27 °C Athens, GR
19/09/2021

Τελευταια Νέα
Οι ταινίες που ξεχωρίσαμε στο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Τηλεφωνική συνδιάλεξη Μακρόν-Μπάιντεν τις επόμενες ημέρες Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων επισκέφθηκαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί της πόλης Αζώτου Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το Ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μετέβη στη γενέτειρα του για το μνημόσυνο των γονέων του Η Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής στη Νέα Ιωνία Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας στα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων & αγνοουμένων της Κοινότητας Καπουτίου 140 πρωτότυπα επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. με 3.000 συμμετέχοντες εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Σύμφωνο συνεργασίας Ε.Κ.Δ.Δ.Α. & Ι.Π.Ε. υπέγραψαν Αρχιεπίσκοπος και Υπουργός Εσωτερικών Κυρ. Μητσοτάκης στο Reuters: «Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας»

Συνάντηση Αρχής Λιμένων Κύπρου με Εκπροσώπους Κοινοτήτων Βασιλικού – Ζυγίου

Συνάντηση Αρχής Λιμένων Κύπρου με Εκπροσώπους Κοινοτήτων Βασιλικού - Ζυγίου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 9 / 2021 , 23:36 από news_room

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 10/9/2021, συνάντηση της Αρχής Λιμένων Κύπρου με εκπροσώπους των κοινοτήτων Βασιλικού – Ζυγίου, στα κεντρικά γραφεία της Αρχής, με θέμα τη συζήτηση για την απόφαση του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου για παραχώρηση κατ’ αρχήν αδειών για εκμίσθωση γης της Αρχής στην περιοχή Βασιλικού και τις αντιδράσεις των εμπλεκομένων κοινοτήτων για την δημιουργία ηλεκτροπαραγωγών σταθμών.

Εκ μέρους της Αρχής Λιμένων Κύπρου στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δρ. Αντώνης Στυλιανού, η Αντιπρόεδρος κα Τατιάνα Μιχαηλίδου και αρμόδιοι υπηρεσιακοί, ενώ από πλευράς των κοινοτήτων, παρέστησαν ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Κοινοτήτων Βασιλικού – Ζυγίου, Κοινοτάρχης Καλαβασού κ. Λευτέρης Φωκά, η Κοινοτάρχης Μαρί κα Μαρία Γεωργίου και η Κοινοτάρχης Ζυγίου κα Γεωργία Μιχαήλ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αγαστής και ευγενούς συνεννόησης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αρχής Λιμένων Κύπρου, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των Κοινοτήτων, τους ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησής του για συνάντηση και συζήτηση των θεμάτων που τους απασχολούν, τονίζοντας το γεγονός ότι βούληση της Αρχής Λιμένων Κύπρου είναι η νομιμότητα, η διασφάλιση της ασφάλειας και υγείας και η διαφάνεια.

Προς τούτο, ευχαρίστησε τους κοινοτάρχες για την ευκαιρία που δόθηκε για ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση επί των εν λόγω θεμάτων, τονίζοντας το γεγονός ότι τα όλα ζητήματα έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 14/9/2021.

Από πλευράς τους, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κοινοτήτων και οι κοινοτάρχες ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της Αρχής Λιμένων Κύπρου για τις έντονές τους ανησυχίες για τις εν λόγω αδειοδοτήσεις και τις αντιδράσεις που υπάρχουν, ως επίσης και τα ζητήματα που τους απασχολούν και αφορούν πρωτίστως ζητήματα ασφάλειας και υγείας, ως έχουν αναφέρει.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε γόνιμο και ευχάριστο κλίμα και συμφωνήθηκε ότι τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ της Αρχής Λιμένων Κύπρου και των κοινοτήτων θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση των κοινοτήτων για τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, στο πλαίσιο της εξέτασης των ζητημάτων από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής.

Οι κοινοτάρχες από την πλευρά τους διαβεβαίωσαν ότι τα όποια μέτρα έχουν αποφασίσει σε σύσκεψή τους την Πέμπτη, 9/9/2021 επί των πιο πάνω θεμάτων δεν θα υλοποιηθούν μέχρι την περαιτέρω συζήτηση των θεμάτων από πλευράς της Αρχής και τύχουν ανάλογης ενημέρωσης από την Αρχή.

ΕΧ/ΕΧΡ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ανακοινωθέν για τις εργασίες της Σύναξης των Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 4 / 9 / 2021 , 19:55 από news_room Εἰς ἐφαρμογήν τῆς ἀπό καιροῦ ληφθείσης συνοδικῆς ἀποφάσεως, ἡ Α.Θ. Παναγιότης, ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος συνεκάλεσεν εἰς Σύναξιν καί ἐφέτος, ἐν Κωνσταντινουπόλει, σύμπασαν τήν σεβασμίαν Ἱεραρχίαν τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου, ἀπό 1ης ἕως καί 3ης Σεπτεμβρίου 2021. Τάς ἐργασίας τῆς Συνάξεως […]

Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης απέδωσε την Ελληνική υπηκοότητα στον κορυφαίο φιλέλληνα ανθρωπολόγο Μάικλ Χέρτσφελντ – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 7 / 2021 , 23:37 από news_room Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης απέδωσε τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, την Ελληνική υπηκοότητα στον σπουδαίο φιλέλληνα ανθρωπολόγο και ακαδημαϊκό, Μάικλ Χέρτσφελντ για την ιδιαίτερη προσφορά του στην πατρίδα μας. Αμέσως μετά την τελετή πολιτογράφησης στην οποία ο κ. […]

Pin It on Pinterest