17 °C Athens, GR
05/12/2021

Τελευταια Νέα
Ιερά Μονή Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου στη Κατεχόμενη Καρπασία (Εικόνες) – Adologala.gr Η Εορτή του Αγίου Νεοιερομάρτυρος Φιλούμενου του Αγιοταφίτη στη Σαμάρεια – Adologala.gr Δωρεά στην Ι.Μ. Χαλκίδος προσέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Θυάτειρα» Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ Η ΠτΔ εγκαινίασε την έκθεση «Αναζητώντας την αθανασία. Η τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου» Επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιου – Adologala.gr Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Πάπας Φραγκίσκος στον Ναό Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών: «Να συνεχίσετε το έργο στο ιστορικό σας εργαστήριο της πίστεως» Ξεκινά τη Δευτέρα η δωρεάν διάθεση self test Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Adologala.gr Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δικαίωμα της Κύπρου να αναπτύξει τους πόρους που βρίσκονται εντός της ΑΟΖ Κρεμλίνο: Συνομιλίες Πούτιν – Μπάιντεν την Τρίτη Επίσκεψη Πάπα Φραγκίσκου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη – Adologala.gr 3η Διαδικτυακή Σύναξη με τον Μητροπολίτη Εδέσσης Ιωήλ με θέμα: «Η τιμή και η προσκύνηση των ιερών εικόνων» Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Πάπα Φραγκίσκο Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πάπας Φραγκίσκος – Είχε συνάντηση με την ΠτΔ (Εικόνες)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν της Προέδρου της Γεωργίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 9 / 11 / 2021 , 21:42 από news_room

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέθεσε απόψε, στο Προεδρικό Μέγαρο, επίσημο δείπνο προς τιμήν της Προέδρου της Γεωργίας κας Σάλομε Ζουραμπισβίλι, η οποία πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Γεωργίας στην Κύπρο.

Στην προσφώνηση του κατά το δείπνο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «για ακόμη μια φορά θερμά καλωσορίζω τη φίλη Πρόεδρο της Γεωργίας και τα μέλη της αντιπροσωπείας που την συνοδεύουν στην Κύπρο.

Η επίσκεψη σας φίλη Πρόεδρε, η πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Γεωργίας στην Κύπρο επιβεβαιώνει όχι μόνο το άριστο των σχέσεων μεταξύ των χωρών και των λαών μας, αλλά και την κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Όπως αναφέρθηκε και μετά το πέρας των σημερινών μας διαβουλεύσεων, οι δύο χώρες απολαμβάνουν μακραίωνους ιστορικούς, πολιτιστικούς και θρησκευτικούς δεσμούς.

Είναι αυτό το υπόβαθρο που σήμερα καθορίζει το εξαίρετο των σχέσεων μας, την ολοένα αυξανόμενη συνεργασία, αλλά και την αποφασιστικότητα ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου συνεργασίας σε νέους τομείς, όπως στις πολιτικές διαβουλεύσεις, στην εκπαίδευση, στη μετανάστευση και στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ακόμα και της αναμενόμενης ανάπτυξης των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Ένα άλλο εκ των στοιχείων που χαρακτηρίζει τις σχέσεις μας είναι ο κοινός ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός, στη βάση των αρχών και αξιών της μεγάλης οικογένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι για αυτό που ένθερμα υποστηρίζουμε την έγκαιρη υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης και Ελεύθερων Συναλλαγών Ευρωπαϊκής Ένωσης – Γεωργίας, καθώς και την απελευθέρωση θεωρήσεων εισόδου στην Ένωση για τους Γεωργιανούς πολίτες.

Και στο σημείο αυτό, θα ήθελα κα Πρόεδρε να σας διαβεβαιώσω πως θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με ειλικρίνεια και συνέπεια τις προσπάθειες εμβάθυνσης των σχέσεων της Γεωργίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχοντας αναφερθεί σε κοινές αξίες και προσδοκίες, κοινές είναι επίσης οι αξίες και προσδοκίες για ειρηνική επίλυση των εθνικών μας ζητημάτων, πάντοτε στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, με πλήρη σεβασμό της κυριαρχίας και ανεξαρτησίας κάθε κράτους μακράν ξένων εξαρτήσεων.

Για ακόμη μια φορά, κα Πρόεδρε, σας ευχαριστώ για την αταλάντευτη θέση αρχών που η χώρα σας τηρεί στο Κυπριακό, διαβεβαιώνοντας εκ νέου  για την ανάλογα σταθερή στήριξη της Κύπρου στις προσπάθειες θετικής κατάληξης των Διεθνών Συζητήσεων της Γενεύης.

Είναι για αυτό που είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, κα Πρόεδρε, που οι σημερινές διαβουλεύσεις επιβεβαίωσαν την αμοιβαία επιθυμία να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για την ουσιαστική εμβάθυνση και διεύρυνση της δυναμικής των σχέσεων μας.

Με αυτές τις σκέψεις εγείρω πρόποση στην υγεία και ευτυχία της Προέδρου Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, στην πρόοδο και ευημερία του γεωργιανού λαού και στη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και λαών».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Γεωργίας, στην αντιφώνηση της, μιλώντας μέσω διερμηνέα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Επεσήμανε, εξάλλου, τον σημαντικό πνευματικό ρόλο των Εκκλησιών των δύο χωρών για τους λαούς και την Ιστορία τους.

Πρόσθεσε ότι η σημασία της Κύπρου για τον γεωργιανό λαό είναι μεγάλη και οι δεσμοί διαχρονική και αναφέρθηκε στην ανακάλυψη των γεωργιανών μοναστηριών στην περιοχή Γιαλιάς, κάτι που αποτελεί μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για τη Γεωργία.

Ο δρόμος μας από την ΕΕ περνά από την Κύπρο, είπε η Πρόεδρος της Γεωργίας, σημειώνοντας ότι η στήριξη της Κύπρου σε αυτό το δρόμο είναι πάρα πολύ σημαντική για τον γεωργιανό λαό. Είπε ακόμα ότι ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος αλλά γνωρίζει πως οι εταίροι της Γεωργίας θα δώσουν τη βοήθεια τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Επεσήμανε ότι οι δύο λαοί αντιμετωπίζουν παρόμοιο εθνικό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι η λύση θα βρεθεί μόνο με ειρηνικό τρόπο.

(ΡΜ/ΕΚ)

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ν. Υόρκη : Ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης παρευρέθηκε σε εκδήλωση της ομογένειας που διοργάνωσε το The Hellenic Initiative

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 10 / 2021 , 0:30 από news_room O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το κύρος και την ανάκαμψη της Ελλάδας μετά τη δεκαετή κρίση σε εκδήλωση, παρουσία μελών της ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, την οποία διοργάνωσε το The Hellenic Initiative. «Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι σήμερα […]

ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΜΟΝΑΧΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ιεροσολύμων

Μοναχική Κουρά από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο στο πατριαρχικό παρεκκλήσιο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 10 / 2021 , 21:03 από news_room Πατριαρχείῳ παρεκκλήσιον τῆς Ἁγίας Πεντηκοστῆς ἡ παρά τοῦ Μακαριωτάτου Πατρός ἡμῶν καί Πατριάρχου Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, τῇ συμμετοχῇ Ἁγιοταφιτῶν Πατέρων χειροθεσία, ἤτοι μοναχική κουρά δύο δοκίμων μοναχῶν, τοῦ Ἀθανασίου Κιρμιτσάκη, διακονοῦντος ἄχρι τοῦδε ἐπί διετίαν εἰς τόν Ναόν τῆς […]

Pin It on Pinterest