18 °C Athens, GR
20/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η χειροθεσία του Νικόλαου Πατέρα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Πάφος: Ημερίδα Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου Ο Ακάθιστος Ύμνος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Παναγίας “Ρόδον το Αμάραντο” στο Χατζηκυριάκειο Πειραιά (Εικόνες) ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Παναγίας Φανερωμένης από το Χιλιομόδι στον Πειραιά Αρχαίο θέατρο Σικυώνας: Η καρδιά μιας πόλης ξαναχτυπά Κύπρου Γεώργιος: Ούτε μίαν λέξη ελληνική δεν μπορεί να συναντήσει κάποιος που επισκέπτεται σήμερα τα κατεχόμενα εδάφη μας» Ευφραίνου εν Κυρίω, η εν Αυστραλία Ορθόδοξος Εκκλησία! Επίσκεψη με νόημα και ουσία Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο 9o Διεθνές Συνέδριο “Our Ocean”

Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Φανάρι

Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Φανάρι

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 7 / 3 / 2022 , 3:35 από news_room

Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Φανάρι

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε σήμερα, Κυριακή της Τυρινής, 6 Μαρτίου 2022, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως της Ελλάδος Εξοχ. κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας παρέστη στη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στον π. Πατριαρχικό Ναό.

Αμέσως μετά, ο Παναγιώτατος, στην Αίθουσα Ακροάσεων του Πατριαρχικού Οίκου, παρουσία των Σεβ. Ιεραρχών Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, καθώς επίσης και πολυπληθούς ομίλου Αρχόντων Οφφικιαλίων και προσκυνητών από τις ΗΠΑ, καλωσόρισε θερμά τον Εξοχ. κ. Τσίπρα, ο οποίος επισκέπτεται ιδιωτικώς την Πόλη, με την οικογένειά του.

Ακολούθως, ο Παναγιώτατος είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Πρόεδρο, και στη συνέχεια, δέχθηκε την οικογένειά του.

Το μεσημέρι παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του κ. Τσίπρα και των οικείων του.

Η Κυριακή της Τυρινής στο Φανάρι

Νωρίτερα, το πρωί, κατά την Θεία Λειτουργία αναγνώστηκε, από τον Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Γρηγόριο, ο Κατηχητήριος Λόγος του Πατριάρχου με την ευκαιρία της ενάρξεως της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Στην Μήνυμά του ο Παναγιώτατος, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

Τον ιδικόν του βαρύν Σταυρόν αίρει κατά τας ημέρας αυτάς ο ευσεβής Ουκρανικός λαός, υφιστάμενος τα ανείπωτα δεινά ενός απροκλήτου και παραλόγου επιθετικού πολέμου, ο οποίος σκορπά τον πόνον και τον θάνατον. Συμπάσχοντες μετά των δοκιμαζομένων αδελφών και τέκνων ημών, εντείνομεν τας δεήσεις μας προς τον Κύριον του ελέους και Θεόν της ειρήνης υπέρ αμέσου καταπαύσεως του πυρός και επικρατήσεως της δικαιοσύνης και της ειρήνης, αι οποίαι είναι πρόγευσις της πεπληρωμένης χαράς της Βασιλείας του Θεού.

Εκκλησιάστηκαν οι Σεβ. Ιεράρχες Μύρων κ. Χρυσόστομος και Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, μαζί με τον όμιλο προσκυνητών από τις ΗΠΑ, καθώς και πλήθος πιστών από την Πόλη και εξωτερικό.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε κατά τον Α´ Κατανυκτικό Εσπερινό, στο τέλος του οποίου οι παριστάμενοι Αρχιερείς, Σεβ. Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και ο Θεοφιλ. Αραβισσού κ. Κασσιανός, τα μέλη της Πατριαρχικής Αυλής και άλλοι κληρικοί, αλλά και πλήθος προσκυνητών, υπέβαλαν τα σέβη τους στον Πατριάρχη ζητώντας την συγχώρεσή του, με την ευκαιρία της εισόδου στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Τον Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Φανάρι

Σχετικά Άρθρα

Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η εκκλησιαστική μας μουσική είναι ουσιώδες συστατικό της ταυτότητας μας»

Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η εκκλησιαστική μας μουσική είναι ουσιώδες συστατικό της ταυτότητας μας»

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 1 / 2023 , 15:28 από news_room H Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε, το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023, με αφορμή την είσοδο στο νέο έτος, τους Μουσικολογιωτάτους Ιεροψάλτες της Πόλεως, οι οποίοι παρεκάθησαν στο καθιερωμένο προς τιμήν τους γεύμα στην Πατριαρχική τράπεζα. Ακολούθως, ο Παναγιώτατος, στην ομιλία που […]

Ο Τζο Μπάιντεν επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η καταιγίδα Άιντα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 7 / 9 / 2021 , 22:09 από news_room Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επισκέπτεται σήμερα τη Νέα Υόρκη προκειμένου να αποτιμήσει τις ζημιές από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Άιντα, ενώ ταυτόχρονα ασκεί πιέσεις προκειμένου να εγκριθεί το κολοσσιαίο πρόγραμμα επενδύσεων που προωθεί για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή. Ο Αμερικανός […]