14 °C Athens, GR
28/10/2021

Τελευταια Νέα
Αυστραλίας Μακάριος: «Τα παιδιά μας να γνωρίζουν για ποιες αξίες αγωνίζονταν οι πρόγονοί τους» Την ενορία των Αγίων Πάντων Weirton, WV επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά την άφιξη του στο Πίτσμπουργκ, PA Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» – Συνάντηση με την ηρωίδα του καρκίνου του μαστού Μαρία Σατραζέμη ΗΠΑ-Γερουσιαστής Κρις Κουνς: Η διαθρησκευτική ηγεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την κλιματική αλλαγή είναι έμπνευση για όλους μας Κ. Μπακογιάννης: Η δομή στον Ελαιώνα έχει κλείσει τον κύκλο της Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι: Κάθειρξη 15 ετών πέβαλε το ΜΟΔ στην 37χρονη Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας Κίνας, Wang Yi Ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «Blue Flag 2021» Ζητήματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη με τον ομόλογό του R. Mikulec Συλλυπητήριο μήνυμα του Αλεξανδρείας Θεόδωρου για την θάνατο της Φώφης Γεννηματά – Adologala.gr

Παρουσίαση «Κεντρικού Συστήματος Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων και Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 / 9 / 2021 , 22:36 από news_room

Το Γραφείο Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων (ΓΕΕΚΕ) πραγματοποίησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2021, την πρώτη επίσημη Παρουσίαση του «Κεντρικού Συστήματος Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων και Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας». Την παρουσίαση παρακολούθησαν πέραν των 100 λειτουργών από διάφορες Αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι θα εφαρμόσουν το Σύστημα.

Η παρουσίαση διεξάχθηκε από την κα Έλενα Ιωαννίδου, λειτουργό του ΓΕΕΚΕ, και αναφέρθηκαν τα ακόλουθα:

1.    Οι κύριοι στόχοι της παρουσίασης:

  • Αναφορά στη Γενική Διαδικασία Αξιολόγησης Κρατικών Ενισχύσεων.
  • Αναφορά στη Νομολογία και στα βασικότερα σημεία των κανονισμών που αφορούν τις Ενισχύσεις Ήσσονος Σημασίας.
  • Παρουσίαση του πρώτου πυλώνα του έργου, δηλαδή του Συστήματος που αφορά στο Μητρώο Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας (De – Minimis), τις δυνατότητες του, όπως και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι Αρμόδιες Αρχές κατά την υιοθέτηση του. Ο δεύτερος πυλώνας του έργου, που αφορά το Μητρώο Κρατικών Ενισχύσεων στο οποίο θα καταχωρούνται όλες οι ενισχύσεις, θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο.

2.    Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Μητρώου Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας:

  • Πιλοτική Περίοδος: Οκτώβριος 2021 – Δεκέμβριος 2021
  • Πλήρης Λειτουργία Συστήματος από τις Αρμόδιες Αρχές: Ιανουάριος 2022
  • Παράλληλη Λειτουργία Συστήματος με τα υφιστάμενα Συστήματα που χρησιμοποιούν οι Αρμόδιες Αρχές: Ιανουάριος 2022 – Δεκέμβριος 2024.
  • Λειτουργία «Κεντρικού Συστήματος Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων και Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας»: Ιανουάριος 2025

Το Σύστημα υλοποιήθηκε από την Ελληνική εταιρεία ALLWEB μετά από προδιαγραφές που καταγράφηκαν από λειτουργούς του ΓΕΕΚΕ, σε συνεργασία με λειτουργούς των Αρμόδιων Αρχών. Το έργο συντόνιζε το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής και στο τέλος της παρουσίασης υποβλήθηκαν ερωτήσεις σε θέματα που αφορούσαν την υλοποίηση του συστήματος.

Στον χαιρετισμό της, η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων κα Στέλλα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι η υλοποίηση της πρώτης φάσης του Συστήματος είναι ιστορικό γεγονός γιατί οδηγούμαστε μέσω αυτού του Συστήματος στον εκσυγχρονισμό και στην τεχνολογική αναβάθμιση, όπως οι πλείστες Ευρωπαϊκές χώρες, και γιατί αυτό αποτελούσε υποχρέωση του ΓΕΕΚΕ και του κράτους σύμφωνα με τους περί Ελέγχου των Κρατικών Ενισχύσεων Νόμους. Τόνισε ότι αυτό θα είναι ένα εργαλείο στα χέρια των Αρμοδίων Αρχών για τον αποτελεσματικότερο χειρισμό του Μητρώου Ενισχύσεων Ήσσονος σημασίας, σε πρώτη φάση, και των υπόλοιπων Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων σε δεύτερη φάση.

Τέλος, η Έφορος ευχαρίστησε τους αντιπροσώπους των Αρμοδίων Αρχών που παρευρέθηκαν, τους οποίους κάλεσε να αγκαλιάσουν την αλλαγή και να γίνουν ο καθοριστικός παράγοντας της επιτυχίας της εφαρμογής του συστήματος, αναφέροντας ότι το ΓΕΕΚΕ θα παράσχει την πλήρη καθοδήγηση και στήριξη του σε όλα τα στάδια της εφαρμογής του.

Η παρουσίαση του ΓΕΕΚΕ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γραφείου Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μπάιντεν: Νέα μέτρα σε βάρος του Λουκασένκο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 8 / 2021 , 21:58 από news_room Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε σήμερα ένα εκτελεστικό διάταγμα, το οποίο προβλέπει την επιβολή νέων μέτρων που στοχεύουν στο να τιμωρήσουν τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, την ώρα που οι ΗΠΑ εντείνουν την πίεση σε βάρος […]

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Υψωμαθείων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 22 / 5 / 2021 , 1:49 από news_room Με την ευκαιρία της μνήμης των Αγίων ενδόξων, μεγάλων, θεοστέπτων και Ισαποστόλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα, Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021, στην Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα περικαλλή Ι. Ναό […]

Pin It on Pinterest