27 °C Athens, GR
06/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της Ελπιδοφόρος : «Το να έχουμε μαζί μας τους δύο πρώην Αρχιεπισκόπους Αμερικής είναι τεράστια τιμή» – Adologala.gr Σέριφος : Εγκαίνια του Μουσείου «Περσεύς» στο κτήριο του ιστορικού Ξενία από την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη 52 δασικές πυρκαγιές σήμερα σε όλη την Ελλάδα – Επέμβαση της Πυροσβεστικής σε πολλαπλά μέτωπα ΗΠΑ: Έξι νεκροί και 31 σοβαρά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ – Ασύλληπτος ο δράστης Η ελληνικής καταγωγής Σιλβίνα Μπατάκις νέα υπουργός Οικονομίας στην Αργεντινή Απονομή τίτλων των αποφοίτων της Κοινότητας Ρέμλης – Adologala.gr Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Καθηγητή Δικανικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Liverpool Δανία: Τρεις νεκροί, 4 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο – Συνελήφθη ύποπτος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν της Προέδρου της Γεωργίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 9 / 11 / 2021 , 21:42 από news_room

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέθεσε απόψε, στο Προεδρικό Μέγαρο, επίσημο δείπνο προς τιμήν της Προέδρου της Γεωργίας κας Σάλομε Ζουραμπισβίλι, η οποία πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Γεωργίας στην Κύπρο.

Στην προσφώνηση του κατά το δείπνο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «για ακόμη μια φορά θερμά καλωσορίζω τη φίλη Πρόεδρο της Γεωργίας και τα μέλη της αντιπροσωπείας που την συνοδεύουν στην Κύπρο.

Η επίσκεψη σας φίλη Πρόεδρε, η πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Γεωργίας στην Κύπρο επιβεβαιώνει όχι μόνο το άριστο των σχέσεων μεταξύ των χωρών και των λαών μας, αλλά και την κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Όπως αναφέρθηκε και μετά το πέρας των σημερινών μας διαβουλεύσεων, οι δύο χώρες απολαμβάνουν μακραίωνους ιστορικούς, πολιτιστικούς και θρησκευτικούς δεσμούς.

Είναι αυτό το υπόβαθρο που σήμερα καθορίζει το εξαίρετο των σχέσεων μας, την ολοένα αυξανόμενη συνεργασία, αλλά και την αποφασιστικότητα ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου συνεργασίας σε νέους τομείς, όπως στις πολιτικές διαβουλεύσεις, στην εκπαίδευση, στη μετανάστευση και στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ακόμα και της αναμενόμενης ανάπτυξης των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Ένα άλλο εκ των στοιχείων που χαρακτηρίζει τις σχέσεις μας είναι ο κοινός ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός, στη βάση των αρχών και αξιών της μεγάλης οικογένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι για αυτό που ένθερμα υποστηρίζουμε την έγκαιρη υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης και Ελεύθερων Συναλλαγών Ευρωπαϊκής Ένωσης – Γεωργίας, καθώς και την απελευθέρωση θεωρήσεων εισόδου στην Ένωση για τους Γεωργιανούς πολίτες.

Και στο σημείο αυτό, θα ήθελα κα Πρόεδρε να σας διαβεβαιώσω πως θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με ειλικρίνεια και συνέπεια τις προσπάθειες εμβάθυνσης των σχέσεων της Γεωργίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχοντας αναφερθεί σε κοινές αξίες και προσδοκίες, κοινές είναι επίσης οι αξίες και προσδοκίες για ειρηνική επίλυση των εθνικών μας ζητημάτων, πάντοτε στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, με πλήρη σεβασμό της κυριαρχίας και ανεξαρτησίας κάθε κράτους μακράν ξένων εξαρτήσεων.

Για ακόμη μια φορά, κα Πρόεδρε, σας ευχαριστώ για την αταλάντευτη θέση αρχών που η χώρα σας τηρεί στο Κυπριακό, διαβεβαιώνοντας εκ νέου  για την ανάλογα σταθερή στήριξη της Κύπρου στις προσπάθειες θετικής κατάληξης των Διεθνών Συζητήσεων της Γενεύης.

Είναι για αυτό που είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, κα Πρόεδρε, που οι σημερινές διαβουλεύσεις επιβεβαίωσαν την αμοιβαία επιθυμία να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για την ουσιαστική εμβάθυνση και διεύρυνση της δυναμικής των σχέσεων μας.

Με αυτές τις σκέψεις εγείρω πρόποση στην υγεία και ευτυχία της Προέδρου Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, στην πρόοδο και ευημερία του γεωργιανού λαού και στη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και λαών».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Γεωργίας, στην αντιφώνηση της, μιλώντας μέσω διερμηνέα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Επεσήμανε, εξάλλου, τον σημαντικό πνευματικό ρόλο των Εκκλησιών των δύο χωρών για τους λαούς και την Ιστορία τους.

Πρόσθεσε ότι η σημασία της Κύπρου για τον γεωργιανό λαό είναι μεγάλη και οι δεσμοί διαχρονική και αναφέρθηκε στην ανακάλυψη των γεωργιανών μοναστηριών στην περιοχή Γιαλιάς, κάτι που αποτελεί μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για τη Γεωργία.

Ο δρόμος μας από την ΕΕ περνά από την Κύπρο, είπε η Πρόεδρος της Γεωργίας, σημειώνοντας ότι η στήριξη της Κύπρου σε αυτό το δρόμο είναι πάρα πολύ σημαντική για τον γεωργιανό λαό. Είπε ακόμα ότι ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος αλλά γνωρίζει πως οι εταίροι της Γεωργίας θα δώσουν τη βοήθεια τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Επεσήμανε ότι οι δύο λαοί αντιμετωπίζουν παρόμοιο εθνικό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι η λύση θα βρεθεί μόνο με ειρηνικό τρόπο.

(ΡΜ/ΕΚ)

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ανανέωση αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων για το έτος 2022

Ανανέωση αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων για το έτος 2022

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων (Τμήμα Οδικών Μεταφορών) ανακοινώνει τα ακόλουθα, σε σχέση με την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων για το έτος 2022: Οι άδειες κυκλοφορίας για το έτος 2022 θα ανανεώνονται από την Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2022. Η τελευταία ημέρα ανανέωσης είναι η Παρασκευή, 11 Μαρτίου […]

Εκδηλώσεις Μνήμης για τον Ιωάννη Καποδίστρια & τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 διοργάνωσε η Ι. Μητρόπολη Κερκύρας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 30 / 9 / 2021 , 1:57 από news_room ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  Τέσσερις εκδηλώσεις αφιερωμένες στην μνήμη του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια του Κερκυραίου και στα 200 χρόνια από […]

Pin It on Pinterest