26 °C Athens, GR
25/09/2021

Τελευταια Νέα
Ν. Υόρκη : Ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης παρευρέθηκε σε εκδήλωση της ομογένειας που διοργάνωσε το The Hellenic Initiative Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συγχαίρει τους αθλητές Γ. Αντετοκούνμπο & Εμ. Καραλή Στην αγκαλιά της Ουγκάντας αναπαύεται o αείμνηστος Γέρων Καμπάλας κυρός Ιωνάς Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας υπό την προεδρία του Πατριάρχη Κυρίλλου Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νικόλαο Ταγαρά στην Ι.Α.Α. Ο Πατριάρχης των εν Τουρκία Αρμενίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο O νέος Γενικός Γραμματέας του ΟΣΕΠ στο Φανάρι Επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωταθλητή στο BodyBuilding στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μάικ Μπλούμπεργκ: Καλό σημάδι προόδου & ανάκαμψης το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του Κυρ. Μητσοτάκη

Συναντήσεις της Προέδρου της Βουλής με ομολόγους της στην Βιέννη

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 8 / 9 / 2021 , 20:07 από news_room

Κατά την παραμονή της στη Βιέννη όπου συμμετείχε στις εργασίες της 5ης Παγκόσμιας Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου είχε σήμερα χωριστές συναντήσεις με τους Προέδρους των Κοινοβουλίων της Σλοβενίας, της Αιγύπτου, της Σερβίας, της Ινδίας, καθώς και με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου.

Στις συναντήσεις η Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τους συνομιλητές της για τις τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και τις εντεινόμενες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Εξάλλου, στο πλαίσιο συζήτησης τρόπων για περαιτέρω ενδυνάμωση και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και των κοινοβουλίων αυτών, ειδικότερα στη μετά την πανδημία εποχή, η κα Δημητρίου, εξέφρασε ετοιμότητα να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση και να συμβάλει με συγκεκριμένες δράσεις. Η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε τη σημασία προώθησης συνεργειών σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ιδιαίτερα εν όψει των κοινών προκλήσεων που προκύπτουν στους τομείς της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κλιματικής αλλαγής και της μεταναστευτικής κρίσης.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Σλοβενίας κ. Igor Zorčič ανταλλάγηκαν απόψεις για ενίσχυση της συνεργασίας των δύο Κοινοβουλίων και μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η πολιτική διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικότερα η ένταξη χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου κ. Ali Hanafy El Gibaly επαναβεβαίωσε τη σταθερή στάση αρχών της χώρας του όσον αφορά το Κυπριακό και τις προσπάθειες για επίλυσή του, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Επισήμανε, εξάλλου, τους ιστορικούς δεσμούς και τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις Κύπρου και Αιγύπτου σε όλα τα επίπεδα, προσθέτοντας ότι οι σχέσεις αυτές διανύουν σήμερα την πιο παραγωγική και δραστήρια φάση τους.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Σερβίας κ. Ivica Dačić υπογράμμισε τους αδελφικούς δεσμούς Σερβίας και Κύπρου, οι οποίοι αντανακλώνται, όπως είπε, στην αλληλεγγύη που επιδεικνύεται στα εθνικά ζητήματα εκάστης χώρας, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο και εισηγήθηκε την προώθηση θεσμοθέτησης τριμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Σερβίας σε επίπεδο κοινοβουλίων.

Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κάτω Βουλής της Ινδίας κ. Om Birla επαναβεβαιώθηκαν οι διαχρονικοί δεσμοί που συνδέουν τις δύο χώρες και τους λαούς τους και εκφράστηκε από κοινού η βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των διακοινοβουλευτικών σχέσεων Κύπρου-Ινδίας.

Ο κ. Gennaro Migliore, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου, ανέφερε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό και ενεργό μέλος του Οργανισμού και ενημέρωσε την κα Δημητρίου για την απόφαση της Συνέλευσης να προχωρήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα στη σύσταση Φόρουμ Γυναικών Βουλευτριών.

Χωριστή συνάντηση είχε, εξάλλου, η Πρόεδρος της Βουλής με την τέως Αφγανή βουλεύτρια και ακτιβίστρια κα Fawzia Koofi η οποία βρίσκεται στη Βιέννη ως ειδική προσκεκλημένη της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης. Στη συνάντηση, η κα Δημητρίου ενημέρωσε για την αποστολή διαβήματός της για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Αφγανών γυναικών και κοριτσιών, μετά την ανακατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν και υπογράμμισε τη βούληση και επιθυμία της να συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής αυτής κρίσης.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η VW αποκάλυψε ότι διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα 3,3 εκατ. πελατών σε ΗΠΑ & Καναδά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 12 / 6 / 2021 , 2:58 από news_room Το νέο θύμα των κυβερνοπειρατών, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, ανακοίνωσε σήμερα ότι προσωπικά δεδομένα περίπου 3,3 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Βόρεια Αμερική διέρρευσαν από έναν προμηθευτή της. «Ανακαλύψαμε πρόσφατα ότι κάποιος τρίτος, μη εγκεκριμένος, έλαβε προσωπικές πληροφορίες (…) για τους […]

Υπό έλεγχο δασική πυρκαγιά στην Κλήρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 10 / 5 / 2021 , 9:36 από news_room Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι χθες, Κυριακή 09/05/2021, γύρω στις 12:50 το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Μαθιάτης, στην Κλήρου. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο μια ώρα αργότερα, αφού έκαψε έκταση τριών […]

Pin It on Pinterest