27 °C Athens, GR
13/06/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Συνάντηση του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. με την Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αλβανίας Εξιτήριο έλαβε ο Μητροπολίτης Περιστερίου – Επέστρεψε κανονικά στις υποχρεώσεις του Αμερικανός αξιωματούχος: Η G7 επιτυγχάνει συναίνεση για το ντάμπινγκ στην Κίνα – Adologala.gr Ζάκυνθος: Προφυλακίστηκε ένας 39χρονος για τη δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη Η ΓΣΕΕ για την παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας – Adologala.gr Ξεκίνησε η προβολή της «ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» στις όψεις κτιρίων 18 πόλεων σε όλη την Ελλάδα Ολοκλήρωση Άσκησης ΤΑΜΣ-ΤΑΑΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2021» – Adologala.gr Μνήμη του Αγίου Ονουφρίου του Αιγυπτίου & Πέτρου του εν Άθων στον Μητροπολιτικό Ναό της Χαλκίδας Πατριάρχης Αντιοχείας: Να βρεθεί γρήγορα λύση στη δύσκολη κατάσταση του Λιβάνου – Adologala.gr Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στους Δελφούς – Adologala.gr

Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος: «Κατά τους βομβαρδισμούς οι Σέρβοι έδωσαν το παράδειγμα της χριστιανικής αγάπης»

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 3 / 2021 , 2:18 από news_room

Στις 24 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι βραδιά μνήμης, αφιερωμένη στη θλιβερή ημερομηνία της έναρξης των βομβαρδισμών και της επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας το 1999.

Στη βραδιά μνήμης έλαβε μέρος ο Αγιώτατος Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος, ο οποίος απηύθυνε βαρυσήμαντη ομιλία στους παρόντες.

«Συγκεντρωθήκαμε, προκειμένου από κοινού, παλλαϊκά ή, όπως λέγει η Εκκλησία, συνοδικά, να ενθυμηθούμε εκείνες τις τραγικές ημέρες πριν από 22 χρόνια. Πρώτα απ᾽ όλα θα θυμηθούμε και θα προσευχηθούμε για τα αθώα θύματα. Και τα θύματά μας είναι αθώα, διότι ο λαός μας – και τούτο είναι τώρα πασιφανές – αμυνόταν σε μία επίθεση. Θα θυμηθούμε τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς μας, τους ήρωες του Κοσάρ, του Παστρίκ και των λοιπών πεδίων μάχης, τους ουρανίους λεβέντες μας πιλότους, κατόπιν τους αθώους πολίτες, θύματα των βομβών διασποράς στη Νις και σε όλο το Κοσσυφοπέδιο, τα Μετόχια, το Μαυροβούνιο. Θα θυμηθούμε τους αδικοχαμένους επιβάτες της αμαξοστοιχίας στο φαράγγι Γκρντέλιτσι, τους νεκρούς στους δρόμους και τις πλατείες των πόλεών μας, στα εργοστάσια, τα νοσοκομεία. Θα θυμηθούμε τα χαμένα παιδιά… Τους θυμόμαστε και προσευχόμαστε για όλους και είμαι πεπεισμένος ότι χρειάζεται να προσευχόμαστε σε αυτούς, διότι ο Θεός τους ενέγραψε στο βιβλίο της αιωνιότητας, στο βιβλίο της αιωνίου ζωής και τα ονόματα των πολλών θυμάτων εκείνες τις 78 ημέρες της στρατιωτικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ μπορούν και πρέπει να εγγραφούν στο ημερολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας», τόνισε ο Αγιώτατος.

Στις οδυνηρές δοκιμασίες οι Σέρβοι διασώζονταν πάντοτε χάρη στη χριστιανική αντιμετώπιση της ζωής και στην αγάπη, τις οποίες τους δίδαξε ο Άγιος Σάββας και όλοι οι ένδοξοι Σέρβοι Άγιοι, διαπίστωσε ο Πατριάρχης Πορφύριος. «Λέγεται ότι ο σερβικός λαός, ιδιαιτέρως μετά το 1945, έχασε τις χριστιανικές του ιδιαιτερότητες, ενώ εγώ λέγω με βεβαιότητα ότι σ᾽ εκείνες τις 78 ημέρες όλοι γίναμε μάρτυρες μιας βαθύτατης χριστιανικής αγάπης και αλληλεγγύης του λαού μας, ο οποίος εφάρμοζε την εντολή: να αγαπήσεις τον πλησίον σου!», τόνισε ο Αγιώτατος κ. Πορφύριος.

Αυτή η αγάπη, η ανδρεία και ο γνήσιος ηρωισμός αναδεικνύονται και τώρα, κατά την πανδημία, πρόσθεσε ο Πατριάρχης, ο οποίος υπογράμμισε ότι σήμερα ως ήρωες έχουν αναδειχθεί οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι άνθρωποι, που εργάζονται στις δημόσιες και ευρύτερα τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ερώτηση για το Κυπριακό κατά την ενημέρωση των διεθνών ΜΜΕ στην έδρα του ΟΗΕ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 22 / 4 / 2021 , 9:55 από news_room Ερώτηση για το Κυπριακό κατά την ενημέρωση των διεθνών ΜΜΕ στην έδρα του ΟΗΕ Κατά τη χθεσινή (21.04.21) τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα κ. Stéphane Dujarric ανέγνωσε […]

Φεστιβάλ στη στέγη Ωνάση : Future N.O.W. – 10 με 18 Απριλίου στο κανάλι του ιδρύματος στο Youtube

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 1 / 4 / 2021 , 4:14 από news_room ΦΕΣΤΙΒΑΛ στη στέγη FUTURE N.O.W. 10 – 18 Απριλίου 2021  WE STAY CLOSE, NOT CLOSED  Συντονιστείτε στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. 10.4.21 | 21:00 | Ηλίας Αδάμ, We are in the army now 11.4.21 | 21:00 | Βίκυ […]

Pin It on Pinterest