14 °C Athens, GR
02/12/2021

Τελευταια Νέα
Ιερά Μονή Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου στη Κατεχόμενη Καρπασία (Εικόνες) – Adologala.gr Η Εορτή του Αγίου Νεοιερομάρτυρος Φιλούμενου του Αγιοταφίτη στη Σαμάρεια – Adologala.gr Δωρεά στην Ι.Μ. Χαλκίδος προσέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Θυάτειρα» Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ Η ΠτΔ εγκαινίασε την έκθεση «Αναζητώντας την αθανασία. Η τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου» Επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιου – Adologala.gr Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Την Κύπρο επισκέπτεται ο Προκαθήμενος των Ρωμαιοκαθολικών Πάπας Φραγκίσκος (Εικόνες) – Adologala.gr Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου – 3η διάλεξη Επίσκεψη του Πατριάρχη των Μαρωνιτών στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο – Adologala.gr Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου: Ο όσιος Γέροντας Ελπίδιος (1913 – 1983) – Adologala.gr «IMAGINAIRY» Η νέα digital έκθεση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από το Athens Digital Arts Festival “Ψηφιακὸ Αποσφράγισμα Αγιωνύμων Νήσων” – E’ Κύκλος ψηφιακών σεμιναρίων Επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου με εντυπωσιακή φωταγώγηση στο Κέντρο Πολιτισμού ΙΣΝ (Εικόνες) – Adologala.gr To Harvard University προσφέρει δωρεάν online courses & σεμινάρια – Adologala.gr Οικουμενικός Πατριάρχης σε Πρόεδρο Ερντογάν : Έκκληση να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή Χάλκης ΗΠΑ: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας σκότωσε με εννέα σφαίρες πολίτη σε αναπηρικό αμαξίδιο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον νέο Πρέσβη της Ιρλανδίας

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε την Τετάρτη τον νέο Πρέσβη της Ιρλανδίας στην Κύπρο κ. Conor Long.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινή εκτίμηση για τη σταθερή στήριξη της Ιρλανδίας στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου, καθώς και για τη διαχρονική συνεισφορά της Ιρλανδίας στην UNFICYP. Η Πρόεδρος της Βουλής επαναβεβαίωσε την προσήλωση της ελληνοκυπριακής πλευράς στον στόχο της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων το συντομότερο προς εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Long διαβεβαίωσε την Πρόεδρο της Βουλής για τη δέσμευση της Ιρλανδίας στον στόχο της επίλυσης του Κυπριακού, τονίζοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει να στηρίζει το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης, ειδικότερα κατά την θητεία της ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα έτη 2021-2022.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκαν οι πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιρλανδίας και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο νησιωτικών κρατών, στη βάση κοινών αρχών, όπως της δικαιοσύνης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινών στοιχείων.

Ειδικότερα, υπογραμμίστηκε η σημασία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και τα θέματα ισότητας των φύλων, τομείς που όπως επισήμανε η κα Δημητρίου, αποτελούν υψηλές προτεραιότητες για τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η αναγκαιότητα επανέναρξης, μετά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, των ανταλλαγών μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Ιρλανδίας, σε διάφορα επίπεδα και σημειώθηκε η επίσημη επίσκεψη προσεχώς στην Κύπρο του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιρλανδίας κ.Seán Ó Fearghaíl, μετά από σχετική πρόσκληση της κας ΔημητρίουΣυναφώς, η κα Δημητρίου υπογράμμισε την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων στους συγκεκριμένους τομείς, όπως και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Τρισάγιο στον Τύμβο Μακεδονίτισσας υπέρ των αγωνισαμένων και πεσόντων από την Εθνική Φρουρά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 3 / 2021 , 15:38 από news_room Σήμερα, Σάββατο των Ψυχών, πραγματοποιήθηκαν στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και σε άλλα νεκροταφεία, τρισάγια στη μνήμη των υπέρ πίστεως και πατρίδος αγωνισαμένων και πεσόντων εν πολέμω και εν ειρήνη Ειδήσεις από την Εθνική Φρουρά Ακολουθήστε μας :

Στο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Άννης στην Πυρόπληκτη Εύβοια η ΠτΔ – Την Καλωσόρισε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 9 / 2021 , 14:56 από news_room Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 η Εξοχοτάτη Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου,επισκέφθηκε την πυρόπληκτη Βόρειο Εύβοια και συγκεκριμένα το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Άννης, όπου παρέστη στον αγιασμό της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς,τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος […]

Pin It on Pinterest