20 °C Athens, GR
13/06/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Ολοκλήρωση Άσκησης ΤΑΜΣ-ΤΑΑΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2021» – Adologala.gr Μνήμη του Αγίου Ονουφρίου του Αιγυπτίου & Πέτρου του εν Άθων στον Μητροπολιτικό Ναό της Χαλκίδας Πατριάρχης Αντιοχείας: Να βρεθεί γρήγορα λύση στη δύσκολη κατάσταση του Λιβάνου – Adologala.gr Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στους Δελφούς – Adologala.gr Παρέμβαση της Κύπρου στην Ολομέλεια της Γ. Συνέλευσης του ΟΗΕ για την Ετήσια Έκθεση του Σ.A. Συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας Νατάσας Πηλείδου στο Συμβούλιο Ενέργειας της ΕΕ – Adologala.gr Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη στην MED7 – Adologala.gr Ο Δήμαρχος της Μόσχας κήρυξε δημόσια αργία άλλες 5 ημέρες της ερχόμενης βδομάδας Εξεδήμησεν προς Κύριον ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης – Ανακοίνωση της Ι.Μ. Αγ. Νεοφύτου ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων στη διάρκεια της πανδημίας – Adologala.gr

Σαν σήμερα στην Εκκλησία – Εκκλησιαστικά γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 26 Μαϊου – Adologala.gr

Σαν Σήμερα στην Εκκλησία - Εκκλησιαστικό Σαν Σήμερα - Πρεμιέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 26 / 5 / 2021 , 4:51 από news_room

Χριστός Ανέστη. Ο ιστότοπος «Άδολο Γάλα»,  έχει από καιρό εγκαινιάσει και φιλοξενεί την στήλη «Σαν Σήμερα στην Εκκλησία» όπου σας πληροφορεί με γεγονότα που συνέβησαν στην εκκλησία, και σημάδεψαν την ιστορία ή απλά προστέθηκαν σε αυτή. Σαν σήμερα 26 Μαϊου στην εκκλησία:

Σαν σήμερα 26 Μαϊου στην Εκκλησία το σωτήριο έτος 2014 η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί με τον Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο τα Ιεροσόλυμα και τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου θα ανταλλάξουν ασπασμό ειρήνης και όπου μετά θα συμφωνήσουν και θα υπογράψουν διακήρυξη οκτώ σημείων όπου μεταξύ άλλων θα αναφέρει ότι :

  • Αμφότεροι προσβλέπουν στην ημέρα, που θα υπάρξει πλήρης κοινωνία μεταξύ Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και επισημαίνεται η σημασία της συνέχισης του θεολογικού διαλόγου, του σεβασμού, της δημιουργίας του Θεού δια της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
  • προσφέρουν κοινή μαρτυρία στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.
  • Στην Κοινή Διακήρυξη οι προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών εκφράζουν την αγωνία και το ενδιαφέρον τους για την κατάσταση των χριστιανών στην Μέση Ανατολή.

Σαν σήμερα 26 Μαϊου το 1996 στην Εκκλησία της Κύπρου θα χειροτονηθεί επίσκοπος ο έως τότε εκλεγμένος (σσ.26 Απριλίου 1996) χωροεπίσκοπος Αρσινόης μετέπειτα μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Γεώργιος .

Σαν σήμερα 26 Μαϊου στην Εκκλησία της Ελλάδος το σωτήριο έτος 1869 θα μετατεθεί  στην Ιερά Μητρόπολη Ἰωαννίνων,  ο Μητροπολίτης κυρός Σωφρόνιος Χρηστίδης και θα παραμείνει εκεί για 20 χρόνια. Ο Μητροπολίτης κυρός Σωφρόνιος χειροτονήθηκε στις 3 Μαρτίου του 1863 Μητροπολίτης Ναούσης ενώ το 1889 μετατέθηκε στή Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπου παρέμεινε μέχρι τό 1893. Από το 1893 εως τό 1895 παρέμεινε σχολάζων στό Ἅγιο Ὅρος καί στή συνέχεια ἐξελέγη Μητροπολίτης Λέρου καί Καλύμνου. Τό 1897 προήχθη στή Μητρόπολη Νικαίας καί τό 1902 μετατέθηκε καί πάλι στή Μητρόπολη Ἰωαννίνων. Τέσσερα χρόνια ἀργότερα, τό 1906, παραιτήθηκε λόγω ἀσθενείας.

Σαν σήμερα 26 Μαϊου 2014 στην εκκλησία θα εκλεχθεί  μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας ο μετέπειτα(τωρινός) νέος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Σαν σήμερα στις 26 Μαϊου θα χειροτονηθεί επίσκοπος Ολβίας  από τον Μητροπολίτη Επιφάνιο της Ουκρανίας ο Έλλην στην καταγωγή Επιφάνιος Δημητρίου. Στην χειροτονία του θα παρευρεθούν αντιπρόσωποι από το Φανάρι και το Άγιον Όρος.

Σαν σήμερα στην Εκκλησία, στις 26 Μαϊου του 1974 θα χειροτονηθεί Μητροπολίτης της νεοσύστατης Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ο κυρός Διονύσιος Λαδόπουλος (κατά κόσμον Ιωάννης).Στο διάστημα της αρχιερατείας του θα κτιστούν και θα ανακαινιστούν εκ βάθρων τριάντα ναοί!.

Σαν σήμερα 26 Μαϊου του σωτήριου έτους 2005  η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης θα εκλέξει παμψηφεί στη θέση του Επισκόπου Κνωσού και στη θέση του Αρχιγραμματέως αυτής τον μετέπειτα Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο. Η Χειροτονία του θα γίνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου το Σάββατο 28η Μαΐου του ίδιου έτους.

Σαν σήμερα την Κυριακή 26 Μαΐου 1974 στην Εκκλησία της Ελλάδος χειροτονείται Επίσκοπος ο μετέπειτα μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κυρός Αγαθόνικος . Ο κυρός Αγαθόνικός θα χειροτονηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Αιγάλεω από τούς Μητροπολίτες Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό, Μαντινείας και Κυνουρίας κυρό Θεόκλητο, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κυρό Παντελεήμονα και Περιστερίου κυρό Αλέξανδρο.

 

Πηγές: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Ι. Μονή Καλτεζών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 31 / 5 / 2021 , 9:24 από news_room Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετέβη στην Ι. Μονή Καλτεζών για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας οι εκδηλώσεις για […]

Τη Ιερά και Σεβασμία Μνήμη των Αγίων Πατριαρχών Αλεξανδρείας Τιμά η Εκκλησία της Ελλάδος σήμερα. Γράφει ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος

Σήμερα 18 Ιανουαρίου 2020 η Εκκλησία μας Τιμά την Ιερά Μνήμη των Αγίων Αθανασίου & Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 18 / 1 / 2021 , 1:13 από news_room Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου Δύο μεγάλους Πατέρες και Διδασκάλους, πατριάρχες Αλεξανδρείας, τον Αθανάσιο και τον Κύριλλο, τιμά σήμερα η Εκκλησία μας. Αν και ο Αθανάσιος έζησε κατά τον 4ο και ο Κύριλλος κατά τον 5ο αιώνα μ.Χ., εντούτοις αυτό που τους […]

Pin It on Pinterest