27 °C Athens, GR
24/07/2021

Τελευταια Νέα
Λαρίσης Ιερώνυμος: «Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας» – Η Π.Θ. Θα στηρίξει με 1.5εκατομμύριο Ευρώ την Στατική Ενίσχυση του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Λαρίσης Κρήτη : Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ συμμετείχε στην τελετή ενάρξεως της ΚΗ᾽ Γενικής Συνελεύσεως της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας Τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Κων. Βλάση δέχθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Αύριο 25 Ιουλίου 2021, στο Φανάρι η Χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Γαλλίας π. Δημητρίου Πλούμη Μήνυμα της Α. Θ. Παναγιότητος, Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου προς την 28ην Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας Έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για να συζητήσει το θέμα του Μητροπολίτη Περιστερίου – Έξαρχος της Ι.Μ. Περιστερίου ο Μητροπολίτης Ιλίου Αδ. Γεωργιάδης: Κατά 38% περισσότεροι οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ για την Αττική Aνακοίνωση του ΚΚΕ για τα 47 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου Στη Λέσβο τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας Μήνυμα του πρωθυπουργού για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Αυτοψία σε Υμηττό και Ιπποκράτειο Πολιτεία από τον Νίκο Χαρδαλιά – Τα έργα προχωρούν εντατικά

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 8 / 7 / 2021 , 21:35 από news_room

Σε Υμηττό και Ιπποκράτειο Πολιτεία μετέβη χθές  ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, καθώς και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της ΓΓΠΠ.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε αυτοψία των έργων απομάκρυνσης εύφλεκτης ύλης που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Δρυάδες» για την αντιπυρική θωράκιση της Αττικής. Επιπλέον, επόπτευσε τις εργασίες συντήρησης δασικών δρόμων και τοποθέτησης υδατοδεξαμενών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στις περιοχές αυτές και ενημερώθηκε για τις εργασίες διάνοιξης διόδου απομάκρυνσης και διαφυγής πολιτών στην οδό Απόλλωνος στην Ιπποκράτειο Πολιτεία – εργασίες οι οποίες βρίσκονται πλέον σε διαδικασία ολοκλήρωσης.

Κατά την επίσκεψή του στον Υμηττό, τον Υφυπουργό συνόδευσαν ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, καθώς και ο Δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης.

Σε δηλώσεις του, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε: «Πρόκειται για μια από τις πολλές παρεμβάσεις που κάνουμε στην Αττική και σε όλη τη χώρα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε συνεργασία και με τον ΣΠΑΥ. Νομίζω ότι μιλάμε για τα αυτονόητα, για πράγματα που θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και αρκετά χρόνια. Δυστυχώς, οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις είχαν καθυστερήσει όλα αυτά τα έργα προστασίας. Ο Υμηττός παραμένει ίσως ο μοναδικός πνεύμονας πράσινου αυτή τη στιγμή στην Αττική και πρέπει να τον διαφυλάξουμε και να τον σεβαστούμε. Και πρέπει να επισημάνω ότι η δουλειά που γίνεται από τον ΣΠΑΥ, αλλά και από τους Δημάρχους, είναι εξαιρετική […]

Γνωρίζετε ότι η Επιχείρηση «Δρυάδες» εξελίσσεται αυτή τη στιγμή σε όλη την Αττική και σε περιοχές όπως η Αρχαία Ολυμπία και στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια επιχείρηση η οποία έρχεται να καλύψει ανάγκες που θα έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί. Με τον Νόμο 4662/2020, όμως, μας δίνεται πλέον η δυνατότητα να παρεμβαίνουμε πέρα από γραφειοκρατικές διαδικασίες και να φέρνουμε συγκεκριμένες λύσεις. Εφεξής, από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, όλες αυτές οι παρεμβάσεις θα ενταχθούν σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο, το οποίο κάθε χρόνο θα προβλέπει συγκεκριμένες εργασίες συντήρησης και έργα προστασίας, σε συνεργασία με τις Δασικές μας Υπηρεσίες και τους ανθρώπους που επιχειρούν στο δάσος και κάθε μέρα προσπαθούν να προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία και το φυσικό περιβάλλον. Η Πολιτική Προστασία έχει ξεκαθαρίσει από τη πρώτη στιγμή ότι δεν μπορεί να μείνει θεατής των εξελίξεων, συμμετέχει, παρεμβαίνει, φέρνει συγκεκριμένα αποτέλεσμα».  

Θερμές ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό εξέφρασε από πλευράς του ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, σημειώνοντας ιδιαίτερα την άριστη συνεργασία και την ταχεία απόκριση της Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική θωράκιση της περιοχής.

Κατά την αυτοψία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία που ακολούθησε, ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ιδιαίτερα: «H Ιπποκράτειος Πολιτεία ήταν από την πρώτη στιγμή μια εξαιρετικά σημαντική προτεραιότητά μας, καθώς έχουμε ένα μεγάλο οικισμό μέσα σε δάσος. Η δουλειά που έχει γίνει εδώ είναι πρότυπη, με χιλιάδες στρέμματα καθαρισμών, αλλά και το σημαντικότερο, τη διάνοιξη της οδού Απόλλωνος. Τη διάνοιξη αυτή η Πυροσβεστική Υπηρεσία τη χαρακτήρισε ως μείζονος σημασίας για την ευρύτερη περιοχή, καθώς σε όλες τις προσομοιώσεις που έγιναν, προέκυψε ότι υπό συγκεκριμένες συνθήκες θα υπήρχαν περιοχές που θα εγκλωβίζονταν.

Θέλω να ευχαριστήσω τις τεχνικές υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, γιατί μέσα σε χρόνο ρεκόρ, από την πρώτη αυτοψία που πραγματοποιήθηκε εδώ στις 12 Μαΐου, ολοκληρωθήκαν οι τεχνικές εκθέσεις, οι μελέτες, οι εγκρίσεις που χρειάζονταν και προχώρησε το έργο.  Και τις επόμενες ημέρες το παραδίδουμε. Το έργο αυτό έρχεται να αναδείξει την ανάγκη για σχέδια αντιπυρικής θωράκισης σε κάθε περιοχή. Είναι μια συνθέτη συζήτηση που έχει μείνει στις καλένδες για πολλές δεκαετίες και έχει κοστίσει σε ανθρώπινες ζωές. Από το Σεπτέμβριο ξεκινάμε λοιπόν κι αυτή τη συζήτηση, για τα αντιπυρικά σχέδια όλων των περιοχών με χαρακτηριστικά επικινδυνότητας».

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η Επιχείρηση «Δρυάδες» υπό την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας, που αφορά σε εκτεταμένες παρεμβάσεις αντιπυρικής θωράκισης σε 18 περιοχές της Αττικής που παρουσιάζουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, αλλά και στο Τατόι, στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη και στην Αρχαία Ολυμπία.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύκτα Μουσείων 2021

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 14 / 5 / 2021 , 16:28 από news_room Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύκτα Μουσείων 2021 Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) ανακοινώνουν ότι στο πλαίσιο των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα […]

Αφγανιστάν: 3 νεκροί σε βομβιστική ενέργεια κοντά στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: 3 νεκροί σε βομβιστική ενέργεια κοντά στην Καμπούλ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 5 / 4 / 2021 , 8:35 από news_room Έκρηξη βόμβας κοντά στην Καμπούλ χθες Κυριακή είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρία μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας και να τραυματιστούν άλλα δώδεκα, δήλωσαν αξιωματούχοι, ενέργεια την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι ισλαμιστές αντάρτες Ταλιμπάν. Αν και οι […]

Pin It on Pinterest