Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 6 / 8 / 2021 , 20:49 από news_room
Αναζωπύρωση σημειώθηκε πριν από λίγο και στη Βαρυμπόμπη η οποία εκκενώνεται με νέο μήνυμα του 112. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Βαρυμπόμπη εκκενώστε τώρα προς Θρακομακεδόνες και Αχαρνές για λόγους ασφαλείας». Η αναζωπύρωση σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι πάνω από το αεροδρόμιο του Τατοΐου και καταβάλλονται προσπάθειες να μην πάρει μεγάλη έκταση η πυρκαγιά.
Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη είναι το μέτωπο της πυρκαγιάς προς τον Άγιο Στέφανο το οποίο έχει εξαπλωθεί νότια και αφού καίει μέσα στον οικισμό Πευκόφυτο έχει φτάσει στις παρυφές της Σταμάτας σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική.
Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς με τη βοήθεια και εναέριων μέσων που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού. Ταυτόχρονα η Αστυνομία απομακρύνει τον κόσμο από την περιοχή της πυρκαγιάς και τους οικισμούς που είχαν εκκενωθεί από νωρίς. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη φωτιά ξεκίνησε απέναντι από τις Αφίδνες, πέρασε την εθνική οδό, κινήθηκε βόρεια προς το Καπανδρίτι και στη συνέχεια γύρισε νότια όπου έφτασε σχεδόν έως τη Λίμνη Μαραθώνα και τώρα εντοπίζεται το πρόβλημα προς την πλευρά του Αγίου Στεφάνου.
Σε πλήρη εξέλιξη είναι επίσης τα μέτωπα της πυρκαγιάς στις Αφίδνες, όπου η φωτιά είναι μέσα στα σπίτια όπως επίσης και προς την πλευρά του Κρυονερίου και της Ιπποκρατείου Πολιτείας.
Σε εξέλιξη είναι επίσης και η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγο στα Άνω Λόσια η οποία καίει χαμηλή βλάστηση αλλά σύμφωνα με την Πυροσβευστική έχει φτάσει κοντά στις παρυφές του Ποικίλου Όρους. Η πυρκαγιά αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις και σύμφωνα με την Πυροσβεστική κινείται προς την Πετρούπολη καθώς στην περιοχή έχουν αρχίσει να πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή ωστόσο γίνεται μάχη να ελεγχθεί η πυρκαγιά πριν νυχτώσει. Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 25 πυροσβέστες με δώδεκα οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά στο 67ο χιλιόμετρο Αθηνών – Σουνίου μετά τα Λεγραινά η οποία καίει χαμηλή βλάστηση και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλεί προς το παρόν κατοικημένη περιοχή.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν είκοσι πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.
Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών Σουνίου από το ύψος του καταστήματος MARIDASEAFOOD RESTAURANT έως το ναό του Πωσειδώνα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Τελευταία ενημέρωση 20:22)