17 °C Athens, GR
24/10/2021

Τελευταια Νέα
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έφτασε στο Ξενοδοχείο St. Regis – Adologala.gr Αρχιερατικό Συλλείτουργο στις 14 Νοεμβρίου στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα, Αλίμου για την αδελφοποίηση των Δήμων Κυθήρων & Αλίμου Στις Η.Π.Α. Έφτασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για τα 30έτη Πατριαρχικής διακονίας του Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου Η Aνακομιδή των λειψάνων του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού Λαμπρή εκδήλωση στο Σύδνεϋ για την επέτειο της 30ετηρίδος του Οικουμενικού Πατριάρχη Τον Πατριάρχη Θεόφιλο επισκέφθηκε ο Γενικός Ηγούμενος των Φραγκισκανών – Adologala.gr Σουηδία : Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τον σουηδικό φιλελληνισμό διοργάνωσε η πρεσβεία της Ελλάδας ΗΠΑ: Κοινό μέτωπο ελληνικών & τριών ακόμα οργανώσεων στο Κογκρέσο για την αποφυγή της πώλησης των F-16 στην Τουρκία Πάπας: «Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου θα επισκεφθώ την Ελλάδα και την Κύπρο»

Εκλέγουν πρόεδρο και προεδρείο της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 2 / 10 / 2021 , 14:07 από news_room

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης επικύρωσε το αποτέλεσμα των εκλογών και την , Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 συγκάλεσε την πρώτη συνεδρίαση του 21μελούς συμβουλίου που εκλέχτηκε από τις ιστορικές και συνάμα τραυματικές εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου 2021.

Οι εκλογές, διεξήχθησαν για πρώτη φορά στην 80ετή ιστορία της οργάνωσης στο πεζοδρόμιο, καθώς το Σταθάκειο τελούσε υπό κατάληψη με ταμπουρωμένους τον απερχόμενο πρόεδρο Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και τον καθαιρεθέντα πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, Δημήτριο Α. Γωνιά.

Η Αστυνομία λίγο πριν το κλείσιμο της κάλπης, σύμφωνα με ρεπορτάζ  πήγε την ώρα που έκλεινε η κάλπη φυγάδευσε τους κ.κ. Μεϊμάρογλου και Γωνιά και αφαίρεσε τις προειδοποιητικές ταινίες.

Ο κ. Μεϊμάρογλου στην  πράξη είχε αλλάξει τις κλειδαριές της Ομοσπονδίας την παραμονή της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 14ης Σεπτεμβρίου 2021 με συνέπεια να ματαιωθεί η σύσκεψη κατά την οποία η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή θα έδινε αναφορά για τα ευρήματά της έρευνάς της σχετικά με την διακίνηση των ρευστών.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ενώ αλυσοδένει την κεντρική είσοδο του Σταθάκειου Κέντρου στην Αστόρια. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Η ομάδα που εξουσιοδότησε τον κ. Μεϊμάρογλου να αλλάξει για τρίτη φορά σε τέσσερις περίπου μήνες τις κλειδαριές του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου απαρτίζεται από τους κ.κ. Δημήτριο Καλαμαρά, Δήμο Σιώκη, Νίκο Διαμαντίδη, Βασίλειο Σταθάκο και Ηλία Τσεκερίδη, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι εκλογές ήταν παράνομες.

Ωστόσο ο κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου υπέβαλε ένσταση την ύστατη στιγμή στην Εφορευτική Επιτροπή και με αυτόν τον τρόπο αναγνώρισε εμμέσως πλην σαφώς τις εκλογές.

Η ένσταση του κ. Μεϊμάρογλου, όπως επεσήμανε ο γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής Αναστάσιος Καραγκούνης, απαντήθηκε δεόντως και τα πρακτικά της Επιτροπής θα παραδοθούν στο νέο συμβούλιο και στο Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας.

Η ομάδα του Δημητρίου Καλαμαρά, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές προτίθεται να αποταθεί στην δικαιοσύνη και την ερχόμενη Τετάρτη κατά πάσα πιθανότητα θα συγκαλέσει πανομογενειακή συγκέντρωσηγ και δεν αποκλείεται να τους προλάβουν και πάλι τα γεγονότα. Κι αυτό διότι το νέο συμβούλιο κατά την πρώτη συνεδρίασή του θα αποφασίσει να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να κάνει τις προγραμματικές δηλώσεις και να διαμηνύσει ότι ο έλεγχος των οικονομικών θα συνεχιστεί και ότι θα λογοδοτήσουν όσοι έχουν παραβιάσει τις αρχές και τους κανόνες της Ομοσπονδίας τόσο ως φορέα, όσο και ως μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

Η ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής.

Στο Μινωϊκό Σπίτι

Η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου συμβουλίου θα λάβει χώρα στο Μινωϊκό Σπίτι στην Αστόρια, διότι στο Σταθάκειο έχει ταμπουρωθεί ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και δεν επιτρέπει σε κανέναν την είσοδο.

Το νέο συμβούλιο, βάσει του Καταστατικού έπρεπε να έχει συνέλθει σε σώμα εντός των δέκα ημερών από την εκλογή τους, αλλά η Εφορευτική Επιτροπή καθυστέρησε προκειμένου οι δικηγόροι να επικυρώσουν το αποτέλεσμα των εκλογές ούτως ώστε να προβούν στις νόμιμες διαδικασίες για να παραλάβουν και επισήμως και με τον νόμο τα κλειδιά του Σταθάκειου Κέντρου.

Ο γραμματέας της Επίτροπής των Πρώην Προέδρων Απόστολος Τομόπουλος θα παραδώσει στο νέο προεδρείο τα πρακτικά της ομοσπονδίας και όλα τα έγγραφα που διατηρούσε στο σπίτι του, βάσει πρότερης ομόφωνης απόφασης της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων την περασμένη άνοιξη.

Το νέο συμβούλιο απαρτίζεται από τους κ.κ. Γεώργιο Γεωργόπουλο, Νίκο Μπάρδη, Άννα Νότη, Σοφία Στρουμπάκη, Τιμολέοντα Κακούρο, Πολύκαρπο Κοτρώνη, Στέφανο Αμανατίδη, Βασίλειο Πετράτο, Θεόδωρο Αστρινίδη, Σπυριδούλα Τσουκαλά, Γεώργιο Ξερακιά, Νίκο Βέλλιο, Γιώργο Σερέτη, Νομική Καστανά, Βαγγέλη Κατρακάζο, Σπύρο Πυργιώτη, Απόστολο Τραμπάκουλο, Γιάννη Πηγή, Κωνσταντίνο Προκόβα, Κωνσταντίνο Καμπέρη και Κωνσταντίνο Τσούκαρη.

Η πλειοψηφία των νέων μελών εκλέγονται για πρώτη φορά και έχουν μακρά εμπειρία, διότι είναι ηγετικά στελέχη των συλλόγων από τους οποίους προέρχονται.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ζ. Μπορέλ: Απαράδεκτη μονομερής απόφαση για αλλαγή του καθεστώτος στα Βαρώσια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 7 / 2021 , 17:41 από news_room Για «απαράδεκτη μονομερή απόφαση για αλλαγή του καθεστώτος των Βαρωσίων» κάνει λόγο ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ με γραπτή ανακοίνωσή του, εκφράζοντας τη «βαθιά ανησυχία» για τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Ερσίν […]

Πανηγυρικός Εσπερινός για τα Ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 11 / 2020 , 22:18 από adologala.gr Στον ιερό καθεδρικό ναό τού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Λευκωσία,  με την παρουσία ιεραρχών, κληρικών και πιστών εντός και εκτός τού ναού, τελέστηκε το εσπέρας τής Πέμπτης 12ης Νοεμβρίου 2020, πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός, επί τη μνήμη του εν […]

Pin It on Pinterest