19 °C Athens, GR
04/10/2023

Τελευταια Νέα
Η δημοσιογραφία στο επίκεντρο: Τρείς ημέρες στην Πειραιώς 260 αναλύθηκαν πτυχές και συμπεριφορές Ένοπλη βία: Νέες προσεγγίσεις για την καταπολέμηση μιας επιδημίας δημόσιας υγείας Λέρος: Συλλείτουργο και Δοξολογία για την 80η επέτειο βυθίσεως του Αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Η καθημερινότητα των ανδρών και των γυναικών της Άμεσης Δράσης που βρίσκονται συνεχώς δίπλα στον πολίτη ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Εκατοντάδες διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ανακοίνωση Ι.Μ. Λέρου για την Αγιοκατάταξη της Μοναχής Γαβριηλίας Στο φως πεντάκλιτη περικαλλής πρωτοχριστιανική βασιλική ως και μία τρίκλιτη όμοια στην Τερπνή Σερρών Τον Πατριαρχικό Επίτροπο Κισανγκάνι δέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Έναρξη μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης «Ρωμανός ο Μελωδός» Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στη Ρώμη Στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο, επίσημα η Γερόντισσα Γαβριηλία Παπαγιάννη Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος Η Κυπριακή Δημοκρατία το τελευταίο όπλο μας για απελευθέρωση, λέει ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Ξεκίνησε η 3η Παμφθιωτική Λιτανεία Ο νέος κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Ιωάννης Μυτιληναίος στο Μητροπολίτη Πειραιώς

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 12 / 5 / 2021 , 6:26 από news_room

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 υποδέχθηκε τους μαθητές και τις μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων της τοπικής μας Εκκλησίας, από τον Παιδικό Σταθμό, το Νηπιαγωγείο το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο, αφού τα παιδιά, ύστερα από αρκετό καιρό, επέστρεψαν και πάλι, με την φυσική τους παρουσία πλέον, στην δια ζώσης εκπαίδευση.

Απευθυνόμενος προς τους Εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την άπειρη χαρά του «γι’ αυτήν την αρχή της ελευθερίας που με τη Χάρη του Θεού αλλά και τη βοήθεια των επιστημόνων έχει αρχίσει να ανατέλλει  πάνω από τη χώρα μας, την ήπειρό μας και τον πλανήτη», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Συνεχάρη τα παιδιά «για τον αγώνα που κάνατε όλον αυτόν τον καιρό, την υπομονή και την ευγένεια, τη δική σας και των οικογενειών σας», ενώ ευχαρίστησε θερμά τους «εκπαιδευτικούς για το μεγάλο άθλημα της τηλεκπαίδευσης που έγινε με μέθοδο, οργανωμένα, ουσιωδώς».

«Αυτή η ασθένεια να γίνει κάτι που θα το θυμόμαστε απλώς αλλά να έχετε στη συνείδησή σας τα όριά μας», είπε, τέλος, ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «τα όρια δεν είναι δεσμευτικά αλλά λυτρωτικά γιατί μας δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζουμε πόσο μπορούμε να προχωρήσουμε και που. Γιατί αν δεν ξέρουμε τα όριά μας η ελευθερία που ο Θεός μας χάρισε γίνεται δυστυχώς ασυδοσία».

Ο Σεβασμιώτατος είχε επίσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τους Διευθυντές των Εκπαιδευτηρίων μας όσο και με τους Εκπαιδευτικούς, αλλά και με το Διοικητικό Προσωπικό.

Επισκέφτηκε και Ευλόγησε όλους τους νέους, ανακαινισμένους και υπερσύγχρονους χώρους των Εκπαιδευτηρίων μας, μιας και οι πανέμορφες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν, έγιναν με σκοπό να δημιουργούν μια ψυχική ανάταση και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και για τους μαθητές που πλέον είναι το δεύτερο σπίτι τους.

Σε μια δύσκολη χρονιά, τα Εκπαιδευτήριά μας ανθίζουν, επιβραβεύονται από την εμπιστοσύνη των γονέων και οι επιτυχίες των μαθητών, που είναι απόρροια του εκπαιδευτικού προγράμματος, μαζί με την καλλιέργεια ουσιαστικών αξιών και αληθινών ιδανικών, αποτελούν το εχέγγυο για την απόλυτη επιτυχία όχι μόνο στο γνωστικό αντικείμενο, αλλά και για την δημιουργία μιας υγιούς προσωπικότητας των παιδιών που θα τα μορφώσει τόσο γνωστικά, όσο και ηθικά και πνευματικά.

Περισσότερες φωτογραφίες στον ιστότοπο της Ι.Μ. Πειραιώς πατώντας εδώ 

Σχετικά Άρθρα

Με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό EX30, η Volvo στην έκθεση Αυτοκίνηση & Electromobility 2023

Με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό EX30, η Volvo στην έκθεση Αυτοκίνηση & Electromobility 2023

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 9 / 2023 , 16:01 από news_room Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, στην έκθεση Αυτοκίνηση & Electromobility 2023. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο μοντέλο το Σάββατο 23 και την […]

Θερμές ευχές του Πρωθυπουργού της Ελλάδος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 26 / 12 / 2021 , 3:31 από news_room Τις διαβίβασε ο Άρχων Οφφικιάλιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Καθηγητής Σωτήριος Τσιόδρας Tο ενδιαφέρον του Εξοχ. Πρωθυπουργού της Ελλάδος και της Κυβερνήσεώς του για την πορεία της υγείας του Παναγιωτάτου, καθώς και τις εγκάρδιες προσωπικές ευχές του κ. Κυριάκου […]

Pin It on Pinterest