7 °C Athens, GR
20/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr Φωτορεπόρτερ & Δημοσιογράφος δολοφονήθηκαν στο Μεξικό – Κανένα μέτρο από τις αρχές για τις δολοφονίες που μαστίζουν την χώρα Χειροτονία νέου Διακόνου στον Βόλο (Εικόνες) Τοποθέτηση ψηφιδωτής παράστασης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νέο Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή πτήσεων και τη λειτουργία των Αερολιμένων Στην Τανάγρα προσγειώθηκαν τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας (Εικόνες) Συνεχίζουν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στη Χώρα – Το 13% ξεπέρασε η ανεργία τον Νοέμβριο του 2021 Σύσκεψη για τα προγράμματα σπουδών Μέσης Εκπαίδευσης και τις εξελίξεις στον χώρο της απασχόλησης Aμερικανικό πανεπιστήμιο θα καταβάλει 490 εκατ. δολάρια σε χίλια θύματα σεξουαλικής κακοποίησης Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης ανοίγει σε θεσμικό επίπεδο τον διάλογο γύρω από την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου & Δύο χειροτονίες στο Σύδνεϋ

BTA: Η Βουλγαρία συμμετέχει στην Expo 2020 Dubai με δύο εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο

BTA: Η Βουλγαρία συμμετέχει στην Expo 2020 Dubai με δύο εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 21 / 12 / 2021 , 2:05 από news_room

Το βουλγαρικό περίπτερο στην παγκόσμια έκθεση στο Ντουμπάι, Expo 2020 Dubai, έχει πραγματοποιήσει έως τώρα δύο εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε ο οργανισμός Bulgaria Expo 2020, η διοργανώτρια αρχή της βουλγαρικής παρουσίασης, βάσει του Νόμου περί συμβάσεων και υποχρεώσεων.

Η πρώτη εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην οικολογία και την κυκλική οικονομία. Η Νάντια Πένεβα, που μελετά πλανητικές διεργασίες μεγάλης κλίμακας μέσα στη Γη στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης (ETH) έδωσε διάλεξη για το διοξείδιο του άνθρακα και τις δυνατότητες πρόληψης των αρνητικών του συνεπειών στον πλανήτη.

Οι ερευνητές Δρ Ευγενία Κοβάτσεβα και Δρ Βεσελίν Τσαντόφ από το Πανεπιστήμιο Βιβλιοθηκονομίας και Τεχνολογιών Πληροφόρησης (ULSIT) παρουσίασαν τη βουλγαρική κυκλική οικονομία και πράσινες τεχνολογίες, επισημαίνοντας τις νέες μεθόδους για τη μείωση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση, τα καινοτόμα προϊόντα και τις νέες εξελίξεις στον ιδιωτικό τομέα.

Η δεύτερη επιχειρηματική εκδήλωση ήταν ένα συνέδριο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό δεξιοτήτων και εκπαιδευτικών προκλήσεων που πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου. Ερευνητές από το ULSIT μίλησαν για δύο θέματα – την ανάπτυξη ενός ψηφιακού εκπαιδευτικού οικοσυστήματος υψηλής απόδοσης και την ευρωπαϊκή εκπαίδευση και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η παγκόσμια έκθεση Expo 2020 Dubai διεξάγεται έως τις 31 Μαρτίου 2022 με σύνθημα “Συνδέοντας Μυαλά, Δημιουργώντας Το Μέλλον”. Τα περίπτερα από 192 χώρες βρίσκονται σε μια περιοχή 4.380 στρεμμάτων, χωρισμένη σε τρεις θεματικές ενότητες – Κινητικότητα, Βιωσιμότητα, Ευκαιρίες.

Το περίπτερο της Βουλγαρίας βρίσκεται στον τομέα Κινητικότητα.

Κάθε χώρα παρουσιάζει τη συμβολή της στην πολιτιστική, τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη του κόσμου. Η Βουλγαρία εμφανίζεται ως κέντρο καινοτομίας και τεχνολογίας που ενθαρρύνει την κινητικότητα των ανθρώπων, των προϊόντων, των ιδεών, των συνδέσεων και των αλληλεπιδράσεων μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ θρησκειών και πολιτισμών, παρελθόντος και μέλλοντος, φύσης και τουρισμού, οικονομίας και κοινωνίας, ανθρώπων και τεχνολογιών.

Η συμμετοχή της Βουλγαρίας στοχεύει στη δημιουργία μιας διαρκούς και θετικής εικόνας της επιχειρηματικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας και στην αύξηση των επενδύσεων σε διάφορους τομείς της οικονομίας, δήλωσαν οι διοργανωτές της βουλγαρικής παρουσίασης.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ορκωμοσία Τζο Μπαϊντεν : Η Δέηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου για την ευημερία του Έθνους

Ορκωμοσία Τζο Μπαϊντεν : Η Δέηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου για την ευημερία του Έθνους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 1:02 από news_room Κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου πρόεδρου της Αμερικής κ. Τζό Μπάϊντεν κλήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος να αναγνώσει προσευχή. Δείτε το Βίντεο με τη προσευχή Ακολουθήστε μας :

Τανζανία: Ο εκλογικός αγώνας θερμαίνεται καθώς ο Tundu Lissu επιστρέφει στην Τανζανία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 30 / 7 / 2020 , 20:55 από adologala.gr Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης που επέζησε επίθεσης το 2017 επιστρέφει στην πατρίδα τρεις μήνες πριν η χώρα προχωρήσει στις εκλογές. Ο διακεκριμένος ηγέτης της αντιπολίτευσης και ο αισιόδοξος προεδρικός Tundu Lissu επέστρεψε στην Τανζανία για μια ευχάριστη υποδοχή, τρία […]

Pin It on Pinterest