31 °C Athens, GR
05/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της Ελπιδοφόρος : «Το να έχουμε μαζί μας τους δύο πρώην Αρχιεπισκόπους Αμερικής είναι τεράστια τιμή» – Adologala.gr Σέριφος : Εγκαίνια του Μουσείου «Περσεύς» στο κτήριο του ιστορικού Ξενία από την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη 52 δασικές πυρκαγιές σήμερα σε όλη την Ελλάδα – Επέμβαση της Πυροσβεστικής σε πολλαπλά μέτωπα ΗΠΑ: Έξι νεκροί και 31 σοβαρά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ – Ασύλληπτος ο δράστης Η ελληνικής καταγωγής Σιλβίνα Μπατάκις νέα υπουργός Οικονομίας στην Αργεντινή Απονομή τίτλων των αποφοίτων της Κοινότητας Ρέμλης – Adologala.gr Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Καθηγητή Δικανικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Liverpool Δανία: Τρεις νεκροί, 4 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο – Συνελήφθη ύποπτος

Έκτακτη χορηγία 1500€ σε επαγγελματίες των Τεχνών και του Πολιτισμού

Έκτακτη χορηγία 1500€ σε επαγγελματίες των Τεχνών και του Πολιτισμού

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 2 / 2021 , 18:14 από news_room

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνουν την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την παραχώρηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης (εφάπαξ ποσού) ύψους €1.500 προς δικαιούχους από όλο το φάσμα των Τεχνών και του Πολιτισμού στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Α. Δικαιούχοι Αιτητές/Αιτήτριες

Δικαιούχοι αιτητές/αιτήτριες για την έκτακτη χορηγία είναι όσοι/ες πληρούν τις πιο κάτω προϋποθέσεις:

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΥΘΕΣΕΙΣ

  • Είναι επαγγελματίες στον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών σε ένα ή περισσότερα από τα πεδία καλλιτεχνικής δραστηριότητας, όπως αυτά περιγράφονται στην παράγραφο Β πιο κάτωκαι:
  • έχουν αναστείλει πλήρως την εργασία τους σύμφωνα με τα Διατάγματα του Υπουργού Υγείας και τις σχετικές Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα https://www.pio.gov.cy/coronavirus/ και δεν έχει διαφοροποιηθεί η φύση ή/και ο τρόπος δραστηριοποίησής τους, ή
  • έχουν υποστεί σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους και δεν έχει επέλθει καμία ουσιαστική αλλαγή στην οικονομική τους κατάσταση κατά τους τελευταίους τρεις μήνες (Οκτώβριο-Δεκέμβριο) του 2020 και
  • δεν είναι(α) εργαζόμενοι στη Δημόσια Υπηρεσία, στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία, στους ημικρατικούς οργανισμούς και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, (β) δεν έχουν λάβει οποιοδήποτε επίδομα/χορηγία από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο πλαίσιο των έκτακτων σχεδίων που είχαν εξαγγελθεί για την κρίση της πανδημίας τους τελευταίους τρεις μήνες (Οκτώβριο-Δεκέμβριο) του 2020, (γ) δεν λαμβάνουν θεσμοθετημένη σύνταξη Κοινωνικών Ασφαλίσεων,  (δ) δεν λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ).
  • Είναι Κύπριοι ή άλλοι Ευρωπαίοι Πολίτες και διαμένουν μόνιμα στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές.

Β. Πεδίο καλλιτεχνικής δραστηριότητας

1. Γράμματα και Λογοτεχνία (περιλαμβανομένων Λογοτεχνών, Μεταφραστών,Συγγραφέων, Ποιητών καθώς και της μετάφρασης λογοτεχνικού έργου, όπως μυθιστορήματος, νουβέλας, ποίησης κ.τ.λ.).

2. Εικαστικά (περιλαμβανομένων και των ειδικοτήτων των Εικαστικών καιΘεωρητικών, Ιστορικών και Κριτικών Τέχνης, Χαρακτών, Ζωγράφων, Γλυπτών, Γραφιστών, Εικονογράφων, Επιμελητών Εκθέσεων 3D Animators, Mapping/Visual Artists, Wire Sculpture Artist, Performance and Visual Artists, Fashion Visual Merchants, Performers/Εικαστικών, Αγγειοπλαστών, Εικαστικών/Ψηφοθετών, Κεραμιστών, Κουκλοποιών, Οπτικών Καλλιτεχνών, Σχεδιαστών Σύγχρονου Εικαστικού Κοσμήματος, Χειροτεχνών και οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας εντάσσεται ως νέος κλάδος και ορίζεται ως νέες πρακτικές από τις Σχολές Καλών Τεχνών).

3. Εφαρμοσμένες Τέχνες (περιλαμβανομένων και των ειδικοτήτων του γραφίστα,εικονογράφου, φωτογράφου, video artist και animator)

4. Θέατρο (θεατρικός συγγραφέας, θεατρικός μεταφραστής, σκηνοθέτης,σκηνογράφος, ενδυματολόγος, μουσικοσυνθέτης, χορογράφος/κινησιολόγος, ηθοποιός, θεατρολόγος, δραματουργός, δραματολόγος, κουκλοπαίκτης, διευθυντής σκηνής, περιλαμβανομένης και της υποστηρικτικής δραστηριότητας του σχεδιασμού φωτισμού, σχεδιαστής ήχου και μουσικής επιμέλειας, Τεχνικός Θεάτρου, φροντιστήριο, props master, βοηθός σκηνογράφου, αμπιγιέζ, μακιγιάζ/ειδικά εφφέ μακιγιάζ, ειδικά εφφέ κατασκευές, χειριστής ήχου, ηχολήπτης, ηχητικός, χειριστής πολυμέσων, runner, animateur).

5. Κινηματογράφος, Τηλεόραση και Οπτικοακουστικές Τέχνες

(περιλαμβανομένων και των ειδικοτήτων του σκηνοθέτη, σεναριογράφου, διευθυντή φωτογραφίας, ηθοποιού, σχεδιαστή παραγωγής, σκηνογράφου, σχεδιαστή κοστουμιών, μοντέρ, γραφίστα, 3D animation artist, compositor, special and visual effects supervisor, video artist, σχεδιαστή ήχου, ηχολήπτη, χειριστή ήχου, ηχητικού, ηλεκτρολόγου, κινηματογραφιστή, βοηθού οπερατέρ, επεξεργασία εικόνας/μοντάζ, special and visual effects editor, χειριστή πολυμέσων gaffer/ηλεκτρολόγου, rigger, βοηθού συνεργείου, grips, εργατών σκηνικού, βαφέα/ζωγράφου/master paint, τεχνικού οπτικοακουστικών μέσων, βοηθού ενδυματολόγου, κατασκευαστή σκηνικών, Boom Men, backstage coordinator, fly crew, Script/Continuity, κατασκευαστή ειδικών εφφέ, μακενίστα, colourists, φωτογράφου, αμπιγιέζ, ειδικά εφφέ μακιγιάζ, μακιγιέρ/μακιγιέζ).

6. Μουσική (περιλαμβανομένων και των ειδικοτήτων των συνθετών, μουσικών,εκτελεστών κλασικού οργάνου, μουσικών οργανοπαικτών σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής, τραγουδιστών σύγχρονου, κλασικού και παραδοσιακού τραγουδιού, Live DJ, δασκάλων φωνητικής, δασκάλων μουσικών οργάνων, μουσικολόγων, κριτικών μουσικής, session μουσικών, μουσικών εκτελεστών κλασικής μουσικής, Musical Theatre Artists, εθνομουσικολόγων, λυρικών τραγουδιστών, μουσικοδιδασκάλων, οργανοπαικτών, ηχοληπτών, μουσικοτεχνολόγων).

7. Χορός (περιλαμβανομένων και των ειδικοτήτων του χορευτή, χορογράφου,περφόρμερ, χοροδιδασκάλου σύγχρονου, κλασικού και παραδοσιακού χορού).

8. Παραδοσιακός Πολιτισμός (όπως καραγκιοζοπαίχτες και άλλοι επαγγελματίες).

9. Άλλες κατηγορίες που δεν αναφέρονται πιο πάνω

 

Γ.   Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα https://eservices.moec.gov.cy/Politistikes/Chorigia-Technes-Politismos, η οποία είναι διαθέσιμη στoν ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας όπως επεξηγείται πιο κάτω:

1. Αιτητές/Αιτήτριες που έχουν ήδη λάβει το επίδομα μέσα στο 2020

Όσοι/ες αιτητές/αιτήτριες είχαν λάβει το επίδομα μέσα στο 2020 είναι αυτόματα δικαιούχοι και του δεύτερου επιδόματος 2021 νοουμένου ότι θα υποβάλουν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Διευκρινίζεται ότι τα στοιχεία της αίτησης θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όταν καταχωρηθεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιήθηκαν για εγγραφή στην πλατφόρμα. Στην περίπτωση που υπάρχουν οποιεσδήποτε αλλαγές στα στοιχεία της αίτησής σας (π.χ. αριθμός IBAN, αρ. τηλεφώνου, κ.λπ.) παρακαλείστε όπως τα τροποποιήσετε και υποβάλετε την αίτηση.

2. Αιτητές/Αιτήτριες που είχαν υποβάλει αίτηση και δεν είχαν λάβει το επίδομα το 2020.

Όσοι/ες αιτητές/αιτήτριες είχαν υποβάλει αίτηση για το επίδομα μέσα στο 2020 και δεν το είχαν λάβει θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Διευκρινίζεται ότι δικαιούχοι θεωρούνται όσοι τηρούν τους όρους και προϋποθέσεις, όπως περιγράφονται στην Ενότητα Α της παρούσας ανακοίνωσης. Αναφέρεται ότι τα στοιχεία της αίτησης θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όταν καταχωρηθεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιήθηκαν για εγγραφή στην πλατφόρμα. Στην περίπτωση που υπάρχουν οποιεσδήποτε αλλαγές στα στοιχεία της αίτησής σας (π.χ αριθμός IBAN, αρ. τηλεφώνου, κ.λπ.) παρακαλείστε όπως τα τροποποιήσετε και υποβάλετε την αίτηση.

3. Αιτητές/Αιτήτριες που υποβάλλουν αίτηση για πρώτη φορά.

Αιτητές/αιτήτριες που υποβάλλουν αίτηση για πρώτη φορά θα πρέπει να την υποβάλουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν όλα τα πεδία της αίτησης. Διευκρινίζεται ότι δικαιούχοι θεωρούνται όσοι τηρούν τους όρους και προϋποθέσεις όπως περιγράφονται στην Ενότητα Α της παρούσας ανακοίνωσης.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2021 στις 2μ.μ.

Σε περίπτωση που οι αιτητές/αιτήτριες έχουν παραλείψει ή έχουν καταχωρήσει λάθος πληροφορίες στην ηλεκτρονική αίτηση για παραχώρησή του πιο πάνω επιδόματος (π.χ. καταχώρηση λανθασμένου αριθμού ταυτότητας, ΙΒΑΝ, swift  code  κ.λπ.), μπορούν να τροποποιήσουν τα στοιχεία της αίτησής τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πριν τη λήξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων. Τονίζεται ότι, μετά τη λήξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων, η οποιαδήποτε τροποποίηση των στοιχείων της αίτησης δεν θα είναι δυνατή.

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΥπΕσ. Μάκης Βορίδης : Η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί κανονικά και στο προσωπικό των ΟΤΑ

ΥπΕσ. Μάκης Βορίδης : Η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί κανονικά και στο προσωπικό των ΟΤΑ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 21 / 1 / 2021 , 5:14 από news_room Την πρόθεση του να συνεχίσει την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής που ξεκίνησε επί των ημερών της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ […]

Συνεχίζουν να πωλούν με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους τα σούπερ μάρκετ - Νέα πρόστιμα 120.340 ευρώ σε δύο αλυσίδες

Συνεχίζουν να πωλούν με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους τα σούπερ μάρκετ – Νέα πρόστιμα 120.340 ευρώ σε δύο αλυσίδες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 8 / 4 / 2022 , 19:54 από news_room Χωρίς τέλος πρόκειται να είναι η ταλαιπωρία και η δυσκολία αγοράς τροφίμων από τους καταναλωτές αφού οι αλυσίδες super market συνεχίζουν να μην εφαρμόζουν την απόφαση της κυβέρνησης για τα περιθώρια κέρδους και έτσι οι καταναλωτές υφίστανται τις υψηλές […]

Pin It on Pinterest