35 °C Athens, GR
18/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Eπετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Υποδοχή Ιεράς θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Δαμάστας στο Ηράκλειο Αττικής Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας στo Ηράκλειο Αττικής Σχολιασμός ξένου τύπου της δήλωσης του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Οικουμενικός Πατριάρχης: Είναι καθήκον και αποστολή μας να υπερασπιστούμε και να προωθήσουμε την ειρήνη Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στους Αγίους Τόπους Μια εστία θαλπωρής για ηλικιωμένους, εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις μνήμης της Ηρωικής νήσου Κάσου Τράμπ σε Μπαϊντεν: Δεν ξέρει καν τι σημαίνει η λέξη «πληθωρισμός». Νομίζω ότι θα πρέπει να κάνει ένα γνωστικό τεστ Ο ΥΠΕΞ παρουσίασε την υποψηφιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Την Κούβα θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης το Φθινόπωρο του 2021 – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 18 / 7 / 2021 , 6:15 από news_room

ΑΘΗΝΑ | Η Α.Θ.Μ ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης προσκλήθηκε από τον Πρέσβη της Κούβας στη Τουρκία και θα παρευρεθεί το προσεχές φθινόπωρο στη Κούβα. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είχε ξανά επισκεφθεί τη χώρα της Λατινικής Αμερικής το 2004 όπου μετά από επιθυμία του τότε Προέδρου της χώρας Φιντέλ Κάστρο να παραστεί σε εγκαίνια ιερού ελληνορθόδοξου ιερού ναού στη περιοχή της Αβάνας. Ανέκαθεν ήταν αίτημα των Ελλήνων της Κούβας να δημιουργηθεί ιερός ορθόδοξος ναός στη Κούβα. Την ίδια επιθυμία είχε και ο Πρόεδρος της χώρας Φιντέλ Κάστρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο Φανάρι δέχθηκε τον Πρέσβη της Κούβας όπου μετέφερε σε εκείνον την πρόσκληση του προέδρου αυτής κ. Miguel Mario Díaz-Canel Bermúdez να επισκεφθεί επισήμως τη χώρα. Η Α.Θ.Π. ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε ευθύς την πρόσκληση και αποφάσισε το ταξίδι να πραγματοποιηθεί μετά τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν της Νέας Υόρκης και στην αυτού επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δηλαδή το προσεχές φθινόπωρο. Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τήν Τετάρτην, 14ην τ.μ. Ἰουλίου, ἡ Α.Θ.Παναγιότης ὁ Πατριάρχης ἐδέχθη εἰς ἀκρόασιν τόν Πρέσβυν τῆς Κούβας ἐν Τουρκίᾳ Ἐξοχ. κ. Luis Alberto Amorós Núñez, ὅστις μετέφερεν εἰς Αὐτόν τήν πρόσκλησιν τοῦ Προέδρου τῆς Χώρας του Ἐξοχ. κ. Miguel Mario Díaz-Canel Bermúdez νά ἐπισκεφθῇ ἐπισήμως τήν Κούβαν.

Ὁ Παναγιώτατος ἀπεδέχθη τήν ὡς ἄνω τιμητικήν πρόσκλησιν τοῦ κ. Προέδρου τῆς Κούβας, προτίθεται δέ νά μεταβῇ εἰς Ἁβάναν τήν πρώτην ἑβδομάδα τοῦ Νοεμβρίου, ἅμα τῇ ὁλοκληρώσει τῆς ἐπισήμου ἐπισκέψεως Αὐτοῦ εἰς Ἡνωμένας Πολιτείας τῆς Ἀμερικῆς.

Διαβάστε επίσης:

Αὕτη θά εἶναι ἡ δευτέρα ἐπίσκεψις τῆς Παναγιότητός Του εἰς Κούβαν, μετά τήν γενομένην τό ἔτος 2004 πρώτην τοιαύτην τῇ προσκλήσει τοῦ τότε Προέδρου τῆς Xώρας Fidel Castro.

Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 16ῃ Ἰουλίου 2021

Η Φωτογραφία του άρθρου είναι από την πρώτη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Κούβα το 2004. 

Σχετικά Άρθρα

International_Wellbeingr_Forum_Athens_Zappeion_Photo

1ο Διεθνές Wellbeingr Forum στο Ζάππειο – H ψυχική υγεία στο επίκεντρο των παγκόσμιων αναπτυξιακών στρατηγικών (Φωτορεπορτάζ)

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 10 / 2022 , 16:56 από news_room 1ο Διεθνές Wellbeingr Forum στο Ζάππειο – H ψυχική υγεία στο επίκεντρο των παγκόσμιων αναπτυξιακών στρατηγικών (Φωτορεπορτάζ) Φωτορεπορτάζ: Adologala.gr Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, η Wellbeingr ΑΜΚΕ διοργάνωσε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, το  1ο Διεθνές Wellbeingr Forum | H Ψυχική Υγεία στο Επίκεντρο των Παγκόσμιων […]

Μητρόπολη Ρεθύμνης Ξεκίνησαν οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου Βιοηθικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου

2η ημέρα εργασιών του 1ου Συνεδρίου Βιοηθικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 22 / 10 / 2023 , 23:09 από news_room Το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, συνεχίστηκαν οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου Βιοηθικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι οποίες ξεκίνησαν με σύντομη προσευχή, από τον Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου […]