25 °C Athens, GR
15/08/2022

Τελευταια Νέα
Μήνυμα του Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου Ιερωνύμου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 2022 – Adologala.gr Ιερές Παρακλήσεις του Μητροπολίτη Καστοριάς Καλλίνικου πρίν την εορτή της Παναγίας 2022 – Adologala.gr Αφιέρωμα στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς – Adologala.gr Χειροτονία Πρεσβυτέρου και χειροθεσία Πνευματικού από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στη Μελβούρνη – Adologala.gr Απρόσμενες εξελίξεις στη διερεύνηση του τύμβου Λαόνας στην Παλαίπαφο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και γειτονικές χώρες στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Πολύ σύντομα θα αποκατασταθεί πλήρως το Γηροκομείο του Βαλουκλί – Adologala.gr Μια «αναστάσιμη» κατασκήνωση γεμάτη από χαρά και ειρήνη στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών – Adologala.gr Κοντά στους Γέροντες του Ελληνικού Οίκου Ευγηρίας «Μάνα» ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος – Adologala.gr Εγκαίνια Ναϋδρίου στη Λεύκη Πτελεού τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος – Adologala.gr

Συναντήσεις της Προέδρου της Βουλής με ομολόγους της στην Βιέννη

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 8 / 9 / 2021 , 20:07 από news_room

Κατά την παραμονή της στη Βιέννη όπου συμμετείχε στις εργασίες της 5ης Παγκόσμιας Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου είχε σήμερα χωριστές συναντήσεις με τους Προέδρους των Κοινοβουλίων της Σλοβενίας, της Αιγύπτου, της Σερβίας, της Ινδίας, καθώς και με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου.

Στις συναντήσεις η Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τους συνομιλητές της για τις τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και τις εντεινόμενες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Εξάλλου, στο πλαίσιο συζήτησης τρόπων για περαιτέρω ενδυνάμωση και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και των κοινοβουλίων αυτών, ειδικότερα στη μετά την πανδημία εποχή, η κα Δημητρίου, εξέφρασε ετοιμότητα να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση και να συμβάλει με συγκεκριμένες δράσεις. Η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε τη σημασία προώθησης συνεργειών σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ιδιαίτερα εν όψει των κοινών προκλήσεων που προκύπτουν στους τομείς της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κλιματικής αλλαγής και της μεταναστευτικής κρίσης.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Σλοβενίας κ. Igor Zorčič ανταλλάγηκαν απόψεις για ενίσχυση της συνεργασίας των δύο Κοινοβουλίων και μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η πολιτική διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικότερα η ένταξη χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου κ. Ali Hanafy El Gibaly επαναβεβαίωσε τη σταθερή στάση αρχών της χώρας του όσον αφορά το Κυπριακό και τις προσπάθειες για επίλυσή του, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Επισήμανε, εξάλλου, τους ιστορικούς δεσμούς και τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις Κύπρου και Αιγύπτου σε όλα τα επίπεδα, προσθέτοντας ότι οι σχέσεις αυτές διανύουν σήμερα την πιο παραγωγική και δραστήρια φάση τους.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Σερβίας κ. Ivica Dačić υπογράμμισε τους αδελφικούς δεσμούς Σερβίας και Κύπρου, οι οποίοι αντανακλώνται, όπως είπε, στην αλληλεγγύη που επιδεικνύεται στα εθνικά ζητήματα εκάστης χώρας, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο και εισηγήθηκε την προώθηση θεσμοθέτησης τριμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Σερβίας σε επίπεδο κοινοβουλίων.

Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κάτω Βουλής της Ινδίας κ. Om Birla επαναβεβαιώθηκαν οι διαχρονικοί δεσμοί που συνδέουν τις δύο χώρες και τους λαούς τους και εκφράστηκε από κοινού η βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των διακοινοβουλευτικών σχέσεων Κύπρου-Ινδίας.

Ο κ. Gennaro Migliore, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου, ανέφερε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό και ενεργό μέλος του Οργανισμού και ενημέρωσε την κα Δημητρίου για την απόφαση της Συνέλευσης να προχωρήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα στη σύσταση Φόρουμ Γυναικών Βουλευτριών.

Χωριστή συνάντηση είχε, εξάλλου, η Πρόεδρος της Βουλής με την τέως Αφγανή βουλεύτρια και ακτιβίστρια κα Fawzia Koofi η οποία βρίσκεται στη Βιέννη ως ειδική προσκεκλημένη της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης. Στη συνάντηση, η κα Δημητρίου ενημέρωσε για την αποστολή διαβήματός της για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Αφγανών γυναικών και κοριτσιών, μετά την ανακατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν και υπογράμμισε τη βούληση και επιθυμία της να συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής αυτής κρίσης.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Την ευγνωμοσύνη του εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για τη χορηγία της ελληνικής κυβέρνησης στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 10 / 2020 , 10:03 από Με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη γενναία οικονομική στήριξή της προς το Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σε […]

Στο Λουξεμβούργο για συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 28 / 10 / 2021 , 22:37 από news_room Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναχώρησε στις 17 Οκτωβρίου για το Λουξεμβούργο, όπου σήμερα, 18 Νοεμβρίου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπό την ενότητα τρεχουσών υποθέσεων του Συμβουλίου αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ […]

Pin It on Pinterest