16 °C Athens, GR
11/04/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» γίνεται εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Εκοιμήθη ο φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριάρχη, Νίκος Μαγγίνας ΗΠΑ: Τρία μικρά παιδιά βρέθηκαν θανάσιμα μαχαιρωμένα σε ένα διαμέρισμα στο Λος Άντζελες Την Δευτέρα η εξόδιος ακολουθία του Ιάκωβου Τσούνη Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Εκδημία κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος π. Χαράλαμπου Μιχαήλ Διεθνής κατακραυγή για τον σκοτωμό του Δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ – Άρθρο του Χριστόφορου Ρίμπα Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για τον θάνατο του Πρίγκηπα Φιλίππου της Αγγλίας Λειτουργίες – Κηρύγματα Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, 10-16 Απριλίου 2021 Εκδημία Μητροπολίτη Γέροντος Νικαίας κυρού Κωνσταντίνου – Αποφάσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου Επίσκεψη του Γενικού Προξένου στο Σύδνεϋ στην Ι.Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος: «Κατά τους βομβαρδισμούς οι Σέρβοι έδωσαν το παράδειγμα της χριστιανικής αγάπης»

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 3 / 2021 , 2:18 από news_room

Στις 24 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι βραδιά μνήμης, αφιερωμένη στη θλιβερή ημερομηνία της έναρξης των βομβαρδισμών και της επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας το 1999.

Στη βραδιά μνήμης έλαβε μέρος ο Αγιώτατος Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος, ο οποίος απηύθυνε βαρυσήμαντη ομιλία στους παρόντες.

Advertising:
ADOLOGALA.GR - Ειδήσεις από την Εκκλησία και τον Κόσμο

«Συγκεντρωθήκαμε, προκειμένου από κοινού, παλλαϊκά ή, όπως λέγει η Εκκλησία, συνοδικά, να ενθυμηθούμε εκείνες τις τραγικές ημέρες πριν από 22 χρόνια. Πρώτα απ᾽ όλα θα θυμηθούμε και θα προσευχηθούμε για τα αθώα θύματα. Και τα θύματά μας είναι αθώα, διότι ο λαός μας – και τούτο είναι τώρα πασιφανές – αμυνόταν σε μία επίθεση. Θα θυμηθούμε τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς μας, τους ήρωες του Κοσάρ, του Παστρίκ και των λοιπών πεδίων μάχης, τους ουρανίους λεβέντες μας πιλότους, κατόπιν τους αθώους πολίτες, θύματα των βομβών διασποράς στη Νις και σε όλο το Κοσσυφοπέδιο, τα Μετόχια, το Μαυροβούνιο. Θα θυμηθούμε τους αδικοχαμένους επιβάτες της αμαξοστοιχίας στο φαράγγι Γκρντέλιτσι, τους νεκρούς στους δρόμους και τις πλατείες των πόλεών μας, στα εργοστάσια, τα νοσοκομεία. Θα θυμηθούμε τα χαμένα παιδιά… Τους θυμόμαστε και προσευχόμαστε για όλους και είμαι πεπεισμένος ότι χρειάζεται να προσευχόμαστε σε αυτούς, διότι ο Θεός τους ενέγραψε στο βιβλίο της αιωνιότητας, στο βιβλίο της αιωνίου ζωής και τα ονόματα των πολλών θυμάτων εκείνες τις 78 ημέρες της στρατιωτικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ μπορούν και πρέπει να εγγραφούν στο ημερολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας», τόνισε ο Αγιώτατος.

Στις οδυνηρές δοκιμασίες οι Σέρβοι διασώζονταν πάντοτε χάρη στη χριστιανική αντιμετώπιση της ζωής και στην αγάπη, τις οποίες τους δίδαξε ο Άγιος Σάββας και όλοι οι ένδοξοι Σέρβοι Άγιοι, διαπίστωσε ο Πατριάρχης Πορφύριος. «Λέγεται ότι ο σερβικός λαός, ιδιαιτέρως μετά το 1945, έχασε τις χριστιανικές του ιδιαιτερότητες, ενώ εγώ λέγω με βεβαιότητα ότι σ᾽ εκείνες τις 78 ημέρες όλοι γίναμε μάρτυρες μιας βαθύτατης χριστιανικής αγάπης και αλληλεγγύης του λαού μας, ο οποίος εφάρμοζε την εντολή: να αγαπήσεις τον πλησίον σου!», τόνισε ο Αγιώτατος κ. Πορφύριος.

Αυτή η αγάπη, η ανδρεία και ο γνήσιος ηρωισμός αναδεικνύονται και τώρα, κατά την πανδημία, πρόσθεσε ο Πατριάρχης, ο οποίος υπογράμμισε ότι σήμερα ως ήρωες έχουν αναδειχθεί οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι άνθρωποι, που εργάζονται στις δημόσιες και ευρύτερα τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Φώφη Γεννηματά: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας επιβάλλει ποια εκδοχή του μαύρου θα επιλέξουμε

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 13 / 3 / 2021 , 18:09 από news_room «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας επιβάλλει ποια εκδοχή του μαύρου θα επιλέξουμε. Αν είναι καλύτερος ο κόσμος του κλομπ ή ο κόσμος της κουκούλας. Αρνούμαστε κατηγορηματικά. Υπάρχει άλλος δρόμος που τον έχουμε ζήσει με τη Δημοκρατική Παράταξη, τότε […]

Ελληνοαμερικανός Επιστήμονας ανακάλυψε τρόπο για την Καταπολέμηση της Παχυσαρκίας

Ελληνοαμερικανός Επιστήμονας ανακάλυψε τρόπο για την Καταπολέμηση της Παχυσαρκίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 2 / 2021 , 0:15 από news_room Το μυστικό καταπολέμησης της παχυσαρκίας θα μπορούσε να βρίσκεται σε μια περιοχή του εγκεφάλου μας, καθιστώντας την καταπολέμηση της ευκολότερη από ότι νομίζαμε μέχρι σήμερα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο διακεκριμένος Έλληνας καθηγητής Κωνσταντίνος Στρατάκης, επικεφαλής του Τμήματος […]

Pin It on Pinterest