15 °C Athens, GR
04/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ Χοροστασία του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό Τετραήμερη πανελλαδική απεργία στα ταξί από σήμερα – Χωρίς ταξί η Αττική Τρίτη-Τετάρτη Πλήγμα των ΗΠΑ «σε άμυνα» στο Ιράκ – Νεκροί 5 ε φιλοϊρανοί μαχητές 9 νεκροί και 23 τραυματίες σε επίθεση εναντίον χρυσωρυχείου στο Περού Σε ρυθμούς Χριστουγέννων κινούνται όλες οι μεγαλουπόλεις του κόσμου – Φωταγωγήθηκε το Έλατο στο Μανχάταν της Ν. Υόρκης Απόψεις: Σαράκι η ακρίβεια στην αγορά αγαθών ενόψει Χριστουγέννων Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με τον Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 20 / 8 / 2021 , 6:42 από news_room

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε την Πέμπτη συνάντηση με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κυπριακή Δημοκρατία κ. Liu Yantao. Στη συνάντηση παρέστη και ο Γενικός Διευθυντής της Huawei Κύπρου κ. Wu Hao.

Κατά τη συνάντηση, έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και επιβεβαιώθηκε η επιθυμία για περαιτέρω συνεργασία στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου. Ο Υπουργός υπογράμμισε τη σημασία που έχει η στάση της Κίνας και η τήρηση θέσεων αρχών στο κυπριακό ζήτημα και εξέφρασε τις ευχαριστίες της Κυβέρνησης.

Ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε τον Κινέζο Πρέσβη για τις εκπαιδευτικές προτεραιότητες της νέας σχολικής χρονιάς και εξέφρασε τη βούληση του Υπουργείου για περαιτέρω συνεργασία, ιδιαίτερα στους τομείς της Τεχνολογίας, της Νεολαίας, του Πολιτισμού και της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Είχε, επίσης, την ευκαιρία να ενημερώσει την κινεζική πλευρά για τη διεξαγωγή της 9ης Υπουργικής Συνόδου της UNECE για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, την Κυκλική Οικονομία και τον Αειφόρο Τουρισμό, που θα διεξαχθεί στην Κύπρο από τις  5 μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2022.

Ο κ. Liu Yantao ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη στενή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με ειδική αναφορά στη συμμετοχή του στην εκδήλωση λήξης της δραστηριότητας Κυπρίων φοιτητών στο πλαίσιο του προγράμματος “Seeds for the Future” και τον ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις που προτίθεται να διοργανώσει η Πρεσβεία στο πλαίσιο των εορτασμών για την 50ή επέτειο των διπλωματικών σχέσεων Κίνας-Κύπρου. Στη συνέχεια, προσκάλεσε τον Υπουργό να συμμετάσχει σε αυτές τις εκδηλώσεις, πρόσκληση την οποία ο κ. Προδρόμου αποδέχθηκε ευχαρίστως.

Ο Κινέζος Πρέσβης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στις προσπάθειες που γίνονται το τελευταίο διάστημα για την αμοιβαία δημιουργία πολιτιστικών κέντρων στις δυο χώρες και ιδιαίτερα για την εγκαθίδρυση Κινεζικού Πολιτιστικού Κέντρου στη Λευκωσία. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Πρέσβη ότι το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας είναι έτοιμο να παρέχει κάθε βοήθεια για τα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στην εγκαθίδρυση του Κέντρου και στη συνέχεια για τη στήριξή του.

Ιδιαίτερη αναφορά και ανταλλαγή απόψεων έγινε και για την επικείμενη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από την Κίνα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Seeds for the Future” που διοργανώνεται από τον κινεζικό κολοσσό τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και υπηρεσιών Huawei και απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς  φοιτητές και φοιτήτριες πανεπιστημιακών σχολών με ειδίκευση στον τομέα των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT). Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γενικός Διευθυντής της Huawei Κύπρου εξέφρασε την πρόθεση της εταιρείας του για περαιτέρω ανάπτυξη του εν λόγω προγράμματος μέσα από την προσφορά εξειδικευμένων υποτροφιών και την εργοδότηση αποφοίτων των κυπριακών πανεπιστημίων.

Σχετικά Άρθρα

Στην Κύπρο οι Ρυθμιστές Ταχυδρομικών Υπηρεσιών Ευρώπης

Στην Κύπρο οι Ρυθμιστές Ταχυδρομικών Υπηρεσιών Ευρώπης

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 6 / 2023 , 11:32 από news_room Το σπουδαιότατο, τόσο σε σημασία, όσο και σε αριθμό συμμετεχόντων, γεγονός για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες των χωρών της Ευρώπης, φιλοξενεί η Κύπρος. Πραγματοποιείται την Παρασκευή, 23 Ιουνίου, στη Λάρνακα, η συνέδρια της Ολομέλειας του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (The European Regulators […]

Προεδρικό Μέγαρο: Διαβεβαίωση νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου

Προεδρικό Μέγαρο: Διαβεβαίωση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 2 / 2 / 2022 , 3:28 από news_room Προεδρικό Μέγαρο: Διαβεβαίωση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως έδωσε χθές 1η Φεβρουαρίου 2022, την διαβεβαίωσή του ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος.