22 °C Athens, GR
17/06/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στον νομό Φωκίδας Χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα και περιορισμούς η Νέα Υόρκη Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας Ο ΠτΔ παρέστη στη δεξίωση του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου για τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου Φ. Γεννηματά: Κανένας πολίτης που αισθάνεται προοδευτικός δεν πρέπει να μείνει σιωπηλός Λευκός Οίκος: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στη Γενεύη – Μπάιντεν : Κανείς δεν θέλει έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο Εκδηλώσεις των Μητροπόλεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση Ο Α/Πριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστάθιος Αναστασόπουλος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Μάνης Παρουσία του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη η πρώτη συνεδρίαση του νέου αναβαθμισμένου ΔΣ του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Επικήδειος λόγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην κηδεία του Παντελή Κούρου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 5 / 2021 , 15:05 από news_room

Επικήδειος λόγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην κηδεία του Παντελή Κούρου

Aγαπημένε μου φίλε,

Η είδηση του θανάτου σου, κατ’ αντίθεση με την εν ζωή μακράν δημοσιότητας δράση σου, αποτέλεσε τη μόνη παρέκκλιση από τις αρχές σου. Αρχές που υπαγόρευαν την πλούσια προσφορά και τη μηδενική δημοσιότητα. Όμως, όταν φεύγει μία καταξιωμένη και χαρισματική προσωπικότητα γίνεται είδηση και καταγράφεται δημόσια η απώλειά της. Και τούτο όχι τυχαία, διότι η καθολική καταξίωση ήταν το αποτέλεσμα της αναγνώρισης του ήθους, της εντιμότητας, της ταπεινότητας, αλλά και της πλούσιας σε δράση προσφοράς σου προς την πατρίδα.

Ακόμα και η γνωστή σε όλους ιδεολογικοί και κομματικοί σου προσανατολισμοί, η πίστη και αφοσίωση στον αείμνηστο ηγέτη Γλαύκο Κληρίδη, ουδέποτε αποτέλεσαν αιτία αμφισβήτησης του πολιτικού σου ήθους και της ακεραιότητας ή του γνήσιου προς όλους σεβασμού.

Αγαπημένε μου φίλε,

Θέλω εκ των προτέρων να σου απολογηθώ διότι, σε ανάλογες στιγμές, ο χρόνος δεν επιτρέπει τη σε έκταση αποτύπωση της πορείας που με συνέπεια ακολούθησες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σου.

Χωρίς να παραγνωρίζω την έντονη και ενεργό συμμετοχή σου στον απελευθερωτικό αγώνα, χωρίς να διαγράφω την ανεκτίμητη προσφορά σου στους Συνδέσμους Αγωνιστών, της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας, της Πολιτικής Άμυνας και όχι μόνο, θα επικεντρώσω την αναφορά μου σ’ αυτό που πολιτικά σε ταυτοποίησε, αλλά και σε ανέδειξε σ’ ένα πρότυπο έμπιστου και πολύτιμου συνεργάτη.

Το 1969, με την ίδρυση του Ενιαίου Κόμματος συνδέεσαι και συνεργάζεσαι στενότερα με τον ιδρυτή και ηγέτη της παράταξης τον Γλαύκο Κληρίδη. Η στενή συνεργασία σας επέτρεψε στον αείμνηστο πολιτικό μας πατέρα να διαπιστώσει τις αρετές, την εργατικότητα, την εντιμότητα και το ήθος που σε διέκρινε. Για τούτο και το 1976, με την ίδρυση του Δημοκρατικού Συναγερμού, δεν αμφιταλαντεύεται στην επιλογή, σε διορίζει στη θέση του Διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου. Στη θέση του πλέον έμπιστου των συνεργατών ενός ηγέτη.

Από τότε γεννάται και το πρότυπο του γνήσιου φίλου, του αφοσιωμένου συνεργάτη, του ανιδιοτελούς και έντιμου συμβούλου, της ανθρώπινης ασπίδας προστασίας του Προέδρου.

Τι να πρωτοθυμηθώ αγαπημένε μου φίλε, την άδολη στήριξη σου στον ηγέτη, την πραότητα και νηφαλιότητα που αντιμετώπιζες όλους εμάς, όταν σε δύσκολες ώρες προβάλλαμε θέσεις που κατά την κρίση σου θα ζήμιωναν την παράταξη ή τον Πρόεδρο, να φέρω στη μνήμη μου τις πρωτοβουλίες που αναλάμβανες για να ξεπεραστούν κρίσεις, πως, ακόμα, αγόγγυστα δεχόσουν τις ευθύνες ή το για όλα φταίει ο Κούρος;

Και είναι, αγαπημένε μου φίλε, αυτή σου η ανοχή που αντί να μετατρέπεται σε οργή εκδηλωνόταν σε σεβασμό, διότι με το πέρασμα του χρόνου όλοι αναγνώριζαν πόση αξία έχει το ανάχωμα του βράχου.

Αυτό πρώτο απ’ όλους το γνώριζε και το αναγνώριζε ο Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος με την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας το 1993, επιλέγει και πάλι ως πρώτο και στενό του συνεργάτη, εσένα αγαπημένε μου Παντελή.

Μια νέα περίοδος καθηκόντων, δοκιμασιών, αλλά και προσφοράς σε καταξιώνει. Συνεχίζεις να είσαι ο εξ απορρήτων του Προέδρου, αναλαμβάνεις ενεργότερο ρόλο στις σχέσεις της Κυβέρνησης με την αντιπολίτευση, συντονίζεις τις δράσεις των Υπουργών, αναλαμβάνεις την αξιολόγηση των πληροφοριών και με αξιοπιστία ενημερώνεις τον Πρόεδρο. Δεν παύεις να είσαι ο σύνδεσμος του Προέδρου με τα οργανωμένα σύνολα, αλλά και τους φίλους και οπαδούς της παράταξης.

Αγαπημένε μου φίλε, η απαρίθμηση της προσφοράς σου δεν περιορίζεται στα όσα, στo πλαίσιo ενός αποχαιρετισμού μου επιτρέπεται να παραθέσω.

Αυτό, όμως, που δεν μπορεί να παραλείψω είναι πως τίμησες και ανέδειξες τη σημασία του επιστήθιου φίλου και συνεργάτη. Πάντα μακριά από υπόγειες συμπεριφορές, μακριά από την όποια μορφή διαπλοκής, χαρισματικός σαν συνεργάτης και αξιόπιστος σαν φίλος.

Αγαπημένε μου φίλε,

Σε αποχαιρετούμε σήμερα με τα αισθήματα της ανάλογης τιμής, εκτίμησης και ευγνωμοσύνης που αρμόζουν στο πρόσωπό σου. Ο καθολικός σεβασμός που τυγχάνει η προσφορά σου δεν αποτελούν παρά την αναγνώριση της ανεξίτηλης σφραγίδας που έθεσες με τη δράση σου στην πατρίδα.

Μια δράση η οποία δικαίως περιποιεί τιμή και περηφάνια στα παιδιά σου Κυριάκο και Μαρία, αλλά και βαριά κληρονομιά ως συνεχιστές του παραδείγματός σου.

Σήμερα θα συναντήσεις ξανά την αγαπημένη σου Ράνια, αλλά και τον ιστορικό μας ηγέτη Γλαύκο Κληρίδη.

Θέλω να τον διαβεβαιώσεις πως μετρούμε την απουσία σας, αλλά και όσα σαν παρακαταθήκες μας αφήσατε και να είστε βέβαιοι ότι θα τις έχουμε ως φάρο προκειμένου να εκπληρώσουμε την δική μας οφειλή και καθήκον απέναντι στην πατρίδα μας.

Καλό ταξίδι, Καλό Παράδεισο. Αιωνία θα είναι η μνήμη σου.

Πηγή: ΓΤΠ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης Ανακοίνωση

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης: Ανακοίνωση εκδημίας πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Μαρκάκη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 17 / 12 / 2020 , 23:25 από news_room Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, μετά βαθυτάτης θλίψεως ανακοινώνει την προς Κύριον Εκδημία του συνταξιούχου πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Μαρκάκη. Ο μακαριστός Ιερέας διετέλεσε για πολλά χρόνια εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Ελεήμονος Ηρακλείου και προσέφερε πλούσιο φιλανθωπικό έργο, αγάπη και […]

Μήνυμα της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου επί τοις Χριστουγέννοις 2020

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 22 / 12 / 2020 , 13:35 από news_room Πατριαρχικὴ Ἀπόδειξις ἐπί τοῖς Χριστουγέννοις 2020 + Β Α Ρ Θ Ο Λ Ο Μ Α Ι Ο Σ ΕΛΕῼ ΘΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΑΝΤΙ Τῼ ΠΛΗΡΩΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΧΑΡΙΝ, ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΝ  ΠΑΡΑ ΤΟΥ […]

Pin It on Pinterest