27 °C Athens, GR
09/08/2022

Τελευταια Νέα
Drones στη διάθεση του Τμήματος Δασών για τη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών Η Ελλάδα «Αγαπημένη Χώρα» στα αμερικανικά ταξιδιωτικά βραβεία «The Trazees» 2022 Κροατία: Δημοσιογράφος έσωσε τον Όρμπαν από φουσκωτό που βούλιαζε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός & Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Νικάνορα στη Καστοριά – Adologala.gr Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας – Adologala.gr Τρείς μήνες «συγκεκριμένος τουρισμός» για να στηρίξει την χώρα για άλλους εννέα Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στο Πορτ Σαϊντ της Αιγύπτου – Adologala.gr Πατριαρχικό Ιερό Μνημόσυνο του Αλεξανδρείας Θεόδωρου στον Εθνάρχη, Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού σε Λέρο και Κάλυμνο – Adologala.gr Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στη Φιλιππούπολη – Adologala.gr

BTA: Η Βουλγαρία συμμετέχει στην Expo 2020 Dubai με δύο εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο

BTA: Η Βουλγαρία συμμετέχει στην Expo 2020 Dubai με δύο εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 21 / 12 / 2021 , 2:05 από news_room

Το βουλγαρικό περίπτερο στην παγκόσμια έκθεση στο Ντουμπάι, Expo 2020 Dubai, έχει πραγματοποιήσει έως τώρα δύο εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε ο οργανισμός Bulgaria Expo 2020, η διοργανώτρια αρχή της βουλγαρικής παρουσίασης, βάσει του Νόμου περί συμβάσεων και υποχρεώσεων.

Η πρώτη εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην οικολογία και την κυκλική οικονομία. Η Νάντια Πένεβα, που μελετά πλανητικές διεργασίες μεγάλης κλίμακας μέσα στη Γη στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης (ETH) έδωσε διάλεξη για το διοξείδιο του άνθρακα και τις δυνατότητες πρόληψης των αρνητικών του συνεπειών στον πλανήτη.

Οι ερευνητές Δρ Ευγενία Κοβάτσεβα και Δρ Βεσελίν Τσαντόφ από το Πανεπιστήμιο Βιβλιοθηκονομίας και Τεχνολογιών Πληροφόρησης (ULSIT) παρουσίασαν τη βουλγαρική κυκλική οικονομία και πράσινες τεχνολογίες, επισημαίνοντας τις νέες μεθόδους για τη μείωση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση, τα καινοτόμα προϊόντα και τις νέες εξελίξεις στον ιδιωτικό τομέα.

Η δεύτερη επιχειρηματική εκδήλωση ήταν ένα συνέδριο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό δεξιοτήτων και εκπαιδευτικών προκλήσεων που πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου. Ερευνητές από το ULSIT μίλησαν για δύο θέματα – την ανάπτυξη ενός ψηφιακού εκπαιδευτικού οικοσυστήματος υψηλής απόδοσης και την ευρωπαϊκή εκπαίδευση και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η παγκόσμια έκθεση Expo 2020 Dubai διεξάγεται έως τις 31 Μαρτίου 2022 με σύνθημα “Συνδέοντας Μυαλά, Δημιουργώντας Το Μέλλον”. Τα περίπτερα από 192 χώρες βρίσκονται σε μια περιοχή 4.380 στρεμμάτων, χωρισμένη σε τρεις θεματικές ενότητες – Κινητικότητα, Βιωσιμότητα, Ευκαιρίες.

Το περίπτερο της Βουλγαρίας βρίσκεται στον τομέα Κινητικότητα.

Κάθε χώρα παρουσιάζει τη συμβολή της στην πολιτιστική, τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη του κόσμου. Η Βουλγαρία εμφανίζεται ως κέντρο καινοτομίας και τεχνολογίας που ενθαρρύνει την κινητικότητα των ανθρώπων, των προϊόντων, των ιδεών, των συνδέσεων και των αλληλεπιδράσεων μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ θρησκειών και πολιτισμών, παρελθόντος και μέλλοντος, φύσης και τουρισμού, οικονομίας και κοινωνίας, ανθρώπων και τεχνολογιών.

Η συμμετοχή της Βουλγαρίας στοχεύει στη δημιουργία μιας διαρκούς και θετικής εικόνας της επιχειρηματικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας και στην αύξηση των επενδύσεων σε διάφορους τομείς της οικονομίας, δήλωσαν οι διοργανωτές της βουλγαρικής παρουσίασης.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Δοξολογία για τη νέα χρονιά στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 1 / 1 / 2021 , 22:37 από news_room Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος – Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης «Το 2021 να είναι ένας χρόνος που θα μας δώσει πολλά, όχι επειδή μας τα χρωστάει, αλλά επειδή τα χρειαζόμαστε» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος […]

Ο νέος Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο νέος Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 11 / 2021 , 23:20 από news_room Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021,  ο Εντιμ. κ. Roman Nedilskyi, νέος Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη. Ο κ. Nedilskyi, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Ευγεν. Liudmyla Nedilska και τα δύο τους παιδιά, καθώς […]

Pin It on Pinterest