27 °C Athens, GR
01/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Η Εορτή των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στη Νέα Αρτάκη – Adologala.gr O Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων Φερίκιοϊ – Adologala.gr Η Εκκλησία της Ελλάδος εόρτασε την ιερά μνήμη του Αποστόλου των Εθνών και ιδρυτού της, Αποστόλου Παύλου – Adologala.gr ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: Δεν θα επιτρέψω να ευτελίζεται η λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκου Κόμματος στο Φανάρι – Adologala.gr Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Εθνοσυνελεύσεως της Αυστρίας – Adologala.gr Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων Απόστολου – Adologala.gr Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: «Χρειαζόμαστε Ιερείς στην Αμερική, που να πιστεύουν στον Θεό και όλα τα άλλα τα συμπληρώνει το Άγιο Πνεύμα»» Συναντήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρώτη ημέρα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ισπανία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η θεατρική παράσταση του Τμήματος Φυλακών

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 23 / 11 / 2021 , 18:48 από news_room

Με παρατεταμένα χειροκροτήματα επιβράβευσαν οι παρευρισκόμενοι την θεατρική παράσταση του Τμήματος Φυλακών, με τίτλο «Εταιρεία Θαυμάτων», σε μια κατάμεστη αίθουσα, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Προέδρου της Βουλής, κρατικών αξιωματούχων και της κριτικής επιτροπής του ΘΟΚ, των παιδιών, συγγενών και φίλων των κρατουμένων που έλαβαν μέρος στην παράσταση, στηρίζοντας το έργο που επιτελείται τα τελευταία 7 χρόνια στη σωφρονιστική υπηρεσία.

Οι επιτυχίες του Τμήματος Φυλακών, οι οποίες είναι αποτέλεσμα της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας, της παιδείας και των αξιών, της ομαδικότητας και του αλληλοσεβασμού, που καλλιεργούνται στο Τμήμα τα τελευταία επτά χρόνια, καταδεικνύουν ότι μπορούμε να δημιουργούμε μεγάλα και μοναδικά πράγματα, που για κάποιους φαντάζουν ακατόρθωτα και αδύνατα, ακόμη και σε ένα πολύπλοκο και ευαίσθητο οργανισμό όπως είναι οι Φυλακές. Η παιδεία, η συνέπεια, η δέσμευση και η αφοσίωση στις ανθρώπινες αξίες και αρχές, καθορίζουν τους στόχους του Τμήματος και έχουν καταστήσει το ακατόρθωτο δυνατό και πραγματοποιήσιμο.

Στην παράσταση συμμετείχαν 12 κρατούμενοι, όπως επίσης και η ηθοποιός Ζωή Κυπριανού η οποία προσφέρει εθελοντικά, αφιλοκερδώς και με ανιδιοτέλεια τον προσωπικό της χρόνο στη θεατρική ομάδα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην υλοποίηση των στόχων του Τμήματος, που αφορούν την καλλιέργεια παιδείας και πολιτισμού στις Φυλακές και η Διεύθυνση την ευχαριστεί για άλλη μια φορά δημόσια για τις αξίες και το ήθος της.

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε το έργο που επιτελείται στο Τμήμα Φυλακών, εκφράζοντας την περηφάνεια του και τονίζοντας ότι η σωφρονιστική υπηρεσία της Κύπρου αποτελεί πρότυπο στην Ευρώπη και συχνά λαμβάνει τα εύσημα από ευρωπαίους αξιωματούχους τα τελευταία 7 χρόνια.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια των Φυλακών κα Άννα Αριστοτέλους ευχαρίστησε όσους στηρίζουν κάθε προσπάθεια για απαλλαγή της φοβικής νοοτροπίας που κατατάσσει τους ανθρώπους σε κατηγορίες, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι το Τμήμα Φυλακών διακρίνεται σε πολλούς τομείς και θεματικές από διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς και αποτελεί πρότυπο σε άλλες χώρες του ΣτΕ.

Παράλληλα, η κα Αριστοτέλους αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα των καλών πρακτικών των Φυλακών, των τελευταίων επτά χρόνων, επισημαίνοντας ότι έχουμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά υποτροπής στον κόσμο, αφού δεν ξεπερνούμε το 14-15%, και παρά το γεγονός ότι συνεχίζουμε να υστερούμε στις δομές στήριξης μετά την αποφυλάκιση, ενώ προηγουμένως το ποσοστό υποτροπής ξεπερνούσε το 50%, έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής κρατουμένων σε προγράμματα εκπαίδευσης από τις χώρες του ΣτΕ στα εννέα σχολεία που δημιουργήθηκαν τα τελευταία επτά χρόνια και οι Φυλακές της Κύπρου έχουν ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ενδοτμηματικής βίας, αυτοτραυματισμών, και αυτοκτονιών στις χώρες του ΣτΕ και γενικότερα στον κόσμο.

Σημείωσε με έμφαση ότι το περιβάλλον των Φυλακών έχει αλλάξει και δεν θυμίζει τίποτε από το παρελθόν με τις καινοτόμες αλλαγές που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία επτά χρόνια. Το σύγχρονο πλέον σωφρονιστικό περιβάλλον προετοιμάζει τους κρατούμενους για την ομαλή επανένταξη τους στην κοινωνία και επιτυχή επαγγελματική αποκατάσταση τους.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Νίκος Τορναρίτης εξέφρασε τη στήριξή του στο έργο που επιτελείται στις Φυλακές, για το οποίο όπως ο ίδιος ανέφερε, σε αρκετά συνέδρια που συμμετέχει στο ΣτΕ, οι Φυλακές Κύπρου αποτελούν σημείο αναφοράς θετικών σχολίων και συγχαρητηρίων. Παράλληλα, τόνισε ότι για πρώτη φορά στα χρονικά η Επιτροπή Νομικών επισκέφθηκε το Τμήμα Φυλακών όπου συνομίλησε με τους κρατούμενους, τονίζοντας ότι η Επιτροπή θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας που θα συμβάλει στη μείωση του υπερπληθυσμού.

Η Διεύθυνση των Φυλακών ευχαριστεί όσους παρέστησαν στη θεατρική παράσταση και δηλώνει ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο το έργο της στηρίζοντας κάθε κρατούμενο, έχοντας μηδενική ανοχή στις διακρίσεις και στην ταμπελοποίηση των ανθρώπων.

Η θεατρική παράσταση ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο ηθοποιό και σκηνοθέτη Παντελή Άντωνα, ο οποίος υπήρξε υποστηρικτής του πολιτιστικού έργου των Φυλακών.

Πηγή: ΓΤ&Π

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Πατριαρχείο Γεωργίας: Συλλυπητήρια Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία για τον Θάνατο του Temur Tsiklauri

Πατριαρχείο Γεωργίας: Συλλυπητήρια Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία για τον Θάνατο του Temur Tsiklauri

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 2 / 2021 , 10:16 από news_room Συλλυπητήρια του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία για το θάνατο του Temur Tsiklauri 04.02.2021 Όλη η Γεωργία θρηνεί το θάνατο του Temur Tsiklauri. Είναι σπάνιο για ένα άτομο να είναι τόσο αγαπητό από το κοινό, όχι μόνο ως τραγουδιστής αλλά […]

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος σε 60¨ – Εορτή Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 5 / 2021 , 17:26 από news_room Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, με αφορμή την εορτή των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. “Η Εκκλησία μας εορτάζει τους Αγίους Κωνσταντίνου και Ελένη. Ο Άγιος Κωνσταντίνος με την […]

Pin It on Pinterest