24 °C Athens, GR
31/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Θεόδωρος Πάγκαλος Ολοκληρώθηκε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – Οι αποφάσεις Συνάντηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού με τον πρέσβη των ΗΠΑ Πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου επέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Σύγκληση της μικτής επιτροπής Θεολογικού διαλόγου Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια Η Μητρόπολις Άρτης ετίμησε τους Αγίους της Μητροπολίτης Άρτης σε Μαθητές: “Επιμέλεια και εμπιστοσύνη στον Χριστό για εγγυημένη επιτυχία” Προσκυνηματική εξόρμηση της ενορίας του Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης στην Κύπρο Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Στη Νομική Υπηρεσία έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία ασχολείται εσωτερικά με το Κυπριακό και την Αμμόχωστο, είπε ο Γ. Σαββίδης

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 14 / 7 / 2021 , 3:26 από news_room

Στη Νομική Υπηρεσία «έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία ασχολείται εσωτερικά με το θέμα του Κυπριακού και το θέμα της Αμμοχώστου, και έχουμε και μία ομάδα από ξένους εμπειρογνώμονες διεθνούς κύρους, οι οποίοι μας συμβουλεύουν σε όλα αυτά τα θέματα», είπε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Γιώργος Σαββίδης, σε δηλώσεις μετά το πέρας συνάντησης με τον Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Νομικών της Βουλής. Σημείωσε επίσης ότι τους τελευταίους έξι μήνες έχουμε πάρει μια σειρά γνωματεύσεων από τους ξένους νομικούς εμπειρογνώμονες.

Ερωτηθείς τέλος για το θέμα της Αμμοχώστου, ο Γενικός Εισαγγελέας, σημειώνοντας πως το θέμα είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό με κάποιες νομικές προεκτάσεις, είπε πως η Νομική Υπηρεσία βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με ομάδα εμπειρογνωμόνων διεθνούς κύρους από τους οποίους λαμβάνει συμβουλές, τις οποίες καθηκόντως διαβιβάζει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Υπουργό Εξωτερικών.

«Ένα πολύ σημαντικό έργο της Νομικής Υπηρεσίας είναι να παρέχει νομική στήριξη στις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες και ιδίως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο Υπουργείο Εξωτερικών σε θέματα που αφορούν στο πολιτικό ζήτημα», πρόσθεσε.

Όπως είπε, στη Νομική Υπηρεσία «έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία ασχολείται εσωτερικά με το θέμα του Κυπριακού και το θέμα της Αμμοχώστου, και έχουμε και μία ομάδα από ξένους εμπειρογνώμονες διεθνούς κύρους, οι οποίοι μας συμβουλεύουν σε όλα αυτά τα θέματα».

«Είναι λεπτά τα θέματα αυτά, δεν κρίνω σκόπιμο ότι πρέπει να δώσω περαιτέρω κατευθύνσεις στο τι κατά τη γνώμη μας πρέπει να συζητηθεί από τους αρμόδιους που θα πάρουν τις πολιτικές αποφάσεις. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι κυρίως κατ’ εξοχήν πολιτικό ζήτημα, με κάποιες νομικές προεκτάσεις τις οποίες εμείς καθηκόντως, σε συνεννόηση με τους διεθνείς εμπειρογνώμονές μας, δίδουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Υπουργό Εξωτερικό. Αύριο έχω κληθεί να συμμετάσχω στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και αν μου ζητηθεί, θα δώσω περισσότερες εξηγήσεις εκεί», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σαββίδης είπε ότι έχουν ανοικτή γραμμή με τους εμπειρογνώμονες του εξωτερικού «και ανάλογα με τις εξελίξεις επί του εδάφους και ανάλογα με τα προβλήματα και τις ενέργειες που γίνονται, ζητούμε και παίρνουμε συνεχώς γνωματεύσεις».

«Τους τελευταίους έξι μήνες έχουμε πάρει μια σειρά γνωματεύσεων από τους ξένους νομικούς εμπειρογνώμονες και όποτε χρειάζεται οτιδήποτε, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τον Υπουργό Εξωτερικών», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Δύο νέοι μοναχοί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 12 / 2020 , 16:21 από news_room Λίγο πριν την εκπνοή του 2020 και συγκεκριμένα τη Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου, δύο ακόμη νέοι μοναχοί προστέθηκαν στη μοναστική οικογένεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου, στο Yellow Rock της Νέας Νοτίου Ουαλίας, ο Σεβασμιώτατος […]

Στην επέτειο του Ολοκαυτώματος στο Παλαιό Κωσταράζι ο Μητροπολίτης Καστοριάς

Στην επέτειο του Ολοκαυτώματος στο Παλαιό Κωσταράζι ο Μητροπολίτης Καστοριάς

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 3 / 5 / 2023 , 0:37 από news_room Ἐπέτειος Ὁλοκαυτώματος στό Παλαιό Κωσταράζι Τό Σάββατο 29 Ἀπριλίου ἐ.ἔ., ἡμέρα ἐπετείου τοῦ Ὁλοκαυτώματος τοῦ Κωσταραζίου ἀπό τούς Γερμανούς, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος λειτούργησε στόν Ἱερό Ναό Γενεθλίου τῆς Θεοτόκου στό Παλαιό Κωσταράζι. Συμμετεῖχαν οἱ Ἱερεῖς Λεωνίδας […]

Pin It on Pinterest