19 °C Athens, GR
19/10/2021

Τελευταια Νέα
Με τον Πρόεδρο της Ουγκάντα συναντήθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος – Ολοκληρώθηκε η Επίσκεψη του στην Ουγκάντα Μόρφου Νεόφυτος: «Φίλοι στον Ουρανό και στη Γή» – Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του Εν Ευβοία 3 Ιατροί θα αποφανθούν για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Η Απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Συνάντηση εργασίας του Οικουμενικού Πατριάρχη με διεθνή ομάδα επιστημόνων για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου Εορτάστηκαν τα 109 Ελευθέρια της Έδεσσας Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Απόστολο Λουκά Στροβόλου O Πρώτος εορτασμός όλων των Αγίων Ιατρών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Στο Λουξεμβούργο για συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης

Στις 23 & 24 Ιανουαρίου το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κόμματος για τα Ζώα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 23 / 1 / 2021 , 13:14 από news_room

To Ιδρυτικό του Συνέδριο διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιανουαρίου το Κόμμα για τα Ζώα, το νεοσύστατο πολιτικό κόμμα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο διεθνές κίνημα της Πολιτικής Φιλοζωίας και στο Animal Politics Foundation.

Το Συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από διακόσια μέλη του κόμματος, θα οργανωθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Θα αναμεταδίδεται όμως ζωντανά και από το κανάλι του κόμματος στο YouTube (Kόμμα για τα Ζώα – animal politics II).

To Συνέδριο θα ψηφίσει πολιτική απόφαση και θα εκλέξει εκείνες και εκείνους πουθα στελεχώσουν τους θεσμούς του (το πανελλαδικό, το συντονιστικό και τους επικεφαλής).

Το νέο κόμμα θα υποδεχθούν στο πολιτικό γίγνεσθαι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25, εκπρόσωποι των οποίων θα χαιρετίσουν τις εργασίες τους. Επίσης θα χαιρετίσει η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και τα «αδελφικά» κόμματα του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα από την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Κύπρο κ.ά.

Το συνέδριο θα λήξει την Κυριακή στις 5 μ.μ. με συνέντευξη τύπου στην οποία εκπρόσωποι του τύπου θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους επικεφαλής του. Θα παρευρεθούν εκπρόσωποι ΜΜΕ σαν το ΣΚΑΪ, τη LIFO, το Greek Vegan Magazine, την ΕΡΑ, το PetPet.news κ.ά. Αιτήσεις για συμμετοχή στη συνέντευξη τύπου γίνονται δεκτές στο [email protected]

Στο Συνέδριο περιλαμβάνονται πολλά στρογγυλά τραπέζια, Ξεχωρίζει το Σάββατο 23/1/2021 στις 6 μ.μ η διάλεξη του στελέχους του σουηδικού κόμματος Djurens Parti Peter Kalmström με θέμα τις επιπτώσεις της κτηνοτροφίας στο περιβάλλον. Την Κυριακή στις 12 οι συζητήσεις της ιατρού Χριστίνα Παπή με την Κλινική Διατροφολόγο Δέσποινα Μαρσέλου και τη Μαιευτήρα Βασιλική Σκαλαφούρη με θέμα και ακολούθως με την χημικό και διδάκτορα Περιβαλλοντικής Χημείας, Ελένη Πρίφτη, με θέμα «Υγεία και Φυτική Διατροφή».

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον θα είναι το πάνελ που συντονίζει η Νταϊάνα Φακιολά με θέμα «Βιγκανισμός, άθληση και ο μύθος της πρωτεΐνης» στο οποίο συμμετέχουν οι φυτοφάγοι αθλητές Κωνσταντίνα Τουμάνιου (προπονήτρια Crossfit), Αλέξανδρος Φωτεινός (πρωταθλητής στο Δυναμικό Τρίαθλο), Παναγιώτης Παναρίτης (δρομέα μεγάλων αποστάσεων), Ηλίας Μαλεσιάδας (Crossfit και δρομέας στο βουνό) για τα πλεονεκτήματα της φυτοφαγίας στον αθλητισμό.
Παράλληλα θα διοργανωθούν πολλές συζητήσεις, με θέματα

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει ως εξής: Σάββατο 23/1 πρωί Συνεδρίαση 1

10 π.μ.: Αναμετάδοση ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υποτίτλους
Συνεδρίαση 2
11 π.μ.: Χαιρετισμοί
Εκπρόσωποι ελληνικών κοινοβουλευτικών κομμάτων, φιλοζωικών ομοσπονδιών και επιστημονικών οργανώσεων καλοωσορίζουν το Κόμμα για τα Ζώα στην πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Έχουν προσκληθεί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25, ΚΚΕ, ΕΛΛΥ, ΠΦΟ, ΠΦΠΟ και Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία.
Θα χαιρετήσουν την ίδρυση του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα:
• Από τη Νέα Δημοκρατία, η Χρυσαυγή Ατσιδάκου, επικεφαλής Θεματικού Τομέα Περιβάλλοντος • Από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Δημήτρης Καρακώστας, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής. • Από το ΚΙΝΑΛ, ο Χρήστος Μπαρμπαρέσος, μέλος της Γραμματείας του τομέα Περιβάλλοντος και Γραμματέας της Τ.Ο. Γλυφάδας. • Από το ΜέΡΑ25, ο Βουλευτής Κρίτωνας Αρσένης, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο Γιάννης Χαραλαμπάκης εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. • Από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, η Πρόεδρος Ειρήνη Μολφέση.
Συνεδρίαση  3
12 π.μ: Κεντρική πολιτική εισήγηση
Ο Νίκος Ράπτης συζητά με μέλη του Κόμματος για τα Ζώα για την πορεία της ελληνικής Πολιτικής Φιλοζωίας έως το συνέδριο, για τοπολιτικό στίγμα και τις προοπτικές του κόμματος. Σχολιάζουν: Δήμητρα Ανδρίτσου, Ειρήνη Ρουχωτά,  κ.ά
Συνεδρίαση  4

1 μ.μ: Παρουσίαση των υποψήφιων για το Συντονιστικό Τα μέλη μας που θέλουν να στελεχώσουν το Συντονιστικό μας συζητάνε για την πολιτική και οργανωτική φυσιογνωμία που θα ήθελαν να διαμορφωθεί και με την παρουσία τους! Συντονίζει ο Νίκος Ράπτης.
Συμμετέχουν: Ελένη Δέδε, Γεωργία Καρυδάκη, Αλέξης Μαντζώρος, Μαρία Αστραδενή Σκούρτα, Νταϊάνα Φακιολά, Λυδία Ψιλοβίκου.
Συνεδρίαση 5 (εκτός αναμετάδοσης)

2 μ.μ.: Συνεδρίαση του Πανελλαδικού και εκλογή του Συντονιστικού. Το συμβάν δεν θα αναμεταδοθεί από το live streaming.
Σάββατο 23/1/2021 απόγευμα Συνεδρίαση 6

4 μ.μ.: Τα μέλη έχουν τον λόγο

Μέλη και φίλοι του Κόμματος για τα Ζώα συζητούν για το τι ήταν αυτό που τις/τους οδήγησε να συμμετέχουν στο κίνημά μας και ποιες θέλουν να είναι τα χαρακτηριστικά του νέου φορέα (οι σχέσεις του με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, το ακροατήριό του, οι πολιτικές του προτεραιότητες, οι σχέσεις του με τους άλλους πολιτικούς και κοινωνικούςφορείς κ.λπ).
Πρώτο πάνελ (4-5 μ.μ. Συντονιστής Νίκος Ράπτης): Συμμετέχουν Ελένη Δαρμάνη (Κέρκυρα), Δημήτρης Μαύρος (Αθήνα), Ειρήνη Μάντη (Ιωάννινα)
Δεύτερο πάνελ (5-6 μ.μ. Συντονιστής Λυδία Ψιλοβίκου-Κέιβ): Συμμετέχουν Γιώργος Τύμπας (Λάρισα), Βάσω Λεβεντάκου (Κεφαλλονιά), Γεωργία Κατσιβέλη (Αθήνα)
Συνεδρίαση 7

6 μ.μ.: Διάλεξη του στελέχους του σουηδικού κόμματος Djurens Peter Kalmström.
Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, πρωί Συνεδρίαση 8

11 π.μ. Χαιρετισμοί αδελφικών κομμάτων.

Θα χαιρετίσουν οι:
Robert Gabel (επικεφαλής Tierschutzpartei Γερμανίας), Vanessa Hudson (Animal Welfare Party Ηνωμένου Βασιλείου), Carol Johnson (Party of Animal Welfare Ιρλανδίας), Cristiano Ceriello (Partito Animalista Italiano, Ιταλία) Κυριάκος Κυριάκου (Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου) κ.ά.
Συνεδρίαση 9
«Υγεία και Φυτική Διατροφή». Τα οφέλη της φυτοφαγίας, με απλά λόγια. 12 μ.μ. Η ιατρός Χριστίνα Παπή συζητάει με τη Δέσποινα Μαρσέλου, Κλινική Διατροφολόγο με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα, τ. Προϊσταμένη στο Τμήμα Ανοσολογίας του Νοσοκομείου του Newcastle και τη Βασιλική Σκαλαφούρη, Μαιευτήρα Χειρουργό – Γυναικολόγο. 1 μ.μ.: Η Χριστίνα Παπή συζητά με τη χημικό και διδάκτορα Περιβαλλοντικής Χημείας, Ελένη Πρίφτη.   Συνεδρίαση 10
2 μ.μ.: Στρογγυλό τραπέζι: Βιγκανισμός, άθληση και ο μύθος της πρωτεΐνης
Η Νταϊάνα Φακιολά συζητάει για τη φυτοφαγία στον αθλητισμό με τους Κωνσταντίνα Τουμάνιου (προπονήτρια Crossfit), Αλέξανδρο Φωτεινό (πρωταθλητή στο Δυναμικό Τρίαθλο), Παναγιώτη Παναρίτη (δρομέα μεγάλων αποστάσεων), Ηλία Μαλεσιάδα (Crossfit και δρομέα στο βουνό) για τα πλεονεκτήματα της φυτοφαγίας στον αθλητισμό.
Κυριακή 24/1/2021, απόγευμα Συνεδρίαση 11

3 μ.μ. Πολιτικές παρεμβάσεις των μελών του Πανελλαδικού. Γνωρίζουμε τα μέλη του Πανελλαδικού και τους στόχους τους για το κίνημα.
Συνεδρίαση 12
5 μ.μ. Συνέντευξη τύπου Οι επικεφαλής του Κόμματος για τα Ζώα επικοινωνούν με εκπροσώπους του τύπου. Τους επικεφαλής μας ρωτούν οι:
– Γιώργος Καραμέρος (Flash.gr) - Μαρία Ρεμπούτσικα (ΕΡΑ) - Πάνος Σάκκας (LIFO) - Σταματίνα Σταματάκου (Σκάι) - Μαρία Γεωργίου (Greek Vegan Magazine) - Μυρτώ Τζώρτζου (PetPET.news) Επιφυλάσσεται για τη συμμετοχή του λόγω ενδεχόμενων επαγγελματικών υποχρεώσεων ο Γιάννης Ευσταθίου (STAR)

Το συνέδριο θα παρουσιάσει η Λυδία Ψιλοβίκου-Κέιβ.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 30 / 8 / 2021 , 13:25 από news_room Η Μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια Το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου, οπότε τιμάται η μνήμη της αποτομής της κεφαλής του τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και στην Ιερά […]

Ι.Μ Βαλουκλή : Εσπερινός για την εορτή της μνήμης των Αγ. Αποστόλων Βαρθολομαίου & Βαρνάβα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 11 / 6 / 2021 , 22:38 από news_room Σήμερα Παρασκευή ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εορτάζει τα ονομαστήριά Του Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε την Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021, το απόγευμα, στην Ιερά Μονή Βαλουκλή, στον Μ.Εσπερινό για την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου “Άξιόν […]

Pin It on Pinterest