Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Eπισκεψη του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου στην Αγιάσο – Adologala.gr Περιφέρεια Ηπείρου: Σε εξέλιξη οι πληρωμές των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών με τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης για θέματα του Αγίου Όρους Ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου της ΝΔ για την επίθεση στο γραφείο του Βουλευτή Γιάννη Λοβέρδου Ολοκληρώθηκε η Διακλαδική Άσκηση «ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ – 21» – Adologala.gr Γκάνα: 5 εκατομμύρια δέντρα ξεκίνησαν να φυτεύονται για την καταπολέμηση της καταστροφής των δασών Υπόθεση βιασμού 24χρονης διερευνά το ΤΑΕ Πάφου – Adologala.gr Νεκρός εντοπίστηκε 75χρονος που έπεσε σε χαράδρα στο Τρόοδος – Adologala.gr Ισραήλ: Ο κεντρώος Μίκι Λεβί εξελέγη νέος πρόεδρος του Κοινοβουλίου – Adologala.gr Στις Βρυξέλλες έφτασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν – Adologala.gr

Εμβόλιο για όλους; – Άρθρο του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 17 / 5 / 2021 , 20:58 από news_room

Άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» (15-16 Μαΐου 2021)

Πολύς λόγος γίνεται μετά την διάθεση των διαφόρων εμβολίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 στην ελληνική κοινωνία. Άλλοι ταυτίζονται με τις απόψεις της επιστήμης και χρησιμοποιούν τρόπους και δυνατότητες για την χορήγησή του, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που διστάζουν και δεν αποφασίζουν να συμβάλλουν με τον εμβολιασμό τους στο τέλος της νόσου.

Η παραπληροφόρηση, δυστυχώς, παραμένει σε υψηλά επίπεδα γι’ αυτό το ζήτημα. Και αυτό γιατί ακόμη και σε αντίστοιχες περιπτώσεις μεγάλων κρίσεων δεν έχει οριοθετηθεί το πλαίσιο της αντικειμενικής ενημέρωσης και δεν υπάρχουν σαφείς κανόνες για την χρήση και την διάδοση των ειδήσεων.

Φυσικά και επιβάλλεται η ελευθερία λόγου σε μία δημοκρατική κοινωνία, ταυτόχρονα όμως είναι καιρός τα δικαιώματα της πλειοψηφίας να μην υποσκελίζονται από εφήμερες και επικίνδυνες μειοψηφίες. Τα ανωτέρω αποτελούν προβληματισμό και επιδιώκουν την έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου για την δημιουργία σωστού πλαισίου ενημέρωσης. Τίθεται όμως το ερώτημα: «Υπάρχει εμβόλιο για όλους;»

Είναι μεγάλη η προσπάθεια της ελληνικής πολιτείας για να εξασφαλίσει δωρεάν και μεγάλες ποσότητες εμβολίων για τους συμπολίτες μας. Βοηθάει η Ευρωπαϊκή Ένωση προς αυτό, χωρίς όμως να εκλείπουν οι μεγάλες παθογένειες που δείχνουν ξεκάθαρα την κρίση που διέρχεται το όραμα των ιδρυτών της Ενωμένης Ευρώπης για όλους. Η γηραιά ήπειρος κατά κοινή ομολογία κινείται με πολύ αργά βήματα. Οφείλουμε λοιπόν, μετά την επιστροφή στην κανονικότητα να αντιμετωπίσουμε με πνεύμα δικαιοσύνης και συνεργασίας τους μηχανισμούς των ευρωπαϊκών οργάνων διοίκησης.

Στο ερώτημα όμως για το αν υπάρχει εμβόλιο για όλους, αξίζει να στραφούμε στις χώρες του τρίτου κόσμου, λ.χ. στην Αφρική, εκεί όπου οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι να ζούν σε συνεχές βαρύτατο υγειονομικό πλαίσιο και κάθε χρόνο πάνω από 5.500.000 παιδιά χάνουν τη ζωή τους από βασικές ελλείψεις. Δεν αναφέρομαι στις άλλες ηλικιακές ομάδες. Τα νούμερα είναι τραγικά. Δεν αξίζουν λοιπόν το ίδιο οι ζωές όλων των ανθρώπων; Για πόσο ακόμη θα συνεχίζονται ανάλογες διακρίσεις;

Η πανδημία ανέδειξε τα προβλήματα που επί δεκαετίες κρύβαμε συστηματικά κάτω από το χαλί. Χρέος λοιπόν επιτακτικό να λειτουργήσουμε με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Κανένας άνθρωπος δεν είναι καλύτερος από τον άλλο. Όλοι είμαστε ίδιοι στα μάτια του Θεού. Αν συνεχίσουμε να αδικούμε, αν συνεχίσουμε να καταναλώνουμε περισσότερο από όσο χρειαζόμαστε θα χάνεται η ανθρωπιά μας και θα απομακρυνόμαστε από τον πραγματικό Ήλιο της Δικαιοσύνης, τον Ιησού Χριστό.

Μην σκεφτόμαστε λοιπόν μόνο τον ανεπτυγμένο κόσμο. Η φωτιά του γείτονα θα μπει και στα δικά μας τα σπίτια. Γι’ αυτό ας μην ξεχνάμε τον λόγο του Ευαγγελίου: «τοῦ γάρ καί γένος ἐσμέν» (Πραξ. 17, 28), είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου, μοναδικού και αληθινού Θεού.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος ΓΑΒΡΙΗΛ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Open call για καλλιτέχνες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 22 / 12 / 2020 , 9:30 από news_room Δ. Αθηναίων: Open call για καλλιτέχνες! Υποβολή αιτήσεων έως και τις 23 Δεκεμβρίου 2020   Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, μαζί με τους ακόμα 9 εταίρους του HEMI (Hub for the Exchange of Music Innovation), βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν ότι […]

Ωρολόγιον των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος και του Αγίου Πάσχα στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 23 / 4 / 2021 , 17:17 από news_room Ωρολόγιον των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος και του Αγίου Πάσχα στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό Ακολουθεί το Ωρολόγιον των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος και του Αγίου Πάσχα στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, όπως αυτό ανακοινώθηκε από την Μ. Πρωτοσυγκελλία: […]

Pin It on Pinterest