λαμπρότητα οι Αλεξανδρινοί Αιγυπτιώτες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, εόρτασαν την Ανάσταση του Κυρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Μεγάλη Πόλη της Αλεξάνδρειας.

Η Α. Θειοτάτη Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, προέστη της τελετής της Αναστάσεως, ενώ προεξήρχε της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, μεταφέροντας προς όλους το χαρμόσυνο μήνυμα, «Χριστός Ανέστη!».

Τον Μακαριώτατο πλαισίωσαν, ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Σεβ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Νειλουπόλεως κ. Νικόδημος.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, στο Αναστάσιμο Mήνυμα που απηύθυνε τόνισε τα εξής: «Αδελφοί και αγαπητά μου παιδιά, το μήνυμα της ζωηφόρου Αναστάσεως δεν είναι μια απλή προσδοκία των μελλόντων, αλλά ένας τρόπος ζωής, που ξεκινά ήδη από τον εδώ κόσμο. Η Εκκλησία μας, μας καλεί ήδη από του νυν να ζήσουμε ως αναστημένοι. Μας ζητά να συσταυρωθούμε με τον Χριστό και να συναναστηθούμε με Αυτόν. Να αποτάξουμε τον παλαιό άνθρωπο και να ζήσουμε ως άνθρωποι καινοί, άνθρωποι της χάριτος!».

Στην κορυφαία εορτή της Χριστιανοσύνης στην Αλεξάνδρεια, την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γενικός Πρόξενος κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας εκπροσώπησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Α. κ. Ανδρέας Βαφειάδης. Επίσης, παρέστησαν ο πλοίαρχος του εν Αλεξανδρεία Ναυτικού Συνδέσμου, Κωνσταντίνος Βαρουξής και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων «Πτολεμαίος Α΄» και του Ναυτικού Ομίλου κα. Λιλίκα Θλιβίτου.

Την Κυριακή του Πάσχα, 24 Απριλίου 2022, τελέστηκε στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στην Αλεξάνδρεια, ο πανηγυρικός Εσπερινός της Αναστάσεως. Η Α.Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, κατήλθε εν πομπή από την Αίθουσα Θρόνου της Μονής, στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Σάββα, όπου προεξήρχε του Εσπερινού της Αγάπης, συγχοροστατούντων των Αρχιερέων του Θρόνου, Σεβ. Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμονος, Θεοφιλ. Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού και Θεοφιλ. Επισκόπου Νειλουπόλεως κ. Νικοδήμου.

Παρέστησαν επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας, κ. Ανδρέας Βαφειάδης και εκπρόσωποι ελληνικών σωματείων της Μ. Πόλεως. Μέσα σε κλίμα χαρμόσυνο, ανεγνώσθη το Ιερό Ευαγγέλιο από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη στα Ελληνικά, ακολούθησαν οι Αρχιερείς, ο κλήρος και οι Λαϊκοί, σε διάφορες γλώσσες.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Ελληνικής παροικίας, τους εκπροσώπους της Ελληνικής πολιτείας στην Αίγυπτο και όλους τους πιστούς για την παρουσία τους, είπε:

«παιδιά μου ευλογημένα, σας λέγω, λοιπόν, στεντορεία τη φωνή: Χαίρετε!

Χαίρετε! ότι επικράνθη ο άδης και εσκυλεύθη το κράτος του διαβόλου.

Χαίρετε! ότι δια του Ξύλου του Σταυρού κατήργειται το ξύλο της παρακοής.

Χαίρετε! ότι η άλυτη αρά, γίνεται άλυπη Χαρά.

Χαίρετε εν Χριστώ Αναστάντι και ολοθύμως ας βοήσουμε όλοι μαζί: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!»

Το Άγιον Πάσχα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη μεγάλη πόλη της Αλεξάνδρειας Το Άγιον Πάσχα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη μεγάλη πόλη της Αλεξάνδρειας

Σχετικά Άρθρα

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη λήξει της 12ης Κληρικολαϊκης Συνελεύσεως

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη λήξει της 12ης Κληρικολαϊκης Συνελεύσεως

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 9 / 2023 , 16:54 από news_room Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, τελέστηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού, στο προάστιο Kogarah του Σύδνεϋ. Η λατρευτική αυτή σύναξη αποτέλεσε ένα ιστορικού χαρακτήρα γεγονός για την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αυστραλίας, αφενός […]

Ο Μητροπολίτης Μάνης μίλησε σε μαθητές και μαθήτριες για τους Τρείς Ιεράρχες

Ο Μητροπολίτης Μάνης μίλησε σε μαθητές και μαθήτριες για τους Τρείς Ιεράρχες

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 31 / 1 / 2024 , 7:36 από news_room Στις 30/1/2024, εορτή των Τριών Ιεραρχών ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μίλησε στα παιδιά του Γενικού Λυκείου Γυθείου που εκκλησιάστηκαν στον Ι.Ναό Αγ. Γεωργίου με θέμα: «Πνευματικά μηνύματα από την ζωή των Τριών Ιεραρχών». Τόσο τα παιδιά όσο και ο Διευθυντής κ. […]