11 °C Athens, GR
08/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ολοκληρώθηκε η Δεύτερη Ημέρα του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2023 Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου Η εορτή του Αγίου Γερασίμου του Μικραγιαννανίτου του υμνογράφου στους Αγίους Τόπους Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη: «Επιτακτική η ανάγκη για μια νέα φαρμακευτική πολιτική» Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Αμαθούντος Νικόλαου στη Λεμεσό Έφθασε στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Σήμερα η συνεδρίαση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την Κληρικολαϊκή Συνέλευση του 2024 στη Μητρόπολη Σαν Φρανσίσκο Έναρξη Πανελληνίου Συνεδρίου και Απονομή του πρώτου «Βραβείου Γιάννη Κυριόπουλου» στον Ηλία Μόσιαλο Ο Μητροπολίτης Θήρας Αμφιλόχιος στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Νικολάου στη Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ)

Αυτοψία σε Υμηττό και Ιπποκράτειο Πολιτεία από τον Νίκο Χαρδαλιά – Τα έργα προχωρούν εντατικά

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 8 / 7 / 2021 , 21:35 από news_room

Σε Υμηττό και Ιπποκράτειο Πολιτεία μετέβη χθές  ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, καθώς και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της ΓΓΠΠ.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε αυτοψία των έργων απομάκρυνσης εύφλεκτης ύλης που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Δρυάδες» για την αντιπυρική θωράκιση της Αττικής. Επιπλέον, επόπτευσε τις εργασίες συντήρησης δασικών δρόμων και τοποθέτησης υδατοδεξαμενών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στις περιοχές αυτές και ενημερώθηκε για τις εργασίες διάνοιξης διόδου απομάκρυνσης και διαφυγής πολιτών στην οδό Απόλλωνος στην Ιπποκράτειο Πολιτεία – εργασίες οι οποίες βρίσκονται πλέον σε διαδικασία ολοκλήρωσης.

Κατά την επίσκεψή του στον Υμηττό, τον Υφυπουργό συνόδευσαν ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, καθώς και ο Δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης.

Σε δηλώσεις του, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε: «Πρόκειται για μια από τις πολλές παρεμβάσεις που κάνουμε στην Αττική και σε όλη τη χώρα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε συνεργασία και με τον ΣΠΑΥ. Νομίζω ότι μιλάμε για τα αυτονόητα, για πράγματα που θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και αρκετά χρόνια. Δυστυχώς, οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις είχαν καθυστερήσει όλα αυτά τα έργα προστασίας. Ο Υμηττός παραμένει ίσως ο μοναδικός πνεύμονας πράσινου αυτή τη στιγμή στην Αττική και πρέπει να τον διαφυλάξουμε και να τον σεβαστούμε. Και πρέπει να επισημάνω ότι η δουλειά που γίνεται από τον ΣΠΑΥ, αλλά και από τους Δημάρχους, είναι εξαιρετική […]

Γνωρίζετε ότι η Επιχείρηση «Δρυάδες» εξελίσσεται αυτή τη στιγμή σε όλη την Αττική και σε περιοχές όπως η Αρχαία Ολυμπία και στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια επιχείρηση η οποία έρχεται να καλύψει ανάγκες που θα έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί. Με τον Νόμο 4662/2020, όμως, μας δίνεται πλέον η δυνατότητα να παρεμβαίνουμε πέρα από γραφειοκρατικές διαδικασίες και να φέρνουμε συγκεκριμένες λύσεις. Εφεξής, από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, όλες αυτές οι παρεμβάσεις θα ενταχθούν σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο, το οποίο κάθε χρόνο θα προβλέπει συγκεκριμένες εργασίες συντήρησης και έργα προστασίας, σε συνεργασία με τις Δασικές μας Υπηρεσίες και τους ανθρώπους που επιχειρούν στο δάσος και κάθε μέρα προσπαθούν να προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία και το φυσικό περιβάλλον. Η Πολιτική Προστασία έχει ξεκαθαρίσει από τη πρώτη στιγμή ότι δεν μπορεί να μείνει θεατής των εξελίξεων, συμμετέχει, παρεμβαίνει, φέρνει συγκεκριμένα αποτέλεσμα».  

Θερμές ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό εξέφρασε από πλευράς του ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, σημειώνοντας ιδιαίτερα την άριστη συνεργασία και την ταχεία απόκριση της Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική θωράκιση της περιοχής.

Κατά την αυτοψία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία που ακολούθησε, ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ιδιαίτερα: «H Ιπποκράτειος Πολιτεία ήταν από την πρώτη στιγμή μια εξαιρετικά σημαντική προτεραιότητά μας, καθώς έχουμε ένα μεγάλο οικισμό μέσα σε δάσος. Η δουλειά που έχει γίνει εδώ είναι πρότυπη, με χιλιάδες στρέμματα καθαρισμών, αλλά και το σημαντικότερο, τη διάνοιξη της οδού Απόλλωνος. Τη διάνοιξη αυτή η Πυροσβεστική Υπηρεσία τη χαρακτήρισε ως μείζονος σημασίας για την ευρύτερη περιοχή, καθώς σε όλες τις προσομοιώσεις που έγιναν, προέκυψε ότι υπό συγκεκριμένες συνθήκες θα υπήρχαν περιοχές που θα εγκλωβίζονταν.

Θέλω να ευχαριστήσω τις τεχνικές υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, γιατί μέσα σε χρόνο ρεκόρ, από την πρώτη αυτοψία που πραγματοποιήθηκε εδώ στις 12 Μαΐου, ολοκληρωθήκαν οι τεχνικές εκθέσεις, οι μελέτες, οι εγκρίσεις που χρειάζονταν και προχώρησε το έργο.  Και τις επόμενες ημέρες το παραδίδουμε. Το έργο αυτό έρχεται να αναδείξει την ανάγκη για σχέδια αντιπυρικής θωράκισης σε κάθε περιοχή. Είναι μια συνθέτη συζήτηση που έχει μείνει στις καλένδες για πολλές δεκαετίες και έχει κοστίσει σε ανθρώπινες ζωές. Από το Σεπτέμβριο ξεκινάμε λοιπόν κι αυτή τη συζήτηση, για τα αντιπυρικά σχέδια όλων των περιοχών με χαρακτηριστικά επικινδυνότητας».

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η Επιχείρηση «Δρυάδες» υπό την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας, που αφορά σε εκτεταμένες παρεμβάσεις αντιπυρικής θωράκισης σε 18 περιοχές της Αττικής που παρουσιάζουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, αλλά και στο Τατόι, στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη και στην Αρχαία Ολυμπία.

Σχετικά Άρθρα

Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο - Λίστα με ολες οι πρωτοβουλίες για την εξοικονόμηση ενέργειας

Μέτρα ανακούφισης και στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές – Όλη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 6 / 8 / 2021 , 0:21 από news_room Μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων των περιοχών που πλήττονται από τις πυρκαγιές, μετά την κήρυξη των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την οριοθέτησή τους από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενεργοποιούν η κυβέρνηση, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε […]

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave - Adologala.gr

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 12 / 2021 , 20:18 από news_room Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave – Adologala.gr Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συναντήθηκε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 με τον Γάλλο Πρέσβη στην Αθήνα Patrick Maisonnave, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας που παρατέθηκε από την Γαλλική Πρεσβεία, με την ευκαιρία […]