5 °C Athens, GR
22/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr Ο Άγιος Επίκτητος, ο Θαυματουργός – Πόνημα του Αρχιμανδρίτη Κύριλλου Κεφαλόπουλου 30 Αποφθέγματα από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ για την προσευχή Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά Δαμιανό δέχθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος στη Πατριαρχική Επιτροπεία Καϊρου ΑΑΔΕ: Τώρα «Τα Ραντεβού μου» σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή του Αυστρία: Ψηφίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ενηλίκων ΗΠΑ: Το ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα Η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη Με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου “Καιρός” συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave – Adologala.gr

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 12 / 2021 , 20:18 από news_room

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave – Adologala.gr

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συναντήθηκε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 με τον Γάλλο Πρέσβη στην Αθήνα Patrick Maisonnave, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας που παρατέθηκε από την Γαλλική Πρεσβεία, με την ευκαιρία της επικείμενης ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη Γαλλία από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε το κλίμα άριστης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και ο σταθεροποιητικός ρόλος της Γαλλίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ως παραδοσιακός σύμμαχος της Ελλάδας, μια σχέση που επεκτείνεται και στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού και των επενδύσεων.

Ο κ. Maisonnave υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Γάλλοι επενδυτές στην αναπτυξιακή πορεία της Αττικής τα επόμενα χρόνια. Ο Περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε ότι έχουν ήδη γίνει πολλά βήματα μεταξύ των δύο χωρών στο οικονομικό περιβάλλον και ότι πλέον υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την ενδυνάμωση των σχέσεων, ιδίως στο πεδίο των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

Ο Γάλλος Πρέσβης αναφέρθηκε επίσης στο φλέγον ζήτημα της κλιματικής κρίσης και της προστασίας του περιβάλλοντος, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη μνεία στα προγράμματα ηλεκτροκίνησης που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής, εκφράζοντας το ενδιαφέρον του για τον τρόπο με τον οποίο αυτά ενσωματώνονται στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και στη συνεργασία με τους Δήμους για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο κ. Πατούλης, αφού ενημέρωσε σχετικά τον κ. Maisonnave, αναφέρθηκε στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την προστασία του περιβάλλοντος, με έμφαση στο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων. Όπως τόνισε, οι παλιές πρακτικές για την διαχείριση των απορριμμάτων θα ανήκουν σε λίγα χρόνια οριστικά στο παρελθόν, καθώς η Αττική θα έχει υλοποιήσει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, εναρμονισμένο με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, το οποίο θα προωθεί την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία. Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε επίσης και το εκτεταμένο σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης σε δημόσια κτήρια και στον ηλεκτροφωτισμό του οδικού δικτύου, μέσω του οποίου επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας στην Αττική.

«Ελλάδα και Γαλλία συνδέονται παραδοσιακά με άρρηκτους δεσμούς φιλίας και αποτελούν πυλώνες σταθερότητας τόσο για την Ευρώπη, όσο και για τα Βαλκάνια. Φιλοδοξούμε για την ενίσχυση των σχέσεων της Περιφέρειας Αττικής με την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, προκειμένου για την από κοινού συνεργασία προς όφελος μιας Ευρώπης ενωμένης, αλληλέγγυας και δημοκρατικής» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, ο οποίος προσκάλεσε τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave για επίσημη επίσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής.
Από πλευράς του, ο Πρέσβης κ. Patrick Maisonnave ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά συνάντησα τον κύριο Περιφερειάρχη, με τον οποίο συζητήσαμε σχετικά με τους τρόπους ενίσχυσης των διμερών μας σχέσεων υπό το πρίσμα των προκλήσεων του μέλλοντος, ειδικότερα της μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής, που περνά από τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.»

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γιάννης Σελίμης, ο Σύμβουλος Α’ της Γαλλικής Πρεσβείας Nicolas Croizer, η Επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας της Πρεσβείας Emmanuelle Boulestreau, η Πολιτική Σύμβουλος Cécile Candat, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των δύο φορέων.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave - Adologala.gr Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave - Adologala.gr Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave - Adologala.gr Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave - Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Αναστασιάδη για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 10 / 2020 , 17:41 από adologala.gr Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποδοκιμάζει τις νέες μονομερείς και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ καλεί για σεβασμό των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, 550 και 789, σε […]

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός σε όλη την Ελλάδα – 6 οι προορισμοί από την SKY express

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 2 / 5 / 2021 , 1:58 από news_room Το Άγιο Φως μετά την μεταφορά του από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα μεταφέρθηκε σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη». «Με την έλευσή του στην Αθήνα έφυγαν 12 […]

Pin It on Pinterest