22 °C Athens, GR
04/10/2022

Τελευταια Νέα

Γαλλία : Καθιέρωση “Health Pass” για τρένα και καφετέριες από τις 9 Αυγούστου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 7 / 2021 , 14:23 από news_room

ΓΑΛΛΙΑ – Το αμφιλεγόμενο «Health Pass» θα επεκταθεί σε νέα μέρη και συνθήκες έως τις 9 Αυγούστου στη Γαλλία. Ως αποτέλεσμα της ομιλίας του Εμανουέλ Μακρόν στον γαλλικό λαό, στις 12 Ιουλίου, ο Πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε την εφαρμογή αυτού του εγγράφου, το οποίο στη συνέχεια θα είναι αναπόφευκτο στοιχείο, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει το τέταρτο κύμα κοροναϊού. «Εκτός από τον εμβολιασμό, θα πρέπει να λάβουμε νέα μέτρα για τον περιορισμό του ιού» δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος. Στις 12 Ιουλίου, οι Γάλλοι γνώριζαν ότι η ζωή τους με τον κορονοϊό θα έπαιρνε άλλη τροπή. «Από τις 21 Ιουλίου, το Health Pass θα επεκταθεί σε χώρους αναψυχής και πολιτισμού», πρόσθεσε λίγα λεπτά αργότερα. Μουσεία, θέατρα, πάρκα ψυχαγωγίας… επηρεάστηκαν τότε από αυτό το νέο μέτρο. Όταν ένας πολιτιστικός χώρος συγκεντρώνει περισσότερα από 50 άτομα, το Health Pass είναι υποχρεωτικό. Κάτω από αυτό το όριο το μέτρο, δεν είναι.

Εκτός από τη συζήτηση για το Health Pass, ο Πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε επίσης τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για το νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτή η κατηγορία ατόμων πρέπει να εμβολιαστεί πριν από τις 15 Σεπτεμβρίου, διαφορετικά αντιμετωπίζουν κυρώσεις (δεν θα πληρώνονται πλέον, δεν θα μπορούν πλέον να ασκούν τη δουλειά τους…).

Αμέσως μετά την ομιλία του Προέδρου, οι «αντι-εμβολιασμοί» εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το  «Health Pass» και τον σχεδόν υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλη τη χώρα. Για υπενθύμιση, η χώρα έφτασε τον αριθμό των 45 εκατομμυρίων ανθρώπων που έλαβαν την πρώτη ένεση του εμβολίου, δηλαδή το 59,6% του πληθυσμού.

Οι πρώτες αντιδράσεις μετά την ομιλία ήταν ότι ο Πρόεδρος καθιέρωσε ένα είδος δικτατορίας στη χώρα. Επίσης, η καθιέρωση αυτού του «Health Pass» ήταν εμπόδιο στις «ατομικές ελευθερίες, καθώς θα περιθωριοποιούσε εκείνους που δεν είναι εμβολιασμένοι. Προβλήθηκαν μάλιστα διαδηλώσεις στις 14 Ιουλίου, στο Παρίσι και σε όλη τη χώρα. Στις 24 Ιουλίου, 161.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Γαλλίας για να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους.

Μετά τις κοινωνικές αντιδράσεις, ήρθε η ώρα να συζητήσουν η Εθνική Συνέλευση και η Γερουσία. Οι συζητήσεις διήρκεσαν ημέρες, νύχτες και μερικές φορές μπέρδεψαν τις «αποφάσεις» του Προέδρου. οι βουλευτές και οι γερουσιαστές πήγαιναν πέρα ​​δώθε με τα διαφορετικά μέτρα. Τελικά, το βράδυ της 25ης και 26ης Ιουλίου, οι συζητήσεις έφτασαν στο τέλος τους.

Σε γενικές γραμμές, το Κοινοβούλιο ψήφισε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα έως τις 15 Νοεμβρίου. Στη Μαρτινίκα, το Réunion, το τελευταίο θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά το «Health Pass», όπως προαναφέρθηκε θα παραταθεί στις 9 Αυγούστου, θα επηρεάσει έτσι δραστηριότητες αναψυχής, μπαρ και εστιατόρια, εκθέσεις, κέντρα υγείας, διαπεριφερειακά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων (για τρένα για παράδειγμα), εμπορικά κέντρα και μεγάλα καταστήματα, όπως μαθαίνουμε με τα media Hop.

Στο θέμα του εμβολιασμού, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι πυροσβέστες θα υποχρεωθούν να εμβολιαστούν κατά του COVID19. Ο εμβολιασμός για παιδιά 12-17 ετών δεν είναι υποχρεωτικός αλλά ενθαρρύνεται κυρίως.

Τελευταίο βήμα για την εφαρμογή αυτών των μέτρων: το Συνταγματικό Συμβούλιο. Πριν από τη θέσπισή του και την εφαρμογή του, το κείμενο πρέπει να περάσει από το Συνταγματικό Συμβούλιο, το οποίο θα μπορούσε τελικά να αποφασίσει την καταδίκη ή όχι ολόκληρου του κειμένου ή μέρους του πριν από τη θέσπισή του από τον Πρόεδρο.

Άρθρο του Adrien Fillon* για το Adologala.gr

*O Adrien είναι αρθρογράφος – φωτορεπόρτερ του adologala.gr με έδρα τη Γαλλία

Πηγές: francetvinfo.fr,covidtracker.fr,hopinfo.fr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

agios ioannis xozebitiis adologala.gr patriarxeio ierosolymon eidiseis nea

Η μνήμη τοῦ Οσίου Ιωάννου του νέου Χοζεβίτου στην Ιερά Μονή του Χοζεβά στην Ιεριχώ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 2 / 2021 , 4:58 από news_room Τήν Δευτέραν, 28ην Ἰουλίου/ 10ην Αὐγούστου 2020, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ μνήμη τοῦ ὁσίου Ἰωάννου τοῦ νέου Χοζεβίτου εἰς τήν Ἱεράν Μονήν τοῦ Χοζεβᾶ, κειμένην εἰς τήν ἔρημον τοῦ Χειμάρρου Χορράθ, οὐχί μακράν τῆς Ἱεριχοῦς. Κατά τήν ἡμέραν ταύτην ἡ […]

Κύκλος Ελληνικού Κινηματογράφου στην Αργεντινή

Κύκλος Ελληνικού Κινηματογράφου στην Αργεντινή

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 5 / 11 / 2021 , 23:50 από news_room Το διεθνές φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, Κύκλο Ελληνικού Κινηματογράφου (Ciclo de Cine Griego), διοργανώνει από 7 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου μαζί με την Ένωση Λευκαδιτών Αργεντινής, η ελληνική πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες και στο Μπουένος Άιρες. Οι […]

Pin It on Pinterest