31 °C Athens, GR
16/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνάντηση του Ουκρανού Προέδρου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Λήξη Σχολής Γονέων Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Λαμπρά τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο Κέντρο Γεροντολογίας της Ι.Α.Α. στο Δήλεσι Αττικής Λήξη Μαθημάτων Aγιογραφίας Ι.Μ. Καστοριάς Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στην Δραπετσώνα Πατριαρχική χοροστασία για την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου – Ζελένσκι στο περιθώριο της G7 Κιβωτός του Κόσμου: Εγκαινιάστηκε η νέα Μονάδα Παιδικής Προστασίας στην Αττική Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου Στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο ο πρώτος Τόμος για τα 100 χρόνια της Κυθηραϊκής Αδελφότητος Αυστραλίας

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε ομογενείς φοιτητές του Ιδρύματος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI)

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 7 / 2021 , 0:47 από news_room

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε ομογενείς φοιτητές του Ιδρύματος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI)

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε χθές ομογενείς φοιτητές του Ιδρύματος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI), στο πλαίσιο των καθιερωμένων ετήσιων εκπαιδευτικών επισκέψεων που διοργανώνει το Ίδρυμα σε Κύπρο και Ελλάδα. Της αντιπροσωπίας ηγείτο ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του AHI κ. Nick Larigakis και σε αυτήν συμμετείχαν τα Μέλη κες Emily Pandis και Maria Wills. Παρών στη συνάντηση ήταν ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξήρε την πολύ ουσιαστική δραστηριότητα και συμβολή του ΑΗΙ και των ομογενών φοιτητών του Ιδρύματός του (AHIF) στο στόχο της προβολής της Κύπρου και των δικαίων του Κυπριακού λαού στις ΗΠΑ. Αναφερόμενη στις τρέχουσες εξελίξεις όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, η κα Δημητρίου στηλίτευσε την τουρκική προκλητικότητα και τόνισε την ανάγκη επίτευξης δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων. Υπογράμμισε δε τη σημασία της εδραίωσης της ειρήνης στην Κύπρο ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές, ώστε με όραμα να μπορούν να δημιουργούν σε συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας.

Η κα Δημητρίου αντάλλαξε, εξάλλου, απόψεις με τους ομογενείς φοιτητές για θέματα πολιτικής συμμετοχής, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί αίτημα της κοινωνίας η προώθηση μεταρρυθμίσεων και η αντιμετώπιση των προκλήσεων που αφορούν στις διάφορες κοινωνικές ομάδες, ειδικότερα δε τους νέους και τις γυναίκες.

Σχετικά Άρθρα

Δήλωση του Πρωθυπουργού για την υπογραφή νέας, πενταετούς Αμυντικής Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 10 / 2021 , 5:55 από news_room Με μεγάλη ικανοποίηση, αλλά και αίσθημα ευθύνης υποδέχομαι τη νέα πενταετή Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών. Η υπογραφή της σφραγίζει την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Και, ταυτόχρονα, αποτελεί ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας ως πυλώνα σταθερότητας […]

Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονα στους Αγίους Τόπος - Adologala.gr

Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονα στους Αγίους Τόπος – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 8 / 2022 , 0:04 από news_room Τήν Τρίτην, 27ην Ἰουλίου/ 9ην Αὐγούστου 2022, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τοῦ Ἁγίου ἐνδόξου μεγαλομάρτυρος καί ἰαματικοῦ Παντελεήμονος εἰς τήν Ἱεράν Μονήν αὐτοῦ πλησίον τοῦ Πατριαρχείου νοτιοδυτικῶς καί εἰς μικράν ἀπόστασιν ἀπό τῆς Πύλης τοῦ Δαβίδ. Κατά τήν ἡμέραν αὐτήν ἡ Ἐκκλησία […]