11 °C Athens, GR
17/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr Εισαγγελέας για δηλώσεις Αγιορείτη μοναχού περί αντιεμβολιαστών μοναχών Ομηρία σε συναγωγή στις ΗΠΑ: Δύο έφηβοι συνελήφθησαν στη Βρετανία Χειροτονίες Διακόνου και Πρεσβυτέρου στη Μελβούρνη Λειτουργικές παρουσίες του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομου το τρίτο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου Νέος «Δείκτης Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης» τίθεται σε εφαρμογή στην Ελλάδα Την Ιερά Μητρόπολη Σόφιας επισκέφθηκαν νέοι από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας Σε κλίμα συγκίνησης η νεκρώσιμος ακολουθία του ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ, Κωνσταντίνου Κόκκα, στο Πέτα της Άρτας Η ΥΠΕΞ του Καναδά θα επισκεφθεί την Ουκρανία την ερχόμενη εβδομάδα Ξεκινά τον Μάρτιο η υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Σε 8 δόσεις ο φόρος εισοδήματος Ο Βλ. Πούτιν και ο Ιρανός ομόλογός του Ραϊσί θα έχουν συνομιλίες στη Μόσχα την ερχόμενη εβδομάδα

Συνάντηση Αρχής Λιμένων Κύπρου με Εκπροσώπους Κοινοτήτων Βασιλικού – Ζυγίου

Συνάντηση Αρχής Λιμένων Κύπρου με Εκπροσώπους Κοινοτήτων Βασιλικού - Ζυγίου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 9 / 2021 , 23:36 από news_room

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 10/9/2021, συνάντηση της Αρχής Λιμένων Κύπρου με εκπροσώπους των κοινοτήτων Βασιλικού – Ζυγίου, στα κεντρικά γραφεία της Αρχής, με θέμα τη συζήτηση για την απόφαση του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου για παραχώρηση κατ’ αρχήν αδειών για εκμίσθωση γης της Αρχής στην περιοχή Βασιλικού και τις αντιδράσεις των εμπλεκομένων κοινοτήτων για την δημιουργία ηλεκτροπαραγωγών σταθμών.

Εκ μέρους της Αρχής Λιμένων Κύπρου στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δρ. Αντώνης Στυλιανού, η Αντιπρόεδρος κα Τατιάνα Μιχαηλίδου και αρμόδιοι υπηρεσιακοί, ενώ από πλευράς των κοινοτήτων, παρέστησαν ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Κοινοτήτων Βασιλικού – Ζυγίου, Κοινοτάρχης Καλαβασού κ. Λευτέρης Φωκά, η Κοινοτάρχης Μαρί κα Μαρία Γεωργίου και η Κοινοτάρχης Ζυγίου κα Γεωργία Μιχαήλ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αγαστής και ευγενούς συνεννόησης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αρχής Λιμένων Κύπρου, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των Κοινοτήτων, τους ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησής του για συνάντηση και συζήτηση των θεμάτων που τους απασχολούν, τονίζοντας το γεγονός ότι βούληση της Αρχής Λιμένων Κύπρου είναι η νομιμότητα, η διασφάλιση της ασφάλειας και υγείας και η διαφάνεια.

Προς τούτο, ευχαρίστησε τους κοινοτάρχες για την ευκαιρία που δόθηκε για ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση επί των εν λόγω θεμάτων, τονίζοντας το γεγονός ότι τα όλα ζητήματα έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 14/9/2021.

Από πλευράς τους, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κοινοτήτων και οι κοινοτάρχες ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της Αρχής Λιμένων Κύπρου για τις έντονές τους ανησυχίες για τις εν λόγω αδειοδοτήσεις και τις αντιδράσεις που υπάρχουν, ως επίσης και τα ζητήματα που τους απασχολούν και αφορούν πρωτίστως ζητήματα ασφάλειας και υγείας, ως έχουν αναφέρει.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε γόνιμο και ευχάριστο κλίμα και συμφωνήθηκε ότι τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ της Αρχής Λιμένων Κύπρου και των κοινοτήτων θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση των κοινοτήτων για τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, στο πλαίσιο της εξέτασης των ζητημάτων από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής.

Οι κοινοτάρχες από την πλευρά τους διαβεβαίωσαν ότι τα όποια μέτρα έχουν αποφασίσει σε σύσκεψή τους την Πέμπτη, 9/9/2021 επί των πιο πάνω θεμάτων δεν θα υλοποιηθούν μέχρι την περαιτέρω συζήτηση των θεμάτων από πλευράς της Αρχής και τύχουν ανάλογης ενημέρωσης από την Αρχή.

ΕΧ/ΕΧΡ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Οι Ομογενείς της Δανίας θα γιορτάσουν την 28η Οκτωβρίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 2 / 10 / 2021 , 14:09 από news_room Tην επέτειο του 1821 θα γιορτάσουν με κάθε επισημότητα οι Ομογενείς της Δανίας, που διαθέτουν μια ιδιαίτερα ενεργή παρουσία στην περιοχή. Η Ελληνική Κοινότητα της Δανίας διοργανώνει εορταστική εκδήλωση την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στη 1 το μεσημέρι, στο εστιατόριο […]

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης στο «Digital Economy Forum 2021»: Εφαρμόζουμε ένα ολιστικό σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης συμμετείχε τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου ως κεντρικός ομιλητής στο «Digital Economy Forum 2021» που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βορίδης ανέδειξε το ολιστικό σχέδιο που εφαρμόζει το Υπουργείο Εσωτερικών στην κατεύθυνση του ψηφιακού […]

Pin It on Pinterest