Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Γιάννης Φλωρινιώτης Οικουμενικός: «Η χριστιανική μαρτυρία θα ήταν περισσότερο αποτελεσματική εάν οι Χριστιανοί ήμασταν ενωμένοι» Ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Μητροπολίτη Πολωνίας Σάββα 15 Ιουνίου στην ΕΡΤ η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων Παράδοση Ιερών Λειψάνων από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στον Μητροπολίτη Μιχαλουπόλεως Γεώργιο Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Καθεδρικό Ναό της Αδελαΐδος προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στο ετήσιο Φεστιβάλ του Αγίου Παύλου Hempstead Νέας Υόρκης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος Αθηνών Ιερώνυμος: Το οι­κο­λο­γικό πρό­βλημα χρει­ά­ζε­ται να αν­τι­με­τω­πι­στεί πο­λυ­πα­ρα­γον­τικά και με τη συ­νερ­γα­σία ό­λων Η εορτή της Πεντηκοστής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου

Τα 70στά Γενέθλια του Εόρτασε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 7 / 2021 , 13:25 από news_room

Τα 70στά Γενέθλια του Εόρτασε ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ – Adologala.gr

Στην επέτειο για τα  70α γενέθλιά του, ο Πατριάρχης Δανιήλ έστρεψε τις σκέψεις του για ευγνωμοσύνη στον Θεό, τους γονείς του και σε όλους όσους υποστηρίζουν τις δραστηριότητες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Ο Μακαριώτατος στην ομιλία της επετείου την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, μετά την Θεία Λειτουργία στον υπαίθριο βωμό του Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού ανέφερε « Ευχαριστώ τον Θεό. Ευχαριστώ τον Θεό για αυτήν την ημέρα καθώς γίνομαι 70 ετών. Ευχαριστώ τον Θεό που είναι ο δωρητής της ζωής σε αυτήν τη γη και ο δωρητής της αιώνιας ζωής κατά την Καθολική Ανάσταση. ”

«Η ζωή του Χριστιανού στη γη στρέφεται προς την Ανάσταση και την αιώνια ζωή. Και η περίοδος αυτής της ζωής είναι μια προετοιμασία για αιώνια ζωή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος λέει: Ποια είναι η χρησιμότητα αυτής της παροδικής, γήινης ζωής εάν στην εποχή του δεν προετοιμαζόμαστε για την ουράνια, αιώνια ζωή; », τόνισε ο Πατριάρχης της Ρουμανίας.

Γονείς και καθηγητές
Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε επίσης «εκείνους μέσω των οποίων ο Θεός έδωσε ζωή, πρώτα απ ‘όλα στους γονείς μας που μας γέννησαν και μας μεγάλωσαν».

«Ευχαριστούμε τους πνευματικούς πατέρες που συνέβαλαν στον πνευματικό μας σχηματισμό. Ευχαριστούμε όλους τους καθηγητές από τη χώρα και το εξωτερικό που συνέβαλαν στον πνευματικό και θεολογικό σχηματισμό μας γενικά », πρόσθεσε ο Πατριάρχης Ντάνιελ.

Μέλη της Ιεράς Συνόδου
Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για τη χαρά της Θεία Λειτουργίας  και της κοινωνίας μαζί τους.

«Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους υπηρετήσαμε την Εκκλησία μαζί στην Εκκλησία και ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Θεού στα χρόνια του βοηθού επισκόπου στην Τιμισοάρα, στα χρόνια του Μητροπολίτη στο Ιάσιο, και τώρα ώς Πατριάρχη των Ρουμάνων Ορθόδοξων. Εκκλησία. Πάντα ένιωθα ότι ο Θεός εργάζεται σε κοινωνία, μέσω ανθρώπων, για την Εκκλησία Του. ”

«Επομένως, είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες στα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας που μαζί μας έχουν συμβάλει στην εντατικοποίηση των λειτουργικών, ποιμαντικών, ιεραποστολικών και κοινωνικο-φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά ιδιαίτερα στα χρόνια από τότε που είχαμε αυτή τη σκληρή δουλειά να υπηρετήσουμε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας. ”

«Χθες είχαμε μια συνάντηση εργασίας της Ιεράς Συνόδου και διαπίστωσα ότι η μεγαλύτερη χαρά είναι η κοινωνία στην προσευχή και η κοινωνία σε δράση. Επομένως, ευχαριστούμε όλους τους ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας στη χώρα και στο εξωτερικό, γύρω από τα σύνορα της χώρας, και στη Δυτική διασπορά, ειδικά επειδή φέτος είναι ένα επίσημο έτος της ποιμαντικής φροντίδας Ρουμάνων εκτός Ρουμανίας. ”

Κράτος και τοπικές αρχές
Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Δανιήλ, είχε τις ίδιες σκέψεις ευγνωμοσύνης προς τους εκπροσώπους των κρατικών αρχών. «Ευχαριστούμε επίσης όλες τις πολιτειακές, κεντρικές και τοπικές αρχές που υποστηρίζουν τις κοινωνικές, ιεραποστολικές, ποιμενικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας».

«Έχουμε μεγάλη χαρά όταν μπορούμε να βοηθήσουμε όσους περιμένουν τη βοήθειά μας να ολοκληρώσουν το κήρυγμα στην Εκκλησία και άλλες λειτουργικές δραστηριότητες με κοινωνικο-φιλανθρωπική εργασία, εξυπηρετώντας τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας».

Εκπρόσωποι θρησκευτικών δράσεων
«Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους των θρησκευτικών δογμάτων στη χώρα μας.»

Ο Μακαριώτατός του επανέλαβε ότι «στο Πατριαρχείο Παλάτι συναντήσαμε μερικές φορές σε πρακτική συνεργασία στο Συμβουλευτικό Συμβούλιο Θρησκευτικών Ονομασιών στη Ρουμανία».

Διασπορά
Ο Πατριάρχης επεσήμανε ότι η ρουμανική διασπορά έχει φτάσει σε αριθμό ρεκόρ και θεωρεί ότι πρόκειται για μια μοναδική πρόκληση.

«Γνωρίζουμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία έχουμε μια τόσο μεγάλη ρουμανική διασπορά, 10 εκατομμύρια Ρουμάνοι, εκ των οποίων 5 εκατομμύρια ζουν γύρω από τα σύνορα της χώρας και πάνω από 5 εκατομμύρια στη Δυτική Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλα μέρη του κόσμου. ”

«Αυτή η πρόκληση, μοναδική στο είδος της, απαιτεί ειδική δραστηριότητα και δημιουργικότητα, αλλά και συνεργασία με άλλες χριστιανικές κοινότητες».

«Και εδώ πιστεύουμε πρώτα απ ‘όλα τις Εκκλησίες στις κοινότητες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας όπου οι ρουμανικές ενορίες έλαβαν για κάποιο χρονικό διάστημα, είτε ενοικιάστηκαν είτε προσφέρθηκαν αδελφικά δωρεάν τόποι λατρείας μέχρι να χτίσουμε τις δικές μας εκκλησίες».

Ο Πατριάρχης Δανιήλ ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην προσευχή, αλλά και τον Μητροπολίτη Θεοφάνη για τα λόγια που μίλησαν την Τετάρτη στη συνάντηση της Ιερής Συνόδου και την Πέμπτη στην Θ. Λειτουργία στο Te Deum εξ ονόματος της Ιεράς Συνόδου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εικόνα της Αγίας Τριάδας, την οποία έλαβε ως δώρο από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

«Έλαβα αυτό το όμορφο εικονίδιο της Αγίας Τριάδας, το οποίο είναι το σύμβολο της κοινωνίας στην Εκκλησία, στην οικογένεια και στην κοινωνία».

«Όποτε θέλουμε περισσότερη κοινωνία, στην πραγματικότητα, αναζητούμε την αγάπη της Αγίας Τριάδας τόσο στην οικογενειακή όσο και στην κοινωνική ζωή, αλλά ειδικά αυτό προσφέρεται στα Ιερά Μυστήρια, τις ιερές υπηρεσίες και τις γιορτές της Εκκλησίας. Βοηθήστε μας λοιπόν, Θεέ! Αμήν », ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Πατριάρχης Ντάνιελ.

Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά του Basilica.ro / Mircea Florescu

Σχετικά Άρθρα

Η Ιταλία ετοιμάζει πακέτο 7,8 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ξηρασίας

Η Ιταλία ετοιμάζει πακέτο 7,8 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ξηρασίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 17 / 3 / 2023 , 12:05 από news_room Η Ιταλία ετοιμάζεται να εγκρίνει διάταγμα για τη διάθεση 7,8 δισεκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της σοβαρής ξηρασίας που πλήττει τη χώρα, φέρεται να δήλωσε σήμερα ο ιταλός Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Εβδομάδες ξηρού χειμερινού καιρού έχουν αυξήσει τις ανησυχίες […]

Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου – Περιήγηση στον Ιερό Ναό και το κελί του Αγίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 11 / 2021 , 16:05 από news_room Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου – Περιήγηση στον Ιερό Ναό και το κελί του Αγίου. Στους πρόποδες του Αίνου, στην κοιλάδα των Ομαλών, σε μια καταπράσινη τοποθεσία περιτριγυρισμένη από αμπελώνες, βρίσκεται το σπουδαιότερο θρησκευτικό κέντρο της Κεφαλονιάς, η Μονή του Αγίου […]

Pin It on Pinterest