24 °C Athens, GR
26/09/2021

Τελευταια Νέα
Ενθρόνιση Ηγουμένης στην Ιερά Μονή Αγίων Αγγέλων Λέρου από τον Μητροπολίτη Παϊσιο Συνωστισμός και μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων στους συρμούς του μετρό της Αθήνας Επίσκοπος Μεσαορίας: «Όταν ο άνθρωπος θέλει και μπορεί, είναι ευλογία η αιμοδοσία» Σταυροδρόμι της 7ης Τέχνης τα Χανιά μέσα από το 9ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Κυρ. Μητσοτάκης: Αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή με τη χρήση καθαρής ενέργειας Ισχυρό οικονομικό και γεωπολιτικό αποτύπωμα της Ελλάδος στις επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη Η Ισλανδία ψηφίζει, ο κυβερνητικός συνασπισμός κρέμεται από μια κλωστή Ποτάμια λάβας ρέουν από το ηφαίστειο στην ισπανική νήσο Λα Πάλμα Η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου επισκέφτηκε τον αστυνομικό σταθμό στην οδό Λήδρας Ο ΥΠΕΣ Νίκος Νουρής συμμετείχε στη διάσκεψη των MED5 στη Μάλαγα – Συζητήθηκαν θέματα μετανάστευσης & ασύλου

Τα 70στά Γενέθλια του Εόρτασε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 7 / 2021 , 13:25 από news_room

Τα 70στά Γενέθλια του Εόρτασε ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ – Adologala.gr

Στην επέτειο για τα  70α γενέθλιά του, ο Πατριάρχης Δανιήλ έστρεψε τις σκέψεις του για ευγνωμοσύνη στον Θεό, τους γονείς του και σε όλους όσους υποστηρίζουν τις δραστηριότητες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Ο Μακαριώτατος στην ομιλία της επετείου την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, μετά την Θεία Λειτουργία στον υπαίθριο βωμό του Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού ανέφερε « Ευχαριστώ τον Θεό. Ευχαριστώ τον Θεό για αυτήν την ημέρα καθώς γίνομαι 70 ετών. Ευχαριστώ τον Θεό που είναι ο δωρητής της ζωής σε αυτήν τη γη και ο δωρητής της αιώνιας ζωής κατά την Καθολική Ανάσταση. ”

«Η ζωή του Χριστιανού στη γη στρέφεται προς την Ανάσταση και την αιώνια ζωή. Και η περίοδος αυτής της ζωής είναι μια προετοιμασία για αιώνια ζωή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος λέει: Ποια είναι η χρησιμότητα αυτής της παροδικής, γήινης ζωής εάν στην εποχή του δεν προετοιμαζόμαστε για την ουράνια, αιώνια ζωή; », τόνισε ο Πατριάρχης της Ρουμανίας.

Γονείς και καθηγητές
Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε επίσης «εκείνους μέσω των οποίων ο Θεός έδωσε ζωή, πρώτα απ ‘όλα στους γονείς μας που μας γέννησαν και μας μεγάλωσαν».

«Ευχαριστούμε τους πνευματικούς πατέρες που συνέβαλαν στον πνευματικό μας σχηματισμό. Ευχαριστούμε όλους τους καθηγητές από τη χώρα και το εξωτερικό που συνέβαλαν στον πνευματικό και θεολογικό σχηματισμό μας γενικά », πρόσθεσε ο Πατριάρχης Ντάνιελ.

Μέλη της Ιεράς Συνόδου
Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για τη χαρά της Θεία Λειτουργίας  και της κοινωνίας μαζί τους.

«Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους υπηρετήσαμε την Εκκλησία μαζί στην Εκκλησία και ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Θεού στα χρόνια του βοηθού επισκόπου στην Τιμισοάρα, στα χρόνια του Μητροπολίτη στο Ιάσιο, και τώρα ώς Πατριάρχη των Ρουμάνων Ορθόδοξων. Εκκλησία. Πάντα ένιωθα ότι ο Θεός εργάζεται σε κοινωνία, μέσω ανθρώπων, για την Εκκλησία Του. ”

«Επομένως, είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες στα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας που μαζί μας έχουν συμβάλει στην εντατικοποίηση των λειτουργικών, ποιμαντικών, ιεραποστολικών και κοινωνικο-φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά ιδιαίτερα στα χρόνια από τότε που είχαμε αυτή τη σκληρή δουλειά να υπηρετήσουμε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας. ”

«Χθες είχαμε μια συνάντηση εργασίας της Ιεράς Συνόδου και διαπίστωσα ότι η μεγαλύτερη χαρά είναι η κοινωνία στην προσευχή και η κοινωνία σε δράση. Επομένως, ευχαριστούμε όλους τους ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας στη χώρα και στο εξωτερικό, γύρω από τα σύνορα της χώρας, και στη Δυτική διασπορά, ειδικά επειδή φέτος είναι ένα επίσημο έτος της ποιμαντικής φροντίδας Ρουμάνων εκτός Ρουμανίας. ”

Κράτος και τοπικές αρχές
Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Δανιήλ, είχε τις ίδιες σκέψεις ευγνωμοσύνης προς τους εκπροσώπους των κρατικών αρχών. «Ευχαριστούμε επίσης όλες τις πολιτειακές, κεντρικές και τοπικές αρχές που υποστηρίζουν τις κοινωνικές, ιεραποστολικές, ποιμενικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας».

«Έχουμε μεγάλη χαρά όταν μπορούμε να βοηθήσουμε όσους περιμένουν τη βοήθειά μας να ολοκληρώσουν το κήρυγμα στην Εκκλησία και άλλες λειτουργικές δραστηριότητες με κοινωνικο-φιλανθρωπική εργασία, εξυπηρετώντας τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας».

Εκπρόσωποι θρησκευτικών δράσεων
«Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους των θρησκευτικών δογμάτων στη χώρα μας.»

Ο Μακαριώτατός του επανέλαβε ότι «στο Πατριαρχείο Παλάτι συναντήσαμε μερικές φορές σε πρακτική συνεργασία στο Συμβουλευτικό Συμβούλιο Θρησκευτικών Ονομασιών στη Ρουμανία».

Διασπορά
Ο Πατριάρχης επεσήμανε ότι η ρουμανική διασπορά έχει φτάσει σε αριθμό ρεκόρ και θεωρεί ότι πρόκειται για μια μοναδική πρόκληση.

«Γνωρίζουμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία έχουμε μια τόσο μεγάλη ρουμανική διασπορά, 10 εκατομμύρια Ρουμάνοι, εκ των οποίων 5 εκατομμύρια ζουν γύρω από τα σύνορα της χώρας και πάνω από 5 εκατομμύρια στη Δυτική Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλα μέρη του κόσμου. ”

«Αυτή η πρόκληση, μοναδική στο είδος της, απαιτεί ειδική δραστηριότητα και δημιουργικότητα, αλλά και συνεργασία με άλλες χριστιανικές κοινότητες».

«Και εδώ πιστεύουμε πρώτα απ ‘όλα τις Εκκλησίες στις κοινότητες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας όπου οι ρουμανικές ενορίες έλαβαν για κάποιο χρονικό διάστημα, είτε ενοικιάστηκαν είτε προσφέρθηκαν αδελφικά δωρεάν τόποι λατρείας μέχρι να χτίσουμε τις δικές μας εκκλησίες».

Ο Πατριάρχης Δανιήλ ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην προσευχή, αλλά και τον Μητροπολίτη Θεοφάνη για τα λόγια που μίλησαν την Τετάρτη στη συνάντηση της Ιερής Συνόδου και την Πέμπτη στην Θ. Λειτουργία στο Te Deum εξ ονόματος της Ιεράς Συνόδου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εικόνα της Αγίας Τριάδας, την οποία έλαβε ως δώρο από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

«Έλαβα αυτό το όμορφο εικονίδιο της Αγίας Τριάδας, το οποίο είναι το σύμβολο της κοινωνίας στην Εκκλησία, στην οικογένεια και στην κοινωνία».

«Όποτε θέλουμε περισσότερη κοινωνία, στην πραγματικότητα, αναζητούμε την αγάπη της Αγίας Τριάδας τόσο στην οικογενειακή όσο και στην κοινωνική ζωή, αλλά ειδικά αυτό προσφέρεται στα Ιερά Μυστήρια, τις ιερές υπηρεσίες και τις γιορτές της Εκκλησίας. Βοηθήστε μας λοιπόν, Θεέ! Αμήν », ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Πατριάρχης Ντάνιελ.

Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά του Basilica.ro / Mircea Florescu

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Αναβάλλεται η ποιμαντική περιοδεία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στη Βικτώρια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 20 / 12 / 2020 , 18:10 από news_room Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας μετά λύπης ανακοινώνει την αναβολή της προγραμματισθείσας για την περίοδο των Χριστουγέννων ποιμαντικής περιοδείας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου στην Πολιτεία της Βικτώριας. Η αναβολή κρίθηκε επιβεβλημμένη, ως συνέπεια των περιοριστικών μέτρων που ετέθησαν […]

Μόρφου Νεόφυτος: Η πρώτη έξοδος του Χρυσοσώτηρος της Μόρφου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 7 / 2021 , 4:48 από news_room Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὴν ἀρχιερατικὴ  Θεία Λειτουργία τῆς Κυριακῆς τῶν Ἁγίων Πατέρων (Δ΄ Οἰκ. Συνόδου),  ποὺ τελέσθηκε στὸ ἱερὸ  παρεκκλήσιο  Χρυσόσωτηρος  Ἀκανθοῦς στὸ χωριὸ Λειβάδια τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Κιτίου (18.7.2021). Κατὰ τὴν ἡμέρα αὐτὴ μεταφέρθηκε γιὰ πρώτη […]

Pin It on Pinterest