16 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Νέα Περιοριστικά Μέτρα σε Ισχύ από σήμερα Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 2 / 2021 , 8:08 από news_room

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για τις περιφερειακές ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, τους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Παράλληλα στο «κόκκινο» εντάσσεται η περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης από αύριο Σάββατο στις 6 το πρωί.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις περιφερειακές ενότητες της Αττικής, Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα περιλαμβανομένων και των σημερινών δεικτών, αλλά και ζητήματα που αφορούν στην κινητικότητα και τους δείκτες που καθορίζουν την εξέλιξη της πανδημίας αποφασίστηκαν από αύριο 6 το πρωί έως τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου τα εξής:

– Κάθε Σάββατο και Κυριακή επιτρέπεται η μετακίνηση μέχρι τις 6 το απόγευμα. Συγκεκριμένα η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

-Αναστέλλεται η λειτουργία των Λυκείων δια ζώσης και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία.

– Το λιανεμπόριο και οι δραστηριότητες που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει θα λειτουργούν πλέον με τη μέθοδο του click away. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν. Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο θα παραμένουν κλειστά.

– Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

– Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

– Οι χώροι λατρείας λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα.

 

Όσον αφορά τους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης αποφασίστηκαν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα καθώς το επιδημιολογικό φορτίο αξιολογήθηκε σήμερα ως ιδιαίτερα αυξημένο και επικίνδυνο.

Η επιδημιολογική εικόνα των πέντε αυτών περιοχών, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, κάνει αναγκαία τη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων σε σχέση με αυτά που ισχύουν για τις «κόκκινες» περιοχές, προκειμένου να αναστραφεί η πορεία εξάπλωσης του ιού. Πιο συγκεκριμένα στις περιοχές αυτές από αύριο Σάββατο στις 6 το πρωί:

– Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

– Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα super market, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.

– Αναστέλλεται, επίσης, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης. Τα δημοτικά σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους δήμους Μυκόνου και Θήρας ,μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

– Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους δήμους αυτούς – η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του πέντε δήμους θα επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.

– Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των Δικαστηρίων.

– Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.

– Επιπλέον, με δεδομένα τα ευρήματα που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, στις περιοχές αυτές αναστέλλεται και η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.

 

Ακόμη, στις περιοχές αυτές, όπως και στις «κόκκινες» περιοχές συνεχίζουν να ισχύουν τα εξής:

– Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί, με μοναδική εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους υγείας, για λόγους εργασίας και για σύντομη βόλτα κατοικίδιου γύρω από τη μόνιμη κατοικία.

– Παραμένουν σε αναστολή κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας, καθώς και η λειτουργία των χώρων πολιτισμού.

 

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι ιδιαίτερα για τις περιοχές αυτές, είναι ανάγκη η πιστή κι αυστηρή τήρηση τόσο του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπως και η τήρηση των αποστάσεων, καθώς και η εφαρμογή της τηλε-εργασίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό (τουλάχιστον 50% για τις περιοχές αυτές). Παράλληλα, τα καταστήματα εστίασης λειτουργούν, όπως και σε όλη τη χώρα, με τη μέθοδο του take away και του delivery. Όσον αφορά στο take away, υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν αποτελεί αυτοτελή λόγο μετακίνησης.

 

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε στοιχεία για τους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης.

 

Πιο συγκεκριμένα, στο δήμο Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας τα ενεργά κρούσματα ήταν 34 στις 30 Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησαν να ισχύουν τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα, και αυτή τη στιγμή είναι 45.

Αντίστοιχα, ο δήμος Μυκόνου είχε 25 ενεργά κρούσματα στις 30 Ιανουαρίου όταν ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα και σήμερα τα έχει διπλασιάσει σε 50, παρά τα μέτρα που ισχύουν.

Ο δε δήμος Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, είχε 189 ενεργά κρούσματα στις 30 Ιανουαρίου όταν ξεκίνησε η ισχύς των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και αυτή τη στιγμή έχει 292 ενεργά κρούσματα. Δηλαδή μέσα σε λίγες μέρες τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 35%.

Στο δήμο Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, τα ενεργά κρούσματα ήταν 173 στις 30 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα και αυτή τη στιγμή είναι 349, έχουν δηλαδή υπερδιπλασιαστεί μέσα σε μερικές ημέρες, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων αγγίζει το 50,43%.

Τέλος, αυξητική τάση των κρουσμάτων παρατηρείται και στο δήμο Αγίου Νικολάου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. Πιο συγκεκριμένα, τα ενεργά κρούσματα την 1η Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η ισχύς των πρόσθετων μέτρων, ήταν 43 και αυτή τη στιγμή είναι 78.

 

Οι περιφερειακές ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, καθώς και οι πέντε περιοχές μεγάλου αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου, δηλαδή η Πάτρα, η Χαλκίδα, η Μύκονος, η Σαντορίνη και ο ‘Αγιος Νικόλαος, όπως επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς παραμένουν σε καθεστώς καθημερινής επιδημιολογικής παρατήρησης και η εξέλιξη της πανδημίας θα αξιολογείται καθημερινά, σε τακτικές τεχνικές συσκέψεις και σε συνάρτηση τόσο των καθημερινών επιδημιολογικών δεδομένων όσο και των αποτελεσμάτων των ιχνηλατήσεων των κρουσμάτων και των στενών τους επαφών.

 

Αναφορικά τώρα με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας εξακολουθεί να παραμένει σε σταθερή επιδημιολογική κατάσταση, και εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα για το επίπεδο Α’ – κίτρινο.

 

Σχετικά με τις περιοχές που παρατηρείται μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, ισχύουν τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα που προβλέπονται για όσες ανήκουν στο επίπεδο Β’ – κόκκινο.

Σε αυτό το καθεστώς παραμένουν για τις επόμενες 7 ημέρες οι ακόλουθες περιοχές:

– Παραμένει στο κόκκινο ο δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ο οποίος σήμερα έχει 59 ενεργά κρούσματα, ενώ είχε 74 ενεργά κρούσματα στις 9 Ιανουαρίου με τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα να βρίσκονται σε ισχύ ήδη από τις 17 Δεκεμβρίου.

 

Παραμένουν στο κόκκινο οι Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, οι οποίοι έχουν 46 και 36 ενεργά κρούσματα αντίστοιχα, όταν στις 12 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, ο μεν Δήμος Θηβαίων είχε 67 ενεργά κρούσματα, ο δε Δήμος Τανάγρας 21. Δηλαδή στο Δήμο Θηβαίων το ιικό φορτίο φαίνεται να υποχωρεί, δεν έχει φτάσει, όμως, ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο. Στο δε Δήμο Τανάγρας, το ιικό φορτίο δείχνει να αυξάνεται παρά τα πρόσθετα μέτρα που έχουν ληφθεί.

– Παραμένει στο κόκκινο ο Δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, όπου παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου. Πιο συγκεκριμένα, η Σπάρτη είχε στις 14 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα μέτρα, 53 ενεργά κρούσματα και σήμερα έχει 77.

– Παραμένει στο κόκκινο η Ζάκυνθος, όπου υπήρχαν 23 ενεργά κρούσματα την 1 Φεβρουαρίου που ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα και αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα είναι 33.

– Στις κόκκινες περιοχές παραμένει, επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, όπου στις 13 Ιανουαρίου, όταν και τέθηκαν σε ισχύ τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, υπήρχαν 112 ενεργά κρούσματα και αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα είναι 74.

Στις κόκκινες περιοχές πλέον εντάσσονται από αύριο και οι εξής περιοχές:

– Ο δήμος Ρεθύμνης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, ο οποίος είχε 17 ενεργά κρούσματα στις 25 Ιανουαρίου και αυτή τη στιγμή έχει 51. Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του δήμου Ρεθύμνης παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες.

– Ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όπου στις 25 Ιανουαρίου υπήρχαν 19 ενεργά κρούσματα και έχουν αυξηθεί στα 33.

– Ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, όπου υπήρχαν 23 ενεργά κρούσματα στις 25 Ιανουαρίου και έχουν αυξηθεί στα 59.

– Ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί από 7 στις 25 Ιανουαρίου σε 49. Μέσα σε 11 δηλαδή ημέρες τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 600%.

– Και ο δήμος Τεμπών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 32 από 5 που ήταν στις 25 Ιανουαρίου.

Συμπερασματικά, στις κόκκινες περιοχές, από αύριο στις 6 το πρωί θα ανήκουν:

– Ο Δήμος Εορδαίας,

– ο Δήμος Θηβαίων,

– ο Δήμος Τανάγρας,

– ο Δήμος Σπάρτης,

– ο Δήμος Ζακύνθου,

– η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου,

– ο Δήμος Ρεθύμνης

– ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού

– ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων

– ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και

– ο Δήμος Τεμπών.

 

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας και όχι μόνο, δεν είναι στατική, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα διαφοροποιούνται διαρκώς, και η όποια μεταβολή τους εξετάζεται και αξιολογείται.

Ακόμη, ανέφερε ότι λόγω της επιδημιολογικής εικόνας ανά την επικράτεια, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων δεν συζητήθηκαν άλλα θέματα ούτε και αιτήματα των διάφορων υπουργείων, όπως και του Αθλητισμού, που αφορούσαν την επανεκκίνηση περισσότερων αθλητικών και όχι μόνο δραστηριοτήτων.

«Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό και τις επιπτώσεις (οικονομικές, αγωνιστικές, αλλά και ψυχολογικές) στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που αποτελεί μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας. Ζητούμε όμως υπομονή. Ελπίζουμε να έχουμε καλύτερη εικόνα τις προσεχείς ημέρες και να μπορέσουμε να έχουμε νέα για την αθλητική οικογένεια της χώρας μας», σημείωσε.

 

Παράλληλα επισήμανε ότι οι αποφάσεις για το άνοιγμα ή μη συγκεκριμένων δραστηριοτήτων είναι μία πολυπαραγοντική εξίσωση.

«Η όποια απόφαση δεν στηρίζεται σε εμμονικά σύνδρομα ούτε στελεχών της κυβέρνησης ούτε των επιδημιολόγων. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το όποιο άνοιγμα δραστηριοτήτων επιδρά αυξητικά στην κινητικότητα, το λεγόμενο mobility. Όσο δε μεγαλύτερη είναι η κινητικότητα, τόσο μεγαλύτερο είναι και το ρίσκο για περαιτέρω διασπορά και εξάπλωση του ιού. Γιατί η κινητικότητα σημαίνει επαφές, λίγες – πολλές, αραιές – συχνές, παρόλα αυτά επαφές», τόνισε ενώ προσέθεσε ότι το ζήτημα είναι αν το άνοιγμα συγκεκριμένων δραστηριοτήτων αυξάνει την κινητικότητα, αλλά και πόσο «επιβαρύνει» τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και πόσο αυξάνει το ρίσκο της διασποράς.

 

«Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, προσπάθεια συναντίληψης για την εξέλιξη της πανδημίας και όχι κραυγές, αναθέματα και ακραίες προσεγγίσεις. Η κυβέρνηση παρακολουθεί τα δεδομένα και ακολουθεί τις προτάσεις – αξιολογήσεις των κορυφαίων επιδημιολόγων της χώρας. Γιατί η μεγαλύτερη εικόνα, η εικόνα όλης της χώρας προέχει», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς. Ακόμη, κατέστησε σαφές ότι μοναδικό κριτήριο για κάθε απόφαση είναι τα δεδομένα, καθώς αυτά υπαγορεύουν προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η επιδημιολογική εικόνα της χώρας αλλά και τα στοιχεία από άλλες χώρες δείχνουν ότι πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση. «Ξέρουμε ότι ύστερα από 11 μήνες προσπάθειας, όλοι έχουμε κουραστεί. Δίνουμε, όπως όλος ο κόσμος, μια διαρκή μάχη. Δεν είναι εύκολο. Φαίνεται, όμως, ήδη φως, καθώς η έναρξη των εμβολιασμών μας φέρνει πιο κοντά στο τέλος της πανδημίας. Χρειάζεται να συνεχίσουμε να δείχνουμε όλοι μας υπομονή και επιμονή. Για να παραμείνουμε ασφαλείς, μέχρι να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία», κατέληξε.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Ινδία Ο Μόντι άνοιξε έναν αμφιλεγόμενο ινδουιστικό ναό

Ινδία: Ο Μόντι άνοιξε έναν αμφιλεγόμενο ινδουιστικό ναό (Εικόνες)

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 23 / 1 / 2024 , 5:50 από news_room Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι άνοιξε έναν αμφιλεγόμενο ινδουιστικό ναό, εκπληρώνοντας μια κρίσιμη ινδουιστική εθνικιστική υπόσχεση που ελπίζει ότι θα εκτοξεύσει το κυβερνών Κόμμα Bharatiya Janata (BJP) σε μια τρίτη διαδοχική θητεία ρεκόρ στις επερχόμενες γενικές εκλογές. Ο Μόντι, ντυμένος με παραδοσιακό χιτώνα κούρτα, […]

Ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Σεμινάριο «Αντίδραση Εκκλησιών και Θρησκευτικών Κοινοτήτων στον πόλεμο και τις συγκρούσεις» Ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Σεμινάριο «Αντίδραση Εκκλησιών και Θρησκευτικών Κοινοτήτων στον πόλεμο και τις συγκρούσεις»

Οικουμενικός: Η ουκρανική κρίση πρέπει να ξεπεραστεί με αποφασιστικότητα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 23 / 3 / 2023 , 9:26 από news_room Ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Σεμινάριο «Αντίδραση Εκκλησιών και Θρησκευτικών Κοινοτήτων στον πόλεμο και τις συγκρούσεις» Εξοχότατε, κα Ingrida Šimonytė, Πρωθυπουργέ της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, Εξοχότατε, κυρία Viktorija Čmilytė-Nielsen, Ομιλητή του Seimas της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, Αξιότιμε κύριε Αντιπρόεδρε της Ομάδας του ΕΛΚ στο […]