27 °C Athens, GR
17/08/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για τους αποδήμους θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κώου Ναθαναήλ – Adologala.gr Μουσουλμάνους και Χριστιανούς Αιγυπτίους δέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας – Adologala.g Ενεργειακή κρίση και αυξήσεις τροφίμων αυξάνουν την ακραία φτώχεια – Τι οικονομικό ανάχωμα θα δούμε από τον Σεπτέμβρη του 2022 Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια – Adologala.gr Συλλυπητήρια Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου στον Κόπτη Προκαθήμενο για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε Κοπτική Εκκλησία – Adologala.gr Βέρμιο-Παναγιά Σουμελά: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Μάνα του Ποντιακού Ελληνισμού – Adologala.gr Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Οι προσφυγοπούλες Παναγιές κουβαλούν τον πόνο των πατέρων μας» – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Φιλαδέλφεια – Adologala.gr Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Φιλιππούπολη – Adologala.gr Το MaGic CiRcuS Show στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά

Ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 30 / 8 / 2021 , 13:53 από news_room

Η πολιτισμένη ανθρωπότητα θυμάται και τιμά σήμερα τους απανταχού αγνοούμενους και εξαφανισθέντες.

Η σημερινή μέρα έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Διεθνής Ημέρα Εξαφανισθέντων με στόχο την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης και των ισχυρών της γης στο δράμα και την τραγωδία που βιώνουν καθημερινά οι οικογένειες των αγνοουμένων.

Οι εξαφανίσεις αποτελούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το οποίο και δεν παραγράφεται όσα χρόνια και αν έχουν περάσει.  Αποτελούν το πιο ειδεχθές έγκλημα, το οποίο δεν επηρεάζει μόνο τα θύματα των εξαφανίσεων αλλά και τις οικογένειες τους.

Τα συναισθήματα πόνου και πικρίας που διακατέχουν όλους μας και ειδικά τις οικογένειες των αγνοουμένων είναι αναπόφευκτα σήμερα εντονότερα. Για περίπου 800 οικογένειες των αγνοουμένων μας τα ερωτηματικά και η αβεβαιότητα, ως προς την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων, εξακολουθούν να μένουν αναπάντητα λόγω της αναλγησίας και της άρνησης που επιδεικνύει η κατοχική δύναμη στις προσπάθειες επίλυσης της τραγωδίας των αγνοουμένων.

Η καθιέρωση της 30ης Αυγούστου από τον ΟΗΕ ως η Διεθνή Ημέρα Εξαφανισθέντων πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για άμεσες πράξεις και ενέργειες, χωρίς σκοπιμότητες και τακτικισμούς, από όλους εκείνους που είναι σε θέση να εξασκήσουν τις αναγκαίες πιέσεις προς την κατοχική δύναμη για να συνεργαστεί επιτέλους με ειλικρίνεια και ανθρωπισμό για επίλυση της τραγωδίας των αγνοουμένων.

Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας καλεί για ακόμα μια φορά την Τουρκία να συνεργαστεί επιτέλους ουσιαστικά και να πάρει τις πολιτικές και ανθρωπιστικές αποφάσεις που απαιτούνται και αναμένονται από μέρους της προς όφελος των δοκιμαζόμενων οικογενειών.

Η συνέχιση της τραγωδίας που βιώνουν οι οικογένειες των αγνοουμένων μας που προκαλεί καθημερινά τόσο πόνο και δυστυχία είναι απάνθρωπη και απαράδεκτη.

Οι διακηρύξεις και οι διεθνείς συμβάσεις που υπάρχουν πρέπει επιτέλους να μεταφραστούν σε πράξεις και ενέργειες, ώστε να τερματιστεί ο πόνος και η αγωνία των οικογενειών.

Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στον ιερό και δίκαιο αγώνα καθώς και στο δράμα που βιώνουν οι οικογένειες των αγνοουμένων τόσο στην πατρίδα μας αλλά και σε άλλες χώρες.

Η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει την υποστήριξη της στις προσπάθειες για διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων της πατρίδας μας Ελληνοκυπρίων, Ελλαδιτών και Τουρκοκυπρίων.  Διαβεβαιώνουμε για ακόμα μια φορά ότι οι προσπάθειες μας για διακρίβωση της τύχης και του τελευταίου αγνοούμενου μας συνεχίζονται και εντατικοποιούνται τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου.  Αυτό αποτελεί υποχρέωση και χρέος όλων μας.

Παράλληλα καλούμε οποιονδήποτε γνωρίζει ή έχει πληροφορίες για την τύχη αγνοουμένων ή για πιθανούς χώρους ταφής να ενημερώσει άμεσα τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

ΗΠΑ: Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares ΗΠΑ: Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό Η Τζεν Ψάκι, η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, έκανε γνωστό χθες Κυριακή πως έχει μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό και έχει ήπια συμπτώματα της νόσου που προκαλεί. Η κυρία Ψάκι, 42 ετών, διευκρίνισε πως είναι πλήρως εμβολιασμένη και είδε […]

Συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου με ομάδα ιεροσπουδαστών από την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 22 / 8 / 2020 , 18:31 από Με ομάδα φοιτητών θεολογίας, οι οποίοι σπουδάζουν στις Θεολογικές Σχολές της Μόσχας και της Αγίας Πετρουπόλεως, είχε συνάντηση στις 19 Αυγούστου 2020, μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, στην Αίθουσα Θρόνου των Πατριαρχικών Δωμάτων […]

Pin It on Pinterest