13 °C Athens, GR
30/11/2021

Τελευταια Νέα
Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιου – Adologala.gr Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Ημέρα τιμής και μνήμης για την Εθνική Αντίσταση και τη θυσία των Σπαρτιατών στο Μονοδένδρι Πανηγυρικός Εσπερινός Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου στη Λευκωσία – Adologala.gr Τροπολογία για τη διαφημιστική δραστηριότητα του δημοσίου και την ΕΡΤ Η ΠτΔ εγκαινίασε την έκθεση «Αναζητώντας την αθανασία. Η τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου» Σε συναγερμό η βόρεια Γαλλία λόγω της κακοκαιρίας Επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Επίσκεψη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Adologala.gr Συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με τον νέο Πρέσβη του Ισραήλ Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Ήπειρο και Τρίκαλα – Kαταπτώσεις βράχων στην Καρδίτσα Τουρκία: Τουλάχιστον 4 νεκροί σε καταιγίδα στην Κωνσταντινούπολη

Ι.Μ. Σικάγου: Περισσότεροι από 300 Αντιπρόσωποι ταξίδεψαν για την Κληρικολαϊκή Συνέλευση στο Lombard του Ιλινοις

Ι.Μ. Σικάγου: Περισσότεροι από 300 Αντιπρόσωποι ταξίδεψαν για την Κληρικολαϊκή Συνέλευση στο Lombard του Ιλινοις

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 11 / 2021 , 16:10 από news_room

*LOMBARD, IL, 10 Νοεμβρίου 2021 – Περισσότεροι από 300 αντιπρόσωποι, παρατηρητές και εθελοντές από όλη την Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη του Σικάγου ταξίδεψαν στο Σεντ Λούις του Μιζούρι στις 7-10 Οκτωβρίου για να συμμετάσχουν στη Συνέλευση Κληρικών-Λαϊκών της Μητρόπολης 2021. Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, οι αντιπρόσωποι ψήφισαν υπέρ της έγκρισης του προϋπολογισμού της Μητρόπολης 2022/2023 και του σχηματισμού του Ιδρύματος Ελληνικής Ορθόδοξης Μητρόπολης του Σικάγου, ενός ξεχωριστού οργανισμού 501(c)(3) για την υποστήριξη της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης της Μητρόπολης, των υπουργείων της, και τις ενορίες της.

Οι συγκεντρωμένοι εκπρόσωποι έλαβαν λεπτομερείς ενημερώσεις για τα οικονομικά και τους ελέγχους της Μητρόπολης, τις προσπάθειες της Μητρόπολης να πουλήσει το ακίνητο του Burton Place και τα σχέδιά της για ένα νέο Metropolis Center και το στρατηγικό σχέδιο του St. Iakovos Retreat Center. Η ομάδα Στρατηγικού Σχεδίου της Μητρόπολης παρουσίασε το προσχέδιο της έκθεσης Stewardship και δόθηκαν ενημερώσεις για το Ταμείο Mustard Seed της Metropolis, το Project HOPE Ministry και το Lighthouse Camp για ηλικιωμένους γυμνασίου.

«Η Κληρικολαϊκή Συνέλευση του 2021 είναι και πρέπει να μνημονεύεται ως φόρος τιμής στους πολλούς εθελοντές ηγέτες, ενοριακούς διαχειριστές και φίλους της Μητροπόλεως που είναι υπεύθυνοι για την ταχεία πρόοδο και τη σημαντική ορμή με την οποία είμαστε τώρα ευλογημένοι», είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ναθαναήλ. είπε. «Είμαστε για πάντα υπόχρεοι σε αυτούς τους υπηρέτες-ηγέτες που ονειρεύτηκαν με τόλμη και εργάστηκαν ακούραστα για να πραγματοποιήσουν μια μητρόπολη με επίκεντρο τον Χριστό, αφιερωμένη στον ευαγγελισμό και την προβολή». 

Οι αντιπρόσωποι εξέλεξαν επίσης 16 από τα 24 μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, δύο μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Μητρόπολης και τρεις εκπροσώπους της Μητρόπολης στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τον Αρχιεπισκοπικό Κανονισμό, τις επόμενες εβδομάδες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναθαναήλ θα ορίσει τις υπόλοιπες οκτώ ανοιχτές έδρες στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο. 

Για να διαβάσετε τα βιογραφικά των μελών του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής και του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ .

Μητροπολιτικό Συμβούλιο 

 • Ο π. Τηλέμαχος Αλικάκος 
 • Ο π. Στέφανος Μπίθος
 • Fr. Chrysanthos Kerkeres
 • Ο π. Σωτήριος Μαλάμης 
 • Ο π. Κρις Μιχαλόπουλος
 • Ο π. Νταγκ Παπούλης
 • Fr. Timothy Sas
 • Fr. Dimitri Tobias
 • Anne Marie Adams, Ph.D (Εκπαίδευση) 
 • Τζουλιάνα Αρσονιάδη (Οικονομικά) 
 • Δρ. George Bovis (Ανάπτυξη)
 • Dr. Efrosine (Lori) Chiampas (Ανάπτυξη) 
 • Δρ. Αλεξάνδρεια Καλίνα (Εκπαίδευση)
 • Thania Panopoulos (Communications)
 • Mary Scott (Ψηφιακό Μάρκετινγκ)
 • Aristides Smith (IT and Security Management)

Ελεγκτική Επιτροπή

 • Γκας Χάρις 
 • Μαρκ Κοτσώνας

Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο

 • Ο π. Τηλέμαχος Αλικάκος 
 • Χάρολντ Ανάγνος
 • Tom Kanelos

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την πρόοδο της πρωτοβουλίας διαχείρισης της Μητρόπολης, Strengthen Stewardship Now and Forever, ένα πρόγραμμα που στοχεύει να βοηθήσει τις ενορίες να καλλιεργήσουν το πνεύμα του καλωσορίσματος και της ευχαριστίας ως το κύριο μέσο υποστήριξης των διακονιών και των προγραμμάτων τους. «Κάθε μέρα η Ιερά Μητρόπολή μας δυναμώνει σε μεγάλο βαθμό χάρη στην αφοσίωση των πιστών μας να κατοχυρώσουν τη διαχείριση ως διοικητική και πνευματική επιταγή για τις ενορίες μας. Καθώς ενστερνιζόμαστε τη διαχείριση ως έκφραση της χριστιανικής μας ταυτότητας, οι ενορίες μας σίγουρα θα μοιραστούν τα καλά νέα του Χριστού με τον κόσμο με νέους τολμηρούς τρόπους», είπε ο Σεβασμιώτατος.  

Η Φιλόπτωχος Εταιρεία Μητρόπολης Σικάγου πραγματοποίησε το Συνέδριό της ταυτόχρονα με την Κληρικολαϊκή Συνέλευση και εξέλεξε τα ακόλουθα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο: Τζουλιάνα Αρσονιάδη, Δημητρία Μπακρή, Μαίρη Μπάριο, Φλώρα Δημητρίου, Γεωργία Γκαβάρη, Πατ Γετμπάνας, Μέριλιν Τζέμας, Γουανίτα. Λουπάκος, Βόννη Καραφωτιάς. Κάθυ Κατράκη, Μαρία Μακρή, Ντένα Παυλοπούλου, Κάθι Σιαβέλη, Κάθυ Σταμάτη, Τζόαν Σταύρακα, Μέριλιν Τζάκη και Κάθι Γουόλστρομ. Τέσσερις επιπλέον έδρες θα οριστούν από τον Μητροπολίτη.

«Είμαστε βαθιά ευγνώμονες στους Συμπροέδρους της Συνέλευσης Κληρικών-Λαϊκών, Helen Carey και Carol Kamburis, τους κληρικούς και τους εθελοντές από τις ενορίες του Αγίου Νικολάου (Σεντ Λούις, Μιζούρι) και των SS. Κωνσταντίνου & Ελένης (Swansea, Illinois), του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, της Μητρόπολης Φιλόπτωχου και όλων των ομιλητών και εισηγητών στη Συνέλευση για τη θυσία και την υπηρεσία τους στη Μητρόπολη του Σικάγου», είπε ο Σεβασμιώτατος. «Μέσα από μια τέτοια ανιδιοτελή και χαρούμενη προσφορά, η Μητρόπολη μας θα εκπληρώσει τις υποσχέσεις της, θα ανταποκριθεί και θα ξεπεράσει τις προσδοκίες των πιστών και θα εκπληρώσει με σοβαρότητα την αποστολή της».

Σχετικά με την Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Σικάγου 
Ανιχνεύοντας τις ρίζες της από το 1923, η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη του Σικάγου είναι η επισκοπή Ελλήνων Ορθοδόξων πιστών στο Ιλινόις, Αϊόβα, Μινεσότα, Ουισκόνσιν, βόρεια Ιντιάνα και νοτιοανατολικό Μιζούρι, αποτελούμενη από 58 ενορίες και δύο μοναστήρια κοινότητες. Η Μητρόπολη είναι μία από τις εννέα περιοχές της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και προεδρεύεται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναθαναήλ. Τα γενικά γραφεία της Μητρόπολης βρίσκονται προσωρινά στο Lombard του Ιλινόις.

*Ανεπίσημη μετάφραση

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Λουκέτο από την Αστυνομία σε ταβέρνα στην Πάφο

Λουκέτο από την Αστυνομία σε ταβέρνα στην Πάφο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Ταβέρνα, που φέρεται να λειτουργούσε σε περιοχή της Πάφου χωρίς άδεια μουσικής και χωρίς άδεια πώλησης οινοπνευματωδών ποτών έκλεισε χθες βράδυ, με παρέμβαση της Αστυνομίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της δύναμης υποχρέωσαν τον ιδιοκτήτη να βάλει λουκέτο, αφαιρώντας τα συστήματα μετάδοσης μουσικής και προέβησαν σε καταγγελία για το ότι […]

ΚΙΝ.ΑΛ – Γλυκά Νερά: Για άλλη μια φορά η έμφυλη βία οδηγεί στη γυναικοκτονία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 20 / 6 / 2021 , 4:48 από news_room Ο τομέας Ισότητας των Φύλων του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει σε ανακοίνωση του σχετικά με τη δολοφονία της γυναίκας που συνέβη στα Γλυκά Νερά  «Πενθούμε και οργιζόμαστε κ. Υπουργέ της Δικαιοσύνης» και συνεχίζει λέγοντας : Χθες άλλος ένας “καθώς πρέπει” […]

Pin It on Pinterest