29 °C Athens, GR
21/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία της Chevron Συνάντηση με πολιτευτές και υποψήφιους είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Βόρεια Μακεδονία: Ρήξη στο αντιπολιτευόμενο VMRO για τον Ν. Γκρούεφσκι 12 τραυματίες σε τροχαίο με σχολικό λεωφορείο στο Χιούστον Πανελλαδική απεργία: Παραλύει η χώρα σήμερα Πέμπτη – Ποιοι συμμετέχουν Άνοιξε σήμερα η εθνική οδός και για τα βαρέα οχήματα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο νησί Hiiumaa και συναντήσεις στο Tallinn Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στις Επισκοπές Tartu και Pärnu και Saare Αφίχθηκαν οι εξ Ελλάδος Αρχιερείς – Θα παρευρεθούν στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Αρχιερατική Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο Πέτα Άρτης

Συνάντηση Αρχής Λιμένων Κύπρου με Εκπροσώπους Κοινοτήτων Βασιλικού – Ζυγίου

Συνάντηση Αρχής Λιμένων Κύπρου με Εκπροσώπους Κοινοτήτων Βασιλικού - Ζυγίου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 9 / 2021 , 23:36 από news_room

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 10/9/2021, συνάντηση της Αρχής Λιμένων Κύπρου με εκπροσώπους των κοινοτήτων Βασιλικού – Ζυγίου, στα κεντρικά γραφεία της Αρχής, με θέμα τη συζήτηση για την απόφαση του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου για παραχώρηση κατ’ αρχήν αδειών για εκμίσθωση γης της Αρχής στην περιοχή Βασιλικού και τις αντιδράσεις των εμπλεκομένων κοινοτήτων για την δημιουργία ηλεκτροπαραγωγών σταθμών.

Εκ μέρους της Αρχής Λιμένων Κύπρου στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δρ. Αντώνης Στυλιανού, η Αντιπρόεδρος κα Τατιάνα Μιχαηλίδου και αρμόδιοι υπηρεσιακοί, ενώ από πλευράς των κοινοτήτων, παρέστησαν ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Κοινοτήτων Βασιλικού – Ζυγίου, Κοινοτάρχης Καλαβασού κ. Λευτέρης Φωκά, η Κοινοτάρχης Μαρί κα Μαρία Γεωργίου και η Κοινοτάρχης Ζυγίου κα Γεωργία Μιχαήλ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αγαστής και ευγενούς συνεννόησης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αρχής Λιμένων Κύπρου, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των Κοινοτήτων, τους ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησής του για συνάντηση και συζήτηση των θεμάτων που τους απασχολούν, τονίζοντας το γεγονός ότι βούληση της Αρχής Λιμένων Κύπρου είναι η νομιμότητα, η διασφάλιση της ασφάλειας και υγείας και η διαφάνεια.

Προς τούτο, ευχαρίστησε τους κοινοτάρχες για την ευκαιρία που δόθηκε για ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση επί των εν λόγω θεμάτων, τονίζοντας το γεγονός ότι τα όλα ζητήματα έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 14/9/2021.

Από πλευράς τους, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κοινοτήτων και οι κοινοτάρχες ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της Αρχής Λιμένων Κύπρου για τις έντονές τους ανησυχίες για τις εν λόγω αδειοδοτήσεις και τις αντιδράσεις που υπάρχουν, ως επίσης και τα ζητήματα που τους απασχολούν και αφορούν πρωτίστως ζητήματα ασφάλειας και υγείας, ως έχουν αναφέρει.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε γόνιμο και ευχάριστο κλίμα και συμφωνήθηκε ότι τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ της Αρχής Λιμένων Κύπρου και των κοινοτήτων θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση των κοινοτήτων για τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, στο πλαίσιο της εξέτασης των ζητημάτων από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής.

Οι κοινοτάρχες από την πλευρά τους διαβεβαίωσαν ότι τα όποια μέτρα έχουν αποφασίσει σε σύσκεψή τους την Πέμπτη, 9/9/2021 επί των πιο πάνω θεμάτων δεν θα υλοποιηθούν μέχρι την περαιτέρω συζήτηση των θεμάτων από πλευράς της Αρχής και τύχουν ανάλογης ενημέρωσης από την Αρχή.

ΕΧ/ΕΧΡ

Σχετικά Άρθρα

Ν.Χαρδαλιάς από το Καστελλόριζο: Εργαζόμαστε για την ειρήνη, θωρακίζουμε τη χώρα μας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 12 / 2021 , 2:30 από news_room Μονάδες, επιτηρητικά φυλάκια και υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελλόριζου, επισκέφθηκε το διήμερο Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Δεκεμβρίου, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος […]

Έκθεση στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 8 / 2020 , 1:07 από Μια σημαντική έκθεση, με θέμα «Η Λαϊκή Χαρακτική», από τη συλλογή του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή, ανοίγει στις 2 Σεπτεμβρίου στα Πλατανίσκια και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2020. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μουσείου, εκτίθενται 35 έργα της […]

Pin It on Pinterest