29 °C Athens, GR
23/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων θα στηρίξει τις προσπάθειες να αποδοθεί δικαιοσύνη για την Δημοσιογράφο Sherin Abu Aqleh Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Μητροπολίτη Τρανουπόλεως – Adologala.gr Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Σταυροδρομίου – Adologala.gr Χαλκίδος Χρυσόστομος: Δεν υπάρχει πιο όμορφος δρόμος για να συναντήσουμε την Παναγία & τον Χριστό, από την Προσευχή Παρουσία πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας Φωτεινής στην πόλη της Νέας Σμύρνης – Adologala.gr Ο Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος στο Νυμφαίο – Adologala.gr Με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία εορτάστηκε η πολιούχος Νέας Σμύρνης, Αγία Φωτεινή – Adologala.gr Ηράκλειο: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 81η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ευγένιου Εκδήλωση του Αθηναϊκού & Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με θέμα «Οι δημοσιογράφοι στον πόλεμο» Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

Διαβούλευση για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό στην Αυστραλία

Διαβούλευση για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό στην Αυστραλία

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 3 / 2022 , 23:21 από news_room

Την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό στην Αυστραλία, καθώς και τη διοργάνωση σχετικής live streaming εκδήλωσης στις 3 Απριλίου 2022, αποφάσισαν σε κοινή συνεδρίαση ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) και η Νομαρχιακή Επιτροπή Αυστραλίας.

Στην εκδήλωση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, θα είναι καλεσμένοι αντιπροσωπευτικοί φορείς της Ομογένειας, όπως εκπρόσωποι σχολείων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ελληνιστών/τριών και μαθητών/τριών, ενώ θα συμμετάσχει η κ. Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής και Τομεάρχη Παιδείας του Κινήματος,

Στην ιστοσελίδα του ΚΙΝΑΛ υπάρχει αναρτημένο το κείμενο –πλαίσιο βάση του οποίου θα διεξαχθεί ο διάλογος (kinimaallagis.gr/συμβόλαιο-2030-με-την-ελληνική-διασπορά/).

Ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού απευθύνει ανοικτό κάλεσμα στην Ομογένεια της Αυστραλίας να λάβει ενεργά μέρος στον διάλογο για να συντάξει από κοινού με το Κίνημα Αλλαγής/ΠΑΣΟΚ το «Συμβόλαιο 2030 με την Ελληνική Διασπορά».

Όπως επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ, μεταξύ άλλων, η τεχνολογική επανάσταση με τα νέα ψηφιακά εργαλεία δημιουργούν νέες δυνατότητες επικοινωνίας, αλληλεπίδρασης και συνεργειών με τους Έλληνες Απόδημους και Ομογενείς.

Το Κίνημα Αλλαγής, με αιχμή το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζει ότι η συμμετοχή στην ευημερία αφορά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στην Ελλάδα και στη Διασπορά.

Είμαστε περήφανοι γιατί το Κίνημά μας έχει ιστορικές καταβολές και διασυνδέσεις με την Ελληνική Διασπορά και διαχρονικά διατηρούμε μαζί της μια ειλικρινή και δημιουργική σχέση.

Ακούμε τα προβλήματα, μαθαίνουμε από τα επιτεύγματα και την δυναμική της, διαβουλευόμαστε και προωθούμε πολιτικές και λύσεις για την πρόοδο όλων στη Διασπορά και στην Ελλάδα.

Το Κίνημα Αλλαγής, επίσης, αναγνωρίζει ότι η ελληνική Διασπορά εξελίσσεται συνεχώς σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον, γεμάτο προκλήσεις στην μετά COVID εποχή.

Οι νέες ευκαιρίες και προοπτικές που παρουσιάζονται αναδεικνύουν την ανάγκη για ένα Συμβόλαιο με τη Διασπορά.

Στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, το Συμβόλαιο αυτό, μέσα από ένα ανθρωποκεντρικό και προοδευτικό μοντέλο ανάπτυξης, θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της Διασποράς και στην προσωπική και κοινωνική ευημερία των μελών της.

Η δημιουργική αλληλεπίδραση της Ελλάδας με την ακμάζουσα και πολύμορφη, καινοτόμο ελληνική Διασπορά, θα συνεισφέρει επίσης και στην αναζήτηση δίκαιων και βιώσιμων μοντέλων ανάπτυξης στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο πυρήνας του Συμβολαίου 2030 με την Διασπορά.

Οραματιζόμαστε την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού ως δημοσίων αγαθών που δικαιούται ο καθένας να απολαμβάνει, και που λειτουργούν ως καταλύτες δημοκρατικών, συμπεριληπτικών κοινωνιών και ως πηγή εμπλουτισμού της ελληνικότητας, της δημοκρατίας και της προόδου.

neoskosmos.com

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Αρχηγού Ε.Φ. με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 8 / 6 / 2021 , 21:21 από news_room Στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Αίγυπτο, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης συναντήθηκε χθες με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριώτητα, Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, στο Πατριαρχείο. Κατά τη συνάντηση […]

Η Εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Νεάπολη της Σαμάρειας

Η Εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Νεάπολη της Σαμάρειας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 9 / 11 / 2021 , 21:57 από news_room Τό Σάββατον, 24ην Ὀκτωβρίου / 6ην Νοεμβρίου 2021, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τοῦ ἁγίου ἐνδόξου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου τοῦ Μυροβλήτου εἰς τόν Ἱερόν Ναόν αὐτοῦ εἰς τήν Ἑλληνορθόδοξον Κοινότητα εἰς τήν Νεάπολιν τῆς Σαμαρείας, ἐν ᾗ καί τό […]

Pin It on Pinterest