16 °C Athens, GR
31/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Η ομογένεια του Σικάγο των Η.Π.Α. τίμησε το Πυροσβεστικό Σώμα στις εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Προστάτη των Καρκινοπαθών, Αγίου Παρθενίου στο Ίλιον Εγκαινιάστηκε στη Νέα Μάκρη το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Π. Τσαπανίδου: Στις 21 Μαΐου έρχεται η ώρα της πολιτικής αλλαγής Αμαλιάδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα – 5 συλλήψεις Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Ναός του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Λαμία για το 1ο πολυθεματικό Συνέδριο «Star Forum» Επετειακή εκδήλωση της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821 Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ Επιστρέφει στη χώρα ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου

Στις 23 & 24 Ιανουαρίου το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κόμματος για τα Ζώα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 23 / 1 / 2021 , 13:14 από news_room

To Ιδρυτικό του Συνέδριο διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιανουαρίου το Κόμμα για τα Ζώα, το νεοσύστατο πολιτικό κόμμα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο διεθνές κίνημα της Πολιτικής Φιλοζωίας και στο Animal Politics Foundation.

Το Συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από διακόσια μέλη του κόμματος, θα οργανωθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Θα αναμεταδίδεται όμως ζωντανά και από το κανάλι του κόμματος στο YouTube (Kόμμα για τα Ζώα – animal politics II).

To Συνέδριο θα ψηφίσει πολιτική απόφαση και θα εκλέξει εκείνες και εκείνους πουθα στελεχώσουν τους θεσμούς του (το πανελλαδικό, το συντονιστικό και τους επικεφαλής).

Το νέο κόμμα θα υποδεχθούν στο πολιτικό γίγνεσθαι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25, εκπρόσωποι των οποίων θα χαιρετίσουν τις εργασίες τους. Επίσης θα χαιρετίσει η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και τα «αδελφικά» κόμματα του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα από την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Κύπρο κ.ά.

Το συνέδριο θα λήξει την Κυριακή στις 5 μ.μ. με συνέντευξη τύπου στην οποία εκπρόσωποι του τύπου θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους επικεφαλής του. Θα παρευρεθούν εκπρόσωποι ΜΜΕ σαν το ΣΚΑΪ, τη LIFO, το Greek Vegan Magazine, την ΕΡΑ, το PetPet.news κ.ά. Αιτήσεις για συμμετοχή στη συνέντευξη τύπου γίνονται δεκτές στο [email protected]

Στο Συνέδριο περιλαμβάνονται πολλά στρογγυλά τραπέζια, Ξεχωρίζει το Σάββατο 23/1/2021 στις 6 μ.μ η διάλεξη του στελέχους του σουηδικού κόμματος Djurens Parti Peter Kalmström με θέμα τις επιπτώσεις της κτηνοτροφίας στο περιβάλλον. Την Κυριακή στις 12 οι συζητήσεις της ιατρού Χριστίνα Παπή με την Κλινική Διατροφολόγο Δέσποινα Μαρσέλου και τη Μαιευτήρα Βασιλική Σκαλαφούρη με θέμα και ακολούθως με την χημικό και διδάκτορα Περιβαλλοντικής Χημείας, Ελένη Πρίφτη, με θέμα «Υγεία και Φυτική Διατροφή».

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον θα είναι το πάνελ που συντονίζει η Νταϊάνα Φακιολά με θέμα «Βιγκανισμός, άθληση και ο μύθος της πρωτεΐνης» στο οποίο συμμετέχουν οι φυτοφάγοι αθλητές Κωνσταντίνα Τουμάνιου (προπονήτρια Crossfit), Αλέξανδρος Φωτεινός (πρωταθλητής στο Δυναμικό Τρίαθλο), Παναγιώτης Παναρίτης (δρομέα μεγάλων αποστάσεων), Ηλίας Μαλεσιάδας (Crossfit και δρομέας στο βουνό) για τα πλεονεκτήματα της φυτοφαγίας στον αθλητισμό.
Παράλληλα θα διοργανωθούν πολλές συζητήσεις, με θέματα

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει ως εξής: Σάββατο 23/1 πρωί Συνεδρίαση 1

10 π.μ.: Αναμετάδοση ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υποτίτλους
Συνεδρίαση 2
11 π.μ.: Χαιρετισμοί
Εκπρόσωποι ελληνικών κοινοβουλευτικών κομμάτων, φιλοζωικών ομοσπονδιών και επιστημονικών οργανώσεων καλοωσορίζουν το Κόμμα για τα Ζώα στην πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Έχουν προσκληθεί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25, ΚΚΕ, ΕΛΛΥ, ΠΦΟ, ΠΦΠΟ και Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία.
Θα χαιρετήσουν την ίδρυση του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα:
• Από τη Νέα Δημοκρατία, η Χρυσαυγή Ατσιδάκου, επικεφαλής Θεματικού Τομέα Περιβάλλοντος • Από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Δημήτρης Καρακώστας, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής. • Από το ΚΙΝΑΛ, ο Χρήστος Μπαρμπαρέσος, μέλος της Γραμματείας του τομέα Περιβάλλοντος και Γραμματέας της Τ.Ο. Γλυφάδας. • Από το ΜέΡΑ25, ο Βουλευτής Κρίτωνας Αρσένης, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο Γιάννης Χαραλαμπάκης εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. • Από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, η Πρόεδρος Ειρήνη Μολφέση.
Συνεδρίαση  3
12 π.μ: Κεντρική πολιτική εισήγηση
Ο Νίκος Ράπτης συζητά με μέλη του Κόμματος για τα Ζώα για την πορεία της ελληνικής Πολιτικής Φιλοζωίας έως το συνέδριο, για τοπολιτικό στίγμα και τις προοπτικές του κόμματος. Σχολιάζουν: Δήμητρα Ανδρίτσου, Ειρήνη Ρουχωτά,  κ.ά
Συνεδρίαση  4

1 μ.μ: Παρουσίαση των υποψήφιων για το Συντονιστικό Τα μέλη μας που θέλουν να στελεχώσουν το Συντονιστικό μας συζητάνε για την πολιτική και οργανωτική φυσιογνωμία που θα ήθελαν να διαμορφωθεί και με την παρουσία τους! Συντονίζει ο Νίκος Ράπτης.
Συμμετέχουν: Ελένη Δέδε, Γεωργία Καρυδάκη, Αλέξης Μαντζώρος, Μαρία Αστραδενή Σκούρτα, Νταϊάνα Φακιολά, Λυδία Ψιλοβίκου.
Συνεδρίαση 5 (εκτός αναμετάδοσης)

2 μ.μ.: Συνεδρίαση του Πανελλαδικού και εκλογή του Συντονιστικού. Το συμβάν δεν θα αναμεταδοθεί από το live streaming.
Σάββατο 23/1/2021 απόγευμα Συνεδρίαση 6

4 μ.μ.: Τα μέλη έχουν τον λόγο

Μέλη και φίλοι του Κόμματος για τα Ζώα συζητούν για το τι ήταν αυτό που τις/τους οδήγησε να συμμετέχουν στο κίνημά μας και ποιες θέλουν να είναι τα χαρακτηριστικά του νέου φορέα (οι σχέσεις του με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, το ακροατήριό του, οι πολιτικές του προτεραιότητες, οι σχέσεις του με τους άλλους πολιτικούς και κοινωνικούςφορείς κ.λπ).
Πρώτο πάνελ (4-5 μ.μ. Συντονιστής Νίκος Ράπτης): Συμμετέχουν Ελένη Δαρμάνη (Κέρκυρα), Δημήτρης Μαύρος (Αθήνα), Ειρήνη Μάντη (Ιωάννινα)
Δεύτερο πάνελ (5-6 μ.μ. Συντονιστής Λυδία Ψιλοβίκου-Κέιβ): Συμμετέχουν Γιώργος Τύμπας (Λάρισα), Βάσω Λεβεντάκου (Κεφαλλονιά), Γεωργία Κατσιβέλη (Αθήνα)
Συνεδρίαση 7

6 μ.μ.: Διάλεξη του στελέχους του σουηδικού κόμματος Djurens Peter Kalmström.
Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, πρωί Συνεδρίαση 8

11 π.μ. Χαιρετισμοί αδελφικών κομμάτων.

Θα χαιρετίσουν οι:
Robert Gabel (επικεφαλής Tierschutzpartei Γερμανίας), Vanessa Hudson (Animal Welfare Party Ηνωμένου Βασιλείου), Carol Johnson (Party of Animal Welfare Ιρλανδίας), Cristiano Ceriello (Partito Animalista Italiano, Ιταλία) Κυριάκος Κυριάκου (Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου) κ.ά.
Συνεδρίαση 9
«Υγεία και Φυτική Διατροφή». Τα οφέλη της φυτοφαγίας, με απλά λόγια. 12 μ.μ. Η ιατρός Χριστίνα Παπή συζητάει με τη Δέσποινα Μαρσέλου, Κλινική Διατροφολόγο με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα, τ. Προϊσταμένη στο Τμήμα Ανοσολογίας του Νοσοκομείου του Newcastle και τη Βασιλική Σκαλαφούρη, Μαιευτήρα Χειρουργό – Γυναικολόγο. 1 μ.μ.: Η Χριστίνα Παπή συζητά με τη χημικό και διδάκτορα Περιβαλλοντικής Χημείας, Ελένη Πρίφτη.   Συνεδρίαση 10
2 μ.μ.: Στρογγυλό τραπέζι: Βιγκανισμός, άθληση και ο μύθος της πρωτεΐνης
Η Νταϊάνα Φακιολά συζητάει για τη φυτοφαγία στον αθλητισμό με τους Κωνσταντίνα Τουμάνιου (προπονήτρια Crossfit), Αλέξανδρο Φωτεινό (πρωταθλητή στο Δυναμικό Τρίαθλο), Παναγιώτη Παναρίτη (δρομέα μεγάλων αποστάσεων), Ηλία Μαλεσιάδα (Crossfit και δρομέα στο βουνό) για τα πλεονεκτήματα της φυτοφαγίας στον αθλητισμό.
Κυριακή 24/1/2021, απόγευμα Συνεδρίαση 11

3 μ.μ. Πολιτικές παρεμβάσεις των μελών του Πανελλαδικού. Γνωρίζουμε τα μέλη του Πανελλαδικού και τους στόχους τους για το κίνημα.
Συνεδρίαση 12
5 μ.μ. Συνέντευξη τύπου Οι επικεφαλής του Κόμματος για τα Ζώα επικοινωνούν με εκπροσώπους του τύπου. Τους επικεφαλής μας ρωτούν οι:
– Γιώργος Καραμέρος (Flash.gr) - Μαρία Ρεμπούτσικα (ΕΡΑ) - Πάνος Σάκκας (LIFO) - Σταματίνα Σταματάκου (Σκάι) - Μαρία Γεωργίου (Greek Vegan Magazine) - Μυρτώ Τζώρτζου (PetPET.news) Επιφυλάσσεται για τη συμμετοχή του λόγω ενδεχόμενων επαγγελματικών υποχρεώσεων ο Γιάννης Ευσταθίου (STAR)

Το συνέδριο θα παρουσιάσει η Λυδία Ψιλοβίκου-Κέιβ.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον μήνα Απρίλιο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 19 / 4 / 2021 , 19:52 από news_room Συνέρχεται εκ νέου για τον μήνα Απρίλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης, αύριο  Τρίτη 20 Απριλίου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 164ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως. Ακολουθήστε μας :

Κυριακή του Πάσχα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 2 / 5 / 2021 , 1:20 από news_room Κυριακή του Πάσχα «Την Ανάστασίν σου, Χριστέ Σωτήρ, άγγελοι υμνούσιν εν ουρανοίς, και ημάς τους επί γης καταξίωσον εν καθαρά καρδία σε δοξάζειν». Με τον Καλό Λόγο που σήμερα εψάλη στις Εκκλησίες, όλοι μαζί οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί βιώσαμε το […]

Pin It on Pinterest