35 °C Athens, GR
18/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Eπετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Υποδοχή Ιεράς θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Δαμάστας στο Ηράκλειο Αττικής Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας στo Ηράκλειο Αττικής Σχολιασμός ξένου τύπου της δήλωσης του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Οικουμενικός Πατριάρχης: Είναι καθήκον και αποστολή μας να υπερασπιστούμε και να προωθήσουμε την ειρήνη Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στους Αγίους Τόπους Μια εστία θαλπωρής για ηλικιωμένους, εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις μνήμης της Ηρωικής νήσου Κάσου Τράμπ σε Μπαϊντεν: Δεν ξέρει καν τι σημαίνει η λέξη «πληθωρισμός». Νομίζω ότι θα πρέπει να κάνει ένα γνωστικό τεστ Ο ΥΠΕΞ παρουσίασε την υποψηφιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Γαλλία : Καθιέρωση “Health Pass” για τρένα και καφετέριες από τις 9 Αυγούστου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 7 / 2021 , 14:23 από news_room

ΓΑΛΛΙΑ – Το αμφιλεγόμενο «Health Pass» θα επεκταθεί σε νέα μέρη και συνθήκες έως τις 9 Αυγούστου στη Γαλλία. Ως αποτέλεσμα της ομιλίας του Εμανουέλ Μακρόν στον γαλλικό λαό, στις 12 Ιουλίου, ο Πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε την εφαρμογή αυτού του εγγράφου, το οποίο στη συνέχεια θα είναι αναπόφευκτο στοιχείο, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει το τέταρτο κύμα κοροναϊού. «Εκτός από τον εμβολιασμό, θα πρέπει να λάβουμε νέα μέτρα για τον περιορισμό του ιού» δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος. Στις 12 Ιουλίου, οι Γάλλοι γνώριζαν ότι η ζωή τους με τον κορονοϊό θα έπαιρνε άλλη τροπή. «Από τις 21 Ιουλίου, το Health Pass θα επεκταθεί σε χώρους αναψυχής και πολιτισμού», πρόσθεσε λίγα λεπτά αργότερα. Μουσεία, θέατρα, πάρκα ψυχαγωγίας… επηρεάστηκαν τότε από αυτό το νέο μέτρο. Όταν ένας πολιτιστικός χώρος συγκεντρώνει περισσότερα από 50 άτομα, το Health Pass είναι υποχρεωτικό. Κάτω από αυτό το όριο το μέτρο, δεν είναι.

Εκτός από τη συζήτηση για το Health Pass, ο Πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε επίσης τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για το νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτή η κατηγορία ατόμων πρέπει να εμβολιαστεί πριν από τις 15 Σεπτεμβρίου, διαφορετικά αντιμετωπίζουν κυρώσεις (δεν θα πληρώνονται πλέον, δεν θα μπορούν πλέον να ασκούν τη δουλειά τους…).

Αμέσως μετά την ομιλία του Προέδρου, οι «αντι-εμβολιασμοί» εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το  «Health Pass» και τον σχεδόν υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλη τη χώρα. Για υπενθύμιση, η χώρα έφτασε τον αριθμό των 45 εκατομμυρίων ανθρώπων που έλαβαν την πρώτη ένεση του εμβολίου, δηλαδή το 59,6% του πληθυσμού.

Οι πρώτες αντιδράσεις μετά την ομιλία ήταν ότι ο Πρόεδρος καθιέρωσε ένα είδος δικτατορίας στη χώρα. Επίσης, η καθιέρωση αυτού του «Health Pass» ήταν εμπόδιο στις «ατομικές ελευθερίες, καθώς θα περιθωριοποιούσε εκείνους που δεν είναι εμβολιασμένοι. Προβλήθηκαν μάλιστα διαδηλώσεις στις 14 Ιουλίου, στο Παρίσι και σε όλη τη χώρα. Στις 24 Ιουλίου, 161.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Γαλλίας για να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους.

Μετά τις κοινωνικές αντιδράσεις, ήρθε η ώρα να συζητήσουν η Εθνική Συνέλευση και η Γερουσία. Οι συζητήσεις διήρκεσαν ημέρες, νύχτες και μερικές φορές μπέρδεψαν τις «αποφάσεις» του Προέδρου. οι βουλευτές και οι γερουσιαστές πήγαιναν πέρα ​​δώθε με τα διαφορετικά μέτρα. Τελικά, το βράδυ της 25ης και 26ης Ιουλίου, οι συζητήσεις έφτασαν στο τέλος τους.

Σε γενικές γραμμές, το Κοινοβούλιο ψήφισε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα έως τις 15 Νοεμβρίου. Στη Μαρτινίκα, το Réunion, το τελευταίο θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά το «Health Pass», όπως προαναφέρθηκε θα παραταθεί στις 9 Αυγούστου, θα επηρεάσει έτσι δραστηριότητες αναψυχής, μπαρ και εστιατόρια, εκθέσεις, κέντρα υγείας, διαπεριφερειακά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων (για τρένα για παράδειγμα), εμπορικά κέντρα και μεγάλα καταστήματα, όπως μαθαίνουμε με τα media Hop.

Στο θέμα του εμβολιασμού, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι πυροσβέστες θα υποχρεωθούν να εμβολιαστούν κατά του COVID19. Ο εμβολιασμός για παιδιά 12-17 ετών δεν είναι υποχρεωτικός αλλά ενθαρρύνεται κυρίως.

Τελευταίο βήμα για την εφαρμογή αυτών των μέτρων: το Συνταγματικό Συμβούλιο. Πριν από τη θέσπισή του και την εφαρμογή του, το κείμενο πρέπει να περάσει από το Συνταγματικό Συμβούλιο, το οποίο θα μπορούσε τελικά να αποφασίσει την καταδίκη ή όχι ολόκληρου του κειμένου ή μέρους του πριν από τη θέσπισή του από τον Πρόεδρο.

Άρθρο του Adrien Fillon* για το Adologala.gr

*O Adrien είναι αρθρογράφος – φωτορεπόρτερ του adologala.gr με έδρα τη Γαλλία

Πηγές: francetvinfo.fr,covidtracker.fr,hopinfo.fr

Σχετικά Άρθρα

Συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα του ΕΤαΕ

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 2 / 5 / 2021 , 19:25 από news_room Η Εθνική Τράπεζα συμμετέχει στο νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα του ΕΤαΕ (ESIF ERDF Greece Guarantee Fund– Ταμείο Εγγυοδοσίας Επενδύσεων) Η Εθνική Τράπεζα συμμετέχει στο νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα του ΕΤαΕ (ESIF ERDF Greece Guarantee Fund – Ταμείο Εγγυοδοσίας Επενδύσεων). Η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο συμφωνίας της […]

Ο Πρόεδρος της Κίνας τονίζει την αυστηρή διακυβέρνηση του Κόμματος του για την 14η πενταετή περίοδο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 9 / 2 / 2021 , 16:40 από news_room Ο Πρόεδρος της Κίνας τονίζει την αυστηρή διακυβέρνηση του Κόμματος του για την 14η πενταετή περίοδο Πεκίνο- Ο Πρόεδρος Xi Jinping, γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC), τόνισε τη σημασία της μόχλευσης των καθοδηγητικών και προστατευτικών ρόλων της αυστηρής […]