39 °C Athens, GR
30/07/2021

Τελευταια Νέα
Σταθερά αυξανόμενη η εμπιστοσύνη των αναγνωστών στο ADOLOGALA.GR Περί Οίνου : Γνωρίζοντας τα Κρασιά του Οινοποιείου Χατζηδάκη – Adologala.gr Ι.Μ. Εδέσσης : Τη Κυριακή 1η Αυγούστου θα αναγνωστεί στους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως εγκύκλιος της Ι.Σ. για το θέμα των εμβολιασμών «Βοήθεια και Αγάπη» από το Σύδνεϋ Αυστραλίας για τους Σεισμόπληκτους της Ελασσόνας Τροπολογία του ΥΠΕΣ επιλύει μια σειρά κρίσιμων θεμάτων για την ομαλή λειτουργία των Ο.Τ.Α. Κυβέρνηση : Ενίσχυση 20 εκατ ευρώ στα ΜΜΕ που επλήγησαν από την πανδημία Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα – Τουλάχιστον μέχρι τις 6 Αυγούστου οι υψηλές θερμοκρασίες Συνάντηση με τους πληγέντες από την πυρκαγιά γεωργούς είχε ο Υπουργός Γεωργίας Επιστολή συμπαθείας του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον Πρόεδρο της Ιταλίας για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Σαρδηνία Ομάδα φοιτητών εξ Ελλάδος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου – Adologala.gr

Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης παρουσίασε τη φιλόδοξη στρατηγική του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. της περιόδου 2021-2023

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 6 / 2021 , 6:24 από news_room

Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης παρουσίασε τη φιλόδοξη στρατηγική του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. της περιόδου 2021-2023

Τη στρατηγική του φιλοδοξία για την αναμόρφωση του ελληνικού Δημοσίου με αφετηρία την αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α) ανέπτυξε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των μελών της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Στο επίκεντρο της ομιλίας του κ. Βορίδη τέθηκαν οι κρίσιμες αλλαγές που πραγματοποιούνται στον εισαγωγικό διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.), διευκρινίζοντας ότι αυτές κινούνται στην κατεύθυνση εγκόλπωσης μίας λογικής αριστείας η οποία, όπως επεσήμανε ο υπουργός, οφείλει να πρυτανεύει μέσα στη βασική κουλτούρα της Σχολής αλλά και του Κέντρου γενικότερα.

Ο κ. Βορίδης τοποθέτησε τη διεξαγωγή του διαγωνισμού τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, διευκρινίζοντας ότι οι προωθούμενες αλλαγές θα εφαρμοστούν στο πρώτο σκέλος του, ενώ το δεύτερο σκέλος του θα παραμείνει ως έχει. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι από την πρώτη φάση του διαγωνισμού θα επιλεγούν οι 320 καλύτεροι διαγωνιζόμενοι, οι οποίοι θα κληθούν να διεκδικήσουν στη δεύτερη φάση του, μία από τις 160 θέσεις εισακτέων στη Σχολή. Αποσαφήνισε δε, ότι ο ανώτερος αριθμός των εισακτέων έχει καθοριστεί στους 160, χωρίς να είναι απαραίτητο ότι αυτός ο αριθμός θα καλυφθεί από τους υποψηφίους, σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να επιτύχουν στον διαγωνισμό.

«Πρόκειται για έναν απαιτητικό, αξιοκρατικό, ανταγωνιστικό διαγωνισμό που εμπεδώνει την αριστεία, προκειμένου τα αυριανά στελέχη του Δημοσίου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στα υψηλά τους καθήκοντα» δήλωσε χαρακτηριστικά, απορρίπτοντας παράλληλα την άποψη του ΚΚΕ, το οποίο υποστήριξε ότι η Σχολή θα έπρεπε να είναι ένας μηχανισμός που θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να εξασφαλίσουν μία θέση εργασίας στο Δημόσιο.

Επιπλέον, ο κ. Βορίδης έκανε δεκτή την πρόταση του ΚΙΝΑΛ να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. οι διδάσκοντες της Σχολής, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο να ενσωματωθούν στα επιμορφωτικά προγράμματά της και διαλέξεις από Βουλευτές, διακεκριμένους καθηγητές και επιστήμονες.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε την ανάγκη, αφενός να υπάρξει αξιολόγηση των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. προκειμένου να δημιουργηθεί ένας βασικός μηχανισμός που να παράγει προστιθέμενη αξία στη Δημόσια Διοίκηση και αφετέρου να καλυφθεί το ψηφιακό χάσμα που έχει παρατηρηθεί στον Δημόσιο Τομέα. Μάλιστα, ο υπουργός επέκρινε τη στάση των κομμάτων της Αριστεράς που καταψήφισαν το νομοσχέδιο για την τηλεργασία.

Αναφορικά με το θέμα της επιμόρφωσης και ενίσχυσης των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι στις προθέσεις του είναι και η συγκρότηση ενός προγράμματος Erasmus + για την ανταλλαγή δημοσίων υπαλλήλων με δημόσιους υπαλλήλων άλλων χωρών, με στόχο την απόκτηση εμπειρίας από κουλτούρες δημοσίων διοικήσεων άλλων χωρών.

Στην κατεύθυνση αυτή, ανέφερε την συνεργασία που βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο μεταξύ του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και της Microsoft για την ψηφιακή επιμόρφωση 5.000 συνολικά δημοσίων υπαλλήλων.

Εξάλλου, ο υπουργός εξήγγειλε την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη νόμιμη άσκηση επιρροής (lobbying) εντός του φετινού καλοκαιριού και πάντως πριν τη διακοπή των εργασιών της Βουλής, ενώ στην ίδια χρονική περίοδο τοποθέτησε και την παρουσίαση, ενώπιον του Κοινοβουλίου, της ενημερωτικής καμπάνιας για την ψήφο των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού. Επιπροσθέτως, προανήγγειλε και τη νομοθέτηση του κοινού πλαισίου αξιολόγησης καθώς και παρεμβάσεις στο θέμα της στοχοθεσίας των οργανικών μονάδων, το οποίο θα συνδεθεί με ένα σύστημα επιλογής προϊσταμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φιλόδοξο πρόγραμμα των σχετικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί ο κ. Βορίδης παρουσίασε η Πρόεδρος του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., Παρασκευή Δραμαλιώτη.

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Απεβίωσε ο Χωροεπίσκοπος Σαλαμίνος κυρός Βαρνάβας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 22 / 11 / 2020 , 2:21 από adologala.gr Απεβίωσε  μετά από πολυετή ασθένεια εφησυχάζων Θεοφιλέστατος Χωρεπίσκοπος Σαλαμίνος Βαρνάβας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Η εξόδιος ακολουθία του αειμνήστου Χωρεπισκόπου τελέστηκε στον Ιερό Ναο Παναγίας Ευαγγελιστρίας Παλλουριωτίσσης. Της κηδείας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος […]

Έτοιμα τα δυο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό

Έτοιμα τα δυο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 3 / 2021 , 7:54 από news_room Έτοιμα τα δυο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό Τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό θα επισκεφθούν σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στις 16.00 και 17.30 αντίστοιχα. Πρόκειται […]

Pin It on Pinterest