17 °C Athens, GR
24/10/2021

Τελευταια Νέα
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έφτασε στο Ξενοδοχείο St. Regis – Adologala.gr Αρχιερατικό Συλλείτουργο στις 14 Νοεμβρίου στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα, Αλίμου για την αδελφοποίηση των Δήμων Κυθήρων & Αλίμου Στις Η.Π.Α. Έφτασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για τα 30έτη Πατριαρχικής διακονίας του Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου Η Aνακομιδή των λειψάνων του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού Λαμπρή εκδήλωση στο Σύδνεϋ για την επέτειο της 30ετηρίδος του Οικουμενικού Πατριάρχη Τον Πατριάρχη Θεόφιλο επισκέφθηκε ο Γενικός Ηγούμενος των Φραγκισκανών – Adologala.gr Σουηδία : Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τον σουηδικό φιλελληνισμό διοργάνωσε η πρεσβεία της Ελλάδας ΗΠΑ: Κοινό μέτωπο ελληνικών & τριών ακόμα οργανώσεων στο Κογκρέσο για την αποφυγή της πώλησης των F-16 στην Τουρκία Πάπας: «Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου θα επισκεφθώ την Ελλάδα και την Κύπρο»

Πατριαρχείο Ρουμανίας : Εγκαινιάστηκε ο Ι.Ν. του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 9 / 2021 , 22:02 από news_room

Επί τη ευκαιρία των εγκαινίων του ιερού ναού πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της χείρας της Μαρίας της Μαγδαληνής από την ιερά μονή Σίμωνος Πέτρας. 

Με την παρουσία δεκαέξι Ρουμάνων καθώς τη συμμετοχή Ελλήνων & Βουλγάρων Ιεραρχών τελέστηκαν τα εγκαίνια του ιερού ναού του αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην ιερά μονή Παντοκράτορος της επισκοπής Αλεξανδρείας.

Στην ομιλία του κατά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στη σημασία του αγιασμού ενός τόπου λατρείας.

«Ένας δρόμος προς τον ουρανό έχει ανοίξει σήμερα, όχι μόνο η φωνή του Παντοκράτορα θα ακουστεί, όπως το άκουσε ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στο σπήλαιο της Αποκάλυψης στην Πάτμο, αλλά η θεία χάρη θα κατέβει σε αυτό το μονοπάτι, το οποίο θα αγιάστε τους πιστούς μέσω των Μυστηρίων της Εκκλησίας. Με αυτόν τον τρόπο, μέσω της προσευχής, οι πιστοί θα μπορούν να ανεβούν στον ουρανό ».

«Αυτή είναι η ουράνια Ιερουσαλήμ, γιατί τα Χερουβείμ και οι Σεραφείμ προσεύχονται και τραγουδούν ύμνους μαζί μας».

«Κάθε μοναστήρι είναι μια θεϊκή εκδήλωση στον κόσμο, ένας τόπος της παρουσίας και της χάρης του Θεού. Είναι ένας τόπος προσευχής όπου οι μοναχοί προσεύχονται όχι μόνο για τη σωτηρία τους αλλά και για τη σωτηρία όλων. Είναι ένας χώρος πνευματικής ανάπαυσης και πνευματικής αναζωογόνησης », δήλωσε ο Σεβασμιώτατος στις 26 Σεπτεμβρίου.

Εκ μέρους του Πατριάρχη Δανιήλ, ο Μητροπολίτης Τεολάν της Μολδαβίας και Μπουκοβίνα, ο οποίος ηγήθηκε της τελετής, προσέφερε εκκλησιαστικά διατάγματα και διακρίσεις σε όσους συμμετείχαν στην οικοδόμηση της εκκλησίας.

Ο θεμέλιος λίθος της εκκλησίας τέθηκε το 2015. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ιωάννη τον Ευαγγελιστή και τις Άγιες Μυροφόρες γυναίκες.

Πατριαρχείο Ρουμανίας Εγκαινιάστηκε ο Ι.Ν. του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Teleorman Πατριαρχείο Ρουμανίας Εγκαινιάστηκε ο Ι.Ν. του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Teleorman Πατριαρχείο Ρουμανίας Εγκαινιάστηκε ο Ι.Ν. του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Teleorman Πατριαρχείο Ρουμανίας Εγκαινιάστηκε ο Ι.Ν. του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Teleorman Πατριαρχείο Ρουμανίας Εγκαινιάστηκε ο Ι.Ν. του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Teleorman Πατριαρχείο Ρουμανίας Εγκαινιάστηκε ο Ι.Ν. του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Teleorman Πατριαρχείο Ρουμανίας Εγκαινιάστηκε ο Ι.Ν. του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Teleorman Πατριαρχείο Ρουμανίας Εγκαινιάστηκε ο Ι.Ν. του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Teleorman Πατριαρχείο Ρουμανίας Εγκαινιάστηκε ο Ι.Ν. του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Teleorman

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Κάνουμε το καθήκον μας προστατεύοντας τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ευρώπης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 24 / 8 / 2021 , 4:51 από news_room Την ανάγκη προστασίας των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με παράλληλο σεβασμό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την ταυτόχρονη στήριξη από την ΕΕ των χωρών που βρίσκονται κοντά στο Αφγανιστάν, ώστε να εμποδιστούν οι ροές προσφύγων στην Ευρώπη, […]

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Ι.Ναό Αγίου Ιωάννου της Ρίλας του Θαυματουργού, της Βουλγαρικής παροικίας της Πόλεως

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 20 / 10 / 2020 , 11:41 από adologala.gr Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με την ευκαιρία της επικείμενης εορτής του Αγίου Ιωάννου της Ρίλας του Θαυματουργού,  χοροστάτησε, σήμερα, Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020, κατά τη Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ι.Ναό της Βουλγαρικής παροικίας της Πόλεως, στο […]

Pin It on Pinterest