24 °C Athens, GR
22/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Ο Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος στο Νυμφαίο – Adologala.gr Με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία εορτάστηκε η πολιούχος Νέας Σμύρνης, Αγία Φωτεινή – Adologala.gr Ηράκλειο: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 81η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ευγένιου Εκδήλωση του Αθηναϊκού & Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με θέμα «Οι δημοσιογράφοι στον πόλεμο» Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός Με λαμπρότητα τιμά & εορτάζει η Νέα Σμύρνη την πολιούχο της Αγία Φωτεινή – Adologala.gr Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος Ι.Μ. Καστορίας: Από την Κυριακή του Παραλύτου έως το Σάββατο προς της Σαμαρείτιδος Το ΥΠΠΟΑ απαντά στην ανάκληση της δωρεάς του ΙΣΝ για την ανάδειξη των ευρημάτων στο Φαληρικό Δέλτα Μπάιντεν και Γιουν δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε απειλές της Βόρειας Κορέας

30 Αποφθέγματα από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ για την προσευχή

30 Αποφθέγματα από τον Πατριάρχη Δανιήλ για την προσευχή

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 21 / 1 / 2022 , 0:34 από news_room

Χωρίς προσευχή δεν υπάρχει Εκκλησία και χριστιανική ζωή, τόνισε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ την πρώτη μέρα του 2022, χρονιά που το Πατριαρχείο της Ρουμανίας αποτίει φόρο τιμής στην προσευχή στη ζωή της Εκκλησίας και του χριστιανού. «Όταν χάνουμε τη χαρά και την ειρήνη της ψυχής, είναι σίγουρο σημάδι ότι δεν προσευχόμαστε πλέον σωστά ή όσο θα έπρεπε», προειδοποίησε ο Μακαριώτατος.

Σας προσφέρουμε μια επιλογή από 30 αποσπάσματα από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ σχετικά με την προσευχή:

 • «Η ταπεινή προσευχή είναι το θεμέλιο της ζωής και της πνευματικής ανάπτυξης του ανθρώπου».
 • «Μέσω της προσευχής, με τη χάρη του Θεού, η ανθρώπινη καρδιά μπορεί να αλλάξει έτσι ώστε από μια εκδικητική καρδιά να γίνει μια καρδιά που συγχωρεί».
 • «Όταν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση προσευχής ενωμένη με τη νηστεία, είμαστε πιο άμεσα συνδεδεμένοι με τον Θεό παρά με οποιοδήποτε άλλο υλικό πράγμα σε αυτόν τον κόσμο».
 • «Αν επιμείνουμε να παρακαλούμε τον Χριστό στην προσευχή, λέγοντας, «Κύριε, σώσε μας!» Κύριε, λύτρωσε μας!» τότε έρχεται κοντά μας στην ψυχή και μας βοηθά, μας φωτίζει και μας ενισχύει».
 • «Η προσευχή που μας εξυψώνει είναι η προσευχή της ταπεινοφροσύνης και η προσευχή που μας εμποδίζει να πλησιάσουμε τον Θεό και μας βλάπτει πνευματικά είναι η προσευχή της υπερηφάνειας».
 • «Η ταπεινή προσευχή είναι σωτήρια και αγιαστική, γιατί μας γεμίζει με την παρουσία του ελεήμονα Θεού».
 • «Μέσω της ταπεινής προσευχής ενώπιον του Θεού, ο άνθρωπος ανοίγεται, αποκηρύσσει τον εγωιστικό εαυτό του και η ψυχή του δέχεται τη χάρη του ελεήμονα Θεού».
 • «Μόνο η ταπεινή προσευχή θεραπεύει την ψυχή από τις πληγές της αμαρτίας και της υπερηφάνειας, καλλιεργώντας πνευματική εγρήγορση για να μην πέσουμε σε αυτοϊκανοποίηση ως πνευματική τεμπελιά και αποδυνάμωση στην αγάπη του Θεού και του πλησίον μας».
 • «Η ταπεινή προσευχή ενώπιον του Αγίου και Καλού Θεού είναι ένα είδος καθρέφτη που μας δείχνει ότι αυτά που έχουμε κάνει καλά είναι πολύ λίγα σε σύγκριση με το καλό που χρειάζεται να κάνουμε στη ζωή μας για να είμαστε σαν τον Θεό σε αγιότητα και καλοσύνη».
 • «Η ταπεινή προσευχή φωτίζει και διευρύνει την ανθρώπινη ψυχή για να λάβει τη χάρη του Θεού και να αγαπήσει τους άλλους».
 • «Η αληθινή προσευχή είναι πηγή χαράς και πνευματικής δύναμης».
 • «Σε έναν ταραχώδη κόσμο, με τα μάτια μας στραμμένα στο ρολόι, στην ατζέντα ή στον υπολογιστή, μια πιο σύντομη προσευχή που λέγεται συχνά μπορεί να γίνει μια πνευματική πνοή της ψυχής, μια πηγή ειρήνης και αγάπης για τον Θεό και τους συνανθρώπους μας».
 • «Οι άγιοι μεσιτεύουν πάντα για εμάς –οι άγιοι στις εικόνες– και μας καλούν σε προσευχή. Όταν προσευχόμαστε μέσα σε μια ζωγραφισμένη ορθόδοξη εκκλησία, νιώθουμε ότι δεν προσευχόμαστε μόνοι μας, αλλά προσευχόμαστε με τους αγίους».
 • «Όταν κάποιος δεν τρώει ή πίνει τίποτα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά μόνο προσεύχεται, η προσευχή του γίνεται πιο ταπεινή και ταυτόχρονα πιο θερμή, γιατί είναι προσευχή για άφεση αμαρτιών».
 • «Η ταπεινή προσευχή είναι επίσης πηγή ταπεινής αγάπης: Αυτός που προσεύχεται με ταπεινή προσευχή είναι γεμάτος με τη χάρη της φιλεύσπλαχνης και ταπεινής αγάπης του Θεού και προσεύχεται για όλους τους ανθρώπους: για τους κοντινούς και τους μακριά».
 • «Δεν δέχεται κάθε προσευχή ο Θεός, αλλά μόνο η πράη προσευχή που προσφέρεται με ταπείνωση».
 • «Αν παρακαλέσουμε τον Κύριο Ιησού στην προσευχή, λέγοντας: «Κύριε, σώσε μας!» Ο Θεός να μας σώσει! τότε έρχεται σε εμάς και μας βοηθά».
 • «Μόνο όταν μάθουμε να προσευχόμαστε και να εργαζόμαστε όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά για την υγεία και τη σωτηρία των άλλων, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε υγιή πολιτισμό της χριστιανικής ψυχής, δηλαδή ότι η χριστιανική ψυχή είναι ελεήμων, ταπεινή και βοηθητική».
 • «Η προσευχή δεν είναι μόνο το έργο του ανθρώπου που απευθύνεται στον Θεό, αλλά και το μυστικό έργο της χάρης του Θεού στην ψυχή αυτού που βρίσκεται σε κοινωνία με τον Θεό».
 • «Η προσευχή ενωμένη με τη νηστεία είναι ένα ισχυρό πνευματικό όπλο στην καταπολέμηση των εγωιστικών παθών και των πειρασμών από ακάθαρτα πνεύματα».
 • Σχετικά με την Προσευχή του Ιησού: «Αυτή είναι μια προσευχή από τα βάθη της καρδιάς, ειδικά όταν ο άνθρωπος αισθάνεται ότι κανένας άλλος άνθρωπος δεν μπορεί να τον βοηθήσει, παρά μόνο ο Παντοδύναμος Θεός του Ελεήμονος».
 • «Η χάρη του Κυρίου αποκτάται με ταπεινή προσευχή, αγώνα και πολλή υπομονή».
 • «Πρέπει να προσευχόμαστε ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε και να ομολογήσουμε την αληθινή χριστιανική πίστη μαζί. Μέσω της κοινωνίας στην προσευχή και στην πράξη, οι χριστιανοί δείχνουν την αγία ενότητα της Εκκλησίας».
 • «Το βασικό βήμα για την πνευματική άνοδο προς την ανάσταση είναι η ταπεινή προσευχή».
 • «Ο άνθρωπος γίνεται ελεύθερος όταν μπορεί να αγαπήσει τον Θεό στην προσευχή και τον πλησίον του με καλές πράξεις».
 • «Ο χρόνος της ζωής μας αγιάζεται με την προσευχή και τις καλές πράξεις».
 • «Η προσευχή φέρνει έναν ρυθμό στη ζωή του πιστού και την πνευματική ανάπτυξη ως πνευματικό ρολόι».
 • «Η προσευχή μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής και να γευτούμε σε αυτόν τον κόσμο το φως και τη χαρά της ανάστασης και της αιώνιας ζωής».
 • «Όλα τα καλά έργα των Χριστιανών και όλες οι αγνές σκέψεις είναι καρποί των προσευχών τους και εκείνων που προσεύχονται για αυτούς».
 • «Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσευχή και καμία δραστηριότητα δεν είναι πιο πολύτιμη από την προσευχή, γιατί η προσευχή μας δίνει έμπνευση και δύναμη να λέμε τον καλό λόγο και να κάνουμε το καλό».

Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά των Αρχείων Basilica.ro

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Νάξος : Στο Φιλότι ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 11 / 8 / 2021 , 22:25 από news_room Την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021  το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος μετέβη στο Φιλότι της Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου συμμετείχε συμπροσευχόμενος στην Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος. Στο τέλος της ακολουθίας ο σεβασμιώτατος […]

Συνεχίζονται οι Έλεγχοι της Αστυνομίας για εφαρμογή των μέτρων κατά του κορωνοϊού – ‘Εγιναν 2686 έλεγχοι σε όλες τις επαρχίες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 22 / 11 / 2020 , 23:24 από Η Αστυνομία συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων που λαμβάνονται για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19. Το τελευταίο 24ωρο, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν συνολικά 2,686 ελέγχους σε όλες τις επαρχίες και προέβησαν συνολικά σε 51 καταγγελίες […]

Pin It on Pinterest