28 °C Athens, GR
01/10/2022

Τελευταια Νέα
Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν «κάθε εκατοστό» εδάφους του ΝΑΤΟ Φθιώτιδος Συμεών: «Η μουσική παράδοση είναι πρώτιστα ασκητική παράδοση» Την Τρίτη ξεκινά εργασίες η Ιερά Σύνοδος – Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι Εκλογές νέων Μητροπολιτών O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Σεμινάριο του Ι.Π.Ε. για την Κυβερνοασφάλεια στους εκκλησιαστικούς οργανισμούς Πρόσκληση για συμμετοχή σε εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ Την πρώτη του επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πραγματοποιήσει ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Κοινή Δήλωση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Μουσείου της Βίβλου Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Πέρθη Τον αγιασμό έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος

Παρουσίαση «Κεντρικού Συστήματος Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων και Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 / 9 / 2021 , 22:36 από news_room

Το Γραφείο Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων (ΓΕΕΚΕ) πραγματοποίησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2021, την πρώτη επίσημη Παρουσίαση του «Κεντρικού Συστήματος Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων και Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας». Την παρουσίαση παρακολούθησαν πέραν των 100 λειτουργών από διάφορες Αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι θα εφαρμόσουν το Σύστημα.

Η παρουσίαση διεξάχθηκε από την κα Έλενα Ιωαννίδου, λειτουργό του ΓΕΕΚΕ, και αναφέρθηκαν τα ακόλουθα:

1.    Οι κύριοι στόχοι της παρουσίασης:

  • Αναφορά στη Γενική Διαδικασία Αξιολόγησης Κρατικών Ενισχύσεων.
  • Αναφορά στη Νομολογία και στα βασικότερα σημεία των κανονισμών που αφορούν τις Ενισχύσεις Ήσσονος Σημασίας.
  • Παρουσίαση του πρώτου πυλώνα του έργου, δηλαδή του Συστήματος που αφορά στο Μητρώο Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας (De – Minimis), τις δυνατότητες του, όπως και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι Αρμόδιες Αρχές κατά την υιοθέτηση του. Ο δεύτερος πυλώνας του έργου, που αφορά το Μητρώο Κρατικών Ενισχύσεων στο οποίο θα καταχωρούνται όλες οι ενισχύσεις, θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο.

2.    Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Μητρώου Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας:

  • Πιλοτική Περίοδος: Οκτώβριος 2021 – Δεκέμβριος 2021
  • Πλήρης Λειτουργία Συστήματος από τις Αρμόδιες Αρχές: Ιανουάριος 2022
  • Παράλληλη Λειτουργία Συστήματος με τα υφιστάμενα Συστήματα που χρησιμοποιούν οι Αρμόδιες Αρχές: Ιανουάριος 2022 – Δεκέμβριος 2024.
  • Λειτουργία «Κεντρικού Συστήματος Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων και Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας»: Ιανουάριος 2025

Το Σύστημα υλοποιήθηκε από την Ελληνική εταιρεία ALLWEB μετά από προδιαγραφές που καταγράφηκαν από λειτουργούς του ΓΕΕΚΕ, σε συνεργασία με λειτουργούς των Αρμόδιων Αρχών. Το έργο συντόνιζε το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής και στο τέλος της παρουσίασης υποβλήθηκαν ερωτήσεις σε θέματα που αφορούσαν την υλοποίηση του συστήματος.

Στον χαιρετισμό της, η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων κα Στέλλα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι η υλοποίηση της πρώτης φάσης του Συστήματος είναι ιστορικό γεγονός γιατί οδηγούμαστε μέσω αυτού του Συστήματος στον εκσυγχρονισμό και στην τεχνολογική αναβάθμιση, όπως οι πλείστες Ευρωπαϊκές χώρες, και γιατί αυτό αποτελούσε υποχρέωση του ΓΕΕΚΕ και του κράτους σύμφωνα με τους περί Ελέγχου των Κρατικών Ενισχύσεων Νόμους. Τόνισε ότι αυτό θα είναι ένα εργαλείο στα χέρια των Αρμοδίων Αρχών για τον αποτελεσματικότερο χειρισμό του Μητρώου Ενισχύσεων Ήσσονος σημασίας, σε πρώτη φάση, και των υπόλοιπων Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων σε δεύτερη φάση.

Τέλος, η Έφορος ευχαρίστησε τους αντιπροσώπους των Αρμοδίων Αρχών που παρευρέθηκαν, τους οποίους κάλεσε να αγκαλιάσουν την αλλαγή και να γίνουν ο καθοριστικός παράγοντας της επιτυχίας της εφαρμογής του συστήματος, αναφέροντας ότι το ΓΕΕΚΕ θα παράσχει την πλήρη καθοδήγηση και στήριξη του σε όλα τα στάδια της εφαρμογής του.

Η παρουσίαση του ΓΕΕΚΕ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γραφείου Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

υπογραφή του κατασκευαστικού συμβολαίου F8 για το Μεγάλο Αντιπλημμυρικό Έργο του Κέντρου της Λεμεσού

Υπογραφή του κατασκευαστικού συμβολαίου F8 για το Μεγάλο Αντιπλημμυρικό Έργο του Κέντρου της Λεμεσού

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 21 / 12 / 2021 , 19:56 από news_room Υπογράφηκε σήμερα, Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, μεταξύ του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ) και της εταιρείας ATLAS PANTOU, το Συμβόλαιο για το Μεγάλο Αντιπλημμυρικό Έργο του Κέντρου της Λεμεσού. Το συμβόλαιο υπέγραψαν εκ μέρους […]

Βεροίας Παντελεήμων: «Οι Άγιοι επεμβαίνουν στη ζωή μας και θεραπεύουν τις σωματικές μας ασθένειες»

Βεροίας Παντελεήμων: «Οι Άγιοι επεμβαίνουν στη ζωή μας και θεραπεύουν τις σωματικές μας ασθένειες»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 2 / 2022 , 8:50 από news_room Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο, όπως κάθε Τρίτη απόγευμα, στον Εσπερινό της εορτής της αποδόσεως της Υπαπαντής του Κυρίου και στην Παράκληση του […]

Pin It on Pinterest