29 °C Athens, GR
05/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της Ελπιδοφόρος : «Το να έχουμε μαζί μας τους δύο πρώην Αρχιεπισκόπους Αμερικής είναι τεράστια τιμή» – Adologala.gr Σέριφος : Εγκαίνια του Μουσείου «Περσεύς» στο κτήριο του ιστορικού Ξενία από την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη 52 δασικές πυρκαγιές σήμερα σε όλη την Ελλάδα – Επέμβαση της Πυροσβεστικής σε πολλαπλά μέτωπα ΗΠΑ: Έξι νεκροί και 31 σοβαρά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ – Ασύλληπτος ο δράστης Η ελληνικής καταγωγής Σιλβίνα Μπατάκις νέα υπουργός Οικονομίας στην Αργεντινή Απονομή τίτλων των αποφοίτων της Κοινότητας Ρέμλης – Adologala.gr Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Καθηγητή Δικανικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Liverpool Δανία: Τρεις νεκροί, 4 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο – Συνελήφθη ύποπτος

Επικήδειος λόγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην κηδεία του Παντελή Κούρου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 5 / 2021 , 15:05 από news_room

Επικήδειος λόγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην κηδεία του Παντελή Κούρου

Aγαπημένε μου φίλε,

Η είδηση του θανάτου σου, κατ’ αντίθεση με την εν ζωή μακράν δημοσιότητας δράση σου, αποτέλεσε τη μόνη παρέκκλιση από τις αρχές σου. Αρχές που υπαγόρευαν την πλούσια προσφορά και τη μηδενική δημοσιότητα. Όμως, όταν φεύγει μία καταξιωμένη και χαρισματική προσωπικότητα γίνεται είδηση και καταγράφεται δημόσια η απώλειά της. Και τούτο όχι τυχαία, διότι η καθολική καταξίωση ήταν το αποτέλεσμα της αναγνώρισης του ήθους, της εντιμότητας, της ταπεινότητας, αλλά και της πλούσιας σε δράση προσφοράς σου προς την πατρίδα.

Ακόμα και η γνωστή σε όλους ιδεολογικοί και κομματικοί σου προσανατολισμοί, η πίστη και αφοσίωση στον αείμνηστο ηγέτη Γλαύκο Κληρίδη, ουδέποτε αποτέλεσαν αιτία αμφισβήτησης του πολιτικού σου ήθους και της ακεραιότητας ή του γνήσιου προς όλους σεβασμού.

Αγαπημένε μου φίλε,

Θέλω εκ των προτέρων να σου απολογηθώ διότι, σε ανάλογες στιγμές, ο χρόνος δεν επιτρέπει τη σε έκταση αποτύπωση της πορείας που με συνέπεια ακολούθησες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σου.

Χωρίς να παραγνωρίζω την έντονη και ενεργό συμμετοχή σου στον απελευθερωτικό αγώνα, χωρίς να διαγράφω την ανεκτίμητη προσφορά σου στους Συνδέσμους Αγωνιστών, της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας, της Πολιτικής Άμυνας και όχι μόνο, θα επικεντρώσω την αναφορά μου σ’ αυτό που πολιτικά σε ταυτοποίησε, αλλά και σε ανέδειξε σ’ ένα πρότυπο έμπιστου και πολύτιμου συνεργάτη.

Το 1969, με την ίδρυση του Ενιαίου Κόμματος συνδέεσαι και συνεργάζεσαι στενότερα με τον ιδρυτή και ηγέτη της παράταξης τον Γλαύκο Κληρίδη. Η στενή συνεργασία σας επέτρεψε στον αείμνηστο πολιτικό μας πατέρα να διαπιστώσει τις αρετές, την εργατικότητα, την εντιμότητα και το ήθος που σε διέκρινε. Για τούτο και το 1976, με την ίδρυση του Δημοκρατικού Συναγερμού, δεν αμφιταλαντεύεται στην επιλογή, σε διορίζει στη θέση του Διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου. Στη θέση του πλέον έμπιστου των συνεργατών ενός ηγέτη.

Από τότε γεννάται και το πρότυπο του γνήσιου φίλου, του αφοσιωμένου συνεργάτη, του ανιδιοτελούς και έντιμου συμβούλου, της ανθρώπινης ασπίδας προστασίας του Προέδρου.

Τι να πρωτοθυμηθώ αγαπημένε μου φίλε, την άδολη στήριξη σου στον ηγέτη, την πραότητα και νηφαλιότητα που αντιμετώπιζες όλους εμάς, όταν σε δύσκολες ώρες προβάλλαμε θέσεις που κατά την κρίση σου θα ζήμιωναν την παράταξη ή τον Πρόεδρο, να φέρω στη μνήμη μου τις πρωτοβουλίες που αναλάμβανες για να ξεπεραστούν κρίσεις, πως, ακόμα, αγόγγυστα δεχόσουν τις ευθύνες ή το για όλα φταίει ο Κούρος;

Και είναι, αγαπημένε μου φίλε, αυτή σου η ανοχή που αντί να μετατρέπεται σε οργή εκδηλωνόταν σε σεβασμό, διότι με το πέρασμα του χρόνου όλοι αναγνώριζαν πόση αξία έχει το ανάχωμα του βράχου.

Αυτό πρώτο απ’ όλους το γνώριζε και το αναγνώριζε ο Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος με την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας το 1993, επιλέγει και πάλι ως πρώτο και στενό του συνεργάτη, εσένα αγαπημένε μου Παντελή.

Μια νέα περίοδος καθηκόντων, δοκιμασιών, αλλά και προσφοράς σε καταξιώνει. Συνεχίζεις να είσαι ο εξ απορρήτων του Προέδρου, αναλαμβάνεις ενεργότερο ρόλο στις σχέσεις της Κυβέρνησης με την αντιπολίτευση, συντονίζεις τις δράσεις των Υπουργών, αναλαμβάνεις την αξιολόγηση των πληροφοριών και με αξιοπιστία ενημερώνεις τον Πρόεδρο. Δεν παύεις να είσαι ο σύνδεσμος του Προέδρου με τα οργανωμένα σύνολα, αλλά και τους φίλους και οπαδούς της παράταξης.

Αγαπημένε μου φίλε, η απαρίθμηση της προσφοράς σου δεν περιορίζεται στα όσα, στo πλαίσιo ενός αποχαιρετισμού μου επιτρέπεται να παραθέσω.

Αυτό, όμως, που δεν μπορεί να παραλείψω είναι πως τίμησες και ανέδειξες τη σημασία του επιστήθιου φίλου και συνεργάτη. Πάντα μακριά από υπόγειες συμπεριφορές, μακριά από την όποια μορφή διαπλοκής, χαρισματικός σαν συνεργάτης και αξιόπιστος σαν φίλος.

Αγαπημένε μου φίλε,

Σε αποχαιρετούμε σήμερα με τα αισθήματα της ανάλογης τιμής, εκτίμησης και ευγνωμοσύνης που αρμόζουν στο πρόσωπό σου. Ο καθολικός σεβασμός που τυγχάνει η προσφορά σου δεν αποτελούν παρά την αναγνώριση της ανεξίτηλης σφραγίδας που έθεσες με τη δράση σου στην πατρίδα.

Μια δράση η οποία δικαίως περιποιεί τιμή και περηφάνια στα παιδιά σου Κυριάκο και Μαρία, αλλά και βαριά κληρονομιά ως συνεχιστές του παραδείγματός σου.

Σήμερα θα συναντήσεις ξανά την αγαπημένη σου Ράνια, αλλά και τον ιστορικό μας ηγέτη Γλαύκο Κληρίδη.

Θέλω να τον διαβεβαιώσεις πως μετρούμε την απουσία σας, αλλά και όσα σαν παρακαταθήκες μας αφήσατε και να είστε βέβαιοι ότι θα τις έχουμε ως φάρο προκειμένου να εκπληρώσουμε την δική μας οφειλή και καθήκον απέναντι στην πατρίδα μας.

Καλό ταξίδι, Καλό Παράδεισο. Αιωνία θα είναι η μνήμη σου.

Πηγή: ΓΤΠ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Νέο Honda CR-V σειρά E - 7 εκδόσεις με αρχική τα 37.700€

Νέο Honda CR-V σειρά E σε 7 εκδόσεις με αρχική τα 37.700€

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 24 / 2 / 2021 , 5:32 από news_room 2021 Honda CR-V e:HEV Εισαγωγή: Ανανεωμένο Honda CR–V πλαισιώνει τη σειρά e:HEV Νέα έκδοση Sport Line με σοφιστικέ, σπορτίφ στυλ διατίθεται προαιρετικά για το CR–V Η υβριδική τεχνολογία της Honda προσφέρει άμεση απόκριση σε συνδυασμό με αθόρυβη και αποδοτική […]

Επίσημη Δοξολογία για την επέτειο του «ΟΧΙ» στη Λευκωσία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 28 / 10 / 2021 , 15:43 από news_room Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου: «Η αντίδραση των Κυπρίων στο ιστορικό «ΟΧΙ» και στις πρώτες νίκες τού ελληνικού στρατού εναντίον των Ιταλών στα ελληνοαλβανικά σύνορα και στην Ήπειρο, πήρε τη μορφή εθνικού συναγερμού σ’ όλο το νησί. Τι κι αν οι […]

Pin It on Pinterest